Ravivihje: Toto75 Teivo 8.8.2020 – 75 000 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto75
Vixeli ja Le Gros Bill jackpot-kierroksen tukipilareina.

Toto75-1

Suosikki: 8 Vixeli kohoaa 6-vuotiaiden kylmäveristen Mauri Tuurnan ajon selväksi suosikiksi. Viimeksi samanlaisen koitoksen Joensuussa helposti voittanut ori teki Suur-Hollolassa hirmujuoksun kiriessään alkulaukkansa jälkeen viidenneksi ja osoitti sille tulleen myös vauhtia huomattavasti lisää liikkuessaan viimeisellä takasuoralla palan matkaa alle 1.20-kyytejä. Jotain Vixelin lahjakkuudesta kertoo, että sillä harkittiin jo tänä vuonna kuninkuusraveja.

Haastajat: 7 Hiioppi sai Joensuussa myöhään kiritilat johtaneen 2 Ciiran Tähden takaa ja se lopetti päätösmetrit terävästi. Jukka Torvisen ajokki saanee nopeana lähtijänä alussa huomattavan edun todennäköisesti varmistellen lähtevään Vixeliin, mutta vaikea uskoa sen siltikään riittävän.

Yllättäjät: 10 Sippimies esittelee kovia kyytejä laukkojensa lomassa, mutta ori ei tahdo tällä hetkellä pysyä millään ravilla. Nyt tuota temppua yrittää Antti Teivainen. 4 Kansainvälisen meno on ollut takkuisaa 4-vuotiskauden jälkeen ja siihen on vaikea uskoa ilman parempia näyttöjä.

Juoksunkulku: Hiioppi etenee takamatkalta nopeasti keulaan. Ciiran Tähti saa asemat sen takaa. Vixelillä lähdetään jyskyttelemään hyvissä ajoin reissuun.

Pelijakauma: Oikein pelattu. Vixeli (62%) kelpaa varmaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-2

Suosikki: 1 Mainion tulosrivistö ei kerro mitään hevosen kunnosta ja voitto roikkuu klassisesti ilmassa. Ruuna jäi toissa kerralla jättihienon näköisenä kolmanteen sisälle umpipussiin Ricoconen voittamassa Suurmestaruuden karsinnassa. Kunkkariviikonlopun lähdössä se otti puolestaan pahan alkulaukan, jonka jälkeen liikkui loppumatkan ainakin 12-vauhtia. Jarmo Saarelan ajokki pystyy lähtemään lujaa ja se voi onnistua pitämään sisäradalta keulat. Toki starttiin satsaaminen lisää myös laukkariskiä.

Haastajat: 7 Ulk Delle Selve on tehnyt upeat juoksut tuoreimmissa starteissaan. Vermossa se kiersi ensimmäiset 600 metriä kolmatta ennen kuin pääsi laskeutumaan toiselle ilman vetoapua. Ruuna ei ollut moksiskaan raskaasta juoksusta vaan voitti kohtuullisen tasokkaan porukan vielä yllättävän selvästi. Viimeksi Teivossa sillä kierrettiin johtavan rinnalle kierros jäljellä, josta Tommi Kylliäisen ajokki voitti taas varmoin ottein vastaten ohitusta yrittäneelle Mainiolle. Seiskaradalta on riski, että juoksu voi mennä todella hankalaksikin. 9 Dickson Shadow’n pari viime starttia voi unohtaa. Kaustisella se oli kipeä ja viimeksi Seinäjoella ei mahtunut juoksemaan jenkkikärryissä sekä veti myös ilmaa sisäänsä. Juoksusta voi tulla todella vauhdikas, joten ysirata saattaa olla erittäin hyväkin paikka.

Yllättäjät: 2 Fast Time on tuulennopea starttari ja nappireissulla se pystyy totomatsiin, mutta voitot ovat olleet ruunalla kovin harvassa. 8 Venerdi, 11 The Dude ja 12 Quite Special ovat kunnossa, mutta kehnoilta lähtöpaikoilta vaatisivat kovasti tuuria. Toki revityksiin ne kuuluvat mukaan. 5 Juliet Alen otteissa on ollut parissa viime startissa piristymisen merkkejä ja nopeana lähtijänä tamma voi saada loistoreissun. 4 Right Brolinen kyvyt riittäisivät kärkipäähän ja ennakkokommenttien mukaan sen pitäisi olla nyt huomattavasti viime startteja parempi.

