Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 29.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Killerillä isketään Toto5-ideavarma päätöskohteeseen.

Toto5-1

Suosikki: 5 Bilettäjä ei ollut viimeksi Ylivieskassa johtopaikalta ihan lennokkaimmillaan ja onkin sen jälkeen pitänyt pienen tauon. Tamma kohtaa nyt aiempia kisojaan huomattavasti sopivamman vastuksen ja on sattuvassa sarjassa puolentoista kuukauden tauoltakin suosikki. Valmentaja tosin varoittaa, että hevonen tarvinnee startin ollakseen ihan terävimmillään.

Haastajat: 9 Tutun Impi käynnistyy aina hitaasti, mutta tulee vahvasti loppua. Pieni lähtö suosii sen tyyppistä menijää ja aikatasoituskin on mieleen, kun hevosella on suhteessa voittosummaan varsin maltilliset ennätykset. Viimeksi Vermossa tamma polki kirilenkin 24,2 ja sellaisella suorituksella noustaan tässä korkealle.

4 Hallan Ruusu kohtaa puolestaan aiempaa hieman kovempaa vastusta, mutta on vahvassa nousussa oleva tamma. Hevonen on sopinut loistavasti Antti Teivaisen käteen ja kahdesta edellisestä yhteisestä startista on tullut voitto. Viimeksi haastaja laukkasi loppusuoralla kakkosensa.

6 Loikkaar malttoi viimeksi pitkästä aikaa ravata ja puski vahvasti voittotaistoon. Laukkariski on edelleen merkittävä, mutta ravilla ruuna pystyy kamppailemaan kärkisijoista.

Yllättäjät: 1 Mitt Hjärtas Tango veti Pilvenmäki Maratonilla keulassa hyvällä sykkeellä 3,5 kierrosta, mutta parissa viimeisessä ravin kanssa on ollut hakemista. Nappiasemista ori voi olla korkeallakin, mutta toki se edellyttäisi sulavampaa askellusta. 8 Ypäjä Jallu oli vaisu viimeksi aloittaessaa uusista käsistä ja tauolta, mutta otteet saattavat terävöityä startti alla.

Pelijakauma: Loikkaaria (5 %) on pelattu liian vähän ja Hallan Ruusua (18 %) liikaa.

Juoksunkulku: Mitt Hjärtas Tango lähtee vetämään joukkoa. Bilettäjä tulee avauskierroksella ainakin kysymään siltä kärkipaikkaa.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5, 9
Suuri: 5, 9, 6, 1

Toto5-2

Suosikki: Lämminveristen matalassa sarjassa on monta mahdollista menestyjää. Ideasuosikiksi leimataan 8 Callela Socrates, joka oli edellisellä Killerin vierailullaan moraalinen voittaja saatuaan keulassa rajua painetta statistilta ja kestettyään silti lähes ykköseksi saakka. Takarivi paikka on luonnollisesti miinus, mutta kun takarivissä ei ole muita, niin pussitusriski on aika pieni.

Haastajat: 3 True Noice on aloittanut lupaavasti ja viimeksi tuli Vermosta uran avausvoitto. Ruuna painui viimeksi 1. takasuoralla johtoon ja oli täysin ylivoimainen. Romuluinen varsa tuntuu kehittyvän tällä hetkellä joka starttiin.

9 The Battle voitti Härmässä vahvalla pitkällä kirillä. Vermossa ruuna pääsi tätä paljon kovemmassa tehtävässä pujahtamaan 8-radalta 3. sisälle, josta se polki hätistelemättä hyvän tuloksen.

6 Sultan of Soprano laukkasi Forssassa lähtöön ja viimeksi loppusuoralla, joten hevosen yllä leijuu kysymysmerkkejä. Ori olisi viimeksi polkenut ravilla 16,0-16,2 -tuloksen, joten potentiaalia 3-vuotiaassa on.

7 Arnie's Emilie otti elokuussa kaksi komeaa voittoa, mutta oli viimeksi kipeä ja sen kisan saa unohtaa. Valmentajan mukaan hevosen pitäisi olla pieneltä sairastauolta heti aika hyvä.

Yllättäjät: 15 Ranch Rocky Road kulki viimeksi lähtölaukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 14,9, vaikka joutui kirimään viimeiset 700 metriä kolmatta-neljättä rataa. Potentiaalia on, mutta kierrettävää nyt rutkasti. 12 Love You Desiree voitti heinäkuussa kahdesti Vermossa keulasta, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. 10 Benjamin Song kiri Killerillä viimeksi hyvällä tuloksella ykköseksi 2. ulkoa. Pikkutauko ei johdu hevosesta. 11 Kathy Heel on parhaimmillaan kengittä kova menijä, mutta hurjan pitkältä tauolta valmentajakaan ei odota vielä suuria.

