Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 24.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Seinäjoen illassa kamppaillaan paikoista Ilkka-Ajon finaaliin.

Toto5-1

Suosikki: Seinäjoen Toto5-pelin aloittaa mailin rykäisy, jossa kovakuntoisimmat ovat joutuneet hankalille paikoille. 8 M.T.Master Don on löytänyt loppukesästä jälleen hetken kadoksissa olleen huippuvireensä ja loistavia suorituksia on jo useampi peräkkäin. Käpylä GP:ssä ruuna taisteli hurjassa seurassa totoon. Viimeksi tuli vaihteeksi voitto, kun hevonen polki 3. ulkoa omille teilleen 12,2-vauhtisella kirikierroksellaan. Suosikin pitää olla vaikealta paikaltakin lähellä voittoa, mikäli taktiikka on iltaravilähdössä edes jokseenkin aktiivinen.

Haastaja: 7 Diesel Degato on suosikkia ailahtelevampi tapaus ja enemmän juoksuriippuvainen, mutta hyvänä päivänään nopea ruuna pystyy lyömään koviakin hevosia. Haastaja on ollut viimeisissäänkin aivan hyvä, vaikka on jäänyt kovissa lähdöissä nyt kahdesti peräkkäin toton ulkopuolelle.

Yllättäjät: Vauhdikas 2 Cutthecrap napataan hyvältä lähtöpaikalta ja aktiivisella kuskilla yllättäjänä mukaan. Ruuna on parantanut vaikean jakson jälkeen hieman otteitaan ja palaa nyt pieneltä huoltotauolta tositoimiin. 6 Umberto Croft kisaa kunnossa, mutta jäi viimeksi tyystin suosikin varjoon. Ruuna ei ole omimmillaan maililla ja menee nyt kengät jalassa, joka on selkeä miinus. 1 Fade To Jam on löytänyt vielä kerran hyvän vireen ja yllätti Ylivieskassa pitkällä kirillä, mutta maililla ruunalle tulee kiire. 10 Batman Godiva ja 5 Proud Leader ovat luokkahevosia, mutta edellisestä huippusuorituksesta alkaa olla aikaa.

Pelijakauma: M.T.Master Donin (40 %) kuuluisi olla selkeämpi suosikki. Cutthecrap (3 %) on mielenkiintoinen yllätyshaku.

Juoksunkulku: Cutthecrap avaa johtoon, eikä luovuta paikkaansa ihan kenelle tahansa. Molemmat suosikit ovat parhaita selkäjuoksulla, joten lähdössä voidaan nähdä erikoiselta näyttäviä ratkaisuja.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 8
Suuri: 8, 7, 2

Toto5-2

Suosikki: 8 Q-Rex Oakin edellisestä voitosta alkaa olla aikaa, mutta 4-vuotias on juossut kivikovia lähtöjä mm. ikätovereitaan vastaan ja tulee Seinäjoella tasossa aika paljon alaspäin. Ruuna viihtyy erityisesti pidemmillä matkoilla ja pystyy tässä seurassa kärkeen monenlaisilla juoksuilla.

Haastajat: 10 Twinquit voitti Vermossa ja Oulussa vahvoilla suorituksilla. Viimeksi tuli kaksi laukkaa, mutta ruuna osoitti niiden välissä ja jälkeen, että kunto kyllä pitää.

7 Baron Box puristi viimeksi huoltotauolta palattuaan johtavan rinnalta hyvin. Ori on hieman omalaatuinen ja tekee välillä loppusuoralla ihmeellisiä mutkia, mutta fysiikka on kova.

6 Mr Noon sijoittuu usein hyvin, mutta voittaa harvoin. Ruuna ei ole pitkällä matkalla ihan parhaimmillaan, vaikka Teivossa elokuun alussa onnistuikin nappaamaan nappijuoksulla totosijan. Alla on kaksi terävää kiriä, eikä hevonen nyt olemukseltaan vaikuta sellaiselta, etteikö se tahtoisi voittaa.

