Ravivihje: Toto5 Turku 13.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Turun sunnuntairaveissa ravataan muhkein palkinnoin ja tasoa riittää.

Toto5-1

Suosikki: 2 Tanpopo on tehnyt Matias Salon tallista pelkästään vahvoja juoksuja. Viimeksi ruuna polkaisi loppusuoralla kannalleen ja kadotti ravinsa, mutta ongelma pitäisi olla nyt ratkaistu. 6-vuotias ei ole juossut pitkään aikaan volttilähtöjä, mutta sen ei pitäisi olla ongelma. Valmentaja uskoo, että hevonen palaa kuukauden tauolta hyvässä iskussa ja paluu voittokantaan on lähellä. Suosikki pääsee oletettavasti suosiolla johtoon, mutta Seinäjoen perusteella menestyminen onnistuu muiltakin juoksupaikoilta.

Haastajat: 11 Tito muutti Suomeen kesäkuussa ja on nopeasti osoittanut, että kykyjä löytyy ihan maan ykköstasolle. Paremmalla onnella tulosrivistö voisi olla kauniimpikin, eikä hevosen esityksiä voi moittia miltään kantilta. Viimeksi ruuna polki Riihimäellä 4. ulkoa viimeiset 700 metriä alle kymppiä. Tanpopoa ei ole kuitenkaan ihan yksinkertaista ajaa takamatkalta kiinni ja sen myöntää valmentajakin.

10 Sahara Sandstorm palasi Jokimaalla torstaina voittokantaan, kun keulapaikka oli tarjolla yllättävän sopuisasti 1. takasuoralla. Rehti ruuna oli Riihimäellä aika tasaveroinen Titon kanssa ja haastaa nytkin sen kanssa suosikkia, jos sillä ei ole paras päivä venähtäneen starttivälin jäljiltä.

Yllättäjät: 1 BWT Danger on nopea hevonen, joka asettuu tässä todennäköisesti suosikin kantaan ja siitä totosija on hyvinkin haarukassa. 13 Carleman on löytämässä kadoksissa ollutta virettään. Teivossa viimeiset 700 metriä sujuivat 3. ulkoa 12-pintaan. Tässä hieman sopimattomassa sarjassa totosijakin olisi toki onnistuminen.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: BWT Danger pitää sisältä ensin johtopaikan, mutta huolinee Tanpopon avauspuolikkaalla eteensä. Sahara Sandstormilla saatetaan tehdä aikainen ratkaisu, kun taas Tito iskee hyvin todennäköisesti vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2
Suuri: 2, 11, 10

Toto5-2

Suosikki: Voitokas 12 Novan Voitto tuntuu ottaneen Teemu Okkolinin tallissa vielä uuden kehitysaskeleen. Ori voitti Forssassa Toto75-lähdön aivan huimalla esityksellä alkulaukan jälkeen ja sen perustella onneton lähtöpaikkakaan ei vie voittosaumoja.

Haastaja: Vauhdikas 10 Heporix on kärsinyt viime ajat hengitystiesairaudesta, kuten koko Mika Mäkelän talli ja vire on pieni arvoitus. Sähäkkä avaaja on yleensä juossut johtopaikalla, mutta on osoittanut, että osaa kiriä lujaa myös selkäjuoksulla. Tämä lähtö näyttää rakenteeltaan sellaiselta, että 6-vuotias voisi olla takarivistäkin lopullinen keulahevonen.

Yllättäjät: 11 Merran Jyske voittaa paljon lähtöjä, mutta osaa myös ailahdella. Ruuna on parhaimmillaan ilman kenkiä ja sillä balanssilla voittokaan ei saa yllättää. 7 Vilju on rehti puurtaja, mutta ei vauhdeiltaan ihan samaa tasoa tämä lähdön parhaiden kanssa. 9 Diori vaatii tarkan juoksun, mutta osaa sellaisella yllättää koviakin. Heinäkuun lopulla ruuna spurttasi selityksittä Heporixin ohi sen takaa 2. sisältä. 5 Kikan Velperi on ottanut kolme kaksarisijoitusta putkeen, mutta kohtaa nyt edellisstartteja kovempia. 1 Varjonova kolkuttelee avoimen tammahuipun ovea. Nappipaikalta hevonen saa juoksun, mutta voittaa harvoin. 8 Helkan Toivo on tulevaisuuden lupaus, mutta tauolta hevosella ajetaan passiivisesti. 6 Mellun Myrskyn ongelma on Viljun tapaan huippunopeuden puute ja sitkeä ruuna jää sen vuoksi voittotaiston sijaan tototaistoon tasokkaassa lähdössä.

