Ravivihje: Toto65 Vermo 16.9.2020

Julkaistu:

Toto65
Vihjesysteemien varma poimitaan varsalähdöstä.
Keskiviikon T65-kierros tarjoaa hyvää pelattavaa, mutta mielekkään varman löytäminen on kiven alla. Jokaiseen kohteeseen tekisi mieli ruksia enemmän kuin yksi merkki.

Fiksuin tapa lähestyä tällaista kierrosta olisi hajotettu systeemi. Vihjeessä sellaisen väsäämiseen ei ole mahdollisuutta, joten pitkän harkinnan jälkeen varmaksi jää kaksivuotislähdön suosikki The Great Kemp. Odotamme siltä suoraviivaista keulasooloa.

Aamun ennusteiden mukaan syysmyrsky väistää illan ravit.


Toto65-1

Suosikki: Tammatähti lässähti tynkäkisaksi, kun toissa Tammavaltikan kärkikaksikko Dream Girl–Willow Pride jäi pois. Viivalta vetäytyivät myös Golda Paris ja Beat of Love. 8 Selene Lune hyötyy poisjäänneistä ratkaisevasti ja nousee rankingin kärkeen. Pienessä lähdössä ulkoradan paikka ei enää tarkoita paljoa lisämetrejä ja esimerkiksi johtavan rinnalle päässee revityksittä. Siitä Selene Lune runnoo kirikierroksen kovaa ja on normaalina voittotaistossa.

Olli Koivusen ajokki oli mainio Tammavaltikan maililla ja pinkoi 3. ulkoa kirissä sen minkä pääsi, kulkien viimeiset 800 metriä 10,5-vauhdilla. Kierrosta pidemmällä matkalla tammalta odotettiin enemmän, kun se pääsi matkalla suosiolla keulapaikalle. Ehkä lyhyt starttiväli ei puoltanut?

Haastaja: 3 Club Nord Elitillä on hyvät saumat keulajuoksuun, joten se on lähdön toinen kova. Forssassa tamma oli ensin ihan hyvä kolmonen keulavoittaja Willow Priden takaa. Jälkimmäisessä osakisassa Club Nord Elit teki sitkeän 800 metrin 3. ulkoa ja taisteli voitosta loppuun saakka. Vermossa viimeksi tamma oli aavistuksen tasainen 2. ulkoa. 4 Ice Wine teki Tammavaltikassa sijoituksiaan paremmat lopetukset haastavista juoksuasemista. Juha Utalan ajokki avaa tosi kovaa ja pystyy kiusaamaan Club Nord Elitiä alussa, mutta tuskinpa pienessä lähdössä nähdään ylilyöntejä.

Yllättäjät: Uusi tuttavuus 6 True Devotion aloittaa roimassa ylisarjassa. Heinäkuisessa voittojuoksussaan se haki keulat 1150 metriä ennen maalia ja voitti varmasti. Kaksi viime kilpailuaan tamma pilasi lähtölaukkoihin voltista. Solängetissä viimeiset 1900 metriä sujuivat hännillä noin 1.14-kyytiä. 10 Her Royal Highness oli kohtuullinen Tammavaltikassa. Maililla se matkasi 5. sisältä ja tuli kovassa lopetuksessa viimeisen satasen hyvin. Kierrosta pidemmällä ei irronnut kiriä 2. ulkoa.

Juoksunkulku: Ice Wine on näyttänyt pystyvänsä ohittamaan Club Nord Elitin tämän ulkopuolelta, mutta tyytynee silti nytkin tämän selkään kuten heinäkuisessa kohtaamisessa vastaavista lähtöasemista.

Pelijakauma: Tynkälähtö on hyvin pelaajien hanskassa.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 8, 3
Suuri: 8, 3

Toto65-2

Suosikki: 4 Wille's Rainpower näytti viimeksi pystyvänsä avaamaan kovaa ja on kisan todennäköinen vetojuhta. Kun voitokkaan aloittelijan kuntokin on kohdillaan, se nostetaan rankingin kärkeen.

