Ravivihje: Toto5 Tornio 9.8.2020

Julkaistu:

TOTO5
Antti Teivainen vierailee Torniossa. Hänen ohjastettavistaan Tarun Tykki on Toto5-pelin selvästi todennäköisin voittaja.

Toto5-1

Suosikki: 4 Tarun Tykki on löytänyt huippuvireen loppukesästä ja vuoden toinen voitto on hyvin lähellä. Ori nappasi Oulussa kirivoiton 3. ulkoa ja oli Seinäjoella tätä paljon kovemmassa tehtävässä mainio kolmas 2. ulkoa uudella ennätystuloksellaan. Harvinaisen Tornion vierailun suorittava Antti Teivainen jatkaa rattailla.

Yllättäjät: Suosikilla on vain neljä haastajaa, eikä yksikään ole ollut edellisissä lähelläkään sen tasoa. 1 Meren Ritari ravasi Rovaniemellä 2 Viehko Venlan takana 2. sisällä ja kiri lopussa toiseksi. Viehko Venla paransi otteitaan kengittä, mutta hävisi silti selvästi Meren Ritarille, joka starttasi tuolloin vielä 20 metriä taaempaa. 3 Vermon Voitto aloittaa uusista käsistä ja pitkältä tauolta. 7 Oikein -lehden tallikommenttien mukaan kyseessä on matalan profiilin testistartti.

Pelijakauma: Tarun Tykki (83 %) on aiheesta jättisuosikki.

Juoksunkulku: Paalun kaksikko ratkoo ensin välinsä ja Meren Ritari pystynee puolustamaan johtopaikan. Tarun Tykki etenee matkalla johtoon ja saa vetää keulapaikalla mieleistään vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-2

Suosikki: 3 Top of the World on uusi tulokas näillä leveysasteilla ja heti aika selväkin suosikki, kun valmentajakommenttien mukaan 9-vuotias vaikuttaisi kotiutuneen uusiin maisemiin hyvin. Ruuna ei ole yltänyt tällä kaudella vielä kaksariin, mutta kohtaa nyt huomattavasti aiempaa sopivampaa vastusta. Viimeksi hevonen oli Suurmestaruus-karsinnassa 2. ulkoa kuudes ja sitä ennen Suur-Hollolan välierässä 2. sisältä viides. Lähtö näyttää sellaiselta, että suosikin pitäisi päästä piikkipaikalle aika vaivatta.

Haastajat: Ykköshaastaja 7 Stay Alert tulee myös Ari Aatsingin tallista. Ruuna on viihtynyt hyvin Pohjois-Suomessa. Rovaniemen voitossaan hevonen kiri 3. ulkoa varmasti ykköseksi. Skellefteån viime startin tuloksista puuttuu laukkamerkintä, jonka jälkeen 9-vuotias teki edelleen hyvän esityksen taustalla.

8 Maffioso Facen taulun hutistarteissa on yhteistä se, että hevonen on joutunut juoksemaan niissä johtavan rinnalla. Jukka-Pekka Niskanen tähtää nyt varmasti selkäjuoksuun, jollaisella Aatsingin kaksikon haastaminen ei ole ihan mahdoton ajatus. Heinäkuun alussa Rovaniemellä Maffioso Face löi Stay Alertin, joka toki jämähti siinä kisassa pussiin.

Yllättäjät: Huoltotauolta palaava 4 Rhapsody Ås on sekavaa tauluaan pystyvämpi. Ruuna tyytyi Bodenissa viimeksi seurailemaan taustalla, mutta oli Tornion Toto65-kierroksella ennen Maffioso Facea maalissa, vaikka ehti ottamaan 1. kaarteessa lyhyen laukankin. 1 Lexington Hall siirtyi ennen viime starttia pohjoiseen. Skellefteåssa hevonen kierrätettiin aktiivisesti johtavan rinnalle, mutta menovesi ehtyi varhain.

Pelijakauma: Top of the World (46 %) voisi olla suurempikin suosikki.