Juoksunkulku: Tulinen alkurynnistys, jossa Mainio koittaa pitää Fast Timen ulkopuolellaan ja myös keskeltä rataa lähtevällä Juliet Alella on sanansa sanottavana keulataistossa. Veikataan Mainion pystyvän pitämään keulat.

Pelijakauma: Mainio (21%) ja Dickson Shadow (14%) saisivat olla napsun enemmän pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1, 9, 7
Suuri: 1, 9, 7

Toto75-3

Suosikki: 1 Rantaniemelän Savu lähtee Pimara Cupin finaaliin suosikkina. Jo seitsemättä peräkkäistä kaksarisijaansa hakeva ori hallitsi karsintaa alusta loppuun keulapaikalta, ja vaikka voitto näytti menevän tiukoille niin Santtu Raitalan ajokki olisi voinut vastatata uhkaajalleen pidempäänkin. Paalupaikalta se pääsee jälleen keulaan ja aiempaa kovemmasta vastuksesta huolimatta on paha ohitettava.

Haastajat: 11 Sorretun Voima on kohonnut elämänsä vireeseen ja ollut pariin viime starttiin todella hyvä. Forssassa se kiri nappireissun jälkeen viimeiset 400 metriä 21,2-kyytiä ehtien ykköseksi. Karsinnassa ruuna spurttasi toisesta ulkoa maalisuoralla omille teilleen. Tapio Perttusen ajokki on aina tiedetty vahvaksi ja nyt se tuntuu saaneen huomattavasti lisää nopeuttakin. 16 Mustamani on parantanut paljon päästessään juoksemaan optimibalanssillaan ilman kenkiä ja ennakkoinfon mukaan niin on tarkoitus jatkaa nytkin. Vaikka sillä 40 metriä pakkia onkin, niin ruunalla on rutiinia kovemmistakin koitoksista ja se tulee kirimään korkealle, kunhan matkalla ei ole aivan mahdottomasti liikenneruuhkia. 6 Tapsan Toivo juoksi karsinnassa Rantaniemelän Savun rinnalla haastaen tätä hyvin maaliin asti. Paljon laukkoihin pilannut ori pystyy samanlaisena kärkipäähän.

Yllättäjät: Jos voitto karkaa suosikkinelikon ulkopuolelle, niin puhutaan jättipommista. 15 Pärttyliltä on ehkä aivan paras terä puuttunut viime starteissa. Toki karsinnan kirin perusteella Jouko Tarvaisen suojatin suunta on nyt oikea. 8 Hurjaharja olisi asiallinen hevonen kyvyiltään, mutta kärsinyt käytännössä koko uransa raviongelmista. Karsinnassa se teki hyvän juoksun johtavan rinnalta ja kesti kolmanneksi, vaikka ravi murenikin jälleen loppumatkasta. 5 Lumi-Oliver aloitti niin lupaavilla esityksillä Aimo Vuorisalon treenistä, että sellaisenaan pystyisi jopa totokamppailuun, mutta viime starteissa ruuna on ollut luvattoman kesy.

Juoksunkulku: Rantaniemelän Savu lähtee vetämään joukkoa. Karsinnan tavoin Tapsan Toivo edennee rinnalle, kunhan selvittää alun ravilla.

Pelijakauma: Rantaniemelän Savun (40%) prosenteista voisi antaa osan etenkin Sorretun Voimalle (15%), joka jää pienemmän systeemin ideavarmaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 11
Suuri: 1, 11, 16, 6

Toto75-4

Suosikki: 9 Gerris Trix kiri Eugen Pylvänäisen muistoajossa kolmannesta ulkoa hienosti Mascate Matchin ja Golden Tricksin jälkeen kolmanneksi ja tuli loppusuoraa niitäkin kovempaa. Heikki Korhosen valmennettavalla on uralla voittoja vasta yksi, mutta viime kerran kaltaisena niitä tulee vielä solkenaan lisää. Gerris Trixia onkin pidettävä suosikkina takarivistä huolimatta.

