Ravivihje: Toto5 Ylivieska 14.8.2020

Julkaistu:

TOTO5
Polara on jälleen selvä suosikki kamppailussa ruunaruhtinas-tittelistä.

Toto5-1

Suosikki: 8 Special Present ei ole ollut tänä vuonna ihan odotetulla tasolla, mutta toisaalta starttejakin on alla vasta neljä ja suunta voisi olla parempaan, kun tauko oli aika pitkä. Halsualla ori pääsi etenemään johtoon kierros juostuna ja otti helpon voiton. Hevonen on pitänyt Kaustisen laukkastartin jälkeen pienen huoltotauon ja lähtöpaikka on varsin hankala, joten ihan täyttä luottoa suosikille ei voi antaa, vaikka se on kapasiteetiltaan kisan selkeä ykkönen.

Haastajat: 6 Tartaurus Face on tehnyt Suomessa muuten nousujohteista jälkeä, mutta viimeksi montéssa hevonen oli vaisu. Vermossa ruuna puolusti paikkaansa johtavan rinnalla ja oli tätä paljon kovemmassa lähdössä sitkeä. Vastaava suoritus riittäisi tässä ihan kärkeen.

9 Sweet Carolina palasi Mikkelissä tauolta ja jäi paljon voimia tallella pussiin 2. sisälle. Tamma ei ole kovin hanakka voittamaan, kuten statistiikasta voi päätellä, mutta vaikuttaisi nousukuntoiselta.

11 Inaccessible paikkasi Riihimäellä lähtölaukkansa vahvasti ja puikkasi viimeksi kovassa seurassa 3. sisältä hienoon kakkoseen. Onnistuminen roikkuu ilmassa, mutta lähtöpaikka on toki ankea.

Yllättäjät: 5 Party Hard sai Torniossa 2. sisältä myöhään tilaa ja oli vauhtijuoksussa kelpo kolmas. Vauhdikas ruuna vaikuttaisi hankalan jakson jälkeen olevan menossa parempaan suuntaan. 7 Miss Mythos runttasi Rovaniemellä johtavan rinnalta ykköseksi, mutta on sen jälkeen ollut kaksi takapareista hieman tasapaksu. Molemissa Oulun starteissa hevonen kiri taustalta viimeiset 700 metriä 14,5-paikkeille ja tässä vaaditaan kyllä enemmän. 10 Kurir Brodde oli ensimmäisellä Suomen kaudellaan loistava ja otti 7 voittoa, sekä 6 kakkosta, mutta viimeiset kaksi vuotta hevonen on päässyt kilpailemaan hyvin katkonaisesti. Kokkolassa ruuna oli 2. ulkoa kohtalainen kakkonen ja saattaisi taas lähestyä huippukuntoa, kun on pääsemässä säännölliseen starttirytmiin. 2 Easy Vacation ei ole ihan parhaimmillaan kesänopeuksissa, mutta pystyy korkealle, jos kisaan saadaan ylivauhtia. 4 Arctic Island avaa uusista käsistä ja 1 Gashaw Boko palaa pitkältä tauolta maltillisin odotuksin.

Pelijakauma: Useampi mahdollinen yllättäjä on liian pienellä huomiolla ja lähtö pelataan leveästi.

Juoksunkulku: Party Hard avaa liukkaasti, mutta yleensä hevosella on ajettu selästä. Tartaurus Face on sen jälkeen ykkösvaihtoehto lopulliseksi keulanimeksi.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 8, 6, 9, 11, 5, 10
Suuri: 8, 6, 9, 11, 5, 10

Toto5-2

Suosikki: 9 Uhmapeli pysyi Pikkupelimannissa taustalla, mutta kova startti näytti vieneen varsaa selvästi eteenpäin ja ruuna marssi Oulussa 4. ulkoa pitkällä kirillä komeaan voittoon. Päätöspuolikas sujui 26-kyytiä ja vastaava suoritus riittää tässä jälleen ihan kärkeen.