Pelijakauma: Novan Voiton (20 %) kuuluisi olla suosikki.

Juoksunkulku: Muiston Prinssi avaa eturivistä parhaiten, mutta tyytynee selkäjuoksuun. Heporix pääsee sen takaa hyvin läpi ja on takarivistäkin todennäköinen lopullinen keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 12, 10
Suuri: 12, 10, 11, 7, 9

Toto5-3

Suosikki: 2 Night Guard ei ole jäänyt urallaan vielä kaksarisijoitusten ulkopuolelle, vaikka startteja on jo 17. Ruuna joutui viimeksi tyytymään Pilvenmäki Specialissa keulapaikalta kakkoseen, mutta jatkoi huipputasolla. Nappipaikalta hevonen taistelee taas voitosta.

Haastajat: 6 Might Be Romeo kamppaili Vermossa johtavan rinnalta vahvasti totoon ja osoitti, että sitä edellisen startin laukka oli vain tapaturma. Sähäkkä ori saattaa onnistua ohittamaan suosikin jo kiihdytyksessä, eikä olisi sen jälkeen helppo ohitettava.

7 Marcos Gallon lähtee myös tulisesti, mutta hävisi rata-arvonnan ja juoksusta tulee täältä vaikea. Kunto on kuitenkin kiviaitaa ja hevonen osaa menestyä muualtakin kuin kärkipaikalta, kuten viimeksi nähtiin. Ruuna kiri Vermossa 3. ulkoa vahvasti ykköseksi ja jätti Might Be Romeon varjoonsa.

Yllättäjät: Tasaisen tasokkaassa lähdössä on monta muutakin kovaa hevosta. 3 Quick Diablo on polkenut kolmessa viime kisassaan viimeisen tuhannen 12-lukemiin ja se on kovaa valuuttaa näihin lähtöihin. Hevonen on pitkästä aikaa hyvällä lähtöpaikalla. 9 Minecraft on ollut pitkään hyvä, mutta kohtaa nyt viime startteja kovempia. 10 Quartam de Victor kiri Vermossa vahvasti alle 12-kyytiä viimeiset 700 metriä 5. ulkoa ja on ollut pitkään hyvä. Takarivi ei haittaa, sillä ruuna avaa muutenkin tasaisesti.

Pelijakauma: Night Guard (44 %) on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Night Guard, Might Be Romeo ja Marcos Gallon pystyvät kaikki avaamaan reippaasti. Keskimmäinen on niukka keulasuosikki, mutta kiihdytys ratkeaa pieniin asioihin, eikä mitään vaihtoehtoa kannata sulkea pois.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 6, 7
Suuri: 2, 6, 7, 3, 10

Toto5-4

Suosikki: 10 Beach Girl on sijoittunut peräti yhdeksän kertaa peräkkäin kahden joukkoon ja menestynyt monenlaisilla juoksuilla. Tamma joutuu nyt vaikealta paikalta töihin, mutta jatkaa suosikkina.

Haastajat: 11 Wishing Dreams koki Kouvolan Tammasarjasssa yllätystappion edettyään takamatkalta johtoon 1. takasuoralla. Alku oli vauhdikas, mutta esitys siltikin pettymys. Lupaavasta varsasta ei löytynyt vikaa, joten se on nyt pieni arvoitus, mutta kyvyt riittävät todella pitkälle.

3 Daisy Nash palasi Kokemäelle tauolta voittovireessä ja oletettavasti parantaa vielä startti alla. Syytä onkin, sillä vastus on selvästi viime kertaa tasokkaampi.

