Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 31.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Tapio Perttusen 3-vuotislupaus Mask Off on Seinäjoen Toto5-pelin todennäköisin voittaja.

Toto5-1

Suosikki: Yli puolet starteistaan voittanut 5 Feels Like Flying on palannut puolen vuoden tauoltaan iskussa. Ruuna on ottanut kesällä kaksi helppoa keulavoittoa. Suosikki päässee taaskin johtopaikalle ja omaisi siitä hyvän sauman jatkaa voittoputkeaan, vaikka vastuksen taso nousee pykälällä edellisistä.

Haastajat: 3 Pitch Perfect ei ole väheksyttävä haastaja suosikille. Tamma vaikutti 4-vuotiskautensa alkupuolella jopa ikäluokkalähtöainesta omaavalta menijältä, mutta sairastelut veivät parhaan terän pitkäksi aikaa. Tauon jälkeen meno on taas maistunut ja Pihtiputaalla tuli varma kirivoitto 2. ulkoa. Se taso ei riitä vielä suosikkia vastaan, mutta hevonen saattaa terävöityä startteja kropassaan ja luokka on takuulla vertailukelpoinen sillekin.

4 Ernie Bell on tauluaan kyvykkäämpi tapaus, joka keräsi 4-vuotiaana parhaimmillaan peräti neljän voiton putken, mutta viime kausi oli erikoisen ailahtelevaa suorittamista. Seinäjoen taukostartissa ruuna oli pehmeä johtopaikalta, mutta pääsee nyt koittamaan suosikin selästä 2. sisältä. Viime startin kaltaisena hevonen ei tietenkään menesty, mutta omaa startti alla ja selkäjuoksulla potentiaalia paljon parempaan.

Yllättäjät: 1 Birthday Cloud on vahva ja vauhtikestävä menijä, jolle ykkösrata on haitta, mutta kirivoimaa löytyy, jos tilaa vain löytyy. Nopea 6 Mr Noon on pärjännyt tänä kesänä tätä kovemmissakin lähdöissä, mutta oli viimeksi Mikkelissä 2. ulkoa varsin vaisu. 10 Fux prässäsi viimeksi 1. takasuoran lopussa johtoon 2 Edward Starin rinnalta, mutta joutui päästämään sen lopussa uudestaan edelle. Kaksikko esiintyi hyvällä tasolla, mutta kohtaa nyt pari tuota kertaa kovempaa vastustajaa. 8 Bugs Bunny Buzz ja 12 Mountain Twinkle ovat tottuneet keräämään sijoituksia ihan kärjen tuntumassa, mutta molempien lähtöpaikka on tähän kohtaan varsin tukala.

Pelijakauma: Ernie Bell (2 %) kiinnostaa hakumerkkinä.

Juoksunkulku: Ernie Bell avaa johtoon, mutta päästää Feels Like Flyingin eteen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 3, 4

Toto5-2

Suosikki: 9 Qepe Pointti on epävarma, mutta kiistatta lahjakas tapaus. Ori voitti Jyväskylän tasokkaan Nuorten Sarjan johtopaikalta, mutta otti viimeksi taas omia aikojaan ihan turhan laukan 1. takasuoralla.

Haastajat: Suvukas 1 Lumi-Pinja ei ymmärtänyt talven debyytissään vielä kilpailemisen päälle, mutta kesäkaudella on tullut kolme voittoa peräkkäin. Ennätyksessä on varmasti ilmaa, mutta ykkösrata uran autolähtödebyyttiin on arvoituksellinen lähtöasema.

6 Karisman Helmi kiri Porin loppusuoralla jykevällä otteella ohi 3 Harjan Huuman ja molemmat olivat hyviä. Ulla Koiviston tamma alkaa löytämään oikeanlaiset otteet vaikean kauden alun jäljiltä ja on nyt Harjan Huumaan nähden 20 metriä viime kertaa paremmin sarjassa sisällä.

