Ravivihje: Toto5 Jyväskylä 18.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Toto5-pelin pelatuin hevonen Piteraq luotetaan Jyväskylässä suositusten varmaksi, mutta muista lähdöistä löytyy idearikkaitakin hakuja.

Toto5-1

Suosikki: 6 BWT Eden on ollut uransa kaikissa kuudessa laukattomassa juoksussaan kahden joukossa ja sekaan mahtuu oikeinkin hyviä esityksiä. Viimeksi tuli lähtölaukka, mutta valmentajalla oli siihen syy, eikä epävarmuuden pitäisi olla mitenkään merkittävä tekijä tässä. Tamma kulki Seinäjoella laukan jälkeen viimeisen kierroksen 14,4, pystyy menestymään vaikka johtavan rinnalta ja ansaitsee suosikkiasemansa.

Haastajat: 2 Callela Socrates voitti debyyttinsä ja sen jälkeen tulosrivi on tasaisesti heikentynyt, mutta esitykset ovat kuitenkin koko ajan parantuneet. Ruuna tuli toissa startissa 2. sisällä pussissa maaliin ja kiri viimeksi tasokkaassa lähdössä 4. ulkoa päätöspuolikkaan alle 13-kyytiä, vaikka jäikin taustalle.

7 Cover Prince aloitti Antti Ojanperän tallista paikallisravivoitolla. Suvukas ruuna on vielä vähän kääntämätön kortti, mutta parannuspotentiaalia saattaa olla reservissä paljonkin.

3 Jolene voitti Joensuussa hyvällä tuloksella kierrettyään 2. ulkoa johtavan kupeelle viimeisellä takasuoralla. Viime esityskin oli edelleen mainio, kun hevonen kiersi 4. ulkoa viimeisen tuhannen kolmannella kärjen lopettaessa päätöspuolikkaan 13,5.

Yllättäjät: 9 Misty Mountain Hop oli Riihimäellä johtavan rinnalta voittotaistossa laukatessaan loppusuoralla. Ruuna paransi kesällä selvästi, mutta valmentaja epäilee, että hevonen vaatii sairastauolta startin ollakseen parhaimmillaan. Jyväskylän raviliigahevonen 11 Juliane de Veluwe on löytänyt vaikean alun jälkeen oikeat otteet ja on voittanut nyt kahdesti peräkkäin. Vastus on nyt viime startteja selvästi kovempaa ja lähtöpaikkakin on ilkeä. 5 Step Brave palaa pitkältä tauolta arvoituksena. Todella nopea hevonen avaa yleensä johtoon ja pitää vauhdin reippaana.

Pelijakauma: Osa Jolenen (21 %) peliosuudesta siirrettäisiin Cover Princelle (11 %). Juliane de Veluwe (13 %) on hankalalta paikalta aiempaa kovemmassa tehtävässä liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Step Brave kiskaisee johtoon ja Pekka Korhonen ei mielellään luovu siitä paikasta suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 2, 7
Suuri: 6, 2, 7, 3

Toto5-2

Suosikki: Toinen Toto5-kohde on ennakkoon aika avoin, eivätkä osallistujat ole viime aikona juuri voitoilla juhlineet. Lähdön selkein pelillinen tärppi on 11 Pärttyl ja nostetaan hevonen ideasuosikiksi saakka. Ruunalla on kolme laukkastarttia putkessa, eikä se tietystikään nosta mielialaa, mutta kunto tuntuisi olevan kohdallaan. Viimeksi hevonen sai uuden kuskin kyytiinsä ja oli pitkän kolmannen kiertelyn jälkeen puskemassa voittotaistoon, mutta hyppäsi loppusuoralle kaarruttaessa kärjen rinnalta tasokkaassa kisassa jopa todennäköisen voiton. Ravilla varmasti lähellä tässä, eikä hevosen pitäisi olla ihan niin epävarma, kuin viime kisoista voisi päätellä.

Haastajat: 12 Haltija on vauhdikas hevonen, jonka suoritustaso heittelee aika lailla. Ori teki Riihimäellä ja Jyväskylässä hyvän juoksun laukan jälkeen, mutta oli siinä välissä vaisu Vermossa. Kyydit riittävät takamatkaltakin, mutta voltin vitoselta on alkuun merkittävä laukkariski.

4 Velaks palasi viimeksi pieneltä tauolta ja kiri 3./2. ulkoa voittotaistoon, häviten pystyvälle Hallan Pojalle äärimmäisen niukasti. Otteet tuskin ainakaan heikkenevät kisa kropassa. Paalun kovin, mutta kuten statistiikka osoittaa, niin voittaminen ei ole hevoselle mielekkäintä mahdollista puuhaa.

13 Jostois on pääsemässä pitkän tauon jälkeen taas säännölliseen starttirytmiin. Lievä tasaisuus on vielä vaivannut, mutta eivätköhän otteet ala hiljalleen terävöityä. Rovaniemellä syntyi jo 27-tulos ja ruuna polki passiivisen taktiikan jäljiltä mukavasti loppua.

