Ravivihje: Toto65 Vermo 23.9.2020 – 65000 euron jackpot

Julkaistu:

TOTO65
Don Williams palaa Vermon Toto65-jackpotissa voittokantaan.

Toto65-1

Suosikki: Kesän stayer-hallitsija 8 Don Williamsin voittokulku on hetkeksi tauonnut, mutta keskiviikkona oriilla on oiva sauma palata voittojen tielle. Mikkelissä tämän matkan SE:n ravanneen hevosen alkusyksyä haittasi sairastelu, mutta Oulun perusteella suunta on taas oikea. Suosikki kiri 4. ulkoa viimeisen kierroksen 12,6 ja nousi vahvasti totoon. Hevonen kohtaa nyt mielimatkallaan tuota kisaa huomattavasti sopivamman vastuksen.

Yllättäjät: Uskomattoman huonosta arpaonnesta kärsinyt 9 Grainfield Aiden pääsee volttilähdössä koittamaan paremmista lähtökohdista kuin aikoihin. Ruuna oli Vermossa upea johtavan rinnalta ja suoritti Porin avoimessakin sijoitustaan paremmin, kun joutui tarpomaan viimeiset 1100 metriä kolmatta ilman vetoapua. 7 Sahara Sandstorm on hyvä pitkän matkan hevonen ja tunkee varmastikin mukaan tototaistoon, mutta ainakin suosikki vaikuttaa liian kovalta. Turussa ruuna polki 4. ulkoa viimeisen tuhannen 13,4 ja vire vaikuttaa vakaalta. 5 Arctic Lover yllätti Seinäjoella ja Mikkelissä kovissa lähdöissä Toto75-tasolla. Viimeksi syntyi 10-alkuinen tulos ja arvoa nostaa se, ettei se tullut sisäratoja nuolemalla.

Pelijakauma: Grainfield Aiden (7 %) on hieman aliarvostettu, mutta rivin todennäköisin voittaja Don Williams (68 %) kelpaa varmaksi.

Juoksunkulku: Sahara Sandstorm etenee takamatkaltakin avauspuolikkaan aikana johtoon. Don Williams kiertyy matkalla eteenpäin ja pääsee johtoon saakka, ellei Grainfield Aiden ole ehtinyt karauttamaan sitä ennen piikkiin. Hannu Korpi nimittäin tuskin luopuu sen jälkeen enää paikastaan suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto65-2

Suosikki: 2 Salpaus Inside-Out joutui uran avauksensa jälkeen yli puolen vuoden tauolle ja on luonnollisesti pieni arvoitus palatessaan tositoimiin. Tapio Perttusen tallista tosin aloitetaan yleensä taukojen jälkeen aika valmiina ja tässä on kyseessä varsin lupaava varsa. Vermon startissa tamma sijoittui Kriterium-karsintavoittajien Stonecapes Thorin ja Star Town Kempin väliin kakkoseksi. Se on varsin kova näyttö tällaiseen alokassarjaan ja 3-vuotiaan kuuluisi olla tauosta huolimatta heti suosikki.

Haastajat: 10 Galileo Way aloitti uransa ylivoimaisella keulavoitolla. Vastus kovenee tuosta jonkin verran, mutta hevosen tyyli oli sellainen, että siltäkin löytyy rahkeet huomattavasti viime kertaa kovempaan tulokseen.

11 Favor Då on kehittynyt joka starttiin ja polki viimeksi kovassa seurassa 2./3. sisältä mukavasti, vaikka kovat Road To Hill ja Mickan menivät edellä menojaan. Tässä ei ole helppo ehtia takamatkalta, mutta nopea avaaja ottaa välimatkaa kiinni paljon jo lähtösuoralla.

Yllättäjät: 6 Flex To Wheels aloitti talvella lupaavasti, mutta taukoa on kertynyt päälle yhdeksän kuukautta. Risto Salmelan hevoset ovat yleensä tauoiltaan valmiita. Valitettavasti valmentajaa ei tavoitettu tallikommenttia varten. Suvukas 5 En Candy Till on sekavaa tulosrivistöään pystyvämpi, mutta alussa on laukkariski. 13 Orzo osaa kiriä onnistuneen juoksun jälkeen lujaa ja on yllättänyt Suomessa ennenkin. 9 Colonial Aicha on aloittanut tasaisen varmasti, mutta loistoa ei ole vielä nähty.

