Ravivihje: Toto65 Vermo 29.7.2020

Julkaistu:

TOTO65
Vermon Toto65-pelin kiinnostavin varmavaihtoehto löytyy Voimaliigasta.

Toto65-1

Suosikki: Derbyn Tammasuosikkiin starttaa vain 7 hevosta, mutta jokaisella on jonkinlainen sauma voittoon. Ideasuosikiksi leimataan 7 Piece of Glory. Tamman maalilaukka katsottiin kotiradan Best Princessissä läpi sormien, mutta se ei muuta sitä seikkaa, että hevonen teki alun ja lopun kiertelyiden kera varsin vahvan esityksen tasokkaassa lähdössä. Matkan pidentyminen normaalista pitäisi olla hevoselle vain etu.

Haastajat: Toinen hevonen, jolle 2620 metriä on varmasti plussa on 4 Sahara True Lies. Viime vuonna lähes kaikkiin ikäluokkafinaaleihin selvinnyt sitkeä tamma on petrannut otteitaan kauden edetessä ja valmentaja painottaakin, että hevosta ei ole mitenkään viritelty, vaan se on saanut itse terävöityä mentäessä kohti syksyn tärkeitä lähtöjä. Forssassa 4-vuotias lopetti First Class Ladyn SE-juoksussa voittajan tapaan lujaa, vaikkei pystynyt haastamaan.

1 Club Nord Yankee voisi johtaa kisaa lähdöstä maaliin, mikäli saa alussa torjuttua 5 Arctic Emman rynnistyksen ja saisi vetää maltilla. Seinäjoella tamma hallitsi Kasvattajakruunun alkuerää oikein helposti ja oli mainio Mikkelinkin vauhtijuoksussa 3. sisältä. Juoksunkulku saattaa mutkistua nopeastikin, mikäli keulapaikan puolustaminen ei onnistu, kuten voisi ounastella.

3 Galway Girl aloitti kauden kahdella tyylikkäällä keulavoitolla, mutta oli viimeksi aavistuksen tasapaksu koittaessaan Best Princessissä ensimmäistä kertaa ikäluokan parhaita tammoja vastaan. Tuon kisan jälkeen on tullut starttiväliä, joten olisko ollut niin, ettei hevosella ollut tuona päivänä ihan kaikki kohdallaan. Ei unohdeta vielä.

6 She Rainsin parhaimmat näytöt ovat 2-vuotiskaudelta, mutta hevonen vaikuttaisi olevan taas nousussa. Tamma kilpaili Porissa kovassa rahasarjassa ja pujotteli viimeisestä sisältä ihan mukavasti loppua, vaikka ravirytmi ei tahtonut kestää loppusuoran tiukkoja käännöksiä.

Yllättäjät: Arctic Emma on todella nopea tamma, jonka lopun kilpailuhuumori ailahtelee aika paljon. Best Princessissä hevonen tiukkasi terävästi kakkoseksi, mutta tuli Mikkelin vauhtijuoksussa 2. sisältä hiljaa maaliin. 4-vuotias menee kyllä tämänkin matkan hyvänä päivänään, kuten Kriterium-karsinnoissa nähtiin. 2 Donna Leonoran kausi on ollut vaikea, mutta kun katsoo hevosen saamia lähtöratoja, niin se selittääkin paljon. Nyt tamma on vihdoin järkevällä paikalla, eikä mikään statisti, vaikkakin seitsikon viimeisenä rankingissa.

Pelijakauma: Club Nord Yankee (31 %) on liian suuri suosikki, kun sen ei ehkä pitäisi olla suosikki lainkaan.

Juoksunkulku: Club Nord Yankee mielii koko matkan johtoon, mutta jos Artic Emmalla satsataan, niin se suhahtaa alussa ohi ja tekee pelisuosikin tehtävästä ennakoitua tukalamman.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 7, 4, 1, 3, 6
Suuri: 7, 4, 1, 3, 6, 5, 2

Toto65-2

Suosikki: Vahvaa kautta ravaava 7 Heporix on selvästi keskiviikon pelatuin Toto65-hevonen. Oriin pitäisi päästä ulkoakin varsin vaivatta mielipaikalleen johtoon ja maili on myös 6-vuotiaan paras matka. Valmentaja varoittaa, että hevoselta saattaa uupua ihan paras terävyys huoltotauon jäljiltä, mutta totuuden nimissä on painotettava, että hevosen kauden seitsemäs voitto pitäisi olla tässä seurassa lähellä, vaikka ihan parasta potkua ei nähtäisikään.