12 Hallitseva hävisi Härmässä Lumi-Pinjalle vain pari hevosenmittaa, vaikka starttasi 60 metriä sen takaa. Tamma palaa nyt huoltotauolta pienenä kysymysmerkkinä, eikä lähtöpaikkakaan ilahduta.

8 Volsuma yllätti toukokuussa Viesker Cup-karsinnassa suoraan tauolta kovat hevoset ja juoksi sen jälkeen kolme tasokasta arvolähtöä peräkkäin ilman suurempaa menestystä. Nyt porukka on taas sopivampi ja tamma kannattaa huomioida hankalalta paikaltakin.

Yllättäjät: 10 Tuulan Vilitär ei saanut Porissa Karisman Helmen voitttamassa lähdössä mahdollisuutta 3. sisältä-2. ulkoa ja olisi tiloilla kamppaillut voitosta. 11 Kuusirantanen olisi Oulussa todennäköisesti voittanut ilman loppusuoran alun laukkaa, mutta hyppy on koko ajan liian herkässä. 4 Ekosalama jumppaa tasaisen varmasti, mutta ei taida olla ihan sattumaa, että voittotili on vielä avaamatta.

Pelijakauma: Hankala pelilähtö, jossa pelatuimpien kohdalla on arvoituksia ja leveä rastitus paikallaan. Karisman Helmi (5 %) kiinnostaa selvimmin.

Juoksunkulku: Arvoituksellinen juoksunkulku, varsinkin kun Lumi-Pinjan kiihdyttämiskykyä voi vain arvailla uran 1. autolähdössä. Yleisesti oikein mikään eturivin hevosista ei ole näyttänyt erityisen kovaa lähtönopeutta.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 1, 6, 8, 12, 10, 3
Suuri: 9, 1, 6, 8, 12, 10, 3, 11, 4

Toto5-3

Suosikki: 8 Mask Off on ottanut kolme peräkkäistä tyylikästä keulavoittoa ja erityisesti Hambon näytös nosti hevosen tällä hetkellä 3-vuotisikäluokan kuskin paikalle. Perjantaina lähtöpaikka on ikävä, mutta ori on niin nopea avaaja, että se saattaa olla lopullinen johtonimi eturivin uloimpaakin, jolloin voittosarja saisi hyvin todennäköisesti jatkoa.

Haastajat: 1 Believer on tarponut kaksi kertaa peräkkäin toisella ilman vetoapua ja ollut sitkeä, vaikkakin Mask Off on ollut kummallakin kerralla liian kova. Ori ei välttämättä ole hirveästi suosikkia perässä hevosena ja saa nyt sivistyneemmän juoksun kuin edellisissään.

2 Lovestory puski Hambossa 3. ulkoa viimeiset 600 metriä kolmannella ilman vetoapua ja puristi sitkeästi totoon. Rehti ruuna pystyy voittamaankin näitä lähtöjä, kunhan juoksu oikein natsaa.

4 Star Town Kemp pääsi Mikkelissä etenemään 4. sisältä sujuvasti sisärataa ja otti maksimin. Tuon perusteella ruuna on hieman jäljessä Hamboon osallistunutta edelle rankattua kolmikkoa, mutta iso hevonen saattaa mennä kovien starttien myötä nopeastikin harppauksia eteenpäin.

Yllättäjät: 6 Full Picture ei saanut Hambossa ihan täyttä mahdollisuutta, vaikka pääsikin matkalla nousemaan 3. sisältä 3. ulos. Ruuna on riviään vaarallisempi, mutta oikein epävarma kiihdyttäjä. 7 Artful Deimos laukkasi Mikkelissä viimeisellä takasuoralla Mask Offin takaa, eikä vaikuttanut tuossa kohtaa vielä tyhjältä. Rutiinia on toki aika vähän tähän porukkaan.

