Ravivihje: Toto64 Skellefteå 27.7.2020

Julkaistu:

Toto64
La Norna hallitsee startista maaliin Skellefteån Toto64-päätöksessä.
Skellefteå isännöi maanantain Toto64-kierrosta. Radan maalisuora on vain 175 metrin mittainen ja sisäkentältä löytyy open-stretch, mikä tekee takapareista kirivien tehtävästä haastavaa.

Vihjesysteemit luotetaan todennäköisen keulahevosen La Nornan (T64-6) varaan. Alustavassa jakaumassa maistuvia peli-ideoita päivän kierrokselle ovat ainakin Una Face (T64-1), Axel Ruda (T64-4) ja Guli Björn (T64-5).

Artikkelin lopussa todennäköisyysarviot kaikkiin Toto64-kohteisiin. Peliaika illan kierrokselle päättyy neljännen lähdön starttiin kello 20.30.


Toto64-1

4 High Hope Laday on lyhyellä matkalla elementissään ja hyvistä asemista avauskohteen perushevonen. Viimeksi tamma sai tehdä keulapaikalla täysin oman juoksunsa ja piti köykäisessä porukassa helposti ykköseksi. Voittoresepti oli sama myös huhtikuun lopun Bodenin voitossa. Rattaille hyppää nyt Magnus A Djuse ja ravia avatessaan se on keulasta taas vahvoilla.

10 Una Face avasi viimeksi Jesper R Nilssonin valmennuksesta huippuesityksellä ja menestysputki voi hyvinkin saada tässä jatkoa. Juha Länsimäen ajokki höyrysi keulassa selvällä erolla muihin ja voitti hienolla tyylillä ihan pystyyn. Tamma tunnettiin lupaavana, mutta epävarmana tapauksena jo Conrad Lugauerin valmennuksesta ja varmuuden löytäessään se voi pärjätä näissä pohjoisen lähdöissä pitkään.

9 Zola Soft näytti Bodenin loppukurvissa vuorenvarmalta voittajalta, mutta hyytyi lopulta keulavoittajan rinnalle. Tamma teki vahvoja suorituksia jo Suomen starteissaan, eikä ole vielä koskaan erehtynyt ulos totosijoilta. Kari Alapekkalan suojatti on lahjakas hevonen näihin sarjoihin ja kirii hyvällä selkäreissulla jälleen voittomatsiin.

1 Alfas Leonore avasi positiivisella esityksellä Nicklas Westerholmin valmennuksesta ja voi startti alla petrata hurjasti otteitaan. Tamma joutui taivaltamaan yli kilometrin matkan toista ilman selkää ja punnersi asiallisesti neljäntenä maaliin. Ykkösrata ei tällä kertaa suosi tasaista avaajaa, mutta juoksun onnistuessa voittokaan ei suuremmin yllättäisi.

Suurempaan systeemiin mukaan vielä kolme yllättäjää. 5 Bag In Box oli viimeksi asiallinen kakkonen keulapaikalta ja se juoksee ennakkotietojen mukaan ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä.

3 Galaxy ja 2 Florianne kärkkyvät alussa paikkoja suosikin takana sisäradalla. Molemmilla on allaan asialliset juoksut viimeisistään ja lyhyellä kirillä ne pystyvät roikkumaan kärkipäähän.

Juoksunkulku: High Hope Laday hakee keulapaikan haltuunsa ja saanee Galaxyn taakseen.

Pelijakauma: High Hope Laday (42%) ei ole ihan niin suoritusvarma tapaus, kuin peliosuus antaisi olettaa. Una Face (13%) on alipelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 10, 9, 1
Suuri: 4, 10, 9, 1, 5, 3, 2

Toto64-2

Toisessa kohteessa 2 Merrimac S.G. kerää paljon peliä ja kyllähän lähtöasemat Roger Nilssonin suojattia vahvasti suosivatkin. Ori kiertyi viimeksi Bodenissa keulaan jo ennen kierroksen täyttymistä ja piti asemansa lopulta varmasti perille asti, vaikka loppukurvissa saikin kovaa painetta. Haavereitta se päässee jälleen halkomaan tuulta keulapaikalle ja silloin sen lyöminen on tässä lähdössä vaikea tehtävä.

