Ravivihje: Toto5 Kuopio 14.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Kuopion maanantairaveissa kilpaillaan pelkästään suomenhevosten voimin.

Toto5-1

Suosikki: Kuopion suomenhevosravien Toto5-peli käynnistyy Nuorten Sarjalla. 5 Vilikin Varma malttoi viimeksi ravata kahden laukkastartin jälkeen ja otti selvän voiton edettyään kierros jäljellä keulaan. Ruuna kulki Lahdessa laukan jälkeen päätöskierroksen 26,5-kyytiä ja sen perusteella ennätyksessä voisi olla hieman ilmaa.

Haastajat: 6 Sanahelinä on todella nopea tamma. 5-vuotias hävisi Kuopiossa suosikille selityksittä ja selvästi, mutta on nyt siihen verrattuna 20 metriä paremmin sarjassa sisällä.

3 Bramee eteni Lahdessa takamatkalta johtoon, vaikka ehti ottamaan lähtösuoralla pienen laukan, joten nopea ruuna on tässäkin keulasuosikki. Hevonen vastaili viimeksi johtopaikalta mukavasti. Olosuhteet olivat raskaat, joten aikaan ei kannata tuijottaa.

Yllättäjät: 1 Antin Kroisos kehittyy hiljalleen, mutta tuntuisi olevan vielä tämän lähdön parhaita perässä. 4 Liston meni jo 4-vuotiaana alle 30-vauhtia täyden matkan, mutta ura on edistynyt katkonaisesti. Antti Tupamäki saattaa löytää lupaavasta ruunasta uusia vaihteita. 7 Teppo Tuisku on toistaiseksi porukan ennätykseltään nopein, mutta kolmelta pakilta tulee kiire.

Pelijakauma: Bramee (12 %) voisi olla enemmän luotettu.

Juoksunkulku: Bramee etenee nopeasti johtoon ja Sanahelinä iskee kahdelta pakilta yhtä lailla nopeasti tuntumaan.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 6, 3

Toto5-2

Suosikki: 2 Vallun Ralli on päässyt kilpailemaan ongelmien vuoksi varsin katkonaisesti. Ori oli Kajaanissa pitkältä tauolta hyvä kakkonen keulasta, mutta aiemminkin esillä olleet lopun ravivaikeudet olivat taas vaivana. Sähäkkä avaaja etenee taas kärkipaikalle, josta hevonen vetää pitkään, mutta kovassa lähdössä ei kestäisi lopussa antaa ravin kanssa tasoitusta.

Haastajat: 8 Hipsun Poju ailahtelee hurjasti, mutta on myös osoittanut lahjansa. Pikkukunkun kakkonen oli Vermossakin kovassa ikäluokkalähdössä asiallinen 2. sisältä ja täyden voltin 25-tulos on kovaa valuuttaa.

10 Riksun Kingi kilpailee kolmen voiton putkessa, mutta antaa tasoitusta takarivillään. Ori on näyttänyt joskus letkeämmältäkin kuin viime voitossaan ja jäikin sen jälkeen kerran pois. Eiköhän ongelmaan ole siten paneuduttu.

Yllättäjät: 9 Viliviima on ikävän epävarma menijä, mutta kyvyt riittävät menestymiseen omissa sarjoissa aina kun ravi maistuu. 11 Aron Viima ja 12 Hyvityksen Pyry ovat nopeita hevosia, mutta parhaimmillaan kärjen läheltä ja lähtöpaikat ahdistavat aika lailla.

Pelijakauma: Viliviima (4 %) on hieman liian pienellä huomiolla.

Juoksunkulku: Vallun Ralli avaa johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 8, 10, 9
Suuri: 2, 9, 10, 9

Toto5-3

Suosikki: Suomenhevosten kovimmassa sarjassa on vain 7 hevosta, mutta monta kovaa. 3 Myrskyri laukkasi Oulussa lauantaina lähtösuoralla ahtaassa paikassa ja oli sen jälkeen tekemässä rajua suoritusta, mutta loppusuoran laukka vei vielä ihan kärkisijan. Ruuna avaa nyt mielipaikalleen johtoon ja on suosikki palaamaan voittokantaan kahden hutistartin jäljiltä.