Haastajat: 8 Vieskerin Sävel otti suosikin tapaan Pikkupelimannissa laukan, mutta kulki viimeiset 1500 metriä 28,8 ja oli selityksittä sitä parempi. Tuon perusteella ruuna on oudon vähällä huomiolla.

7 Seekerin Humu eteni viimeksi takamatkasta huolimatta nopeasti johtoon ja hallitsi helposti. Oriilla tuntuisi olevan varaa pudottaa ennätystään nopealla tahdilla.

11 Eräsmies taivalsi Seinäjoella lähes koko matkan johtohevosen rinnalla ja otti varman voiton. Eetin veli vaikuttaisi kehittyvän kovaa tahtia juuri nyt.

6 Javeri kiri Kokkolassa tyylikkääseen voittoon 3. ulkoa. Tammalla on todella suuri laukkariski voltista ja myös pussitusriski ykkösradalta. Se laskee hevosen ranking-sijoitusta, vaikka ravilla potentiaalia on kärkisijoitukseen

Yllättäjät: 4 Kuumahuuma ei pystynyt Oulussa haastamaan Uhmapeliä 3. ulkoa, mutta on nyt 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. 13 Sintukka pysyi Pikkupelimannissa taustalla, mutta Pikkuprinssissa jo paremmin porukassa. 28-kyydeillä ohitellaan tässä monta. 14 Sanahelinä on ollut kolme kertaa hyvä johtopaikalta, mutta sarja ei istu alkuunkaan ja kolmelta pakilta tulee kiire.

Pelijakauma: Vieskerin Sävel (10 %) on alustavasti selkeän aliarvostettu.

Juoksunkulku: 1 Meno-Wille pitänee aluksi johtopaikan, eikä varmasti luovu siitä suosiolla. Seekerin Humu vaikuttaa takamatkan nopeimmalta ja Vieskerin Säveleltäkin löytyy kyytiä, joten jompikumpi saattaa hyvinkin edetä avauspuolikkaalla johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 8
Suuri: 9, 8, 7

Toto5-3

Suosikki: 6 Tinderi on kolmannen Toto5-kohteen lahjakkain ja kovakuntoisin, mutta ei ihan sataprosenttisen luotettava tapaus. Taulussa laukkamerkintöjä on vain yksi, mutta hyppy on tullut neljään kauden yhdeksästä kisasta. Ravatessaan ruuna on lähellä kauden neljättä voittoaan, sillä siksi hyvin hevonen liikkui viimeksikin laukkojen välissä.

Haastajat: 4 Pofori oli odotetun taukokankea Oulussa, mutta Kokkolassa jo selityksittä paras jäätyään kierros jäljellä johtavan rinnalle. Voitokas ruuna saattaa mennä startin myötä vieläkin eteenpäin.

3 Helun Kuva hyötyy juostavasta matkasta, sillä voimaa on enemmän kuin vauhtia. Kokkolassa tamma hävisi Poforille, mutta on nyt 20 metriä paremmin sarjassa sisällä ja lähestyi viimeksikin voittajaa lopussa.

Yllättäjät: 10 Vilkkaan Tuuri nousi Rovaniemellä kaksi kierrosta ennen maalia toisen radan vetojuhdaksi ja lipui johtohevosen rinnalta eleettömään voittoon. Ruuna on parantanut paljon otteitaan tänä kesänä ja viime kerran perusteella juostava matka on vain etu. 11 Carmikas voitti Kajaanissa keulapaikalta ja viimeksi johtavan takaa. Nyt kiertämistä on luvassa enemmän. Matkan ei pitäisi olla haitta, vaikka viime voitot ovatkin maililta. 12 Erehys putosi Kokkolassa lopussa Poforin kyydistä juostuaan tämän selässä. Ori kerää hyviä sijoituksia, mutta on lopun kiritaistoissa usein vähän laiska.

Pelijakauma: Helun Kuva (6 %) ansaitsisi enemmän huomiota.