Haastajat: 11 Råger on löytänyt vaikean kevään jälkeen taas oikeat otteet. Porissa ori ohitti varmasti Aurottaren, vaikka juoksunkulku oli sille keskipitkässä voltissa repivä ja levoton. Hevonen hevosta vastaan Råger ei ole välttämättä edes suosikkia jäljessä, mutta 11-rata mailille on kuin antaisi yhden 20 metrin takamatkan tasoitusta sille.

9 Merran Jyske kilpailee optimibalanssillaan kengittä ja voisi periaatteessa kiinnostaa suosikin tukimerkiksi, mutta sen kohtaloksi käynee lähtöpaikka takarivissä, varsinkin kun edessä on vielä ikävän tasainen avaaja. Ruuna on voittanut paljon lähtöjä, mutta osaa välillä jäädä viimeisellä satasella haaveilemaan, kuten viimeksikin Turussa, kun juoksupaikka oli johtavan rinnalla.

Yllättäjät: Sähäkkä 5 Diori ampuu lujaa matkaan ja saa makoisan juoksupaikan suosikin takaa. Ruunan lopun motivaatio vaihtelee, mutta tässä ei suuria mainetekoja vaadittaisi 2. sisältä kärkisijaan. 1 B. Riitu kiri edellisessä Heporixin voitossa 3. ulkoa mukavasti tämän tuntumaan. Ykkösrata ei ole tasaiselle avaajalla välttämättä mikään etu. 8 Vennelmon Varma puski viimeksi sitkeästi avointen tammojen pitkällä matkalla juostuaan pitkään johtavan rinnalla, mutta näyttö ei riittänyt kuningatarkilpaan. Tamma vaikuttaisi kuitenkin nousukuntoiselta.

Pelijakauma: Heporix (71 %) on jonkin verran liikaa pelattu, muttei pelin selvästi todennäköisimmän voittajan käyttäminen varmanakaan ole kovin väärin.

Juoksunkulku: Diori ja Heporix erottuvat kiihdytyksessä. Heporix painuu johtoon ja Diori asettuu kantaan.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 7, 11
Suuri: 7, 11

Toto65-3

Suosikki: 5 Essie Gonzales on palannut kahden vuodelta tauolta radoille jämerässä iskussa. Ensin tuli Riihimäellä sopivassa seurassa helppo voitto ja viimeksi hevonen oli Turussa vieläkin parempi, vaikka tappioton Stardust Comery jäi kovassa lopetuksessa ohittamatta. 16-tulos oli sinä päivänä sille radalle kovaa valuuttaa.

Haastajat: 16 Crossfire Annie joutui maistamaan Lappeessa viimeksi pitkästä aikaa tappion karvasta kalkkia. Tamma joutui vetämään keulassa kovaa ja oli edelleen hyvä, vaikka neljänneksi uuvahtikin. Keskiviikon suurin ongelma on lähtöpaikka takamatkan takarivissä, josta paalun suosikkia on erittäin hankala saada kiinni ja juoksusta tulee todennäköisemmin ihan mahdoton, kuin sujuva.

12 Bearwayn kohdalla todennäköisin lopputulema on lähtölaukka, mutta kyvyt riittäisivät. Turussa ruuna haastoi kovaa Night Guardia ihan tosissaan ja hävisi vain niukasti.

3 Burnout on ollut kesällä pettymys, mutta suorituksiin löytyi selitys (kts. tallikommentit) ja hevosen pitäisi olla nyt parempi. Maaliskuun voitossaan hevonen kiri kovaa.