Yllättäjät: 1 Tagquer lähtee paalulta vetämään joukkoa ja saa väkisinkin hyvän juoksun. 9 Gunvald kiri Porissa hänniltä vahvasti totoon ja normaalia pidemmän matkan pitäisi olla hevoselle vain plussaa. 4 Marvel Neat on sähäkkä tapaus, jolla on potentiaalia yllättää, kunhan hevonen pysyy alkumatkalla rauhallisena. 5 Kickapoo Windcape suorittaa tasaisen varmasti ja hyvin, mutta ei taida riittää tässä ihan kovimmille.

Pelijakauma: Baron Box (8 %) on kiinnostava haku. Mr Noonia (13 %) on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Tagquer johtaa alun, mutta huolinee hyvän selän eteensä. Se onkin vaikeampi arvioida, että mikä avainhevosista ehtii keulapaikkaa ensimmäisenä kysymään.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 10, 7
Suuri: 8, 10, 7

Toto5-3

Suosikki: Kolme viimeistä Toto5-kohdetta on Ilkka-ajon karsintoja. 2 Skyfall Shine on rivin todennäköisin voittaja ja tappio olisikin iso yllätys. Ruuna selvitti tiensä Pilvenmäki Specialin ja Derbyn finaaliin, mutta molemmissa tuli laukka. Ensimmäisessä hevonen kompuroi kiihdytyksessä ja viimeksi hyppy tuli ahtaassa paikassa ilman omaa syytä. Ruuna menee nyt kengät jalassa ja se on pieni miinus, mutta hevosen pitäisi olla silläkin balanssilla tähän ylivertainen.

Yllättäjät: 6 Silenos Clearsky on hieman tauluaan vaarallisempi. Ori on jouossut kovia 4-vuotislähtöjä viime ajat ja suorittanut mukavasti, vaikkei ole riittänyt aivan parhaille. 5 Skyfall Sofie tuntuu puolestaan yliarvostetulta. Tamma tyytyi viimeksi Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa seurailemaan 2.ulkoa/3. sisältä ja sillä juoksulla olisi ollut enemmänkin tarjolla.

Pelijakauma: Silenos Clearsky (12 %) on aliarvostettu. Skyfall Sofieta (20 %) on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Skyfall Shinella saatetaan ottaa kiihdytys varovasti, mutta sen pitäisi siinäkin tapauksessa päästä etenemään johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2
Suuri: 2, 6

Toto5-4

Suosikki: 5-vuotiaiden Ilkka-Ajon karsinnassa riittää laatua. 4 Lake's Action voitti arvonnan ja on hyvin todennäköisenä keulahevosena perusteltu suosikki. Ruuna on ollut siltä juoksupaikalta neljä kertaa peräkkäin mainio ja on osoittanut, että kestää reipastakin matkavauhtia.

Haastajat: 8 Troopersin viime esitys jätti kysymysmerkkejä, sillä suursuosikkina jo kärkeen kiertänyt ruuna meni loppusuoralla peitsin kautta laukalle, eikä olisi tainnut voittaa kisaa ilman ravin katoamistakaan. Yleensä hevonen on ollut rehti raskaammillakin juoksuilla.

6 Trouble Leader tarpoi viimeksi kovassa lähdössä ison osan matkasta johtavan rinnalla ja kamppaili rehdisti. Ei tämä lähtö ainakaan viime kertaa kovempi ole tasoltaan.