Pelijakauma: Salpaus Inside-Outin (28 %) kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Rutinoimattomien hevosten kiihdyttäminen vaihtelee, mutta eiköhän Salpaus Inside-Out saane muilta etuvoltin hevosilta keulapaikan alkumatkalla, mikäli sen lähtösuoralla missaa.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2
Suuri: 2, 10, 11, 6, 5

Toto65-3

Suosikki: 1 Proud Angelique juuttui Lahdessa viimeisessä kaarteessa liikenneruuhkiin, eikä ehtinyt napakasta kiristään huolimatta kuin kakkoseksi. Terävällä avaajalla on hyvä sauma puolustaa alussa sisältä johtopaikka, jonka jälkeen tamma olisi vaikea kukistettava.

Haastajat: 7 No Limit Star on todella hyvä hevonen näihin sarjoihin, mutta ura on edistynyt katkonaisesti ja alla on taas peräti 14 kuukauden kilpailutauko. Tamma hölkkäili Vermon kokeessa keulapaikalla ihan kelpo tyylillä ja oli viime vuonna näistä samoista lähtökohdista heti valmis voittamaan.

12 Mr Big Money on vihdoin varmistunut, mutta samalla arpaonni on kääntynyt huonompaan suuntaan. Vermon voitto tuli vahvalla suorituksella johtavan rinnalta, eikä hevonen ollut viimeksi ainakaan huonompi kirittyään 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 11,5. 12-radalta ei ole helppo voittaa näitä lähtöjä, mutta kunto edellyttää kärkisijaa.

9 Mr Hanky-Panky löi viimeksi keulapaikalta kovia hevosia. Ruuna osaa tulla takaakin.

5 Fuscus H.L. jäi viimeksi pussiin ja vire vaikuttaisi hankalamman jakson jälkeen taas nousujohteiselta. Ruuna ylsi viime syksynä kahteen Vermon voittoon.

Pelijakauma: Proud Angelique (33 %) voisi olla isompikin suosikki.

Juoksunkulku: Proud Angelique pystynee puolustamaan alussa johtopaikan, sillä eturivin toisella nopealla 2 Petis Mondonilla on alussa iso laukkariski.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto65-4

Suosikki: Neljäs Toto65-kohde on Vermossa harvemmin nähtävä mailin voltti. Hiihtomiesten 7 Bismarck Comery on tottunut kovempaankin vastukseen ja on aika arkisessa lähdössä perusteltu suosikki, mutta lyhyessä voltissa voi takamatkalta mennä asioita nopeasti pieleenkin ja lähes 70 prosentin pelikannatus on jo liikaa. Viimeksi tuli pitkästä aikaa lähtölaukka, mutta sitä edellisessä ruuna paineli keulasta komeasti 11-tuloksella ykköseksi.

Haastajat: 6 Want To Wheels on pelimielessä yksi koko keskiviikon kiehtovimpia hakuja. Tamma on ollut tauon jälkeen mainio ja on paljon tauluaan vaarallisempi. Toissa kerralla hevonen kulki lähtölaukan jälkeen viimeiset 1700 metriä 14,0 ja nousi viimeksi taustalta totoon, vaikka juoksu meni oikeinkin hankalaksi.

2 One Who Run kuuluu myös ajoissa peleihin. Ruunalla koitettiin viimeksi ilman kenkiä ja hevonen oli paljon aiempaa parempi. 6-vuotiaalla prässättiin johtoon keskipitkälle matkalle rajulla 13,5-vauhtisella avauskierroksella ja kakkossija vaihtui neloseksi vasta aivan maalilinjalla. Hevonen osaa avata reippaasti ja on aivan liian vähällä huomiolla peleissä.

Asetelmat suosivat 1 Makemakea. Ruuna kesti Joensuun keulavoitossaan rehdisti kovan matkavauhdin, mutta ei ole sen jälkeen onnistunut.

Yllättäjät: 3 Grace Pezzo ja 5 My Ways Not Yours palaavat tauoiltaan arvoituksena ja voisi kuvitella, että kaksikko vaatii startin alle ollakseen terävimmillään. 12 Fordalovachocolate on ollut viimeisissään hyvä montéssa, mutta kärryt perässä ei ole nähty oikeaa otetta aikoihin. 13 BWT Angryman on juossut tätä kovempia lähtöjä, mutta maili on hevoselle lähtökohtaisesti vähän lyhyt matka.