Haastajat: 4 Vaellus on iskussa, vaikka edellisestä voitosta on kulunut hetki. Jyväskylässä jäi tätä kovemmassa tehtävässä jossiteltavaa kiritilojen suhteen, Oulussa tuli toivoton lähtölaukka ja Kirppuajossa ori kiersi taustalta vahvasti totoon. Haastaja tarjoaa luokallaan ainakin kovan haasteen suosikille.

5 Vapperi kiri Tähtisprintterissä toivottomista asemista viimeiset 700 metriä alle 21-vauhtia, eikä vastaavilla otteilla voittokaan saa yllättää. Ikäluokkamenestyjä on muutaman vaikean kauden jälkeen palannut ihailtavasti huipputasolle ja voittaakin vielä tämän kauden aikana.

Yllättäjät: 2 Callex oli sivussa lähes kaksi vuotta, joten on ymmärrettävää, että hevonen tarvitsee startteja löytääkseen parhaan vireensä. Jyväskylässä ori tyytyi seurailemaan, mutta on varmastikin nyt jo terävämpi. 7 Hevillä kokee mielenkiintoisen muutoksen rattailla. Ori on ollut tällä kaudella hieman seurustelijatyyppiä lopussa ja uusi kuski voisi auttaa sen suhteen. 6 Kukan Tutu oli Ylivieskassa perjantaina pussissa, mutta lauantaina vaisu. Ruuna ailahtelee, mutta osoitti Mikkelissä pystyvänsä lyömään hyvänä päivänään koviakin hevosia.

Pelijakauma: Vapperi (13 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Callex ja Myrskyri avaavat lujaa. Eiköhän Callexille kelpaa tässä suosikin selkä, vaikka hevonen voisi mahdollisesti halutessaan pystyä puolustamaan johtopaikankin.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 4, 5
Suuri: 3, 4, 5

Toto5-4

Suosikki: Neljännessä Toto5-kohteessa on tammoja kolmella paalulla, mutta eivätköhän pisimmän takamatkan kovanaamat ole lopussa kärjessä. 15 Hetviina romahti kuningatarkilpailun päätösmatkalla, mutta kyse taisi olla siitä, että alakerta vain kestänyt kovaa kahden päivän rasitusta. Tamma on sen jälkeen ottanut kaksi varmaa voittoa. Suosikki pystyy menestymään monenlaisilla juoksunkuluilla ja kirii normaalisti selästäkin lujaa.

Haastajat: 16 Liisan Tulilintu oli hyvä Seinäjoella, mutta oudon vaisu Ylivieskassa. Viimeksi tamma kulki lähtölaukan jälkeen lujaa ja osoitti, että vire on edelleen kohdallaan. Alussa on iso laukkariski, mutta ravatessaan haastaja on kova.

Kuningatar 14 Virin Camilla kiri Oulussa ykköseksi passiivisen taktiikan jäljiltä. Hevosella on viime aikoina ajettu varsin nätisti, mutta kiriherkkyyttä tuntuu löytyvän ja onnistuneella juoksulla hevonen on tässäkin varmasti vaarallinen.

Yllättäjät: 8 Limuska osoitti Lappeessa nousukuntoa kamppailtuaan johtaneen Välähdyksen rinnalta totoon. Laukkariski on aina läsnä, mutta ravilla tamma ei ole ihan ulkona. 7 B. Riitu kokeilee ensimmäistä kertaa urallaan ilman kenkiä ja se voi olla tasavauhtiselle jyrälle iso piristys. Vauhdikas 2 Tutun Tiltu masentui viimeksi normaalia pidemmällä matkalla ja osaa muutenkin ailahdella, mutta kyydit riittävät tässä paalulta korkealle. 6 Varoitus on kyvykäs, mutta turkasen epävarma. Valmentajan mukaan hevonen tuskin on huoltotauolta parhaimmillaan. 13 Piskon Pouta on avoimien tammalähtöjen vakiokalustoa, mutta tämä kausi on ollut pettymys.

