Ravivihje: Toto5 Mikkeli 30.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Aron Viima on Mikkelin Toto5-pelin näkemysvarma.

Toto5-1

Suosikki: Mailin kisassa 1 Brazen Leonore on nopea avaaja ja todennäköisin keulahevonen. Kun kuntokin on mainio, starttaa se avauskohteessa selvähkönä suosikkina matkaan. Lappeessa johtavan rinnalta ykköseksi puristanut tamma otti viimeksi maksimit 2. sisältä ylivoimaisen Banskyn takana. Tällä kertaa yhtä kovaa menijää ei ole samalla lähtöviivalla.

Haastajat: 3 Delightful Moment nappasi Kouvolassa kakkossijan johtavan kannasta. Ruuna on saanut tauon jälkeen pari starttia alle, mutta starttiväli on jälleen pitkähkö. Hyvä avaaja tulee saamaan reissun lähellä kärkeä. 6 Carbon Crystalin esitykset eivät tyydyttäneet valmentajaa ennen Teivoa, missä tamma kiri selkäjuoksulla hyvätasoisen lähdön hopealle. Tamma väläytti nousuvirettään ja mikäli meno jatkuu samanlaisena, Mikkelissä ei ole viivalla yhtään sellaista vastustajaa jota se ei pystyisi lyömään. Juoksun onnistuminen on kysymysmerkki, ja nopeiden avaajien ulkopuolelta kuolemanpaikkavaara on olemassa.

Yllättäjät: 7 Galapagos Sisu putosi Vermossa lopussa johtopaikalta neljänneksi, mutta oli kuitenkin aivan hyvä ja meni uuden ennätyksensä. 2 Lessons In Love nousi Mikkelissä 4. sisältä viidenneksi ja jatkaa asiallisessa vireessä. Tamma on tehnyt parhaat juoksunsa kengittä. 9 Arvika By Knight ei riittänyt Härmässä sisäratajuoksulla. Startti alla tamma pystyy parantamaan, mutta vaikuttaa siltä, että parannettavaa on tällä kertaa liikaa. 11 Glint Matchin lähtöpaikka on heikko, kun ruuna olisi eturivistä hyvä avaaja. Kunto on stabiili.

Pelijakauma: Lessons In Love (11%) vaikuttaa paljon pelatulta.

Juoksunkulku: Brazen Leonore torjuu alussa Delightful Momentin, joka menee johtavan taakse. Carbon Crystal tai Galapagos Sisu jää kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 3, 6
Suuri: 1, 3, 6, 7, 2, 9, 11, 12

Toto5-2

Suosikki: Vakuuttavasti uransa aloittanut 3 Free From Fines hakee torstaina uran toista voittoa kolmannessa kisassa. Ruuna oli hyvä myös Lappeessa vaikka jäikin kakkoseksi. Esitys oli asiallinen toiselta ilman vetoapua. Mikkelissä ruuna juoksi myös pääosin toisella ilman selkää, mistä ruuna vastasi ykköseksi varmasti. Free From Fines tähtää keulapaikkaan, mutta se ei ole välttämättömyys, kun hevonen on ollut hyvä muualtakin.

Haastajat: 5 Overdose voitti Porissa keulasta. Viimeksi ruuna jäi kuolemanpaikalle, mistä hevonen taipui pahoin viimeisellä takasuoralla. Onnistuneella juoksulla ruuna nähdään kärkitaistossa. 9 Ashley Face kiri Joensuussa iloisesti, kun löysi sisäradalta vapaata. Ori paransi melkoisesti ensimmäisestä kisastaan ja kiri ykköseksi ohi 2 Wat Arun Axin, joka teki kaikkensa loppuun asti. Wat Arun Ax laukkasi Teivossa alussa ja menetti pelin kun taas Mikkelissä oli liian kova tehtävä An-Dorran ja kumppanien oltua vastassa. Tällä kertaa tamma on jälleen sopivammassa tehtävässä.

Yllättäjät: 13 Saludador johtaa yllättäjälaumaa. Ruuna jäi Mikkelissä hankaliin asemiin 5. sisälle, mistä ohjastaja yritti pujotella vapaille parhaan mukaan. Loppukurvissa väsyvä selkä tuli eteen ja valjakko joutui sen verran tekemään tilaa vapaan radan löytääkseen, että hylkäystuomio kuului lähdön jälkeen. 12 Ibn Battuta otti Vermossa maksimit johtavan kannasta. Tällä kertaa valmentaja palaa rattaille. Jos voittaja on joku muu kuin yllä mainituista, puhutaan yllätyksestä.