6 Exceptional spurttasi viimeksi johtavan takaa Toto75-voittoon. Tamma vaatii tarkan juoksun, jollaista ei ole helppo saada näistä lähtökohdista, mutta kunto riittää kärkisijaan.

Yllättäjät: 2 Fiona Norr kirii aina rehdisti, eikä kärkisija yllätä, mutta voittoa ajatellen vastus pelottaa. 4 Gabriella la Renta avaa lujaa ja juoksee todennäköisesti johtopaikalla. Tamm aoli viimeksi pitkällä matkalla vaisu, mutta palasi siihen sairastauolta.

Pelijakauma: Wishing Dreams (14 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Gabriella la Renta avaa johtopaikalle, eikä luovu paikastaan suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 10, 11
Suuri: 10, 11, 3, 6

Toto5-5

Suosikki: 7 Consalvo on todella lupaava 3-vuotias, joka saattaa taistella jopa Kriteriumin kärkisijoista. Oriin voittoputki katkesi viimeksi, kun hevosella ei haluttu ajaa 2. ulkoa pitkää kiriä ja se jäi 2. ulos totaalipussiin. Lähdön rakenne näyttää sellaiselta, että varsa etenee avauspuolikkaalla johtoon, eikä sitä normaalitilanteessa ohiteta lopussakaan.

Haastaja: 11 Stardust Comery koki viimeksi uransa avaustappion, mutta hevonen oli johtavan rinnalta edelleen oikein vahva. 4-vuotias oli se hevonen, jonka takana Consalvo virui pussissa. Lupaava 4-vuotias voittaa urallaan vielä tukun lähtöjä, mutta näistä asemista suosikki vaikuttaa liian kovalta.

Yllättäjät: 5 Emil Von Bentz yllätti Kokemäellä ja Forssassa kengittä, joten balanssia kannattaa seurata. Toki suosikkikaksikko vaikuttaa ruunalle liian kovalta, oli balanssi mikä hyvänsä. 2 Bello Ragazzo ailahtelee, mutta pystyy hyvänä päivänään paljoon.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Consalvo etenee johtoon, kunhan eturivin nopeimmat ovat ensin ratkaisseet välinsä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Tanpopo 50%
11 Tito C.A. 20%
10 Sahara Sandstorm 12%
1 BWT Danger 5%
13 Carleman 3%
5 Way To Go 2%
6 Justine Case 2%
14 Twist Of Fate 2%
12 Increased Workload 1%
7 All Ready Match 1%
8 Leemark's Casimir 1%
4 Lindalike 1%
3 Johnny English 0%
9 An-Valpuri 0%

Toto5-2
12 Novan Voitto 32%
10 Heporix 25%
11 Merran Jyske 8%
7 Vilju 7%
6 Mellun Myrsky 6%
9 Diori 6%
5 Kikan Velperi 6%
1 Varjonova 5%
8 Helkan Toivo 3%
3 Antin Onni 1%
4 Muiston Prinssi 1%
2 R.R. Tuike 0%

Toto5-3
2 Night Guard 29%
6 Might Be Romeo 20%
7 Marcos Gallon 16%
3 Quick Diablo 10%
10 Quartam De Victor 8%
9 Minecraft 6%
5 Loveya Fashion 4%
4 Wingman 2%
8 Freddy K. 2%
1 Hidalgo Boko 2%
11 Nedda Miller 1%
12 Ove 0%

Toto5-4
10 Beach Girl 32%
11 Wishing Dreams 25%
3 Daisy Nash 15%
6 Exceptional 13%
2 Fiona Norr 4%
4 Gabriella La Renta 3%
5 Alws Lily 2%
1 Sapphira 2%
12 Hilarious Hangover 1%
8 Want To Wheels 1%
9 Mayflower 1%
7 Speed Summer 1%

Toto5-5
7 Consalvo 58%
11 Stardust Comery 25%
5 Emil Von Bentz 3%
2 Bello Ragazzo 3%
10 Burnout 2%
8 Golf Widow Temple 2%
4 Steinmetz Pink 2%
6 First Gonna Fly 2%
12 Wiipuri 1%
3 Amadeus Possible 1%
1 Mad Joking Boy 1%
9 Caramania 0%