Juoksunkulku: 1 Vincent Lax johtaa alun, mutta Tinderi marssi avauskierroksella johtoon. Pakka on juoksunkulun suhteen aika auki, mikäli suosikki laukkaa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6
Suuri: 6, 4, 3

Toto5-4

Suosikki: Neljäntenä Toto5-kohteena päästellään mailin voltti, joka on usein yllätysaltis tapahtuma jo kiihdytyksestä alkaen. Kovakuntoisimmat hevoset ovat takarivissä, joten se lisää yllätyksen mahdollisuutta. 9 Kivarin Raindance vietti kevään Ruotsissa ja on sieltä palattuaan takonut viisi voittoa putkeen. Ykköset ovat Tornion pohjoispuolelta ja vastus kovenee, mutta täydellisesti sarjassa sisällä oleva tamma saa edelleen suosikin paineet. Hevonen juossee nyt normikärryillä jenkkien sijaan tasoituslähdön vuoksi, mutta on voittoja tullut niilläkin.

Haastajat: 10 Ithinkiama Genius napsi voittoja Ruotsissa, mutta Suomessa ei ole tullut vielä nappionnistumista. Ori kohtaa nyt merkittävästi sopivamman vastuksen kuin edellisissään, mutta saattaa kaviohuolien vuoksi joutua juoksemaan edelleen kengät jalassa, joka on laskettava miinukseksi.

5 Cutthecrap viihtyy maililla ja on piristynyt selvästi pitkän hankalan jakson jälkeen, mutta vaikelat voltin vitoselta ei ole välttämättä helppo löytää mukavaa juoksupaikkaa.

3 Flash Spruce kisaa suosikin tapaan nappisarjassa. Ruuna ailahtelee, mutta hevosella riittää vauhtia yllätykseen.

Nopea 7 Mountain Hooligan saattaisi livahtaa johtoon, mutta se vaatii nappikiihdytyksen juoksuradalta. Rovaniemellä ruuna hallitsi lähdöstä maaliin, mutta taipui viimeksi pahoin alun kiihdyttelyn jälkeen. Tuolloin hevonen kisasi aika rajussa ylisarjassa.

Yllättäjät: 2 Armani Press ja 1 Prayer's Hope saavat lähes väkisin hyvät iskuasemat, jotka voivat siivittää kaksikon kärkitaistoon, vaikka kisassa on kovempikuntoisiakin.

Pelijakauma: Ithikiama Genius (13 %) on liian vähän luotettu.

Juoksunkulku: Mountain Hooligan on todennäköisin keulahevonen, mutta mailin volteissa usein sattuu ja tapahtuu alussa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9, 10, 5, 3, 7
Suuri: 9, 10, 5, 3, 7, 2, 1

Toto5-5

Suosikki: 2 Polara tavoittelee jo kolmatta peräkkäistä ruunaruhtinas-titteliä ja ainakin mailin osamatkalle urakan ei pitäisi tyssätä mainiolta lähtöpaikalta. Ruuna oli Mikkelissä tekemässä hienoa juoksua johtavan rinnalta, mutta laukkasi maalisuoran alussa. 10-vuotias ei ehdi keulakamppailuun, mutta on selvä suosikki voittamaan tämän koitoksen vaikka johtavan rinnalta.

Haastajat: 7 Josveis on hevonen, joka parhaimmillaan pystyisi varmasti haastamaan suosikin, mutta otteet ovat jälleen kesäkuumilla olleet tasapaksumpia kuin viileämmillä keleillä. Ojanperän tallilla on varmasti tehty taikoja, että ruuna saataisiin paremmaksi tähän kisaan, mutta Lieksan esityksen perusteella parannettavaa on tosi paljon.

9 Pertturi on yllättänyt tässä kisassa ennenkin hyvillä suorituksilla ja tuntuisi olevan juuri nyt aivan elämänsä kunnossa. Vieremällä ruuna lopetti 21-vauhtia, vaikka joutui tekemään alkumatkalla aika laillakin töitä ja taivalsi lopulta johtavan rinnalla.