Haastajat/yllättäjät: 4 Cheri Sane oli hyvä Härmän ja Porin voitoissaan, jotka se otti keulapaikalta. Valjakko lähtee niin lujaa, että ruunalla on sauma päästä nytkin tuulenhalkojaksi, josta vetäisi mailin matkalla pitkään. 1 Lake’s Action oli hyvä viimeksi Mikkelissä keulasta reippaan matkavauhdin jälkeen. Santtu Raitalan ajokki on yksi keulan tavoittelijoista ja se pystyy parantamaan ennätystään roppakaupalla. 5 Gillian Comery on tauluaan paremmassa tikissä ja ennakkotietojen mukaan tammalta raapaistaan tähän starttiin kengät pois. 10 Piteraq sai Suomen debyytissään loistoreissun, josta kiitti kirimällä selvään voittoon. Sen startin perusteella ruuna tuntuu piristyneen uusissa maisemissa. 3 Personal Trainer on tehnyt asiallisia esityksiä viime starteissaan, mutta paras terä on puuttunut otteista.

Juoksunkulku: Lake’s Action ja Cheri Sane kamppailevat johtopaikasta. Jälkimmäinen on niukka suosikki pääsemään sinne.

Pelijakauma: Gerris Trix (40%) on turhan paljon luotettu. Gillian Comery (5%) on kohteen maistuvin merkki.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 9, 4, 1, 5, 10, 3
Suuri: 9, 4, 1, 5, 10, 3

Toto75-5

Suosikki: Tammakriterium on todella hieno ja mielenkiintoinen lähtö. 2 An-Dorra palasi Tammahambon yllättävän tappion jälkeen päiväjärjestykseen voittamalla keulajuoksun jälkeen selvästi Mikkelissä Kasvattajakruunu-alkuerän. Tammakriteriumin karsinnassa Jukka Torvisen ajokki sai vetää keulassa hiljaa ja irrotteli komealla tyylillä 09,5-vauhtisen lopetuksen. Ikäluokan ykköstamman otteita ainakin toistaiseksi esittänyt lahjakkuus on itseoikeutettu suosikki, mutta mikään läpihuutojuttu tämä ei todellakaan ole An-Dorralle ja ainakin alustavassa pelijakaumassa sitä on pelattu liikaa.

Haastajat: 1 Wishing Dreams nousee tasaisesta haastajalaumasta niukaksi kakkosvihjeeksi. Tamma vaikuttaa todella lahjakkaalta tapaukselta, joka parantaa varmasti edelleen saatuaan startteja alle. Karsinnassa kävi hieman tuuriakin, kun se peri keulahevosen laukattua johtopaikan viimeisellä takasuoralla ja jatkoi varmaan voittoon. Juho Ihamuotilan suojatti on todella nopea ja ykkösradalta on tiedossa reissu joko keulassa tai sen välittömässä läheisyydessä. 7 Magical Princess oli jäätävän hyvä kevään Ruotsin starteissaan ja silloin tuntui, että se tulee voittamaan kaikki Suomen ikäluokkalähdöt ainakin tammojen puolella. Pekka Korven suojatille tuli kuitenkin ongelmia ja karsinnassa se oli kaukana parhaastaan, toki asia oli odotettuakin. Magical Princess parantaa varmasti, mutta parantaako riittävästi? 3 Sahara Kellyanne kukisti An-Dorran Tammahambossa ja se jatkoi karsinnassa voittokannassa punnertamalla sitkeällä kirillä ykköseksi. 4 Lara Luca teki oikein rehdin juoksun Wishing Dreamsin voittamassa karsinnassa toiselta ilman vetopua. 9 Lady Rock kiri karsinnassa hienosti takajoukoista ja näyttävällä tyylillä askeltava tamma on huomioitava aikaisin.

Yllättäjät: 6 Florini menee nyt ainakin ennakkoinfon mukaan kengittä ja jenkkikärryillä, ja ne ”asetukset” voivat tuoda yllättävänkin paljon lisävirtaa. 5 Artful Drop on kehittynyt huimin askelin. Karsinnassa se olisi todennäköisesti ollut ennen Lara Lucaa maalissa ilman loppukurvin häiriötä.

Juoksunkulku: Vaikeasti ennustettava. Wishing Dreams pitänee sisäradalta ensimmäiset keulat, eivätkä ne ihan joka kyselijälle ole tarjolla.