Pelijakauma: Mask Off (46 %) voisi olla aavistuksen enemmänkin pelattu ja kelpaa varmaksi.

Juoksunkulku: Artful Deimos ja Mask Off ovat eturivin nopeimmat. Suosikki pääsee ulkoakin todennäköisesti johtoon, sillä kahden sisimmän radan haastajat eivät ole raketteja alussa.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto5-4

Suosikki: 10 BWT Eden on mennyt kesällä harppauksin eteenpäin. Porissa tamma taisteli johtavan rinnalta tiukasti voitosta ja hävisi keulahevoselle äärimmäisen niukasti. Nyt 4-vuotias pääsee iskemään parijonosta ja hevonen osaa kiriä pitkään kovaa.

Haastajat: 12 Mr Big Money polkaisi Porissa laukan jälkeen viimeisen mailin uskomattomasti alle 13-kyytiä ja ehti vielä ykköseksi tuhottoman kaukaa. Ruuna taitaa olla tämän lähdön lahjakkain hevonen, mutta on harmillisen epävarma.

2 Muckelymimmy oli heinäkuun starteissaan vakuuttava, vaikkei saanut mitään säästöjuoksuja. Vastus on nyt edellisstartteja hieman kovempaa, mutta lähtöpaikka on varsin mieluisa suhteessa muihin koviin ja hevosen voittoputki voi hyvinkin saada jatkoa.

5 Redskin Don taulu ei paljoa lupaa, mutta ori on juossut kovia arvolähtöjä. Teivossakin hevoselle jäi hieman jossiteltavaa, vaikka se ravasi kovan 15,2-tuloksen. Rahasarjassa vaarallinen, vaikka tämäkin on yllättävän tasokas koitos.

Yllättäjä: 4 Rain's Banshee johti Kalajoella lähdöstä maaliin, mutta vastus pelottaa nyt.

Pelijakauma: Lähdön pitäisi olla neljällä pelatuimmalla koko lailla tukossa. BWT Eden (16 %) on pelimielessä kiinnostavin rasti.

Juoksunkulku: Rain's Banshee on todennäköinen ensimmäinen keulahevonen. Redskin Do on toista kertaa auton takana ja viimeksi ei satsattu. Hevonen pystyy luultavasti avaamaan kovaakin. Muckelymimmylla on ajettu aktiivisesti viimeisissä ja niin varmasti nytkin.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 10, 12, 2, 5
Suuri: 10, 12, 2, 5

Toto5-5

Suosikki: 2 Troopers palasi Pihtiputaalla voittokantaan, mutta hevonen oli keskikesälläkin jatkuvasti hyvä, vaikkei kovissa lähdöissä tullut vaikeilta paikoilta täydellisiä onnistumisia. Selvän suosikin lähtöpaikka muuttui oikein kinkkiseksi, kun Quick Petrol jäi pois ja tasainen avaaja putosi sisäradalle. Pussituksen välttäessään Troopers on lähellä voittoa, mutta tältä paikalta varmistaminen on paikallaan.

Haastajat: 8 Trouble Leader on tauluaan paljon vaarallisemmassa iskussa, mutta eipä senkään kiihdytysasema ole kovin otollinen, kun hevonen on takarivin suljetulla paikalla nyt juuri Troopersin takana. Ruuna sai Mikkelin tasokkaalla pitkällä matkalla kovaa painetta ja oli sitkeä viides. Isla-ajossa tehtävä oli takamatkalta ihan mahdoton, mutta 5-vuotias polki kirilenkin hienosti 12,6.

11 BWT Bayern on kiinnostava haku ja hyvinkin mahdollinen yllättäjä, mikäli suosikkikaksikko jää ruuhkiin. Ruuna laukkasi Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Noita startteja ennen hevonen oli kivikovassa GLi GP:ssä voimissaan pussissa ja sama kohtalo napsahti kohdalle Pihtiputaallakin. 7-vuotias on sopinut oikein hyvin Santtu Raitalan käteen.

