Ravivihje: Toto5 Kuopio 25.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Callela Louis hakee Toto5-3:ssa paluuta voittokantaan IS Ravien varmana.

Toto5-1

Suosikki: Nuorten Sarjan suosikki 10 Ashley Face laukkasi Lahdessa maalisuoralla tuntemattomasta syystä. Myöskään aikaisempaan maalisuoran laukkaan ei selitystä löytynyt. Viimeksi ori pääsi 2. sisälle, mistä ohjastaja ajoi korostetun varmasti ykköseksi maalisuoralla. Ashley Face on näyttänyt hyvää osaamistaan ja on lähtönsä suosikki, mutta valmentaja muistutti että taktisesti hevosella pyritään ajamaan edelleen nätisti.

Haastajat: 2 Sky Muscle pääsi Rovaniemellä keulaan ja näytti hallitsevan lähtöä, mutta maalisuoralla ravi alkoi murentua ja yksi vastustaja ehti ohi. Kisan jälkeen oritta on laiteltu ja valmentajan mukaan tilanne pitäisi olla nyt parempi. Kakkosradalta taustavoimat eivät pelänneet laukkaa, kun tähän asti hevonen on päässyt startista ravilla matkaan. Rovaniemellä ori starttasi samalta paikalta erittäin hyvin. 7 Bergelmir teki Härmässä asiallisen juoksun keulasta vaikka joutuikin tyytymään kakkossijaan. Ori pääsi voltista hyvin liikkeelle ja voi olla, että se havittelee seiskaradalta johtoon. 9 Spritesine oli viimeksi kipeä. Valmentaja oli etukäteen varsin luottavainen, vaikka starttiväli onkin pitkähkö. 3 Boulder Artemis voitti Lieksassa keulasta parastaan antamatta ja pystyy parantamaan tähän kisaan selvästikin.

Yllättäjät: 8 Roseluck tuli Joensuussa loppua aivan asiallisesti 2. ulkoa. 4 Clover Meadow aloitti Kajaanissa aivan asiallisella suorituksella kaukaa takapareista. Tällä kertaa tamma pääsee lähemmäs kärkeä ja pystyy startti alla parantamaan. 6 Jones Legacy kulki koelähdössä päätöskierroksen asiallisesti 19,2-kyydillä.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Sky Muscle ja Bergelmir ratkaisevat alussa keulapaikan kohtalon. Jälkimmäinen mennee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10, 2
Suuri: 10, 2, 7, 9, 3

Toto5-2

Suosikki: Amatöörilähdön 7 Scarlet Collection on hyvä avaaja ja mikäli alkumatkan tapahtumat menevät suosiollisesti, pystyy ruuna viime sijoituksiaan parempaan. Tätä kovemmissa lähdöissä kilpaillut ruuna otti taulussa näkyvän voittonsa johtavan rinnalta, eli täysin riippuvainen se ei oikeana päivänä ole. Viimeksi Scarlet Collection taipui johtavan rinnalta ja tätä ennen keulahevosen takaa. Täysin aukottomasti ruunaan ei tällä kertaa uskalla luottaa.

Haastajat: 8 Fade To Black kiri Oulussa 4. sisältä tasaisesti. Ylivieskassa hevonen nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa 2. sisältä 2. ulos ja tsemppasi mukavasti totoon. Lähtöpaikka on hankala, mutta kuski hyvä näihin lähtöihin. 12 Uomo Show laukkasi Jyväskylässä ja polkaisi päkiälleen, mitä hevonen arkoi Oulussa. Lähtöpaikka on hankala, mutta juoksun onnistuessa ruunalla on sanansa sanottavanaan. 1 Hard Chip kierteli Kuopiossa rehdisti muttei viimeksi päässyt ravilla liikkeelle. Ruuna ei ole alussa nopeimpia, mutta tulee kunnossa ollessaan hyvin perille. 6 Uncomparable oli Kajaanissa sijoitustaan parempi kaukaa 6. ulkoa. Ruuna on selvästi tulosriviään kyvykkäämpi, mutta pitkältä tauolta palaaminen on ottanut oman aikansa.

Yllättäjät: 2 Herzog Greenwood oli Joensuussa tilaa saatuaan tasainen. Ori pystyy huippupäivänään paljoon johtavan rinnaltakin, mutta toistaiseksi aivan loistoesityksiä ei ole nähty. 11 Zeki Font hävisi kärkinelikolle selvästi Vermossa, mutta tsemppasi kuitenkin jälkijoukon parhaaksi viidenneksi. Tauluaan parempi 3 Hello Garfieldilla on taukoa alla samoin kuin kovan ennätyksen omaavalla 4 Västerbo Gerrardilla. Lahdessa ohjille painanut 9 Blue Flash ja Bodenissa liian kovan tehtävän edessä ollut 10 Madonna S.T. tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Ei suuria pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Scarlet Collection pääsee hyvin matkaan ja hakeutunee johtopaikalle. Myös Fade To Blackilla satsattaneen starttiin. Avauskierroksella riittänee vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7, 8, 12, 1, 6
Suuri: 7, 8, 12, 1, 6, 2, 11, 3, 4, 9