Ruuna palasi toissa keskiviikkona Vermossa kehiin parin kuukauden paussilta. Se kiihdytti seiskakaistalta terävästi ja juoksi lopulta johtavan takana, mistä riitti kolmanneksi. Lähdön voitti Mr Big Money, mutta näistä lähtöasemista osat ovat lähellä vaihtua. Valmentaja Christa Packalen uskoo tallikommenteissa, että hevonen on nyt parempi kuin viimeksi.

Haastajat: 2 Runaway Nina on esitellyt loppukesän ja alkusyksyn juoksuissaan oikein vahvaa kirikykyä. Voittojuoksuissa pitkät yli kilometrin kirit eivät tehneet edes tiukkaa tätä helpommissa tehtävissä. Tamma oli viimeksikin oikein hyvä ja rynnisti 5. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,8-kyytiä. Lähtöpaikka on nyt paljon parempi, jopa paras mahdollinen hevoselle joka ei ole kiihtynyt kovaa. Edellä mainittu 11 Mr Big Money teki toissa kerralla hyvän 13,9-vauhtisen kiritonnin 5. ulkoa ja puristi viimeksi ykköseksi johtavan rinnalta. Kuntoa on kärkeen, mutta juoksunkulku voi olla ruunaa vastaan tällä kertaa.

Yllättäjät: 9 Fandango Brick on tykkirasti ja kuuluu kaikille lapuille. Tuomas Korvenojan tallin 3-vuotias näytti mahtavan hyvältä pussissa sisäradalla viimeksi. Ruotsin-juoksuissaan ori oli myös koko ajan oikein positiivinen. Axevallassa se laukkasi loppukaarteessa vahvasta noususta ja menetti kärkipään sijoituksen. Rommessa Fandango Brick teki terävän 500 metrin kirin 4. sisältä ja tuli kovaa maalisuoraa viidettä rataa pitkin. Hevonen on näyttänyt pystyvänsä töihinkin ja Santtu Raitala jatkaa ohjissa. 5 Carlos Santana voitti Riksussa viimeksi 2. ulkoa 800 metrin kirillä. Tehtävä on nyt merkittävästi vaativampi ja alla on poisjäänti.

Juoksunkulku: Wille's Rainpower painuu keulaan ja puolustaa paikkaansa.

Pelijakauma: Fandango Brick (6%) erottuu suosikkinelikkomme selvästi parhaaksi rastiksi. Mr Big Money (25%) on liian pelattu.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 4, 2, 9
Suuri: 4, 2, 9

Toto65-3

Suosikki: 1 Hymeri voitti rata-arvonnan ja pystyy myös hyödyntämään lähtöpaikkansa, joten suosikin asema on perusteltu. Koko matkan johto on ihan mahdollinen. Varma-ainesta ruunassa on kuitenkin vaikea nähdä, sillä vastustajatkin ovat tosi hyviä ja nopeansorttinen hevonen ei välttämättä ole omimmillaan keskipitkällä matkalla.

Jokimaalla Hymeri eteni johtavan rinnalta keulaan ensimmäisen takasuoran lopulla. Voitto tuli varmasti sen jälkeen, kun pahin vastustaja oli laukannut kupeelta loppukaarteessa. Siinä vaiheessa Hymeri ei näyttänyt voittajalta. Viimeksi ruuna laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja oli sen jälkeen hyvä kakkonen keulavoittaja Vuaran Suvettaren tuntumasta.

Haastajat: Edellä mainittu 8 Vuaran Suvetar on nyt 20 metriä huonommin sarjassa sisällä kuin elokuisessa kohtaamisessa Hymeriä vastaan. Kolmen voiton tuubia pitää silti kunnioittaa, varsinkin kun ykköset ovat tulleet varsin vaivattomasti. Keulaan ei tosin nyt taida olla asiaa ja muistetaan myös, että ennen voittoputkea laukat olivat kovasti pinnassa. 2 Briljantti Buugi on vasta 4-vuotias, mutta ehtinyt jo näyttää vahvaa jyrämäistä kirikykyä. Tämän lähdön pelisuosikeista Jukka Kauppisen suojatti on se, jota 2620 metrin matka erityisesti puoltaa. Kokemäellä ja Turussa Briljantti Buugi teki vahvat kirikierrokset takapareista. Viimeksi Kauppinen oli aktiivisena alkumatkalla ja ajoi orin kolmannen radan kautta johtavan rinnalle ja siitä keulaan viimeisen takasuorana alussa. Voitto oli ylivoimainen sen jälkeen kun Vonkari oli laukannut tuntumasta maalisuoran alussa.