Pelijakauma: Lähtö on alustavaa pelijakaumaa tasaisempi. Arnie's Emilie (4 %) on selkeimmin unohdettu.

Juoksunkulku: Jompikumpi juoksuradan hevosista on lopulta keulassa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 3, 9, 6, 7
Suuri: 8, 3, 9, 6, 7, 15

Toto5-3

Suosikki: Jyväskylän Toto5-pelin alustavasti pelatuin hevonen löytyy suomenhevosten matalammasta sarjasta. 5 Sitku aloitti uransa vasta kesäkuussa 6-vuotiaana, mutta on nopeaan tahtiin koonnut kolme voittoa ja yhteensä seitsemän kaksarisijaa. Oriilla on välillä lopussa ravi hieman hakemista ja sen vuoksi isona suosikkina varmistaminen voisi olla paikallaan. Toki hevonen on tässä hyvin todennäköinen menestyjä.

Haastajat: 4 Rehulan Huvi sortui viimeksi vaihteeksi laukkailemaan, mutta esiintyi sitä ennen kolme kertaa peräkkäin hyvällä tasolla ja pystyy vastaavana kärkitaistoon.

9 Aamos Hem ravasi viime talvena uransa viiteen ensimmäiseen starttiin neljä voittoa, mutta sen jälkeen onnistumisia ei ole tullut. Ruuna vaihtoi pari starttia sitten tallia ja voi olla, että tahtii taas kiihtyy, kun uudet kuviot ovat tulleet tutuksi.

Yllättäjät: 1 Tuurin Ellillä on riittävät kyydit sarjoihinsa, mutta laukka tulee oikeastaan aina. 2 Marotte kesti Ylivieskassa keulapaikalta totoon ja tuntuu petraavan hyvää tahtia, kun startteja kertyy pitkän tauon jälkeen. 3 Werona kiri edellisen ohi viimeksi taustalta vahvalla otteella, mutta ohjastaja heikkenee tähän selvästi. 7 Kaasari on vauhdikas. 8 Essin Säväys palaa sairastauolta, mutta valmentaja uskoo, että hevosen pitäisi olla ihan ennätyskunnossa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Suosikki avaa aivan hyvin ja eiköhän se pääse etenemään tässä johtoon saakka.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 4
Suuri: 5, 4, 9, 1

Toto5-4

Suosikki: 9 Malecon kiehtoi pelaajia viimeksi kovasti tätä paljon kovemmassa lähdössä, mutta lähtölaukka pilasi pelin. Ruuna osoitti hypyn jälkeen, että kunto pitää ja hevonen on tässä takarivistäkin aika selvä suosikki. Forssassa Malecon polki taustalta viimeiset 800 metriä komeasti 11,4 ja kulki viimeksikin laukan jälkeen viimeiset 1800 metriä 14-pintaan.

Haastajat: Suosikin takana on sekavampaa. 8 Sultan Journey on todella vauhdikas hevonen, joka on pystynyt hyvänä päivänään lyömään tätä porukkaa paljon kovempiakin hevosia, mutta ruuna palaa sairastauolta, valmentaja epäilee sen vaativan startin ja uskomattoman huono arpaonnikin on saanut jatkoa.

1 Rim Bay Kickapoo paineli viimeksi Vermossa 3. sisältä nappijuoksulla komean tuloksen, mutta kärkisijoista on aikaa.

2 Benobi Zet oli Mikkelissä kovassa seurassa sisäratajuoksulla hyvä neljäs ja ehti suorittaa sitä ennen pari kertaa sijoitustaan paremmin.

11 Espoir de Ginai on löytänyt tänä syksynä itsensä. Porissa ruuna oli 2. ulkoa asiallinen neljäs, eikä vastus nyt ainakaan tuota kisaa kovempaa ole, jos suosikki jätetään pois laskuista.

Yllättäjät: 6 She Is Cecilia olisi viimeksi ohittanut Troopersin ilman tämän loppusuoran laukkaakin ja se on kova suoritus. Tamma tosin ailahtelee aika lailla. 5 Spade Ace Fridon kausi pääsi käyntiin vasta heinäkuussa. Ruuna ei ole tällä kaudella vielä päässyt omalle tasolleen, mutta on kokeillut nyt pari kertaa montéa ja on mielenkiintoista nähdä löytyikö siitä uutta virtaa.

Pelijakauma: Rim Bay Kickapoota (24 %) on pelattu aivan liikaa. Sultan Journey (11 %) ja Benobi Zet (4 %) olisivat kiinnostavia hakuja, mikäli varmistaa suosikkia.