Yllättäjät: 13 Suejedi nousi Lappeessa 5. ulkoa pitkällä sitkeällä kirillä totoon ja ohitti esimerkiksi Crossfire Annien selityksittä. Juha Utalalla on ollut kovat odotukset 11 Chapitre Unista ja hevosen pitäisi olla riviään parempi. Viimeksi ruuna olisi mennyt ilman viimeisen kaarteen laukkaa ainakin 14-tuloksen. 10 Flashdance Sisulle on jäänyt viimeisissä jossiteltavaa, kun viimeksi tuli laukka ja sitä edellisessä hevonen oli pussissa. 4 Max Mili oli viimeksi pussissa, mutta on nyt uransa kovimman tehtävän edessä.

Pelijakauma: Crossfire Annie (25 %) on liikaa luotettu. Aika oikein pelattu Essie Gonzales (37 %) on hyvä vaihtoehto varmaksi ja parhaimmat varmistusmerkit löytyvät yllättäjistä Suejedin (2 %), Chapitre Unin (7 %), sekä Bearwayn (5 %) taholta.

Juoksunkulku: 7 What a Feeling avaa ensiksi johtoon, mutta luovuttaa paikkansa suosikille.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 5
Suuri: 5, 12, 13, 11

Toto65-4

Suosikki: Olli Koivunen istuu suosikin kärryillä kolmannen Toto65-kohteen tapaan neljännessäkin kohteessa. 3 Minecraft on nakuttanut kolme ykköstä putkeen ja otteet tuntuvat vain kehittyvän edelleen. Parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta käsissä on taktisia avaimia, vaikkei hevonen ihan nopeimpia ensi metreillä olekaan. Viimeksi ruuna kiri 3. ulkoa aivan omaa vauhtiaan, eikä vastus nyt ainakaan tuota kovempaa ole.

Haastajat: 11 Knows Everything olisi ollut eturivin paikalta jopa suosikki, mutta joutuu onnettomalta 11-radalta tyytymään selkeään haastajan asemaan. Ori on ottanut kaksi tyylipuhdasta keulavoittoa peräjälkeen, mutta joutuu nyt yrittämään takaa, eikä sieltä ole tullut menestystä samaan tapaan kuin kärkipäästä.

4 Hades kiri Mikkelissä voittoon 2. sisältä ja oli sitä ennen samalta juoksupaikalta Vermossa hyvä kakkonen. Nopea avaaja saa taas juoksun ja jatkaa kärkikahinoissa.

Tasaisen varmasti esiintyneeltä 9 Andy Velvetiltä napataan ensimmäistä kertaa uralla kengät pois ja efekti saattaa olla merkittävä. Pakkorasti uudella balanssilla.

Yllättäjät: 6 Gabriella la Renta taipui viimeksi johtavan rinnalta, mutta oli sitä ennen kolme kertaa oikein rehti kovien avausten jälkeen. Tamma avaa tosi kovaa ja painunee johtoon, josta se voisi vetää yllättävänkin pitkään. 12 Tzubodai kiri toissa kerralla nappijuoksun jälkeen pitkällä matkalla varmaan yllätysvoittoon, mutta osoitti viimeksi, ettei ykkönen ollut sattumaa. Ruuna laukkasi johtopaikalta 1. takasuoralla ja oli sen jälkeen oikein rehti johtavan rinnalta. Näistä asemista menestymiseen vaaditaan kärjen ylivauhtia, joka ei ole ihan poissuljettu ajatus.

Pelijakauma: Hades (20 %) ja Knows Everything (23 %) ovat liikaa luotettuja. Minecraft (48 %) on suhteellisen oikein pelattu suosikki ja jos sitä varmistelee, niin kiinnostavimpia ovat Andy Velvet (3 %), Gabriella la Renta (2 %), sekä Tzubodai (3 %).

Juoksunkulku: Hades ja Gabriella la Renta erottuvat kiihdytyksessä. Jälkimmäinen painunee johtoon ja todennäköisesti myös haluaa puolustaa paikkaansa mahdollisia kyselijöitä vastaan.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 3, 9
Suuri: 3, 9, 6, 12

Toto65-5

Suosikki: Keskiviikon Toto65-peli pursuaa vahvoja suosikkivarmavaihtoehtoja, mutta peliprosenttien orja valitsee suositustensa läpivarman pitkältä matkalta, jossa lähdön paras hevonen 7 Sahara Sandstorm on alustavasti oudosti vasta kolmanneksi eniten luotettu. Suur-Hollola -finalistin taulu on hieman sekaisin, mutta ruuna on juossut paljon tätä kovempia lähtöjä poislukien viime kerta, jolloin hevoselle jäi passiivisesti ajettuna paljon jossiteltavaa. 4-vuotiaiden tämän matkan SE-hevosella ajetaan nyt varmasti aktiivisemmin, vaikka 5-vuotias palaakin lyhyeltä huoltotauolta.