Yllättäjät: 3 Wanttera voitti viimeksi Härmässä 3. ulkoa ja kiri viimeiset 700 metriä 27,5-vauhdilla. Vastus kovenee nyt selvästi, aivan kuten 5 Sitkullakin. Sitku oli lähellä voittaa jo toissa kerralla, mutta sotki laukalle kesken kirin 50 metriä ennen maalia. Viime viikolla ori paikkasi tilanteen hyvällä tyylillä. Se nousi kiriin 2. ulkoa viimeisen takasuoran auetessa ja painui keulaan 500 metriä ennen maalia. Loppu oli pelkkää voiton varmistelua. Kyvykkääksi tiedettävä 7 Ysikymppi on mielenkiintoinen seurattava debyytissään Pertti Puikkoselta. Tallikommenttien perusteella huippuvireeseen on kuitenkin vielä matkaa.

Juoksunkulku: Hymeri pitää keulat ja saa Vuaran Suvettaren rinnalleen. Suosikki puolustaa kärkipaikkaa. Matkavauhti voi mennä ainakin puolireippaaksi.

Pelijakauma: Hymeri (47%) on liian selvä suosikki. Briljantti Buugi (13%) on aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 8, 2
Suuri: 1, 8, 2

Toto65-4

Suosikki: 1 Bismarck Comery voitti viimeksi laatulähdön kovalla ajalla. Se ei pystynyt pitämään sisäradalta keulapaikkaa 9 Musclemania vastaan, mutta sai paikan tämän laukattua edeltä ensimmäisessä kaarteessa. Sen jälkeen ruuna oli vakuuttava. Nyt eturivissä ei ole samanlaisia salama-avaajia, joten Bismarck Comery on todennäköisin keulahevonen papereissamme. Sen myötä kärkirankkaus on perusteltu.

Haastaja: 7 Crossover teki elämänsä juoksun Vermossa toissa keskiviikkona. Se joutui kuluttamaan voimia 11-vauhtisessa avauksessa keulapaikkaa hakiessaan ja sai vielä väliprässin toisessa kaarteessa, mutta karkasi silti helposti suosikiksi pelatun Casimir Tofin ulottuvilta. Lähtöpaikka on vaativa ja sarja astetta kovempi kuin viimeksi, mikä pudottaa rankingin kakkoseksi. Edellä mainittu 2 Casimir Tof oli viimeksi aseeton Crossoveria vastaan 2. ulkoa, mutta teki hyvän suorituksen ja on huippupaikalta edelleen pelihevosia.

Yllättäjät: 10 Diesel Degato oli viimeksi Vermossa oikein rehti johtavan rinnalta Bismarck Comeryn voittaessa. Luokkaansa nähden yllättävän unohdettuja T65-pelissä ovat 8 Ypäjä Louvre ja 4 He Is Felix. Molemmat ovat jaksavia hevosia, jotka pystyvät omiin juoksuihin. Ypäjä Louvre kilpaili viimeksi kivikovassa Käpylä GP:ssä ja täytti paikkansa hyvin sisäratajuoksulla.

Juoksunkulku: Bismarck Comery pitää sisäradalta keulat ja lähtee vetämään joukkoa. Crossover etenee rinnalle.

Pelijakauma: Alustavaa pelijakaumaa tasaisempi koitos. Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä Ypäjä Louvren (4%) ja He Is Felixin (2%) johdolla.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 1, 7, 8
Suuri: 1, 7, 2, 10, 8, 4, 9

Toto65-5

Suosikki: Suurin osa 2-vuotislähdön hevosista on kilpaillut vasta kerran tai pari, joten keskinäiset voimasuhteet voivat elää vielä merkittävästi. Rankingin selvä kärki on silti 5 The Great Kemp, joka kulki debyytissään kiritonnin 15,9-vauhdilla ja nitisti johtaneen 9 Unique Sunrisen vakuuttavasti tämän ulkopuolelta. Ruuna esiintyi muutenkin oikein tyylikkäästi ja teki kaiken oikein. Nyt voi olla keulajuoksun vuoro ja silloin The Great Kempiä on varmasti vaikea voittaa. Se jää vihjesysteemien luottohevoseksi.

