Ravivihje: Toto5 Teivo 8.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Prodigy Shark on Teivon Toto5-suositusten tukipilari.

Toto5-1

Suosikki: Hienosti aloittanut 9 Business School otti viimeksi pahan lähtölaukan. Ruuna tuli porukassa vielä pussissa maaliin, joten sen perusteella hevosen ennätyksessä on aika laillakin ilmaa. Takarivi on miinus, mutta pienessä lähdössä juoksupaikka löytyy kuitenkin järkevän matkan päässä kärjestä.

Haastajat: 2 Making Match kiri Vermossa 3. ulkoa viimeiset 700 metriä alle 13-kyytiä ja parantaa koko ajan. Oriilta napataan nyt ensimmäistä kertaa uralla kengät pois ja se saattaa tuoda merkittävän piristyksen.

1 Spike's Starin ravi oli hakusessa uran ensimmäisessä startissa, mutta sen jälkeen ruuna on ollut kaksi kertaa hyvä johtopaikalta. Hevonen on ensimmäistä kertaa auton takana, mutta vaikuttaa nopealta hevoselta ja pystyy todennäköisesti hyödyntämään hyvän paikkansa.

6 Funderbar leikitteli viimeksi johtopaikalta. Nyt vastassa on kovempia, mutta kehittyvä 3-vuotias on yksi mahdollisista.

5 Overdose seurasi Mikkelin Tammasarjassa 2. sisältä kakkoseksi, vaikkei ollut ravivaikeuksien vuoksi lopussa yhtään ajettavissa. Alla on pieni tauko ja valmentajan mukaan hevonen on mennyt sen aikana eteenpäin.

4 Lake's Cerafina paikkasi debyytissään 1. kaarteen laukan hyvin. Tuolloin kilpailtiin raskaissa olosuhteissa, joten aikaa ei kannata tuijottaa.

Pelijakauma: Funderbar (4 %) on selkeimmin aliarvostettu.

Juoksunkulku: Varsoilla on aika vähän kokemusta auton takaa lähtemisestä, joten kiihdytys on arvoituksellinen. Spike's Star, Making Match ja Funderbar ovat nopeita hevosia hyvillä paikoilla, joten ne ovat varmasti ainakin mukana keulataistossa.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 2, 6
Suuri: 9, 2, 1, 6, 5, 4

Toto5-2

Suosikki: 11 Rehulan Huvi polki Forssassa viimeiset 800 metriä 28-pintaan ottaen varman voiton ja se on sellaista kyytiä, ettei tässä taida kukaan pystyä siihen vastaamaan. Kolmelta takamatkalta riittää luonnollisesti tekemistä, eikä sarja varsinaisesti istu, mutta ruuna ansaitsee suosikkiasemansa sekavassa lähdössä.

Haastajat: 7 Veemax malttoi viimeksi ravata ja puski johtavan rinnalta uransa avausvoittoon. Laukka ei tosin viimeksikään ollut lopussa kaukana, joten ruuna on vielä kaikkea muuta kuin luotettava suorittaja.

2 Tulispa nappasi Mikkelin Tammasarjassa 2. sisältä kakkosen. Valmentajan mukaan hevonen pystyy nipistämään tuosta tuloksesta ja on silloin paalulta korkealla, mutta hevosella on alussa valtava laukkariski.

Vitterin veli 6 Jantter on osoittanut hyviä vauhtivaroja, mutta hyppy on tällä hetkellä todella herkässä.

Yllättäjät: 8 Vastavalo omaa hyvän statistiikan. Tamma palasi paikallisraveihin peräti neljän vuoden tauolta, joten startti vei hevosta varmasti eteenpäin. 9 Y.P. Son on hyvässä iskussa, mutta laukka tulee käytännössä aina.

Pelijakauma: Rehulan Huvi (35 %) voisi olla jonkin verran enemmänkin luotettu suosikki.