Toto5-3

Suosikki: 4 Callela Louis voitti Kajaanissa 4. ulkoa lopulta varmaan tyyliin jo toisessa kisassaan tauon jälkeen. Viimeksi ruuna yritti kiriä ulkoradoilla, mutta veto ei kunnolla kantanut ja laukka loppukaarteessa sinetöi epäonnistumisen. Viimeksi etukengittä ajaminen ei toiminut ja hevonen meni valmentajan mukaan nelitahtiseksi. Callela Louis on treenannut hyvin ja tällä kertaa se menee kengät jalassa. Normaalina viisivuotias kamppailee kärjessä.

Haastajat: 9 Hard To Trick kesti Kajaanissa asiallisesti kakkoseksi keulasta. Viimeksi kovassa lähdössä tamma matkasi 6. sisällä. Hard To Trick on asiallinen avaaja, joka olisi paras kärkipäästä. Nimien puolesta lähtö on sen verran sopiva, että takarivistäkin tamma kuuluu pelihevosiin. 10 Fast Time on juossut tätä kovemmissa tehtävissä. Ruuna olisi paras maililla ja kärkipäästä, mutta kovat lähdöt ovat vieneet sitä sen verran paljon eteenpäin, että näistäkin lähtökohdista ruuna omaa menestyssauman. 1 Roberto Diver avaa hyvin auton takaa ja loistoasemista menestyminen on mahdollista suoraan tauoltakin.

Yllättäjät: 5 Ambrogio teki mainion viime kauden, mutta tällä kaudella pyörä ei toistaiseksi ole pyörinyt odotetusti. 7 Dream Divine teki Kajaanissa tasaisen suorituksen 2. ulkoa. Ruuna pystyy parempaan, mikäli juoksu onnistuu hankalalta lähtöpaikalta. 10 Herrera Boko laukkasi Kajaanissa voimissaan johtavan takana loppukurvissa, kun keulassa juossut 2 Boulder Cannon antoi periksi. Tarkalla juoksulla hyvin kirivä 6 Prayer's Hope ja tasavauhtiset 3 Honorary Consul sekä 8 Steel Anemone kuuluvat lähinnä revityksiin.

Pelijakauma: Callela Louisin (29%) peliosuudessa on jonkin verran nousun varaa ja ruuna jätetään varmaksi Toto5:n.

Juoksunkulku: Roberto Diver pitää sisältä johtopaikan eikä luovut paikastaan. Ambrogio tai Dream Divine jää kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-4

Suosikki: Suomenhevosten täyden tasoituslähdön 12 I.P. Vapari kohoaa suosikiksi. Oriilla on rutiinia tätä kovemmistakin tehtävistä ja voitto alla kertoo sitiä, ettei kunto ole huonolla mallilla. Vermossa tuli laukka toissa kerralla eikä hevonen olisi ilman sitäkään ehtinyt ykköseksi, mutta viimeksi se piti johtoon päästyään Valtroksin takanaan. I.P. Vaparilla on laukkariski olemassa, mutta ehjällä suorituksella se kamppailee kärjessä.

Haastajat: 1 Virel oli Rovaniemellä tilaa saatuaan tasainen matkattuaan johtavan takana. Tällä kertaa taktiikka on ennakkokommenttien mukaan aktiivisempi, kun lähtöpaikka on hyvä ja startti alla. Parannettavaa jäi selvästi, joten varmana pärjääjänä Vireliä ei voi pitää. 2 Valkia on ollut varsin periksiantamaton viime kisoissaan. Tamma on mennyt ravia koko matkan läpi ja tehnyt mainiot suoritukset kuolemanpaikalta. Voitto on ajan kysymys, jos otteet pysyvät samanlaisina jatkossakin.

Yllättäjät: 13 Minskaus kilpailee erittäin kovassa vireessä eikä ole ravilla ulkona. Se on usein ottanut hypyn alussa, joten alku on kriittisin vaihe sen kohdalla. Esimerkiksi Forssassa tamma tsemppasi lähtölaukan jälkeenkin mainiosti. 10 Valtori voitti Kuopiossa keulasta, mutta laukkasi viimeksi ensimmäisessä kurvissa. Hidastuvat kelit suosivat tasavauhtista 15 Viljua, joka suoritti Turussa tasaisesti 5. ulkoa. 11 Iinan Prinssi otti Kuopiossa voiton osin tuurillakin, kun asiat menivät lopussa putkeen 2. ulkoa. Moni laukkasi edestä. Oulussa juoksunkulku oli samanlainen eikä esityksessä ollut selvää eroa aikaisempaan. Esitys oli ok-luokkaa.