Pelijakauma: An-Dorra (40%) on liian iso suosikki. Sahara Kellyanne (8%) on oudon vähän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 2, 1, 7, 3, 4, 9
Suuri: 2, 1, 7, 3, 4, 9, 6, 5

Toto75-6

Suosikki: 7 Vappuäijä teki kovan juoksun Suur-Hollolassa, kun ori puursi pitkällä kirillä kolmatta rataa ilman vetoapua vahvasti neljänneksi jättäen taakseen muun muassa Tähen Toivomuksen. Tuon jälkeen Santtu Raitalan ajokki jäi kerran pois ja paluu radoille tapahtui viime viikonloppuna Seinäjoella, jossa esityksessä ei ollut samanlaista loistoa kuin Lahdessa, vaikka toki niukkaan voittoon keulasta pitikin.

Haastajat: 9 Morison on tehnyt viime starteissaan jatkuvasti mainioita esityksiä, vaikka aivan kärkisijat ovatkin jääneet puuttumaan. Viimeksikin ruuna liikkui vahvasti alkulaukkansa jälkeen ja onnistumisen on pakko tulla pian. 2 Lakuri teki hyvät juoksut molempina päivinä kunkkariviikonloppuna. Keulaan päästessään Juha Länsimäen ajokki vastaisi uhkaajilleen pitkään.

Yllättäjät: 4 Julminin palaamista tasolleen on odoteltu. Viimeksi Vermossa se jäi ainakin hienon näköisenä umpipussiin. 13 Hevillä suorittaa jatkuvasti korkealla tasolla ja on hieman huonoa tuuriakin, ettei se ole vielä tällä kaudella yltänyt kaksariin. Kaikkien kiertäminen tulisi kuitenkin nyt yllätyksenä. 1 Tahtova saa ykkösradalta loistoreissun, mutta paljon pitää viime starteista parantaa mikäli aivan voitosta puhutaan.

Juoksunkulku: Tahtova pitää ensimmäiset keulat, mutta ne lienevät tarjolla joko Lakurille tai Vappuäijälle. Morisonilla lähdetään varhain reissuun.

Pelijakauma: Vappuäijän (72%) pinnoissa on runsaasti ilmaa. Lakuri (6%) ja Julmin (2%) ovat kohteen maistuvimmat merkit.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7, 9, 2, 4
Suuri: 7, 9, 2, 4

Toto75-7

Suosikki: Lämminveristen Suurmestaruuden selväksi suosikiksi kohoaa 1 Le Gros Bill. Se oli todella hyvä Suur Hollola-karkeloissa häviten finaalissa toiselta ilman vetoapua kakkossijankin vain niukasti. Tämän kisan karsinnan ori voitti keulasta leikittelevän kevyesti. Nyt Antti Teivaisen ajokilta riisutaan taas kengät pois, ja se tuo ainakin lähtönopeutta paljon lisää. Ykkösradalta Le Gros Billilla onkin hyvä sauma puolustaa keulapaikka itsellään ja matkavauhti voi olla yllättävänkin maltillista.

Haastajat: 2 Sobel Conwayn vire on vähintään pieni arvoitus, sillä paras terävyys puuttui ainakin Kaustisella ja samoin Mikkelissä, vaikka jälkimmäisessä alle 1.10-tuloksen menikin. Parhaimmillaan Olli Koivusen ajokki olisi pystynyt johtavan takaa viidettä sijaa korkeammalle. Karsinnassa se sai vetää niin maltilla ensimmäisen kierroksen ja irrotteli helppoon voittoon. 4 Hotshot Luca oli Suur-Hollolassa johtavan takaa niukasti toinen. St. Michelissä se laukkasi viimeiseen kurviin, siinä vaiheessa ori ei vielä vaikuttanut tyhjältä. Sobel Conwayn voittamassa karsinnassa Pekka Korven suojatti tappeli hyvin johtavan rinnalta. 6 Lexus Dream on starttiraketti, mutta tuskin tuskin pystyy ottamaan kutosradalta keuloja nopeiden avaajien ulkopuolelta ja se heikentää voitonmahdollisuuksia oleellisesti.