Juoksunkulku: Tulispa lähtee vetämään joukkoa, mikäli käynnistyy oikealla askellajilla. Sen laukatessa pakka on aika levällään ja Veemax etenisi todennäköisesti johtoon 1. takasuoraan mennessä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11, 7, 2, 6, 8, 9
Suuri: 11, 7, 2, 6, 8, 9

Toto5-3

Suosikki: 6 Melody Heel oli heinäkuun tauolta paluussaan vielä tasainen, mutta on tehnyt sen jälkeen kaksi mainiota esitystä. Kaustisella tamma laukkasi viimeisellä takasuoralla, mutta kiri vielä tosi lujaa totoon. Suosikki on epävarma, eikä siten täysin luotettava suorittaja, mutta vastus olisi sopiva ja asetelmatkin ovat suosiolliset, kun eturivin nopeilta pitäisi olla normaalisti keulapaikka alkumatkalla tarjolla.

Haastajat: 11 Hades on tottunut tätä kovempaan vastukseen, mutta ailahtelee ja nyt luvassa on kiertämistä, joka ei normaalisti ole erityisesti mieleen.

8 Quite a Rock on tasaisen varma suorittaja, mutta kunto on kysymysmerkki, sillä Jokimaan taukostartti pilaantui pahaan lähtölaukkaan ja keskeytykseen.

9 Tonnerre d'Inverne yllätti Forssassa 3. sisältä/2. ulkoa ja oli paljon aiempaa parempi. Harvatahtinen ja tasavauhtinen ruuna jumputtaa tässäkin korkealle, mikäli jatkaa samalla tasolla kuin viimeksi.

Nopea 10 Robert Maguire tekee parhaat juoksunsa kärjen läheltä, joten takarivi on miinus. Katkonaisesti kilpailemaan päässyt ruuna palaa taas pieneltä tauolta.

Yllättäjät: Nopeat 2 Quell ja 5 Darena eivät ole menestyneeet hetkeen, mutta saavat tässä juoksupaikat kärjen läheltä ja aika matalatasoisessa lähdössä niiltä paikoilta on mahdollista yllättää. 4 Rocking Royal Lela esitti nuorempana lupaavia otteita ja palailee nyt tauolta arvoituksena.

Pelijakauma: Melody Heel (29 %) voisi olla selvempikin suosikki.

Juoksunkulku: Quell ja Darena avaavat kovaa, mutta niille luulisi kelpaavan selkä ja Melody Heel voisi päästä etenemään johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6
Suuri: 6, 11, 8, 9

Toto5-4

Suosikki: 9 Prodigy Shark on esittänyt vahvaa virettä läpi kesän ja menestynyt tätä kovemmissakin tehtävissä. Viimeksi ruuna jäi sisäradalta tukaliin asemiin, eikä saanut mahdollisuutta. Takarivi ei ole tasaiselle avaajalle järisyttävä este ja hevosella voi tarvittaessa tehdä aikaisenkin ratkaisun.

Haastajat: Suosikin takana on tasainen rypäs. 5 Partytime oli Forssassa positiivinen kolmas pikkutauolta, vaikka juoksi kengät jalassa.

Nopea 3 Mamajuana jäi Jyväskylässä johtavan rinnalle ja sen kisan saa unohtaa.

6 Way To Go kilpaili kesän Ruotsissa ja ihan mukavalla tasolla. Tämä on ruunalle lievä ylisarja ja lähtöpaikkakin on monen nopean hevosen ulkopuolella ilkeä.

Yllättäjät: 12 Spanish Rose on päässyt starttirytmiin ja löytänyt hyvän vireen, mutta 12-radalta tarvitaan toki tuuria juoksunkulkuun. Vaivainen yksi prosentti on silti aivan liian vähän. Turun kakkonen tuli 2. sisältä ja voimiakin taisi jäädä. 1 Lucky Moose on keskittynyt montéen. Ruunalle asetetaan nyt todennäköisesti jenkkikärryt perään ja huumorihevonen saattaa siten parantaa paljonkin. 4 Westcoast Skipper ja 7 Volume Ace ovat kyvykkäitä hevosia, mutta kumpikin on alisuorittanut nyt jo jonkin aikaa. 10 Guilty Pleasuren kesä oli Ruotsissa vaisu, mutta hevonen palaa tauolta ja paras taso riittäisi tässä.