10 Koskelan Akseli olisi saattanut maililla hyvinkin haastaa Polaraa, mutta se olisi vaatinut eturivin paikan. Ruuna on ottanut viime aikoina yllättäviä laukkoja, mutta osoittanut siinä sivussa hyvää kuntoa.

Yllättäjät: 5 Kukan Tutu yllätti Mikkelissä 2. sisältä. Nopea avaaja saa nykin hyvän juoksupaikan, mutta totosijakin olisi tässä onnistuminen. Nopea 4 Nopsan Vauhti pamauttaa ensin johtoon ja saattaa seurailla hyväänkin sijoitukseen. 12 Humiseva tekee mielenkiintoisen debyytin avoimella tasolla, mutta lähtöpaikka olisi saanut olla parempi. Seinäjoella ruuna jäi pussiin. Kansainvälisistä vieraista parhaan aikan on saanut 1 Don Viking, joka piti Rättvikissä hyvän vauhtinsa johtavan rinnalta, kun hurja tamma Åsrud Vilja voitti. 8 Hvalstad Odin kiri Hagmyrenissä lujaa loppua oltuaan loppusuoran alussa aivan hännillä. 11 Rubus menetti Bollnäsissä viimeisellä takasuoralla väsyvän takana asemansa, mutta oli muutenkin aiempaa vaisumpi.

Pelijakauma: Polara (49 %) on aika sopivasti pelattu suosikki ja kelpaa varmaksi.

Juoksunkulku: Nopsan Vauhti torjuu Kukan Tutun kiihdytyksessä, joka painunee 2. sisälle. Josveis ehtii keulaan ennen Polaraa ja eiköhän haastajalla siitä ajeta.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
8 Special Present 26%
6 Tartaurus Face 25%
9 Sweet Carolina 11%
11 Inaccessible 9%
5 Party Hard 8%
7 Miss Mythos 8%
10 Kurir Brodde 5%
2 Easy Vacation 3%
4 Arctic Island 3%
1 Gashaw Boko 1%
3 Calibrate 1%
12 Enigma Sisu 0%

Toto5-2
9 Uhmapeli 28%
8 Vieskerin Sävel 20%
7 Seekerin Humu 19%
11 Eräsmies 10%
6 Javeri 10%
4 Kuumahuuma 4%
13 Sintukka 3%
1 Meno-Wille 2%
14 Sanahelinä 1%
12 Helmi-Huki 1%
3 Huvigunnar 0,5%
2 Felisia 0,5%
10 Pyry Viljami 0,5%
5 Walahus 0,5%

Toto5-3
6 Tinderi 50%
4 Pofori 17%
3 Helun Kuva 13%
10 Vilkkaan Tuuri 5%
11 Carmikas 4%
12 Erehys 3%
1 Vincent Lax 2%
2 Winsinnatti 2%
7 Hissun Turbo 1%
9 Takenote 1%
8 Valtori 1%
5 Kile Balder 1%

Toto5-4
9 Kivarin Raindance 33%
10 Ithinkiama Genius 22%
3 Flash Spruce 14%
5 Cutthecrap 13%
7 Mountain Hooligan 10%
2 Armani Press 3%
1 Prayer's Hope 3%
4 Uncle Tupelo 1%
8 Fonseca Boko 0,5%
6 Incognito Tooma 0,5%
13 Handsome Knight 0%
12 Vie De Dream 0%
11 Rhesos Face 0%

Toto5-5
2 Polara 52%
7 Josveis 12%
9 Pertturi 10%
10 Koskelan Akseli 8%
12 Humiseva 4%
5 Kukan Tutu 4%
4 Nopsan Vauhti 3%
1 Don Viking 2%
8 Hvalstad Odin 2%
6 Jamir 1%
3 Sjö Vinn 1%
11 Rubus 1%