Pelijakauma: Wat Arun Axin (3%) ei kuuluisi olla 6-7 kertaa vähemmän pelattu kuin Ashley Facen (20%).

Juoksunkulku: Overdose katsoo keulat ja odottaa Free From Finesin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 5, 9, 2
Suuri: 3, 5, 9, 2

Toto5-3

Suosikki: 7 Aron Viimalla on lyhyellä matkalla loistava sauma tehdä paluu voittokantaan. Ruuna on nopea avaaja, kilpailee hyvässä vireessä ja lisäksi vastus ei tällä kertaa ole yhtä kova kuin monesti aikaisemmin. Toissa kerralla ruuna hävisi vain voitokkaalle Jullen Ekolle keulajuoksulla. Viimeksi tuli laukka johtavan kannasta toiseksi viimeisessä kaarteessa.

Haastajat: 1 Venlan Vekkuli lopetti Kokkolassa erittäin hyvin 4. sisältä ja kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. Tällä kertaa huippukuski hyppää rattaille. 12 Sarmööri on niin nopea, että se saattaa takarivistäkin lyöttäytyä ajoissa mukaan kärkikuvioihin. Ori on usein juossut keulassa, kuten kahdessa edellisessä kisassa, minne starttikatapultti on eturivistä päässyt. 10 Myllyn Vili palaa sairauspaussilta viivalle, ja ohjastaja-valmentaja varoittelu etukäteen suojatistaan, että tämä on aikaisemmin vaatinut startin tai pari alle ennen kuin on pystynyt parhaimpaansa tai lähelle parastaan. Peleissä ori saattaa jäädä ylipelatuksi. 4 Lumo-Pekuna laukkasi viimeksi lähtöön, mutta tuli toissa kerralla mukavasti perille 4. ulkoa. Tamma ei ole auton takaa nopeimpia, mutta jaksaa jyskyttää hyvin perille.

Pelijakauma: Aron Viima (17%) käy tasaisesti pelatussa lähdössä varmaksi. Myllyn Vili (24%) on sairauspaussilta ylipelattu.

Juoksunkulku: Aron Viima katsoo keulat ja saa vetää haluamaansa tahtia ellei Sarmöörillä ajeta alussa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-4

Suosikki: 4 Adrienne's Ami on nopea avaaja, joka pystyy pitämään tasaista tempoa yllä. Ori juoksee todennäköisesti keulassa ja jos kuusivuotias ei voita lähtöä, ainakin joku muu menee kovan ajan, kun matkavauhti tulee olemaan tasaisen reipasta. Toissa kerralla ori voitti keulasta täyden matkan, muttei viimeksi maililla ehtinyt kärkeen 4. ulkoa.

Haastajat: 6 Il Funny Li on niin terävä starttari, että se pystyy alussa haastamaan suosikin. Mikkelissä ruuna tempaisi erittäin hyvin matkaan ja juoksi lopulta 3. sisällä, mistä esitys jäi tasaiseksi. Vermossa viisivuotias oli parempi Joseph Bokon voittamassa lähdössä sisältä. 3 Lake's Action on hylkystarttien jälkeen pieni arvoitus, vaikka valmentaja ei laukkaa osannutkaan pelätä. Mikäli ruuna on samanlainen kuin Jyväskylän keulavoitossaan, saavat muutkin laittaa parastaan pöytään. Viisivuotias on hyvä avaaja, muttei ole välttämättä yhtä terävä ensiaskelilla kuin kaksi edellä mainittua.

Yllättäjät: 8 Alladin Bro voitti Joensuussa vakuuttavasti eikä ollut huono viimeksikään löydettyään maalisuoralla vapaata sisäradalta. Kunto pitää, mutta onnistuuko juoksu kasiradalta? 10 Luna de Paris tykkäisi tasaisen reippaasta temposta. Vielä Pihtiputaalla veto ei kantanut suoraan tauolta 2. ulkoa, mistä hevonen teki pitkän kirin. 9 Othellos Magi väläyttelee silloin tällöin. Takarivistä voitto olisi ainakin pieni yllätys. 2 Uncomparable on tauluaan parempi menijä. Pitkältä tauolta se on vielä hakenut parasta virettään.