Haastajat: 8 Time Match voitti debyyttinsä helposti keulasta ja lopetti pintakaasulla 13,5-vauhdilla. Ulkoradan lähtöpaikka pudottaa sen rankingin kakkoseksi. 4 Dusktodawn Boogie aloitti hienosti Jokimaalla elokuussa. Se työntyi 13,5-vauhtisessa avauksessa keulat vallanneen 7 Birgit Combon selkään ja ohitti tämän ongelmitta 500 metrin kirillä. Lähdön lopetus oli vain 18-vauhtinen.

Yllättäjät: 6 Zolamani laukkasi Jokimaalla 1. kaarteessa ja juoksi sen jälkeen kaukana kärjestä sisäradalla. Ruuna esitti lähdön parhaan lopetuksen ja spurttasi viimeiset 400 metriä 1.14:n pintaan, mistä maalisuoran vielä kovempaa. 3 Coltrane Frido avasi Seinäjoella aluksi keulaan ja tyytyi sitten paikkaan tallikaveri Time Matchin selässä. Ori oli siitä varma kakkonen reippaassa lopetuksessa.

Juoksunkulku: Coltrane Frido johtaa alun. Paikka on tarjolla The Great Kempille.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Jos lähtöön ei halua laittaa varmaa, kannattaa huomioida myös Zolamani (3%) Coltrane Frido (3%).

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-6

Suosikki: 9 Uljas Suomalainen voitti toissa kerralla keulasta. Viimeksi Seinäjoella ori teki hyvän nousun 5. ulkoa ja näytti kunnon pitävän. Sen kiritonni oli 24,1-vauhtinen. Uljas Suomalainen on suoritusvarmuudellaan tasaisen porukan niukka kärkirankkaus takarivistäkin.

Haastajat: 3 Tuviker on viime juoksunsa perusteella takuulla joukon vahvimmassa kunnossa. Ori oli elementissään ylipitkällä matkalla neljällä kilometrillä ja ohitti loppukirissä muun muassa kivikovan Morisonin. Tuviker on saanut vanhemmiten lisää nopeutta, mutta huomioidaan silti sekin, että perusmatkalla ajettua ryhmälähtöä verkkainen avaaja ei ole voittanut sitten huhtikuun 2019. 10 Lakuri oli toissa keskiviikkona Vermossa suursuosikki Uljas Suomalaista vastaan, mutta hävisi lähdön kiihdytyksessä. Hevonen oli edelleen hyvä ja on tällä kertaa monin verroin vähemmän rastittu. Takarivi on aina takarivi, mutta 4 Jamirin takaa voi päästä yllättävän hyviin juoksuasemiin. 1 Kartierilla haaveiltiin talvella jopa kuninkuuskisasta, mutta kesä sujuikin tauon merkeissä jalkavammaa parannellessa. Taukonsa jälkeen hevonen on esitellyt ihan hyvää kuntoa ja pian lienee taas voiton vuoro. Vieremällä ori laukkasi viimeisen takasuoran alussa ja uudelleen loppusuoralle käännyttäessä, mutta syöksyi hyppyjen välin kovaa. Viimeksi Oulussa Kartier kiersi 4. ulkoa muut paitsi suojajuoksun jälkeen loppusuoran omaa vauhtiaan tykittäneen Virin Camillan. Heikki Mikkonen aikoo ladata Kartierilla pitkästä aikaa starttiin. Ori on näyttänyt pystyvänsä 20-vauhtiseen avaukseen ja jos askelet sopivat lankulle, piikkipaikan valtaaminen on mahdollista.