Pelijakauma: B. Riitu (3 %) on kengittä mielenkiintoinen haku.

Juoksunkulku: Tutun Tiltu avaa johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 15, 16, 7
Suuri: 15, 16, 14, 8, 7

Toto5-5

Suosikki: 2 Tinderi kokeili Vermossa hevoselle lähtökohtaisesti sopimatonta mailia ja jalat menivätkin solmuun pariin otteeseen. Ruuna osaa toki tehdä laukan muutoinkin, eikä ole luotettava pelikohde, mutta kyvyt ovat kovat tällaiseen seuraan. Kakkosradalta ei tarvitse hoppuilla alussa.

Haastajat: 3 Minskaus on laukannut kolme kertaa putkeen, vaikkei ole normaalisti ollut mikään laukkuri. Tamma on tehnyt vahvoja suorituksia laukkojen lomassa ja pystyy niiden perusteella menestymään heti kun ravaa.

10 Perusliksa kilpailee tasaisen vahvassa kunnossa ja on suosikkikaksikkoa ravivarmempi. Ruuna kärsii takarivistä, mutta on osoittanut osaavansa kiriä myös takaa.

Yllättäjät: Voitokas 1 N.P. Villari sai Kuopiossa pitkän tauon jälkeen startin alle. Nopea avaaja ei ole nappipaikalta vaaraton. 5 Iinan Prinssi on takonut totosijoja jo neljä putkeen, mutta kohtaa nyt aavistuksen edellisstartteja kovempaa vastusta. 6 Pärttyl kokee mielenkiintoisen muutoksen rattailla, kun Jukka Torvinen hyppää valmentajan sijaan kyytiin.

Pelijakauma: Tinderi (37 %) on liikaa luotettu ja sen peliosuutta ripoteltaisiin Perusliksalle (11 %), sekä N.P. Villarille (5 %).

Juoksunkulku: N.P. Villari, Minskaus ja Iinan Prinssi erottuvat kiihdytyksessä. Tinderi ei ehdi alussa nopeimpien matkaan, mutta kiertynee avauskierroksen aikana kärjen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 3, 10, 1
Suuri: 2, 3, 10, 1

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Vilikin Varma 40%
6 Sanahelinä 30%
3 Bramee 17%
4 Liston 5%
1 Antin Kroisos 5%
7 Teppo Tuisku 3%
2 Ohimennen 0%

Toto5-2
2 Vallun Ralli 27%
8 Hipsun Poju 25%
10 Riksun Kingi 25%
9 Viliviima 10%
12 Hyvityksen Pyry 3%
11 Aron Viima 3%
7 Lissun Myrsky 2%
1 Elliina 1%
3 Tvitteri 1%
5 Shamaanitar 1%
6 Tulipallo 1%
4 Suvilei 1%

Toto5-3
3 Myrskyri 38%
4 Vaellus 30%
5 Vapperi 20%
2 Callex 5%
7 Hevillä 4%
6 Kukan Tutu 2%
1 Lorutyttö 1%

Toto5-4
15 Hetviina 30%
16 Liisan Tulilintu 20%
14 Virin Camilla 15%
8 Limuska 8%
7 B. Riitu 8%
2 Tutun Tiltu 4%
6 Varoitus 3%
13 Piskon Pouta 2%
11 Vennelmon Varma 2%
12 Vilma Lyydia 2%
10 Marmardu 1%
5 Viehko Venla 1%
9 R.R. Valssitar 1%
3 N.P. Liitotähti 1%
4 Taikatulen Liekki 1%
1 Pirttilän Olga 1%

Toto5-5
2 Tinderi 30%
3 Minskaus 25%
10 Perusliksa 20%
1 N.P. Villari 10%
5 Iinan Prinssi 6%
6 Pärttyl 3%
7 Kilhakka 2%
8 Valtori 2%
9 Eurovaltikka 1%
4 Uutelan Liisi 1%