Haastajat: 11 Por Nie Rock kilpailee ahkerasti ja koko ajan hyvällä tasolla. Viimeksi vauhti ei riittänyt, kun matkalla mentiin hiljaa, mutta ruuna kiri Turussakin lujaa. Vahva kirihevonen ilmestyy taas lopussa kärkitaistoon, mutta on vaikea nähdä miten 7-vuotias ajaisi ideasuosikin kiinni 20 metriä takaa.

2 Prodigy Shark onnistui viimeksi pitkästä aikaa ja ihan ansaitusti, kun vire on ollut vahva läpi kesän. Vahva ja vauhtikestävä hevonen viihtyy tällä matkalla, mutta takamatkan kovien rutiini pelottaa aavistuksen.

5 Q-Rex Oak omaa rajun fysiikan 4-vuotiaaksi ja tuntuu saavan koko ajan vauhtiakin lisää. Ruuna punnersi viimeksikin sitkeästi, vaikkei ehtinyt taustalta kuin neljänneksi. Hevonen kilpailee nyt etukengät jalassa ja se on pieni miinus. Takamatkojen rutinoituneemmat ovat alustavasti liian kovia, mutta hyvä sijoitus on toki haarukassa.

Yllättäjät: 4 Donato Hyrdehöj on kilpaillut Suomessa aika kovissa lähdöissä ja ollut asiallinen, mutta vaikuttaa hevoselta, joka ei lopussa mielellään ohittele ja silloin voitot ovat väkisinkin harvassa. 6 Don Corleone Trot oli Teivossa positiivinen suoraan tauolta. Ruuna menee matkan ja osaa kiriä sopivalla selkäjuoksulla terävästi.

Pelijakauma: Sahara Sandstorm (22 %) on tarjouksessa.

Juoksunkulku: Prodigy Shark on todennäköinen johtonimi. Sahara Sandstormilla saatetaan ajaa aktiivisesti eteenpäin, eikä olisi mahdoton ajatus, että se pääsee lopulta kärkeen.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto65-6

Suosikki: Tammatähti ei ole tällä kertaa kiinnostanut aivan maan parhaita lady-voimia, mutta kisa on tasainen ja mielenkiintoinen. 3 Club Nord Elit aloitti kesäkauden voittamalla Suur-Hollolan alkukilpailun vakuuttavasti johtavan rinnalta, mutta sen jälkeen sijoituskäyrä on ollut laskeva. Mikkelissä ja Joensuussa tehtävät olivat toki hankalilta paikoilta jo lähtökohtaisesti mahdottomia. Tamma olisi johtopaikalta peliosuutensa veroinen suosikki, mutta lähtönopeus vaihtelee ja hevonen on sen vuoksi pelimielessä vain yksi monesta.

Haastajat: 5 Ice Winen tulosrivi on myös haalistumaan päin ja vire rehellisesti kyseenalainen, mutta jos ailahteluun taipuvaisella tammalla on kaikki kohdallaan, niin se pystyy lyämään tämän porukan. Mikkelissä juoksukin meni raskaaksi ja hevonen ravasi pienestä taipumisesta huolimatta ennätyksensä. Härmässä 8-vuotias olisi haastanut hurjaa Staro Miamia, jos kiritilaa olisi löytynyt aiemmin.

7 Her Royal Highnessin pitkä korpivaellus päättyi viimeksi, kun tamma kiri rahasarjassa takamatkalta varmaan voittoon. Vastus on nyt tuota paljon kovempaa ja lähtöpaikka ankea, mutta paras taso riittää näihinkin lähtöihin.

4 Free Me paineli Mikkelissä keulapaikalta kymppiä läpi, mutta kaksi kovaa livahti lopussa ohi. Hevonen on piristynyt merkittävästi uusissa käsissä, mutta ei edelleenkään ole mikään leijona ihan lopussa ja silloin voitot ovat aika harvassa, vaikka esitykset ovat sinänsä olleet oikein hyviä koko kesän.