Yllättäjät: 2 Torpparin Sisu ei ole voittanut aikoihin, mutta kunto on nousussa ja lähtöpaikka hyvä. 14 Valtroks on tottunut paljon tätä kovempaan vastukseen, mutta nyt sarja ei oikein istu ja kahdelta pakilta tulee lähtökohtaisesti kiire. 10 Mattilan Miina on tuonut Heikki Torvisen mielenkiintoisesti ja mukavasti takaisin valmentajakuvioihin. Tammasta kuullaan tulevaisuudessa vielä paljonkin ja vire on nousussa tauon jäljiltä, mutta hevonen on tavannut olla toisten takaa hieman nahkea ja takamatka ei ole paras mahdollinen lähtökohta. 9 Loikkaar on riviään vaarallisempi, mutta laukka tulee käytännössä aina.

Pelijakauma: Pärttyl (9 %) on tarjouksessa ja rohkeimpien ideavarma.

Juoksunkulku: Velaks ja Hespori erottuvat kiihdytyksessä. Toinen niistä johtaa ja toinen seuraa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11
Suuri: 11, 12, 4, 13, 2, 14, 10, 9

Toto5-3

Suosikki: 1 Piteraq on aloittanut Suomessa vahvasti ja kohoaakin Jyväskylässä sopivassa seurassa nappipaikalta selvästi illan pelatuimmaksi Toto5-hevoseksi. Lahdessa ruuna jäi suurena suosikkina keulapaikalta kakkoseksi, mutta tuolloin ravattiin varsin raskaissa olosuhteissa ja se tuntui olevan hevoselle pieni miinus. Esitystä ei voi siltikään suuremmin moittia, sillä edelle ehti vain kova Zeus Kemp. Suosikki ei välttämättä pysty puolustamaan sisäradalta johtopaikkaa, mutta open strech -radalla pussitusriski on siinäkin tapauksessa aika pieni ja 4-vuotias on tehnyt hyviä juoksuja myös johtavan rinnalta.

Yllättäjät: Loppulaumaa ei ole helppo laittaa paremmuusjärjestykseen. 10 Fakir Nyx oli elokuussa mainio, mutta viimeksi Oulussa hieman tasainen. Takarivistä ruuna antaa taas alussa aika paljon tasoitusta. 4 Raise Wise As on todella vauhdikas hevonen ja todennäköinen ensimmäinen keula. Ravin kanssa on hieman vaikeuksia, mutta nyt riisutaan taas kengät ja se auttaa jonkin verran. 3 Sweet Carolina avaa myös hyvin. 5-vuotias oli Tammaderbyn karsinnassa positiivinen kolmas, mutta otti finaalissa harmittavan laukan. 6 Mamajuana on saanut pari starttia sairastauon jälkeen ja suunta on parempaan. 5 Lucille Bourbon on pienen lamavaiheen jäljiltä nousussa, mutta suosikki tuntuu joka tapauksessa liian kovalta. 7 Coldspring palaa pitkältä tauolta matalalla profiililla. Hevonen palaa aika maltillisin valmisteluin, mutta on ennenkin ollut vastaavista lähtökohdista asiallinen.

Pelijakauma: Piteraq (70 %) on aika oikein pelattu suursuosikki.

Juoksunkulku: Raise Wise As pystynee ohittamaan Piteraqin alussa, mutta on suosikillakin sanansa sanottavana jo siinäkin taistossa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto5-4

Suosikki: 1 Elliot Web kisaa hurjassa kunnossa, mutta jos taustajoukot olisivat saaneet valita, niin hevoselle olisi varmasti mieluummin otettu mikä tahansa muu lähtöpaikka kuin ykkönen, sillä ruuna ei avaa kovin kovaa. Oulussa juoksu meni Toto75-lähdössä raskaaksi, mutta 8-vuotias kamppaili hienosti kakkoseksi ja hetken näytti jo, että hevonen pinkoo karkuun kovalta MAS Champiltakin. Käpylä GP:ssä suosikki jäi pussiin, mutta näytti sielläkin upealta.

Haastajat: 12 Look Complete laukkasi Forssan Toto75-lähdössä alun ahtaassa paikassa, mutta kulki sen jälkeen vahvasti. Viimeiset 800 metriä sujuivat ulkoradoilla 11,4. Lähtöpaikka on ankea, mutta kolme poisjääntiä tasoittavat sitä murhetta hieman.

3 Captivate on juossut pikkutauon jälkeen kaksi kertaa johtopaikalla ja suorittanut hyvin. Viimeksi Madrid pinnisti 2. sisältä ohi, mutta vastaava suoritus riittää tässä pitkälle.

Yllättäjät: 4 Ronzon Face on katapulttiavaaja, joka tekee parhaat juoksunsa johtopaikalta. Alla on epäonnistumisia, mutta kunto on taulua parempi. Esimerkiksi Seinäjoella hevonen kulki lähtölaukan jälkeen 12,4/1900 metriä. 6 The Swede ja 10 Finally Famous ovat päässeet kilpailemaan ikävän katkonaisesti, mutta molemmat pystyvät hyvänä päivänään menestymään tällä tasolla. 5 Vixpress Li oli Turussa positiivinen 3. sisältä ja ravasi hienon tuloksen, mutta nyt juoksu menee vaikeammaksi.