13 Express Duon parin viime vuoden parhaat näytöt löytyvät radan ulkopuolelta ja siitoksesta, mutta viimeisissä on nähty pientä positiivista suuntausta. Forssassa ori oli rehti johtavan rinnalta ja Kultaloimessa jäi 4. sisällä voimia varastoon.

Yllättäjät: 12 Still Loving Youn Ruotsin reissusta tuli fiasko ja hevonen jatkaa nyt uusvanhoista käsistä. Kykyjä on paljon taulua parempaan, mutta edellisestä ehjästä startista alkaa olla jo aikaa. 6 Johnny Englishille on jäänyt tauon jälkeen juoksunkulkujen suhteen hieman jossiteltavaa ja hevonen on kirinyt vaikeista asemista mukavasti. 10 Cutthecrap kiri Härmässä lujaa ja oli parempi kuin aikoihin. Ruuna pystyy yllättämään tässä, mikäli se on tosiaan palaamassa tasolleen. 14 Sahara Rouge on tottunut tätä kovempaankin vastukseen ja kirii taas varmasti rehdisti, mutta täydessä lähdössä ei ole helppo ehtiä takamatkalta voittoon saakka.

Pelijakauma: Troopers (46 %) on kinkkiseltä lähtöpaikalta liikaa pelattu. Trouble Leader (20 %) kiinnostaisi periaatteessa paljonkin, mutta sen paikka on yhtä lailla ilkeä. BWT Bayern (3 %) on kisan selkein pelillinen tärppi.

Juoksunkulku: Troopers ei pysty puolustamaan sisältä johtopaikkaa. Inaccessible ja Bonhomme kisaavat tiukimmin johtopaikasta. Niiltä kärkipaikka olisi varmasti tarjolla jollekin avainhevosista, mutta niillä riittää tekemistä etsiessään alussa vapaata väylää.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 8, 11
Suuri: 2, 8, 11, 13, 12, 6, 10

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
5 Feels Like Flying 42%
3 Pitch Perfect 25%
4 Ernie Bell 10%
1 Birthday Cloud 5%
6 Mr Noon 5%
10 Fux 3%
2 Edward Star 3%
8 Bugs Bunny Buzz 2%
12 Mountain Twinkle 2%
9 Rehab 1%
11 She Will Be 1%
7 Real Arch 1%

Toto5-2
1 Lumi-Pinja 20%
9 Qepe Pointti 20%
6 Karisman Helmi 15%
12 Hallitseva 10%
10 Tuulan Vilitär 10%
8 Volsuma 10%
3 Harjan Huuma 6%
11 Kuusirantanen 4%
4 Ekosalama 3%
7 Ekori Ässä 1%
2 Siiri Vei 1%
5 Werona 0%

Toto5-3
8 Mask Off 51%
1 Believer 16%
2 Lovestory 14%
4 Star Town Kemp 8%
6 Full Picture 6%
7 Artful Deimos 3%
3 Callela Lionel 1%
5 Speedy Scion 1%

Toto5-4
10 BWT Eden 28%
12 Mr Big Money 26%
2 Muckelymimmy 24%
5 Redskin Do 10%
4 Rain's Banshee 3%
9 Hogan Star 2%
1 Amiraal Lada 2%
11 Matamixx 1%
6 Ander's Son 1%
7 Cecilia Cheerful 1%
8 Fixit 1%
3 Who's Gentleman 1%

Toto5-5
2 Troopers 30%
8 Trouble Leader 20%
11 BWT Bayern 12%
13 Express Duo 10%
6 Johnny English 5%
10 Cutthecrap 5%
12 Still Loving You 5%
14 Sahara Rouge 3%
7 Arctic Island 2%
4 Inaccessible 2%
3 Songndance Hanover 2%
5 Bonhomme 2%
15 Incognito Tooma 1%
9 Wasa Windy 1%
1 Quick Petrol 0%