Ravivihje: Toto5 Lahti 3.9.2020

Julkaistu:

TOTO5
Avauskohteen Dauntless Girl ja päätöskohteen Nu Del ovat Toto5-pelin kiehtovimmat varmat. Mielenkiintoisin lähtö on kolmannen kohteen suomenhevosten Oulu Express -karsinta.

Toto5-1

Suosikki: 1 Carbon Crystalin kilpailukalenteri meni syksyn osalta uusiksi (ks. tallikommentit), ja alla on kuukauden paussi Tammakriteriumin jäätyä pois ohjelmasta. Tamma on valmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan mukaan ollut treeneissä normaali ja hän odottaa samanlaista esitystä kuin viime kisoissa, joissa ailahtelevaisuutta on ollut nähtävillä aikaisempaa vähemmän. Lähtöpaikka on hyvä ja tamma pääsee auton takaa asiallisesti matkaan, mutta ei välttämättä pysty pitämään johtopaikkaa hallussaan, kun eturivissä on muitakin hyviä avaajia.

Haastajat: 4 Dauntless Girl on hyvä avaaja, jolla on viime kisoissa jäänyt jossiteltavaa. Lahdessa tamma jäi pahoin pussiin viimeisellä takasuoralla ja menetti mahdollisuutensa. Viimeksi hevonen oli myös pussissa 5. sisällä. Tällä kertaa aktiivinen kuski saattaa hyvinkin kokeilla keulasta, vaikka kyseessä onkin ylisarja. 10 Sahara Kellyanne kiri Tammakriterium-karsinnan voittoon 3. ulkoa. Finaalissa hevonen ei pystynyt parhaimpaansa, ja tyyli murentui päätöskierroksella. Tällä kertaa tamma kisaa kengät jalassa.

Yllättäjät: 8 Valletta pääsee asiallisesti matkaan ja saattaa kasikaistaltakin päästä asiallisiin asemiin. Viimeksi tamma oli 3. sisältä tasapaksu suht' pitkällä starttivälillä, joka on tällä kertaa lyhyempi. 11 Brazen Leonore on hyvä avaaja, jolle lähtöpaikka on miinusta. Tamma ei ole viime kisoissaan ollut aivan parhaimmillaan, ja viimeksi kiri jäi 2. ulkoa varsin tasaiseksi. Sillä on kykyjä parempaan. 12 Exotic Linda kyttää ylivauhtia. Mikkelissä tamma kiersi 4. ulkoa varsin mainiosti totoon. Taulujaan paremmat 5 Nemea Facade ja 7 Canarsie eivät ole tällä kaudella yltäneet parhaimpaansa. Duo on revityskamaa.

Pelijakauma: Dauntless Girl (12%) ja Valletta (3%) maistuvat, Sahara Kellyanne (27%) ja Brazen Leonore (14%) sen sijaan eivät.

Juoksunkulku: Radoilta 1,2 ja 4 avataan reippaimmin. Dauntless Girl hakeutunee johtopaikalle, mutta avaus saattaa maksaa.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 4
Suuri: 1, 4, 8, 12, 5, 7

Toto5-2

Suosikki: 6 Xanthus Wapid voitti Lahdessa kuolemanpaikalta. Vermossa ruuna jäi hankaliin asemiin 5. sisälle, mistä hevonen pääsi irti loppukurvissa ja laukkasi maalisuoran alussa kesken kirinsä. Tällä kertaa ruuna pääsee mitä todennäköisimmin parempiin asemiin ja pystyy tekemään paluun voittokantaan tasaisessa ja varsin sopivassa tehtävässä.

Haastajat: 10 Arnie's Emilie voitti Lahdessa kirillä ja Riihimäellä edettyään johtoon. Tamma on kehityskykyinen menijä, joka nousee takarivistäkin taistoon parhaista paloista. Yksi poisjäänti auttaa asiaa. 8 Riksu's Sapphire on tauluaan paremmassa vireessä. Tätä kovemmissa tehtävissä kisannut ruuna taipui viimeksi kuolemanpaikalta. Tätä ennen ruuna otti hyvätasoisessa kisassa maksimit sisäratajuoksulla.

Yllättäjät: 7 Gambler Hoss otti Vermossa maksimit 4. sisältä. Lappeessa ori ilmestyi 2. ulkoa mukaan voittomatsiin ja johti maalisuoran alussa, mutta jäi erittäin tasaisessa neljän hevosen rintamassa lopulta neljänneksi. 11 Girls With Curls on ottanut maksimit sisäratajuoksuilla tätä selvästi kovemmissa tehtävissä. Tälläkin kertaa ajotaktiikka lienee maltillinen. 13 Ivan Grain on hyvä menijä, jolle lähtöpaikka on ankea ja starttivälikin pitkähkö. Myös 4 Handsome Sam palaa pieneltä paussilta. Ruuna on vahva menijä eikä ole täysin ulkona, mikäli vire on heti kohdallaan ja juoksu onnistuu.

