Ravivihje: Toto5 Pori 4.8.2020

Julkaistu:

TOTO5
Kiss of Judas on Porin Toto5-pelin edullisin varmavalinta.

Toto5-1

Suosikki: 2 Justice Ås aloitti Suomessa hölkkäilemällä Forssassa johtopaikalta selvän voiton, mutta Kultaloimessa nähtiin alkulaukan jälkeen sellainen esitys, joka nosti hevosen mukaan jopa Finlandia-spekulaatioihin. Ruuna tulitti taustalta viimeisen kierroksen 10,2 ja viimeiset 700 metriä 08,5 ehtien aivan 6 Cameron Evon rinnalle kakkostaistoon. Viime kerran laukkaan löytyy syy epäonnistuneesta kärryvalinnasta, jonka osalta palataan nyt vanhaan.

Haastaja: Cameron Evo kiri Kultaloimessa myös hyvin ja kellotti 3. ulkoa viimeiset 700 metriä alle kymppiä. Joensuu-ajossa vastaava rypistys riitti 2. ulkoa selvään voittoon ja iskukyky on vaikean alkukesän jälkeen vakiintumassa hyväksi. Isompiin lähtöihin tähtäävällä suosikkikaksikolla ei välttämättä satsata tähän 2000 euron iltaravilähtöön kaikin keinoin, mutta niiden pitäisi silti olla päätä muuta porukkaa pidempiä.

Yllättäjät: 3 Express Duo on osoittanut lieviä piristymisen merkkejä tällä kaudella. Oriille jäi Kultaloimessa hieman jossiteltavaa 4. sisältä, mutta toisaata se ei pysynyt Forssassa alkuunkaan Justice Åsin kyydissä. 8 Target Kronos palasi Forssaan laidunlomalta ja valmentaja uskoo hevosen terävöityvän starttien myötä, mutta tässä tarjolla on huippuesitykselläkin korkeintaan kolmonen.

Pelijakauma: Justice Ås ja Cameron Evo erottuvat selvästi ja syystä. On hyvä muistaa, ettei tämä kisa ole kummallekaan mikään kesän päätähtäin, eikä voitosta välttämättä ajeta ihan hampaat irvessä ja pelimielessä olisi vaarallista ottaa jomman kumman puolesta kantaa.

Juoksunkulku: Global Option ja Target Kronos ovat ensi metreillä nopeimmat. Molemmille luulisi kelpaavan suosikkien vetoapu. Todennäköisimmin Justice Ås pystyy pitämään alussa Cameron Evon ulkopuolellaan, pääsee etenemään johtoon ja on sen turvin suosikki.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 6
Suuri: 2, 6

Toto5-2

Suosikki: 4 Diori spurttasi viime keskiviikkona Heporixin selästä 2. sisältä kepeällä otteella selvään Toto65-voittoon. Vanha herra osaa ailahdella ja sillä pitää riskilläkin ajaa selkäjuoksu, joten hevonen ei selvänä suosikkina ole koskaan kiehtovimpia pelihevosia, mutta toki tässä porukassa ykkösmerkki.

Haastajat: 8 Varjonova karsiutui niukasti kuningatar-kilpailusta, mutta on osoittanut oivaa virettä läpi kesän. Mikkelissä tamma ravasi 2. ulkoa uuden ennätyksensä ja sama vauhti riittää tässä korkealle. T-peleihin hevonen on ikävä pelattava, kun se kuitenkin pohjimmiltaan mieluummin sijoittuu kuin voittaa.

1 Råger puski Porin voitossaan oikein sitkeästi, vaikka joutui spurttamaan jo matkalla pariin kertaan, mutta viimeisissä esitykset ovat jääneet hieman tasapaksuiksi. Seinäjoella ori oli kirikierroksella pussissa 3. ulkona, mutta ei lopussa pitänyt selkäänsä, kun olisi ollut vapaata latua edetä ja kirikierroksen 24,5-kellotuksellakaan ei saa kehuja.