Pelijakauma: Prodigy Shark (34 %) on aliarvostettu suosikki ja kelpaa suositusten tukipilariksi.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3-5 ja 7 pystytään avaamaan kovaa ja kiihdytyksestä tulee varmastikin aika railakas, sillä näiden hevosten ei ole syytä kunnioittaa toisiaan. Prodigy Shark kiertyy matkalla johtavan rinnalle, mikäli tempo rauhoittuu merkittävästi.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-5

Suosikki: 2 Madrid on varmastikin hevonen, joka on viime aikoina tuhlannut eniten peliprosenttejaan, sillä ruuna on jatkuvasti suosikkeja, mutta edellisestä voitosta on jo kohta kolme vuotta. Lyhyen huoltotauon jälkeen hevonen oli Teivossa ensin pussissa ja kiri viimeksi haastavista asemista sijoitustaan paremmin. Suosikkiasema on jälleen ansaittu, kun lähtöpaikka on mainio, eikä vastuskaan pelota. Jossain sen ykkösenkin pitää pian tulla.

Haastajat: 5 M.T.Lara Croft aloitti Seinäjoella uusista käsistä ja oli kuin eri hevonen aiempaan verrattuna. Tamma pinkoi johtopaikalla reipasta ja voitti totaalipystyyn. Viime kerran perusteella vastaava keulasoolo ei saa yllättää nytkään, sillä lähtö ei ole ainakaan yhtään kovempi kuin viimeksi.

1 Captivate oli viimeksi johtopaikalta hieman tasapaksu, mutta tauko huomioiden aivan kelvollinen. Iikka Nurmonen mielii varmasti taaskin johtoon, mutta M.T.Lara Croft voi olla liian nopea alussa. Ruuna saa joka tapauksessa hyvän juoksun kärjen tuntumassa sisäradalla.

7 Carleman kiri Lahdessa mukavasti 4. ulkoa, vaikka kuraiset olosuhteet olivat lähtökohtaisesti hevosta vastaan.

Pelijakauma: Captivaten (21 %) pinnoja siirrettäisiin välistartissa loistaneelle M.T.Lara Croftille (12 %).

Juoksunkulku: Captivate haluaa sisältä johtoon, mutta jos M.T.Lara Croft kiihtyy kuten viimeksi, niin se lennähtänee alussa ohi, eikä luovu paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 5
Suuri: 2, 5, 1, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Business School 30%
2 Making Match 20%
6 Funderbar 15%
1 Spike's Star 15%
5 Overdose 10%
4 Lake's Cerafina 5%
8 Keisari Suuri 2%
7 Speedy Scion 2%
3 New Grove Waylon 1%

Toto5-2
11 Rehulan Huvi 40%
7 Veemax 20%
2 Tulispa 12%
6 Jantter 10%
9 Y.P. Son 6%
8 Vastavalo 6%
10 Taika-Trombi 2%
4 Villi-Rilla 2%
1 Hiekan Hohto 1%
3 Korsu-Tuisku 1%
5 Ilorin Siri 0%

Toto5-3
6 Melody Heel 44%
11 Hades 15%
8 Quite A Rock 12%
9 Tonnerre d'Inverne 12%
10 Robert Maguire 5%
2 Quell 3%
4 Rocking Royal Lela 3%
5 Darena 2%
3 Starlight Diva 2%
12 Metronom 1%
1 Chestatee 1%
7 Manana 0%

Toto5-4
9 Prodigy Shark 40%
5 Partytime 10%
6 Way To Go 10%
3 Mamajuana 10%
12 Spanish Rose 8%
1 Lucky Moose 5%
4 Westcoast Skipper 5%
7 Volume Ace 5%
10 Guilty Pleasure 3%
11 Black Maya 2%
8 Bonhomme 2%
2 Incognito Tooma 0%

Toto5-5
2 Madrid 47%
5 M.T.Lara Croft 25%
1 Captivate 12%
7 Carleman 10%
6 Piedmont 3%
8 Beat Of Love 2%
3 Issaquah Sund 1%
4 The Dude 0%