Pelijakauma: Want To Wheels (6 %) ja One Who Run (2 %) kiinnostavat kovasti.

Juoksunkulku: Mailin voltin kiihdytys on herkkä. Koko paalu on nopea, eikä ole helppo arvioida kuka on lopulta keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 7, 6, 2
Suuri: 7, 6, 2, 1

Toto65-5

Suosikki: Viidennessä Toto65-kohteessa radalla nähdään salamakypäriä ja kisa on aika avoin jo paperilla. 1 Nazareth pääsi avainhevosista selvästi parhaalle lähtöpaikalle ja olkoon niukka ykkösmerkki. Hevonen palaa parin kuukauden tauolta, mutta valmentaja painottaa, ettei sillä ole ollut hevosen suorituskykyyn yleensä negatiivista vaikutusta.

Haastajat: 8 Pica-Pica Oak aloitti Christa Packalenin tallista komealla voitolla kesäkuussa ja oli hyvä seuraavassakin, mutta sairastui sen jälkeen ja palaa nyt tauolta. Taustajoukkojen mukaan hevonen vaikuttaa kotioloissa vähintäänkin yhtä hyvältä kuin viimeksi tauolta palatessaan. Lähtöpaikka on toki kinkkinen, muttta tamma pystyy menestymään raskaallakin juoksulla.

11 Orvar Iverin on kierrettävä koko porukka voittaakseen ja se voi onnistuakin, mutta siihen vaaditaan myös tuuria. Viimeksi juoksu meni taustalta vaikeaksi, eikä Pilvenmäki Special -karsintavoittaja ehtinyt kuin neljänneksi.

4 Bravo Sencello ja 5 Hades avaavat kovaa ja voivat sitä kauttaa vaikeuttaa ainakin Nazarethin tehtävää. Bravo Sencello palasi viimeksi sairastauolta, otti lähtölaukan, eikä muutenkaan parhaimmillaan, mutta parantanee startti alla. Hades kiri Teivossa 4. ulkoa kakkoseksi, vaikka on yleensä ollut parempi kärjen läheltä.

2 Andy Velvet taipui viimeksi 2. ulkoa, mutta on pitänyt sen jälkeen taukoa ja jokin oli varmasti vialla. Hyvältä paikalta yksi mahdollisista.

Pelijakauma: Tasainen lähtö, jossa ei oteta suuremmin kantaa.

Juoksunkulku: Nazareth, Bravo Sencello ja Hades avaavat kovaa. Kokemattomien ohjastajien ollessa asialla ei kannata julistaa jotain tiettyä juoksunkulkuvaihtoehtoa varmaksi.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 1, 8, 11
Suuri: 1, 8, 11, 4, 5, 2

Toto65-6

Suosikki: Suomenhevostammojen keskipitkässä voltissa riittää epävarmuustekijöitä, sillä kaikilla avainhevosilla on olemassa laukkariski. 10 Limuska löi Kuopiossa täydellä matkalla luun kurkkuun koville tammoille edettyään avauskierroksen aikana keulaan, eikä hevosta pitäisi haitata matkan piteneminen.

Haastajat: 7 I.P. Riimi oli Vermon superviikonlopussa mainio molempina päivinä, vaikka voitto jäi haaveeksi. Jaksava tamma viihtyy tällä matkalla, vaikka osoitti viimeksi ihan uudenlaisia vauhtivarojakin kirimällä viimeiset 700 metriä alle 22-kyytiä.

13 Liisan Tulilintu on kiistatta lähdön kovaluokkaisin, mutta laukkariski on suuri jo kiihdytyksessä ja viimeksi hyppy tuli yllättävästi matkallakin. Vauhtia kuitenkin piisaa, eikä keskipitkä matkakaan ole este menestykselle.

12 Lakan Leija olisi viimeksi kirinyt 4. sisältä haastamaan Hetviinaa, mutta askeleet sekosivat loppusuoralla. Riski tamma ohittaa tässä kahdelta pakiltakin monta, mutta sarjamääritys ei ole istuvin mahdollinen.