Juoksunkulku: Top of the Worldin pitäisi saada napattua johtopaikka varsin vaivattomasti.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3
Suuri: 3, 7, 8, 4

Toto5-3

Suosikki: 12 Kivarin Raindance vietti Suomen ravien koronatauon Ruotsissa ja esiintyi vahvasti. Kotiin palattuaan hevonen on kasannut hienon neljän voiton suoran. Nämä voitot ovat tulleet johtopaikalta ja nyt sinne ei ole asiaa, mutta tamma osaa kiriä takaakin ja on 12-radaltakin suosikki. Lähtöpaikka kuulostaa hieman pahemmalta kuin todellisuudessa on, sillä lähtö on kutistunut usean poisjäännin myötä kahdeksan hevosen koitokseksi.

Haastajat: Vakavan loukkaantumisen jäljiltä paluuta tekevä 4 Massive Clout tuli Sodankylässä suosikin takana 2. sisällä pussissa maaliin. Viimeksi juoksupaikka oli sama, mutta vetoköysi katkesi hieman ihan lopussa. Nopealla avaajalla saatetaan koittaa nyt jo johtopaikalta, eikä se nyt maailman suurin ihme olisi, mikäli haastaja johtaisi kisaa alusta loppuun.

11 Poulter on löytänyt Sami Lokkisen käsissä aivan uutta puhtia. Hevonen on kirinyt kaksi kertaa 3. ulkoa vahvasti ykköseksi ja haastaa vastaavana suosikin tiukasti. Alustavan infon mukaan ruuna olisi nyt menossa kengillä ja se olisi kyllä selkeä miinus ja asia jota pelaajien kannattaa seurata tarkasti vielä ennen pelien jättämistä.

Yllättäjät: 1 Quartam de Caelo kiri Rovaniemellä avoimessa lähdössä positiivisesti loppua. Hyvä avaaja asettuu tässä 2. sisälle, eikä ole ihan vaaraton, mikäli pääsee iskemään sieltä sopivan lyhyellä kirillä. 10 Forastero oli Rovaniemen taukostartissa nahkea 2. ulkoa, mutta viimeksi jo terävämpi, kun avoimessa lähdössä kiritilaa löytyi vasta hieman ennen maalia. Antti Teivainen on mielenkiintoinen vahvistus rattaille.

Pelijakauma: Poulter (28 %) on liikaa pelattu, mikäli alustava kengällinen balanssi pitää paikkaansa.

Juoksunkulku: Massive Clout avaa johtoon ja saa Quartam de Caelon taakseen. Forastero on todennäköisin johtavan rinnalle kiertäjä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 12, 4
Suuri: 12, 4, 11, 1, 10

Toto5-4

Suosikki: 8 Quantum of Dream otti Kemijärvellä helpon voiton johtopaikalta ja samoin Rovaniemellä 2. ulkoa. Siinä välissä ruuna oli oudon vaisu Sodankylässä, joten jonkinasteista ailahtelua on ilmassa. Hyvänä päivänään hevonen jaksaa tehdä vähän omaakin juoksua ja on vihjaajan valinta ranking-kärjeksi, vaikkei olekaan täysin luotettava tapaus.

Haastajat: Raamikas 2 MAS Commander on saanut viime aikoina myllyä pyörimään. Sodankylässä ruuna kiri 2. ulkoa selvään voittoon ja jätti esimerkiksi Quantum of Dreamin kauas taakseen. Oulussa 5-vuotias tuli 2. sisällä pussissa maaliin, mutta korjasi silti ennätystään. Voltin kakkoselta on alussa laukkariski.

7 Mountain Twinkle kohtaa aiempaa sopivampaa vastusta ja on vähintään tasaveroinen hevonen edelleen rankattujen kanssa, mutta kainostelee hieman voittamista.

3 Classical Tripin taukostartti pilaantui lähtölaukkaan, mutta hevonen näytti taustalla hypyn jälkeen hyvältä ja pystyy kärkitaistoon, mikäli taittuu ravilla matkaan.

15 Peppe Roc ei ollut kesäkuussa parhaimmillaan, mutta treenitiedot lupaavat nyt parempaa ja ruuna on tällaiseen seuraan kova hevonen.

Yllättäjät: 4 Bea Conchita saa Antti Teivaisen vahvistukseksi kyytiin. 6 Cube Harry on esiintynyt tauon jälkeen nousujohteisesti.

Pelijakauma: MAS Commander (31 %) on jonkin verran liikaa pelattu ja lähtö pitäisi olla tasaisemmin rastattu kokonaisuudessaankin.