6 Viriori saanee johtopaikan Diorilta ja parhaat juoksunsa johtopaikalta tekevä ruuna pystyy siitä kärkikamppailuun. Forssassa Viriori ohitti kirisuoralla Diorin selvästi ravattuaan 3. sisällä ja tämän jäätyä 800 metriä ennen maalia 2. ulkoa johtavan rinnalle.

Yllättäjät: 2 R.R. Tuike kulki Teivossa varsin positiivisesti alkulaukkansa jälkeen. Pari starttia tauon jälkeen juossut ruuna vaikuttaa yllätysvalmiilta, vaikka maili ei ole paras matka. 7 Oiva-Sointu kiri Turussa positiivisesti voittomatsiin 3. ulkoa ja on myös kuntoutumaan päin. 3 Turon Linda on nopea hevonen, jolle maili on selvästi paras matka. Oulussa tamma tsemppasi mukavasti johtavan rinnalta, mutta kohtaa nyt hieman tuota kisaa kovempia ja saattaa jäädä taas toiselle ilman vetoapua. 9 Merran Roihu ravasi hienon ennätyksensä jo 5-vuotiaana ja samassa kisassa kuin Råger. Viime vuodet ovat olleet vaikeita, mutta valmentajan mukaan harjoituksissa on ollut nyt valoa tunnelin päässä ja kadoksissa ollut ravi on alkanut löytymään.

Pelijakauma: Lähtö on yllätysaltis ja sen pitäisi olla alustavaa tasaisemmin pelattu.

Juoksunkulku: Diori avaa johtoon, mutta haluaa valmentajansa mukaan ehdottomasti selkäjuoksun. Viriori on siten ykkösvaihtoehto lopulliseksi johtonimeksi.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4, 8, 1, 6, 2, 7
Suuri: 4, 8, 1, 6, 2, 7, 3, 9

Toto5-3

Suosikki: 10 Minecraftin voittoputki katkesi Vermossa suosikkina, mutta ruuna oli edelleen oikein hyvä kierrettyään etusuoralla parijonosta toiselle ilman vetoapua. Takarivi on mailille miinus, mutta nopean avaajan takaa suosikin pitäisi päästä ihan hyväksyttäviin asemiin.

Haastajat: 2 Flirting otti Porin voittonsa kengittä vakuuttavasti johtavan rinnalta ja olisi vastaavana kova haastaja suosikillekin. Balanssi on harmittavasti vielä auki, mutta toisaalta tamma oli Härmässä kengät jalassakin hyvä jäätyään sisäratajuoksun jälkeen aivan pussiin, joten ehkä se balanssi ei ole elämän ja kuoleman kysymys. Sisäradalta sen sijaan on olemassa jälleen ihan merkittävä pussitusriski.

4 Dugarry Zet oli Vermossa kiihdytyksestä alkaen nahkea ja iso pettymys. Valmentajan mukaan hevonen pystyy paljon parempaan ja siltä pitäisi olla luvassakin parempaa nyt kun ruuna on saanut palautella Ruotsista Suomeen matkustamisen rasitukset rauhassa pois jaloista.

Yllättäjät: 7 Our Lexa oli kesäkuussa mainio suoraan tauolta ja esiintyi hienolla tasolla koko kuukauden. Viimeisessä tuli laukka epäonnistuneen balanssivalinnan myötä ja sen jälkeen hevonen on sairastanut, joten vire on pieni kysymysmerkki nyt. 5 Robert Maguire on todella nopea avaaja ja takuulla ensimmäinen keulanimi. Maililla saatetaan koittaa siitäkin, mutta loppuun kaivattaisiin lisää taisteluintoa. Teivossa ruuna sinnitteli 2. sisältä vakuuttamatta kakkoseksi ja viimeksi voltista lähtölaukka pilasi pelin. Maili suosii ehdottomasti. 11 Stoneisle Passion ei viihtynyt viimeksi raskaalla radalla, mutta oli sitä ennen kahdesti pirteä kakkonen maililla. Tosin tamma hävisi kummassakin selityksittä tämän kisan avainhevosille. Ensin Porissa Flirtingille ja sitten Vermossa Minecraftille. 8 Here Comes The Sun juoksi Teivossa keulassa, johtavan takana ja taas keulassa ja kamppaili voitosta mukavasti kalkkiviivoille saakka. Ruunan hankala paikka paransi merkittävästi kolmen poisjäännin myötä.