15 Sävel-Taika jää aina alussa, mutta tulee sitten vahvasti loppua. Tamma on paras kengittä ja nyt mennään kengät jalassa, mutta on hevonen toisinaan silläkin balanssilla menestynyt.

16 Tutun Impi on edellisen kanssa samankaltainen kilpailija. Alku sujuu aina kankeasti, mutta päätöskierrokselle hevoselta löytyy potkua.

Yllättäjät: 14 Ryti-Tyttö oli sairas Kuninkuusraveissa ja palaa tauolta arvoituksena. 9 Hulluduunari on parantanut paljon otteitaan, mutta juostava matka pelottaa.

Pelijakauma: Limuskan (23 %) kuuluisi olla suosikki ja I.P. Riimi (30 %) on hitusen yliarvostettu, muttei hevosten alustavat pinnat ole kovin vinksallaan.

Juoksunkulku: Siirin Hilla avaa johtoon, mutta Limuska hakee siltä piikkpaikan avauskierroksen aikana.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 10, 7, 13, 12
Suuri: 10, 7, 13, 12, 15, 16

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 8
Toto65-2: 2
Toto65-3: 1
Toto65-4: 7, 6, 2
Toto65-5: 1, 8, 11
Toto65-6: 10, 7, 13, 12
Hinta: 3,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 8
Toto65-2: 2, 10, 11, 6, 5
Toto65-3: 1
Toto65-4: 7, 6, 2, 1
Toto65-5: 1, 8, 11, 4, 5, 2
Toto65-6: 10, 7, 13, 12, 15, 16
Hinta: 72,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
8 Don Williams 73%
9 Grainfield Aiden 12%
7 Sahara Sandstorm 7%
5 Arctic Lover 4%
4 Reverend Dred 2%
2 The Rector 0,5%
1 An-Andree 0,5%
6 Gresille Boko 0,5%
3 One Memphis 0,5%

Toto65-2
2 Salpaus Inside-Out 38%
10 Galileo Way 25%
11 Favör Då 12%
6 Flex To Wheels 7%
5 En Candy Till 5%
13 Orzo 2%
9 Colonial Aicha 2%
4 Smillaggio 2%
12 Westcoast Venus 1%
1 Ever So Clever 1%
16 Cold Case 1%
8 Why Cane 1%
15 Rose La Femme 1%
14 Tallukka 1%
3 Piacere 1%
7 Marigold With Love 0%

Toto65-3
1 Proud Angelique 40%
7 No Limit Star 20%
12 Mr Big Money 12%
9 Mr Hanky-Panky 10%
5 Fuscus H.L. 8%
8 The Battle 3%
2 Petis Mondon 2%
10 Ziggo K.A. 2%
11 Bartholomew 1%
4 Proud Ms Cantab 1%
6 Hamilton Real Lady 0,5%
3 In Cookie Boogie 0,5%

Toto65-4
7 Bismarck Comery 50%
6 Want To Wheels 14%
2 One Who Run 12%
1 Makemake 6%
5 My Ways Not Yours 4%
13 BWT Angryman 3%
3 Grace Pezzo 3%
12 Fordaluvachocolate 3%
11 Al E.Gador Zet 2%
8 Jack Fire 1%
9 Sand Pirate Ås 1%
10 Fundover Match 1%
4 Sun Sayen 0%
14 Club Nord Star 0%

Toto65-5
8 Pica-Pica Oak 22%
1 Nazareth 22%
11 Orvar Iver 21%
5 Hades 11%
4 Bravo Sencello 11%
2 Andy Velvet 8%
9 Sahara Maldonado 1%
6 Amour Amiko 1%
7 Perfume 1%
3 Master As 1%
10 Applehill Express 1%
12 BWT Eden 0%

Toto65-6
10 Limuska 24%
13 Liisan Tulilintu 20%
7 I.P. Riimi 20%
12 Lakan Leija 13%
15 Sävel-Taika 6%
14 Ryti-Tyttö 3%
16 Tutun Impi 3%
9 Hulluduunari 2%
2 Laari 2%
1 Pirttilän Olga 2%
3 Siirin Hilla 1%
8 B. Violetta 1%
6 Komento 1%
4 Tänttärä 1%
5 Pälvi Tuttu 1%
11 Hetviina 0%