Yllättäjät: 12 Special Present on ollut alusta alkaen luokkahevosen maineessa, mutta tämä kausi on ollut hankala. Viimeisissään hevonen on ollut hieman sijoitustaan parempi, mutta juoksu menee taaskin 12-radalta vaikeaksi. 9 Cameleo Press yllätti Pilvenmäki Specialissa johtavan takaa. Tammalta löytyy selkäjuoksun päätteeksi napakka kiri. Viimeksi tehtävä oli 6. ulkoa aivan mahdoton ja sen kisan saa unohtaa. 3 Taj One voitti Härmässä vakuuttavasti johtavan rinnalta, mutta kohtaa nyt merkittävästi kovempia. Elokuussa Oulussa ruuna pääsi 40 metriä Trouble Leaderin edeltä matkaan, mutta joutui silti nöyrtymään sille. 11 Suejedi puolestaan joutui nöyrtymään Killerillä Lake's Actionille, vaikka lähti 20 metriä sen edeltä liikenteeseen. 10 Cobolt sai Teivossa startin pitkältä tauolta ja oli kelpo kolmas johtopaikalta. Ori on lähtökohtaisesti aika paljon matalampien sarjojen hevonen kuin pelatuimmat.

Pelijakauma: Trouble Leader (12 %) kiinnostaa. Troopers (26 %) on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Lake's Action avaa johtopaikalle. Troopers kiertynee rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 8, 6
Suuri: 4, 8, 6

Toto5-5

Suosikki: 6 Exit Fastback ei ole täyttänyt siihen asetettuja odotuksia, mutta väläytyksiä on nähty ja ori on sopivassa seurassa suosikki, kun kengät jäävät katokselle. Turussa hevoselta nähtiin kauden paras suoritus, kun siltä oli ensimmäistä kertaa uralla etukengät pois. Silloin 4-vuotias oli kiihdytyksestä alkaen aiempaa terävämpi.

Haastajat: 3 Cankus Xport on kuuma pakkaus, mutta parhaimmillaan pystyvä. Derby-karsinnassa ruuna painoi itsensä tyhjäksi johtavan rinnalla ja viimeksi tuli laukka joukon keskellä lähtösuoralla, mutta hevonen polki hylättynä viimeisen tuhannen 13-pintaan ja kunnon pitäisi olla kohdallaan.

7 Universe Leader kiri Kaustisella 3. ulkoa positiivisesti kakkoseksi. Tamma ei ole luokaltaan suosikkiparin tasoa, mutta varmempi suorittaja.

Pelijakauma: Exit Fastback (32 %) ja Cankus Xport (22 %) saisivat erottua selvemmin muusta porukasta.

Juoksunkulku: Exit Fastback avaa johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6, 3
Suuri: 6, 3, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
8 M.T.Master Don 51%
7 Diesel Degato 25%
2 Cutthecrap 9%
6 Umberto Croft 4%
1 Fade To Jam 3%
5 Proud Leader 3%
10 Batman Godiva 2%
9 Titan As 1%
4 Cash Lane 1%
3 Elise Andover 1%

Toto5-2
8 Q-Rex Oak 36%
10 Twinquit 30%
7 Baron Box 12%
6 Mr Noon 6%
1 Tagquer 4%
5 Kickapoo Windcape 3%
9 Gunvald 3%
4 Marvel Neat 3%
11 East Jahunga 1%
3 Callela Kassius 1%
2 Zekrom Jons 1%

Toto5-3
2 Skyfall Shine 65%
6 Silenos Clearsky 20%
5 Skyfall Sofie 8%
7 Rim Bay Orchid 3%
8 Matamixx 1%
4 Rock Mister 1%
1 Caramania 1%
3 Cecilia Cheerful 1%

Toto5-4
4 Lake's Action 42%
8 Troopers 18%
6 Trouble Leader 18%
12 Special Present 6%
9 Cameleo Press 5%
3 Taj One 3%
10 Cobolt 2%
7 Sweet Carolina 2%
11 Suejedi 2%
1 Feeling Glory 1%
2 Mountain Twinkle 1%
5 Hogan Star 0%

Toto5-5
6 Exit Fastback 44%
3 Cankus Xport 33%
7 Universe Leader 15%
1 Makeadreamcometrue 3%
5 Essi Fastback 3%
8 Madickens Solman 1%
4 Indigo Star 1%
2 La Donna Perfetta 0%