Yllättäjät: 2 Humiro on mielenkiintoinen huippupaikalta ja Ari Moilasen ohjastamana. Viimeksi Vermossa ori oli hyvä kolmas keulavoittaja Uljas Suomalaisen takaa, ja voimia taisi jäädä talteenkin. 11 Julmin on noussut hyvään kuntoon. Viimeksi se kiri hänniltä hyvin loppua neljättä rataa pitkin eikä ollut merkittävästi lähdön kärkikolmikkoa Uljas Suomalainen–Lakuri–Humiro huonompi. 12 Enon Vilppi olisi ollut paremmalta lähtöpaikalta korkeammalla rankingissa, sillä kunto on kohdillaan. Toissa kerralla Erkon Pokaalissa ori spurttasi lopun terävästi 4. sisältä. Viimeksi Tähtisprintterissäkin ori oli ihan hyväksyttävä 4. ulkoa, vaikka jäi edellään porhaltaneen Evartin ja kumppaneiden varjoon. 6 Kihisee on eturivin parhaita avaajia tässä kisassa ja saa nyt Santtu Raitalan ohjiinsa.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa Kartier yrittää puolustaa sisäradalta kärkipaikkaa. Jos askeleet eivät osu lankulle ja ori joutuu ottamaan alun varmistellen, keulat hakee ensin 4 Jamir ja sitten Kihisee tai 7 Wauhti.

Pelijakauma: Tuvikeria (27%) on pelattu liikaa. Lakuri (14%) ja Julmin (3%) ovat lähdön parhaat merkit.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 9, 10, 1
Suuri: 9, 10, 1, 2, 11, 12, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 8, 3
Toto65-2: 4, 2, 9
Toto65-3: 1, 8, 2
Toto65-4: 1, 7, 8
Toto65-5: 5
Toto65-6: 9, 10, 1
Hinta: 16,20 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 8, 3
Toto65-2: 4, 2, 9
Toto65-3: 1, 8, 2
Toto65-4: 1, 7, 2, 10, 8, 4, 9
Toto65-5: 5
Toto65-6: 9, 10, 1, 2, 11, 12, 6
Hinta: 88,20 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
8 Selene Lune 45%
3 Club Nord Elit 35%
4 Ice Wine 13%
6 True Devotion 3%
10 Her Royal Highness 3%
1 L Dees Maggiesbest 1%
9 Willow Pride 0%
5 Golda Paris 0%
2 Dream Girl 0%
7 Beat Of Love 0%

Toto65-2
4 Wille's Rainpower 35%
2 Runaway Nina 25%
9 Fandango Brick 16%
11 Mr Big Money 16%
5 Carlos Santana 2%
8 Anything Goes 1%
7 Essi Fastback 1%
1 Don Leggio 1%
6 Revenant 1%
3 Cazimier 1%
10 Marigold With Love 0,5%
12 Bongo 0,5%

Toto65-3
1 Hymeri 37%
8 Vuaran Suvetar 30%
2 Briljantti Buugi 21%
5 Sitku 5%
3 Wanttera 3%
7 Ysikymppi 1%
4 Tuliopaali 0,5%
9 Friiviri 0,5%
12 Usvattava 0,5%
11 Ferdinand 0,5%
10 Lentolähetti 0,5%
6 EL Timotei 0,5%

Toto65-4
1 Bismarck Comery 36%
7 Crossover 25%
10 Diesel Degato 10%
2 Casimir Tof 10%
8 Ypäjä Louvre 7%
4 He Is Felix 4%
9 Muscleman 4%
12 Bestseller 1%
5 Stonecapes Poe 1%
6 Wall Street Comery 1%
3 Rim Bay Kickapoo 1%
11 Mark More 0%

Toto65-5
5 The Great Kemp 50%
8 Time Match 22%
4 Dusktodawn Boogie 12%
6 Zolamani 5%
3 Coltrane Frido 5%
7 Birgit Combo 3%
9 Unique Sunrise 1%
2 Sahara Playhard 1%
1 Knows Ares 1%

Toto65-6
9 Uljas Suomalainen 21%
10 Lakuri 18%
3 Tuviker 16%
1 Kartier 16%
2 Humiro 9%
12 Enon Vilppi 5,5%
11 Julmin 5,5%
6 Kihisee 4%
4 Jamir 2%
7 Wauhti 2%
5 Veetuli 0,5%
8 Tähtisekki 0,5%