Pelijakauma: Suosikkikaksikkoon I.P. Vapari (37%) - Virel (29%) on luotettu liikaa. Näemme lähdön tasaisempana.

Juoksunkulku: Virel avaa johtoon ja saa Valkian rinnalleen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 12, 1, 2, 13, 10, 15
Suuri: 12, 1, 2, 13, 10, 15

Toto5-5

Suosikki: Monipuolinen 4 Was Vegaz kilpailee hurjalla voitto- ja totoprosentilla. Ori tekee aina parhaansa ja pettää ääriharvoin. Joensuussa kuusivuotias jäi kakkoseksi, kun Makemake oli sinä päivänä liian kova vastus. Was Vegaz teki kaikkensa eikä hävinnyt kuin päänmitan. Jyväskylässä ori piti keulasta ykköseksi vaikka viime aikoina hurjasti kulkenut Just A Flirt lähestyikin uhkaavasti. Valmentajan mukaan hevonen on ollut hieman nelitahtinen harjoituksissa eikä hän ollut täysin tyytyväinen hevoseen. Was Vegaz kohtaa hyvän haastajan, mutta oritta kuuluu odottaa voittotaistoon kuolemanpaikaltakin.

Haastaja: 2 Redemption otti edellisen voittonsa keulasta, minne nopea avaaja tällä kertaa pääsee. Myös Was Vegaz on kova avaaja, mutta on epätodennäköistä että etua ja todennäköisesti samalla voittoa luovutetaan keulapaikan muodossa pois. Redemption kilpailee mainiossa vireessä ja prykii heittämään kapuloita suosikin rattaisiin. Nähtäväksi jää, onnistuuko ruuna tässä.

Yllättäjät: 12 Västerbo Locksmith voitti Jyväskylässä ja yllätti valmentajankin, jonka mukaan voitto oli kuskin loistosuorituksen ansiota. Kunto on hyvä, muttal ähtöpaikka vienee tällä kertaa toiveet. 6 Game Of Live ja 10 He's A Keeper ovat taulujaan parempia, mutta kovia suosikkeja vastaan ei ole todennäköisesti kaksarisijoja tarjolla. Ainakin tulevaisuutta silmällä pitäen kaksikkoa kannattaa seurata samoin kuin tauolta palaavaa 8 Euro Boyta.

Pelijakauma: Oikein pelattu, ja kahdella merkillä pärjää tässä lähdössä erittäin pitkälle.

Juoksunkulku: Redemption torjuu Was Vegazin kiihdytyksessä. Matkavauhti on tasaisen reipasta ja kiihtyy kolmannelle puolikkaalle selvästi, kun miehestä aletaan ottamaan mittaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 2
Suuri: 4, 2

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
10 Ashley Face 36%
2 Sky Muscle 27%
7 Bergelmir 12%
9 Spritesine 10%
3 Boulder Artemis 10%
8 Roseluck 2%
6 Jones Legacy 1%
4 Clover Meadow 1%
1 Life Light On 0,5%
5 Restless Soul 0,5%

Toto5-2
7 Scarlet Collection 20%
8 Fade To Black 19%
12 Uomo Show 17%
1 Hard Chip 14%
6 Uncomparable 11%
2 Herzog Greenwood 5%
11 Zeki Font 4%
4 Västerbo Gerrard 3%
3 Hello Garfield 3%
9 Blue Flash 2%
10 Madonna S.T. 1%
5 Erica Nyx 1%

Toto5-3
4 Callela Louis 35%
9 Hard To Trick 14%
11 Fast Time 12%
1 Roberto Diver 11%
5 Ambrogio 9%
7 Dream Divine 8%
10 Herrera Boko 3%
3 Honorary Consul 2%
6 Prayer's Hope 2%
2 Boulder Cannon 2%
8 Steel Anemone 2%

Toto5-4
12 I.P. Vapari 32%
1 Virel 21%
2 Valkia 13%
13 Minskaus 8%
10 Valtori 6%
15 Vilju 5%
11 Iinan Prinssi 4%
14 Marmardu 3%
3 Lissun Myrsky 2%
7 Helmen Humu 2%
6 Caarna 1%
9 Hissun Turbo 1%
4 Villi-Sihko 0,5%
5 Kardi 0,5%
8 Eso Epori 0,5%
16 Lorutyttö 0,5%

Toto5-5
4 Was Vegaz 53%
2 Redemption 35%
10 He's a Keeper 2%
8 Euro Boy 2%
12 Västerbo Locksmith 2%
6 Game Of Live 2%
7 Pegasos Bolt 1%
9 Going Above 1%
1 Erica Field 1%
5 Prytzygo 0,5%
11 Rainbow Candy 0,5%
3 La Nette 0%