Pelijakauma: Alladin Bro (4%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Adrienne's Ami torjii Il Funny Lin alussa ja juoksee keulassa. Myös Lake's Action saa paikan kärkipäästä.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 6, 3, 8
Suuri: 4, 6, 3, 8

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteesta ei haastavuutta puutu. Nostamme suosikiksi 5 Ain't She Sweetin, jolla on mahdollisuus päästä etenemään keulapaikalle kuten tamma teki voittokisassaan. Viimeksi hevonen joutui kirimään takaa ja tätä ennen Staro Miamit ja kumppanit oli vastassa. Tällä kertaa tehtävä on sopivampi.

Haastajat: 10 Double Revenge voitti viimeksi vakuuttavasti johtavan rinnalta. Mikkelin maililla ei ole koskaan helppoa nousta kärkeen, mutta mikäli juoksunkulku onnistuu, pystyy viisivuotias kuntonsa puolesta paljoon. 7 One Break Broline on alisuorittanut. Viimeksi ruuna toki jäi kuolemanpaikalle, mutta tätä ennen hevonen ei ollut oma itsensä keulasta. 1 Crystal Bay on mainettaan nopea avaaja, joka pääsee ykkösradalta hyviin asemiin. Viime starteissa ori on kirinyt selkäreissuilla positiivisesti. Viimeksi tehtävä oli kova Don Williamsin johdolla, mutta ori puristi silti hyvin perille. Kaustisella olisi tullut voitto, jos hevonen olisi päässyt spurttaamaan aiemmin.

Yllättäjät: 4 Caroline K. etsi Joensuussa kiritilaa rintaman takana ja ainakin jonkun sijan se olisi pystynyt nousemaan, jos vapaata latua olisi ajoissa löytynyt. Kaiken kaikkiaan tamma on hakenut parasta virettään. 2 Callela Loyalty on kilpaillut kovissa tehtävissä. Edellisen kerran omassa lähdössään kilpaillessaan ruuna otti johtavan takaa maksimit eli kolmosrahat. Lähtöpaikka on hyvä nopealle avaajalle. 9 Lemon Breezer olisi paras kärkipäästä ja sisäradalta, kun hevonen ei ole paras mahdollinen kurvijuoksija. Kunto pitää.

Pelijakauma: Callela Loyaltya 10%) on pelattu liikaa.

Juoksunkulku: Ain't She Sweet avaa johtoon ja saa One Break Brolinen rinnalleen. Callela Loyalty pystynee puolustamaan paikan 2. sisällä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 10, 7
Suuri: 5, 10, 7, 1, 4

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Brazen Leonore 37%
3 Delightful Moment 23%
6 Carbon Crystal 21%
7 Galapagos Sisu 6%
2 Lessons In Love 5%
9 Arvika by Knight 2,5%
11 Glint Match 2%
12 Club Nord Chip 1,5%
5 Kurt Sånna 1%
8 Västerbo Locksmith 0,5%
4 Hataar The Brave 0,5%
10 Callela Everest 0%

Toto5-2
3 Free From Fines 49%
5 Overdose 17%
9 Ashley Face 14%
2 Wat Arun Ax 10%
13 Saludador 3%
4 Moose On The Loose 2%
12 Ibn Battuta 2%
10 Arnie's Emilie 1%
11 He's A Horse 0,5%
7 Rusty Roamer 0,5%
8 MAS Darling 0,5%
14 Faded Chip 0,5%
6 Perfect Storm 0%
1 Rudebox 0%

Toto5-3
7 Aron Viima 28%
1 Venlan Vekkuli 21%
12 Sarmööri 18%
10 Myllyn Vili 10%
4 Lumo-Pekuna 8%
11 Viksu Vilivei 3%
3 Paakkarin Myrsky 3%
8 Sarinan Sanni 2,5%
9 Elliina 2,5%
2 Satinkuti 2%
6 Packer 1%
5 Krääsä 1%

Toto5-4
4 Adrienne's Ami 33%
6 Il Funny Li 21%
3 Lake's Action 20%
8 Alladin Bro 8%
10 Luna De Paris 6%
2 Uncomparable 4%
9 Othellos Magi 3%
12 First Revenge 2,5%
1 V.G.'s Unstoppable 1%
7 Flower's Victory 1%
11 Good Guy 0,5%
5 Lipari 0%

Toto5-5
5 Ain't She Sweet 27%
10 Double Revenge 24%
7 One Break Broline 16%
1 Crystal Bay 14%
4 Caroline K. 7%
2 Callela Loyalty 4%
9 Lemon Breezer 3%
6 Sundsvik Mayday 3%
3 Galvani Boko 1,5%
8 Menino Bonito 0,5%