Pelijakauma: Riksu's Sapphire (6%) kiinnostaa eniten.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa Xanthus Wapid päässee etenemään johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 10, 8
Suuri: 6, 10, 8, 7, 11, 13, 4

Toto5-3

Suosikki: Suomenhevosten Oulu Express-karsinnassa kohtaa tukku lahjakkaita aloittelijoita. 1 Kinderi laukkasi Kaustisella loppukurvissa keulasta edettyään sinne johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla. Seinäjoella ori palasi voittokantaan voittamalla 2. ulkoa varmoin ottein. Kinderi on asiallinen avaaja, mutta ohjastaja tuskin kynsin hampain pitää johtopaikasta kiinni tiukan paikan tullen vaan on tärkeintä että hevonen ravaa koko matkan ajan.

Haastajat: 2 Maurizo voitti Kaustisella 2. ulkoa ja starttasi Seinäjoella matkaan suosikkina. Ori eteni johtopaikalle, mutta avaus maksoi sen verran että ori laukkasi loppukurvissa oltuaan jo alakynnessä. Maurizoa laiteltiin hieman kisan jälkeen ja Lahdessa ori on loistopaikalta pakkorasti. 8 Vauhtis yllätti Seinäjoella kakkossijallaan kuolemanpaikalta. Enää oriin menestys ei yllätä, ja Vauhtis on valmentajan mukaan suht' tasaväkinen Maurizon kanssa.

Yllättäjät: 7 Suvelan Rinssi jäi Seinäjoella pahaan katiskaan viimeisellä takasuoralla ja menetti asemiaan. Laukka tuli maalisuoralla oriin oltua takaa-ajossa. Ehjällä suorituksella nelivuotias ei jää kauas kärjestä. 3 Säfööri otti Seinäjoella maksimit 3. sisältä ja meni startista eteenpäin Vermoon. Ori petraa koko ajan. 6 Viktorino hävisi Vermossa vain Kinderille. Hyvä avaaja pystyy petraamaan ennätystään sekuntikaupalla.

Pelijakauma: Kinderi (47%) on kohonnut liian selväksi suosikiksi. Viktorino (1%) voi jäädä liian pelaamattomaksi.

Juoksunkulku: Kinderi pyrkii pitämään johtopaikan nimissään ja ainakin Maurizoa vastaan se onnistuu, mutta Viktorino voi edetä alussa keulaan.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 2, 8, 7
Suuri: 1, 2, 8, 7, 3, 6

Toto5-4

Suosikki: 8 Amazing Warrior on ollut tauon jälkeen jäätävä. Seinäjoella ruuna jyräsi pitkällä kirillä väkisin ykköseksi ja viimeksi kuusivuotias otti omansa 5. ulkoa. Amazing Warrior on monipuolinen menijä, joka pystyy ottelemaan lähdön voitosta monenlaisella eri juoksunkululla. Kuusivuotias on todennäköinen voittaja lähtöönsä.

Haastajat/yllättäjät: 9 Bwt Caesar jäi viimeksi kuolemanpaikalle eikä menestynyt. Tätä ennen ori kiersi 6. ulkoa terhakkaasti kakkoseksi ja pystyy selkäjuoksulla paljoon tälläkin kertaa. Kuusivuotias voi tarvittaessa tehdä pitkänkin kirin ulkoradoilla. 2 Callela Loyaltyn Mikkelin voitossa oli onneakin, kun ruuna pääsi maalisuoralla kirimään sisäkautta ykköseksi. Viimeksi ruunalla ei ollut tuurille keulavoitossaan tarvetta. Hyvä lähtijä pääsee alussa asemiin. 10 Mr Big Star kiri Seinäjoella asiallisesti kakkoseksi 2. ulkoa. Riihimäellä valmentaja oli tyytyväinen esitykseen siihen nähden ettei kurvit sopineet. Hyväkuntoinen 3 Einstein Sisu pääsee hyvistä asemista matkaan. Se tuskin lyö suosikkia, mutta pystyy kamppailemaan sijoista kakkosesta eteenpäin.

Pelijakauma: Amazing Warrior (77%) on selvä suosikki ja todennäköinen voittaja, mutta pelillistä ideaa siinä ei suuremmin ole. Bwt Caesar (11%) voi oikeana päivänään laittaa suosikin ahtaalle.