Juoksunkulku: Sultan Journey karauttaa ulkoakin johtoon, jos hevosella vain halutaan suoraan tauolta satsata tosissaan.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9, 8
Suuri: 9, 8, 2, 6, 5

Toto5-5

Suosikki: Kasvattajakruunun alkuerä on kuihtunut poisjääntien myötä seitsemän hevosen koitokseksi, mutta kisa on mielenkiintoinen. Kriterium-voittaja 5 Raskolnikov Frido ei aivan ehtinyt Derby-karsintaan parhaimmilleen, mutta räväytti lohdutuslähdössä ykköseksi ja vire on varmastikin vielä nousussa, kun kaudelta on vasta kaksi ehjää starttia. Viime kerrasta poiketen ori juoksee nyt kengät jalassa ja on pieni arvoitus, että miten se vaikuttaa suorituskykyyn.

Haastajat: 8 BWT Echo oli myös Derbyn epäonnen sotureita, kun karsinnassa tuli laukka ja juoksu meni sen jälkeen ihan mahdottomaksi. Viimeksikin tuli lähtölaukka, joten kysymysmerkkejä on sen suhteen ilmassa, mutta kunto tuntuisi olevan edelleen kohdallaan. Hevonen on tullut molemmissa lähtölaukkastarteissaan pitkän kirinsä hienosti perille.

9 American Hero voitti Derby-karsintansa johtopaikalta ja oli unelma-asemissa finaalissa. Hevoselta kuitenkin putosi kiihdytysvaiheessa vetolappu silmille suunnittelemattomasti ja se oli menoa. Alun kuumentumisen jälkeen loppu oli ymmärrettävästi vaikea 2. sisältä.

4 Ilos Silmarillion on tullut ikäluokkakuvioihin montaa muuta myöhemmin. Ruuna paineli viimeksi Mikkelissä komean tuloksen ja kehittyy hyvää tahtia koko ajan.

7 Quickatore kiri Derbyssä 4. sisältä hienosti viidenneksi. Ori saattaisi edelleen parantaa otteitaan, sillä startteja on kesän jälkeen vasta kolme.

3 Wille's Rainpower hyppää rahasarjoista ensimmäistä kertaa ikäluokkalähtöön ja on vielä vähän vaikea suhteutettava, vaikka onkin aloittanut positiivisesti.

Pelijakauma: BWT Echo (20 %) on paras merkki.

Juoksunkulku: Ilos Silmarillion avaa johtoon, mutta BWT Echo tulee nopeasti rinnalle ja saanee johtopaikan. Raskolnikov Frido yllätti viimeksi lähtönopeudellaan, mutta nyt on etukengät jalassa ja alkuun tuskin satsataan riskillä kuten Vermossa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Bilettäjä 41%
9 Tutun Impi 25%
4 Hallan Ruusu 12%
6 Loikkar 10%
1 Mitt Hjärtas Tango 5%
8 Ypäjä Jallu 3%
3 Tulipallo 2%
2 Hespori 2%
7 Valtroks 0%

Toto5-2
8 Callela Socrates 22%
3 True Noice 20%
9 The Battle 14%
6 Sultan of Soprano 12%
7 Arnie's Emilie 12%
15 Ranch Rocky Road 5%
11 Kathy Heel 3%
10 Benjamin Song 3%
12 Love You Desiree 3%
14 Will Daisy Beat 2%
5 Chica Valienta 1%
4 Tomorrow's Hope 1%
2 Citrine 1%
16 Tinkerbell Harmi 1%
1 Juliane De Veluwe 0%
13 Las Robbie 0%

Toto5-3
5 Sitku 48%
4 Rehulan Huvi 20%
9 Aamos Hem 10%
1 Tuurin Elli 5%
2 Marotte 5%
3 Werona 3%
7 Kaasari 2%
11 Taseen Tähti 2%
12 Rehulan Nopee 2%
8 Essin Säväys 2%
6 Kuun Obeliks 1%
10 Jukolan Justiina 0%

Toto5-4
9 Malecon 42%
8 Sultan Journey 18%
1 Rim Bay Kickapoo 10%
2 Benobi Zet 10%
6 She Is Cecilia 6%
11 Espoir de Ginai 6%
5 Spade Ace Frido 4%
3 Luksom 2%
4 Dardanos 1%
7 Grainfield Fanny 1%
10 Caakao 0%
12 Elise Andover 0%

Toto5-5
5 Raskolnikov Frido 27%
8 BWT Echo 27%
9 American Hero 16%
7 Quickatore 12%
4 Ilos Silmarillion 12%
3 Wille's Rainpower 5%
1 Unbounded Stride 1%
2 Mr Big Money 0%
10 Might Be Romeo 0%
6 Samvais 0%