Juoksunkulku: Mountain Twinkle on suosikki etenemään johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 2, 7, 3, 15
Suuri: 8, 2, 7, 3, 15

Toto5-5

Suosikki: Toto5-päätös on naisohjastajien Lady Cupia ja arvaamaton koitos, sillä monen ohjastettava ei ole ennestään tuttu kuskilleen. 5 Enjoy's Paycheck on kisan selvästi paras hevonen, mutta palaa pitkältä tauolta. Voitokas ori on lyönyt paljon tätä kovempiakin vastustajia, mutta on luonnollisesti nyt uudella kuskilla jonkinlainen arvoitus. Hevonen itsessään on ollut ennenkin tauoilta oikein hyvä.

Haastajat: 3 Re Love on vauhdikas hevonen ja tässä normaalisti keula. Tamma saisi puristaa loppua paremmin, mutta on tottunut tätä kovempaankin vastukseen.

12 Willy Fog on vaativalla paikalla, mutta pystyy tekemään omaakin juoksuaan, eikä ihan ulkona täältäkään. Rovaniemellä ruuna kiersi matkalla johtavan rinnalle ja kamppaili hienosti kakkoseksi.

Yllättäjät: 1 Espoir de Ginai sai viimeksi Willy Fogista selän eteensä kierros jäljellä, mutta ei pysynyt loppuun saakka kyydissä. Hyvä avajaa saa tästä nappijuoksun ja otteetkin saattavat terävöityä, kun pitkän tauon jälkeen on yksi startti alla. 2 Party Hard on päässyt kilpailemaan varsin katkonaisesti tänä kesänä. Viime vuonna ruuna menestyi hyvin näissä lähdöissä, mutta tänä vuonna paras vire ei ole vielä päässyt putkahtamaan esiin. 10 Wannabe Starilta löytyy selkäjuoksun jälkeen napakka kiri ja tamma osaa sellaisella yllättää koviakin. 4 Lord of Tooma on ollut varsin epävarma, mutta oli rehti Kemijärven keulavoitossaan, kun ravi maistui. 11 Samaras K.M.E on takaa vaarallinen, mikäli kärki sortuu hurjastelemaan.

Pelijakauma: Enjoy's Paycheck (34 %) voisi olla enemmänkin pelattu suosikki.

Juoksunkulku: Re Love karauttaa johtoon. Enjoy's Paycheck tulee nopeasti ja vaativana rinnalle, mutta kuskien taktisia haluja on aika hankala arvioida tässä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5
Suuri: 5, 3, 12, 1, 2, 10

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
4 Tarun Tykki 87%
1 Meren Ritari 6%
2 Viehko Venla 3%
3 Vermon Voitto 2%
6 Eikfaksen 2%
7 Pireus 0%
5 Riipinen 0%

Toto5-2
3 Top Of The World 56%
7 Stay Alert 25%
8 Maffioso Face 10%
4 Rhapsody Ås 6%
2 Flynn Boko 1%
5 Onirique 1%
1 Lexington Hall 1%
6 Labero Broline 0%

Toto5-3
12 Kivarin Raindance 35%
4 Massive Clout 22%
11 Poulter 20%
1 Quartam De Caelo 10%
10 Forastero 10%
7 Uncle Tupelo 1%
2 Better Boost 1%
5 Deweykidumnhowe 1%
8 Radical Way 0%
9 Spitfire Effe 0%
3 Tuffetto Jet 0%
6 Meslon 0%

Toto5-4
8 Quantum Of Dream 22%
2 MAS Commander 21%
7 Mountain Twinkle 18%
3 Classical Trip 10%
15 Peppe Roc 10%
6 Cube Harry 5%
4 Bea Conchita 5%
11 Make Me Rich 2%
14 Supermans Girl 1%
5 Badboy Birdie 1%
1 Enjoy Boost 1%
9 Kice 1%
16 Spartan Fury 1%
13 Blue Moon Stella 1%
10 Hairos F.Boko 1%
12 Attaboy 0%

Toto5-5
5 Enjoy's Paycheck 42%
3 Re Love 15%
12 Willy Fog 15%
1 Espoir de Ginai 6%
10 Wannabe Star 5%
2 Party Hard 5%
11 Samaras K.M.E. 4%
4 Lord of Tooma 4%
7 Front K.L.Hornline 1%
6 Simon Showtime 1%
9 Garcon Above 1%
8 Jeppas Sputnik 1%