Pelijakauma: Minecraft (41 %) voisi olla hieman suurempikin suosikki. Flirting (34 %) on liikaa luotettu. Our Lexa (3 %) on ehdottoman kiinnostava haku, mikäli haluaa varmistaa suosikkia.

Juoksunkulku: Robert Maguire pommittaa johtoon ja maililla saatetaan koittaakin siitä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 10
Suuri: 10, 7

Toto5-4

Suosikki: 6 Gillian Comery ei onnistunut heinäkuussa voittamaan, mutta esiintyi edelleen hienolla tasolla. Joensuussa tehtävä oli Toto75-lähdössä toivoton 6. ulkoa, mutta tamma puski pitkän kirinsä rehdisti perille ja polki viimeisen kierroksen ulkoradoilla 13,5. Vermossa ravissa oli hieman sanomista, joten oli positiivista, että Joensuussa askellus oli taas rytmikkäämpää. 7-vuotiaalla on tässä pieni riski jäädä johtavan rinnalle, mutta hevonen on pystynyt voittamaan tämän tasoisia lähtöjä siitäkin.

Haastajat: 3 Langen's Cza Cza kisaa elämänsä iskussa, mutta ei ole ihan omimmillaan maililla. Antti Teivainen saattaa tosin sähköttää hevosen normaalia terävämmin liikkeelle ja hyvä paikka auttaa. Turussa tamma kiri vahvasti ykköseksi 3. ulkoa ja oli viimeksikin sinnikäs jouduttuaan alkumatkalla kiertämään pitkään kolmatta.

10 Lemon Breezer on parantanut otteitaan paljon viime aikoina, mutta heikko arpaonni jatkuu. Tamma voisi spurtata tässä kaikkien ohi, mikäli kärki innostuu liian kovaan vauhdinpitoon.

4 Wall In Carlina seuraili Vermossa tätä selvästi kovemmassa tehtävässä 2. sisältä viidenneksi ja vastaava suoritus riittää tässä porukassa korkeammalle, kunhan juoksu vain onnistuu.

2 Westcoast Skipper ailahtelee kovasti ja edellisestä ykkössijasta alkaa olla muutenkin aika lailla aikaa. Porissa ruuna kiri 3. sisältä johtavan rinnalla ravanneen Gillian Comeryn tuntumaan, mutta pysyi Teivossa 5. ulkoa loistamatta taustalla.

12 Uccio on paljon tauluaan vaarallisempi ja hyvä hevonen tähän porukkaan, mutta maili ja 12-rata on melkoisen hankala lähtökohta. Porissa ruuna oli suoraan tauolta raskaalla juoksulla rajussa ylisarjassa positiviinen, vaikka menetti ihan lopussa useamman sijoituksen.

Yllättäjät: 11 Spanish Rose paransi selvästi toiseen tauon jälkeiseen, mutta on tehnyt parhaat juoksunsa kärjen läheltä, jonne ei nyt ole asiaa. 9 Catahecassa Zest olisi kamppaillut Porissa 2. sisältä aika tasapäin Gillian Comeryn ja Westcoast Skipperin kanssa, eikä ole sopivalla sisäratajuoksulla ihan ulkona.

Pelijakauma: Gillian Comery (35 %) voisi olla hieman suurempikin suosikki.

Juoksunkulku: Westcoast Skipper ja Wall In Carlina käyvät ensimmäisen keulataiston, mutta kummallekin luulisi kelpaavan suosikin selkä eteen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6, 3, 10, 12
Suuri: 6, 3, 10, 4, 12, 11

Toto5-5

Suosikki: 7 Kiss of Judas on melkoinen tekijä sarjoihinsa, mutta ravin kanssa on isoja epävarmuustekijöitä. Turussa ruuna painui lyhyen lähtösuoran laukan jälkeen johtoon, jossa se paineli sinä päivänä sille radalle aivan hurjan tuloksen, mutta askellus oli kaikkea muuta kuin puhdasta. Valmentaja vakuuttaa, että ravi käy sulavammin, kun hevoselle jätetään etukengät jalkaan. Niellään syötti ja tehdään kovakapasiteettisesta 5-vuotiaasta vihjesuosituksen läpivarma, sillä luokkaan nähden peliosuus on varsin maltillinen.