Yllättäjät: 9 Lily's Star sai Mikkelissä myöhään tilaa, mutta jossiteltavaa ei tainnut jäädä kovin merkittävästi. 6 Dream Girl uhitteli pari starttia sitten Vermossa peräti Staro Miamille, mutta valmentajan mukaan hevonen sairastui Härmän reissulla kuljetuskuumeeseen, eikä ole sen vuoksi vielä tähän läheskään parhaimmillaan. 10 Golda Paris oli Forssassa johtopaikalta pehmeä ja esitykset tuntuvat ailahtelevan oudon paljon. 1 Let's Take Selfie aloitti Suomessa kelpo kirillä ja on nappipaikalla.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Ice Wine (13 %) kiehtoo jonkin verran alustavaa peliosuuttaan enemmän.

Juoksunkulku: Club Nord Elit, Free Me ja Ice Wine tulittavat kovaa matkaan ja johtopaikasta nähdään kiivas taisto. Kukin näistä kolmesta pitää varmasti paikastaan kiinni, mikäli keulaan pääsee, mutta nopeinta ei ole helppo määrittää.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 3, 5, 7
Suuri: 3, 5, 7, 9, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7, 4, 1, 3, 6
Toto65-2: 7, 11
Toto65-3: 5
Toto65-4: 3, 9
Toto65-5: 7
Toto65-6: 3, 5, 7
Hinta: 6,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 7, 4, 1, 3, 6, 5, 2
Toto65-2: 7, 11
Toto65-3: 5, 12, 13, 11
Toto65-4: 3, 9, 6, 12
Toto65-5: 7
Toto65-6: 3, 5, 7, 9, 10
Hinta: 112,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
7 Piece Of Glory 22%
4 Sahara True Lies 21%
1 Club Nord Yankee 20%
3 Galway Girl 16%
6 She Rains 13%
5 Arctic Emma 4%
2 Donna Leonora 4%

Toto65-2
7 Heporix 59%
11 Råger 15%
9 Merran Jyske 10%
5 Diori 5%
1 B. Riitu 3%
8 Vennelmon Varma 3%
12 Hulluduunari 1%
2 Ponutella 1%
3 Antin Onni 1%
10 Vilox 1%
6 Lorutyttö 1%
4 Mopoheikki 0%

Toto65-3
5 Essie Gonzales 39%
16 Crossfire Annie 15%
12 Bearway 12%
13 Suejedi 8%
11 Chapitre Un 8%
3 Burnout 6%
10 Flashdance Sisu 3%
4 Max Mili 3%
7 What A Feeling 2%
14 Ziggo K.A. 1%
9 Gold Arrow Web 1%
1 Virgin Elisabet 1%
8 Fingerborg 1%
6 Summitie 0%
2 The Breeze 0%
15 Batt Match 0%

Toto65-4
3 Minecraft 45%
11 Knows Everything 15%
4 Hades 12%
9 Andy Velvet 10%
12 Tzubodai 7%
6 Gabriella La Renta 7%
10 Firemaker 1%
5 Miss Universe 1%
2 Kiikku's Mikael 1%
8 Bella Bloom 1%
7 Hocuspocus Avenger 0%
1 Pica-Pica Oak 0%

Toto65-5
7 Sahara Sandstorm 40%
11 Por Nie Rock 22%
2 Prodigy Shark 14%
5 Q-Rex Oak 10%
6 Don Corleone Trot 4%
4 Donato Hyrdehöj 4%
1 The Rector 2%
8 L Dees Maggiesbest 1%
9 BWT Angryman 1%
3 Veloce Vald 1%
10 Club Nord Star 1%

Toto65-6
3 Club Nord Elit 28%
5 Ice Wine 24%
7 Her Royal Highness 19%
4 Free Me 12%
9 Lily's Star 5%
10 Golda Paris 3%
6 Dream Girl 3%
1 Let's Take a Selfie 2%
2 M.T.Lara Croft 1%
11 Cocktail Princess 1%
8 Real Red 1%
12 Millstone's Vivid 1%