Pelijakauma: Look Completen (23 %) kuuluisi olla lähempänä Elliot Webiä (37 %).

Juoksunkulku: Captivate ja Ronzon Face irtoavat alussa keulataistoon. Kummallakin on varmasti haluja ajaa tämä kisa johtopaikalta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 12
Suuri: 1, 12, 3, 4

Toto5-5

Suosikki: Toto5-päätöksessä on mukana useampikin lupaava suomenhevonen, joilla on potentiaalia nousta sarjoissaan nopeastikin. Suosikin nimeäminen on makuasia ja pelaajat ovat päätyneet 6 Qepe Pointtiin. Ori on ikävän epävarma, eikä saa varauksetonta luottoa, mutta pystyy takuulla voittotaistoon, jos ravi maistuu. Viimeksi maistui ja hevonen palasi voittokantaan rehdillä rutistuksella johtavan rinnalta.

Haastajat: 8 Hallan Poika otti viimeksi myös pitkästä aikaa voiton ja Qepe Pointin tapaan keulahevosen ulkopuolelta. Ori osaa vielä jullitella ja muutama sellainen voitto on jäänyt ottamatta, joka olisi ollut tarjolla, mutta potentiaalia on kovasti vielä nähtyä parempaankin.

7 Mustasukka voitti Vieremällä ja Kuopiossa johtopaikalta, mutta ei kohdannut niissä kisoissa aivan yhtä kovia kuin nyt. Vauhdikas tamma on edelleen avainhevosia, vaikka vastuksen taso nousee.

5 Onni Dahlia nakutti kesällä neljän voiton putken ja on muutenkin voittanut puolet starteistaan. Ori palasi Kuopioon tauolta ja otti niin sanotun turhan laukan vajaa kierros juostuna. Taukokarstat on nyt karisteltu, mutta laukkariski on toki koko ajan läsnä.

Yllättäjät: 10 Teppo Tuisku oli Derby-karsinnassa mukavasti viides ja viimeksi sopimattomassa sarjassa pikkutauolta hyvä kakkonen. Ruuna on vähemmän pelatuista selvästi kiinnostavin haku. 9 Liimatan Väiskin vauhdit riittävät, mutta ongelma on ollut motivaatiopuolella. Kuski vaihtuu nyt ja se voi tuoda uutta virtaa. 4 Marin Tase on tosi nopea hevonen, joka paiskaa ensiksi johtoon ja sijoittuu todennäköisesti hyvin, mutta ruuna ei lopussa mielellään ohittele ja siksi voittoja tulee harvoin.

Pelijakauma: Lähtö pitäisi olla alustavaa tasaisemmin pelattu ja Qepe Pointti (31 %) on liian suuri suosikki.

Juoksunkulku: Marin Tase avaa keulaan, mutta haluaa selän eteen. Mustasukka on avainhevosista alussa nopein ja todennäköisimmin lopullinen johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 6, 8, 7, 5, 10, 9
Suuri: 6, 8, 7, 5, 10, 9

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
6 BWT Eden 30%
2 Callela Socrates 21%
3 Jolene 15%
7 Cover Prince 15%
9 Misty Mountain Hop 5%
11 Juliane De Veluwe 5%
5 Step Brave 3%
10 Happy Joy 2%
1 Slick Vick 2%
4 Chica Valienta 1%
8 Holley Shiftwell 1%
12 Boom Kah 0%

Toto5-2
12 Haltija 20%
11 Pärttyl 20%
13 Jostois 15%
4 Velaks 15%
2 Torpparin Sisu 6%
14 Valtroks 6%
10 Mattilan Miina 6%
9 Loikkar 3%
7 Hespori 2%
6 Tvitteri 2%
8 Eurovaltikka 2%
5 Villitykki 2%
3 Satinkuti 1%
1 Hyvityksen Pyry 0%

Toto5-3
1 Piteraq 66%
10 Fakir Nyx 8%
4 Raise Wise As 6%
3 Sweet Carolina 5%
6 Mamajuana 4%
7 Coldspring 3%
5 Lucille Bourbon 3%
9 Caakao 2%
8 Queen Adele 1%
11 Lipari 1%
12 Bonhomme 1%
2 Elaiza Camto 0%

Toto5-4
1 Elliot Web 33%
12 Look Complete 31%
3 Captivate 15%
4 Ronzon Face 10%
10 Finally Famous 3%
6 The Swede 3%
9 Piedmont 2%
5 Vixpress Li 2%
2 Hamis Fameraiser 1%
11 Exuberance 0%
7 Ulk Delle Selve 0%
8 Dust Collector 0%

Toto5-5
6 Qepe Pointti 23%
8 Hallan Poika 23%
7 Mustasukka 21%
5 Onni Dahlia 10%
9 Liimatan Väiski 7%
10 Teppo Tuisku 7%
12 Ajatustenlukija 2%
4 Marin Tase 2%
11 Mattilan Touho 2%
2 Savon Akka 1%
1 Kaasari 1%
3 Larkko 1%