Yllättäjät: 3 Majestic Man oli karsinnassa Le Gros Billin takaa hyvä toinen ja meni uudet ennätysnumeronsa 12,3ake. Hyvältä lähtöpaikalta sijoitus neljän joukossa ei tulisi yllätyksenä. 10 Hesiod on parantanut ruunauksen myötä otteitaan ja se ottaa pian kauden avausvoiton, mutta tuskin takarivistä näin kovassa porukassa. 8 T.Rex ei olisi aivan huippuiskussaan kasiradaltakaan täysin ulkona, mutta ”Peto” ei ole nyt parhaimmillaan ja jääkin tauolle tämän kisan jälkeen.

Juoksunkulku: Le Gros Bill pitää keulat. Sobel Conwaylla saatetaan kääntää sen taakse.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista. Le Gros Bill (40%) käy mainiosti varmaksi

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1
Suuri: 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 8
Toto75-2: 1, 9, 7
Toto75-3: 11
Toto75-4: 9, 4, 1, 5, 10, 3
Toto75-5: 2, 1, 7, 3, 4, 9
Toto75-6: 7, 9, 2, 4
Toto75-7: 1
Hinta: 21,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 8
Toto75-2: 1, 9, 7
Toto75-3: 1, 11, 16, 6
Toto75-4: 9, 4, 1, 5, 10, 3
Toto75-5: 2, 1, 7, 3, 4, 9, 6, 5
Toto75-6: 7, 9, 2, 4
Toto75-7: 1
Hinta: 115,20 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
8 Vixeli 62%
7 Hiioppi 26%
10 Sippimies 5%
2 Ciiran Tähti 2%
4 Kansainvälinen 2%
9 Kaappi 2%
1 Pirttilän Olga 1%
6 Velaks 0%
5 Ypäjä Luotsi 0%
3 Vuaran Suvetar 0%

Toto75-2
1 Mainio 25%
7 Ulk Delle Selve 19%
9 Dickson Shadow 18%
2 Fast Time 8%
12 Quite Special 6%
11 The Dude 6%
8 Venerdi 6%
5 Juliet Ale 4%
4 Right Broline 3%
3 Puketorps Julius 2%
6 Questionmark Me 2%
10 Don Corleone Trot 1%

Toto75-3
1 Rantaniemelän Savu 30%
11 Sorretun Voima 23%
16 Mustamani 20%
6 Tapsan Toivo 15%
15 Pärttyl 3%
8 Hurjaharja 2%
5 Lumi-Oliver 2%
14 Runoneito 1%
4 Marin Tase 0,5%
10 Vilmai 0,5%
2 Unnan Vesseli 0,5%
7 Inton Rilla 0,5%
9 Villi-Riikka 0,5%
3 Väiste 0,5%
13 Tuiskuta 0,5%
12 Torpparin Sisu 0,5%

Toto75-4
9 Gerris Trix 28%
4 Cheri Sane 17%
1 Lake's Action 15%
10 Piteraq 11%
5 Gillian Comery 11%
3 Personal Trainer 9%
2 Fade To Black 4%
11 Albino Brave 2%
7 Benobi Zet 1%
8 Langen's Airborne 1%
6 Duquesa 1%
12 BWT Danger 0%

Toto75-5
2 An-Dorra 26%
1 Wishing Dreams 15%
3 Sahara Kellyanne 14%
7 Magical Princess 14%
4 Lara Luca 11%
9 Lady Rock 10%
5 Artful Drop 3%
6 Fiorini 3%
10 Didi Dam 2%
12 Perfect Time 1%
11 Credit To Hope 0,5%
8 For A Reason 0,5%

Toto75-6
7 Vappuäijä 54%
9 Morison 14%
2 Lakuri 11%
4 Julmin 6%
1 Tahtova 4%
13 Hevillä 4%
5 Kihisee 2%
11 Lilin Jytky 1%
10 Sjö Vinn 1%
6 Jamir 1%
8 R.R. Tuike 1%
3 Tupla-Timo 0,5%
12 Tuli-Ritari 0,5%

Toto75-7
1 Le Gros Bill 40%
2 Sobel Conway 21%
6 Lexus Dream 10%
4 Hotshot Luca 10%
3 Majestic Man 5%
10 Hesiod 4%
5 Religious 3%
9 Ricocone 2%
8 T.Rex 2%
12 Stoneisle Ocean 1%
7 Sue's Photo 1%
11 Dartagnan Sisu 1%