Haastajat: Ykköshaastaja tulee samasta tallista, mutta ei valmentajan mukaan pysty normaalisti lyömään suosikkia. 4 Knowwhentohold'emin Ruotsin suoritukset olivat sutta ja sekundaa, mutta taso nousi merkittävästi ensimmäiseen Suomen mantereella tehtyyn starttiin. 4-vuotias polki 2. ulkoa kirilenkin 12,4 ja oli mainio kakkonen.

9 Baron Box on vahvassa vireessä, mutta ongelmallisella paikalla, sillä ori ei osaa avata kovin kovaa ja se korostuu takarivistä.

2 Hades voitti Mikkelissä mailin johtavan takaa, mutta oli Vermossa täydellä matkalla samalta paikalta vaisu. Nyt juostaan taas mailia ja nopea avaaja saa hyvän juoksun, mutta vaikuttaa silti yliarvostetulta.

1 Ove on riviään vaarallisempi. Kevättalvella hienosti menestynyt ori oli Kaustisella pussissa ja viimeksi johtavan rinnalla kovassa porukassa. Maili ja ykkösrata eivät toki ole hieman tasaiselle avaajalle optimaalinen lähtökohta.

Yllättäjät: Vauhdikas 3 Son's Line jäi Oulussa hurjassa vauhdissa johtavan rinnalle ja sen kisan saa unohtaa. Tamma on sopivalla selkäjuoksulla terävä. 6 Hilarious Hangover ei ollut viimeksi kengät jalassa ihan samalla tasolla kuin aiemmin ilman. Tamma palaa nyt optimibalanssiin, mutta kuski heikkenee ja lähtöpaikka on ikävä. 5 Fullhand Comery putosi viimeksi Kiss of Judaksen kyydistä totaalisesti. Ari Moilanen yrittää nyt piristää ruunaa.

Pelijakauma: Kiss of Judas (28 %) on aliarvostettu suosikki. Hades (22 %) on selvästi liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Hades, Son's Line ja Kiss of Judas ovat kaikki tosi nopeita avaajia. Jälkimmäisin painunee lopulta voimalla johtoon, mutta helpolla keulapaikka ei irtoa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 Justice Ås 50%
6 Cameron Evo 41%
3 Express Duo 3%
5 Twist Of Fate 2%
8 Target Kronos 2%
1 Global Option 1%
7 Not Afraid 1%
4 Sentry 0%

Toto5-2
4 Diori 29%
8 Varjonova 20%
6 Viriori 16%
1 Råger 16%
2 R.R. Tuike 5%
7 Oiva-Sointu 5%
3 Turon Linda 4%
9 Merran Roihu 3%
5 Ponutella 2%

Toto5-3
10 Minecraft 47%
2 Flirting 20%
4 Dugarry Zet 10%
7 Our Lexa 10%
8 Here Comes The Sun 5%
11 Stoneisle Passion 3%
5 Robert Maguire 2%
9 Piraya Roc 2%
12 Ceramic Alley 1%
6 Rocktown Sheriff 0%
3 Alws Lily 0%
1 We're Gonna Win 0%

Toto5-4
6 Gillian Comery 38%
3 Langen's Cza Cza 16%
10 Lemon Breezer 10%
12 Uccio 7%
4 Wall In Carlina 7%
2 Westcoast Skipper 7%
11 Spanish Rose 4%
9 Catahecassa Zest 3%
8 Pops' Sunrise 3%
1 Millcape's Devil 2%
5 Eurythmic 2%
7 Lovely Dart 1%

Toto5-5
7 Kiss of Judas 41%
4 Knowwhentohold'em 13%
9 Baron Box 12%
2 Hades 10%
1 Ove 10%
3 Son's Line 5%
5 Fullhand Comery 2%
11 Mayflower 2%
6 Hilarious Hangover 2%
12 Knockout Ses 1%
8 Metronom 1%
10 Super Stars 1%