Juoksunkulku: Callela Loyalty torjuu alussa Einstein Sisun, joka painuu johtavan kantaan. Amazing Warrior etenee tasaisesti kohti keulaa ja hakee johtopaikan nimiinsä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 9
Suuri: 8, 9

Toto5-5

Suosikki: Poisjäänti auttaa 12 Nu Delin tehtävää, mutta edelleen ruunalla riittää tekemistä ennen kuin voittokukat on haettavissa. Nu Del on hävinnyt vain kerran urallaan ja viime starttien voitot nelivuotias on ottanut keulasta. Porissa se oli jäädä alakynteen, mutta kontrasi lopulta varmasti ja vei voiton lopulta helposti. Hevosella on vielä vähän rutiinia eikä voi odottaa että jokainen voitto tulee suoran mitalla. Näemme Nu Delissä ainesta parantaa ja nousta erittäin hyväksi kilpahevoseksi. Lahdessa siinä on näistäkin asemista varma-ainesta.

Haastajat: 11 Proud Angelique voitti Mikkelissä kirillä ja palasi viimeksi voittokantaan keulajuoksulla. Tamma pystyy takarivistäkin paljoon vaikka kiristä tulisi pitkähkö. Nähtävksi jää, onko Nu Del liian kova loppusuoralla, jos tämä saa kirissä peesin Proud Angeliquesta. 4 Gunvald on nimikaima Suomessa kilpailevalle lämminveriselle, joka kilpailee ylemmällä tasolla. Ruotsalaissyntyinen versio on ollut viime kisoissaan hyvä ja ottanut Porissa kolmossijan 3. sisältä ja Lahdessa kakkossijan kuolemasta. 1 Alfred de Luze lopetti Lappeessa hyvin 4. sisältä ja voitti viimeksi varmasti 2. ulkoa. Hyvistä asemista ruuna on jälleen vaarallinen huippukuskilla. 3 Touch Me Too ei toissa kerralla vakuuttanut 5. ulkoa, mutta oli viimeksi selvästi parempi keulasta. 5 Wonder Of You on puolestaan ollut asiallinen takapareista viime kisoissa. Kirivaiheessa ruunalla on oma mahdollisuutensa. 8 Dugarry Zet taipui toissa kerralla kuolemasta. Viimeksi ori pääsi johtoon ja otti kakkossijan.

Pelijakauma: Nu Del (22%) voisi olla selvempikin suosikki.

Juoksunkulku: Dugarry Zet on eturivin nopein, mutta kasikaistalta sillä ei välttämättä satsata lähtöön kaikkia. Touch Me Too tai Gunvald etenee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 12, 11, 4, 1, 3, 5, 8
Suuri: 12

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Carbon Crystal 32%
4 Dauntless Girl 19%
10 Sahara Kellyanne 14%
8 Valletta 9%
11 Brazen Leonore 7%
12 Exotic Linda 5%
5 Nemea Facade 4%
7 Canarsie 3%
2 Sanni Sky 2%
3 Elaiza Camto 2%
9 Amazato 2%
6 Brass N Sassy 1%

Toto5-2
6 Xanthus Wapid 26%
10 Arnie's Emilie 23%
8 Riksu's Sapphire 13%
7 Gambler Hoss 8%
11 Girls With Curls 6%
13 Ivan Grain 5%
4 Handsome Sam 5%
3 Hold Me Cloud 3%
1 Lotus One 3%
2 He's A Horse 3%
12 Happy Joy 2%
15 Hot Lady Match 1,5%
5 All Star Mint 1%
14 Wind Ribbon 0,5%
9 Great Hurricane 0%

Toto5-3
1 Kinderi 36%
2 Maurizo 28%
8 Vauhtis 17%
7 Suvelan Rinssi 8%
6 Viktorino 4%
3 Säfööri 4%
9 Sipisee 2%
5 Jirih 0,5%
4 Maijan Mahti 0,5%

Toto5-4
8 Amazing Warrior 69%
9 BWT Caesar 16%
2 Callela Loyalty 4%
10 Mr Big Star 3%
3 Einstein Sisu 3%
7 Intuto 1,5%
1 Mystic Power 1%
4 Caroline K. 1%
11 Beat Of Love 0,5%
6 Joker Photo 0,5%
12 Don Corleone Trot 0,5%
5 El Dirtyman 0%

Toto5-5
12 Nu Del 32%
11 Proud Angelique 16%
1 Alfred De Luze 12%
4 Gunvald 12%
3 Touch Me Too 8%
5 Wonder Of You 8%
8 Dugarry Zet 4%
2 Zumuman 3%
7 Hazella 2%
9 Zamantha Knick 2%
6 Royal Date 1%
10 Turbori 0%