6 Spartan Cougar on mennyt viimeisissään ihan asiallisesti tämän kertaista kovemmissa porukoissa. Ruunan heikoin lenkki on sen vajavainen lähtönopeus, mikä tekee juoksunkuluista aina haastavia voiton suhteen. Viimeksi sen juoksupaikka oli kaukana kuudennessa sisällä, josta se polki tilojen avauduttua kärjen kanssa samaa vauhtia maaliin.

12 Moogie teki viime kesänä huippuvahvoja juoksuja liukuhihnalta, mutta nyt pitkä tauko ja lähtöpaikka arveluttavat. Bodenissa se otti kaksi komeaa voittoa johtavan rinnalta ennen taukoaan. Tamma vaikuttaa väkevältä menijältä näihin sarjoihin ja vireen ollessa kohdillaan se pystyy heti jyräämään kärkeen.

7 Hazel Web kilpailee sekavaa tauluaan paremmassa vireessä ja pystyisi ravatessaan ainakin kamppailuun totosijoituksista. Viimeksi se otti hypyn johtavan takaa juuri kun kiriluukku oli maalisuoralla avautumassa.

Juoksunkulku: Judgetrouble lähtee hyvin, samoin Somebody´s Miracle. Molemmat luovuttanevat paineen alla paikkansa suosikille.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Hazel Web (4%) voisi olla muutaman pinnan enemmänkin pelattu.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 2
Suuri: 2, 6, 12, 7

Toto64-3

10 Brooklyn Hill ei ollut viimeksi ihan terävimmillään taipuessaan keulasta neljänneksi, mutta luokaltaan Petri Salmelan valmentama ori on lähdön eliittiä. Tornion startti päättyi komeaan ykköseen keulajuoksun päätteeksi. Voltin nelosrata on pieni kysymysmerkki, mutta liikkeelle päästessään Ulf Ohlssonin aktiivinen ajotaktiikka ei yllättäisi ja keulapaikkakin saattaisi olla alkumatkasta tarjolla.

7 Eder Bob kierteli Bodenissa rehdisti kolmanneksi ja ohitti loppumetreillä keulassa juosseen Brooklyn Hillin. Ori polki Dannerossakin vahvasti perille matkattuaan porukan hännillä. Lähtökohdat ovat tasaiselle avaajalle jälleen haastavat ja menestys riippuu pitkälti kirivaiheen luonnistumisesta. Kuntopuoli riittäisi tässä lähdössä menestymiseen.

8 Voulez Vous on kova tekijä näihin lähtöihin ja juoksun onnistuessa kirii mukaan voittokamppailuun. Bergsåkerissa ruuna punnersi pitkältä takamatkalta ykköseksi sitkeällä kirillä, mutta toki vastustakaan ei ollut siellä järin kummoinen.

Timo Nurmokselta aiemmin kilpaillut 1 Lexington Hall on vaihtanut viime starttinsa jälkeen maisemaa Jorma Särkinivan treeniin. Ruuna on kilpaillut läpi uransa vaativissa Etelä-Ruotsin lähdöissä ja saavuttanut niissäkin menestystä tarkoilla juoksuilla. Hevonen on kyvyiltään kova tekijä tähän porukkaan, jos vain juoksuhuumori on säilynyt kohdillaan ja ykkösradalta on tiedossa onnistunut reissu keulassa tai sen välittömässä läheisyydessä.

Viidentenä mukaan vähälle huomiolle jäänyt 9 Stay Alert, jonka viime vuodet ovat olleet rikkonaisia loukkaantumisten takia. Rovaniemellä ruunan meno näytti kaikinpuolin hyvältä ja se kierteli parijonosta selvästi ykköseksi.

Juoksunkulku: Lexington Hall pitää alussa keulapaikan, mutta saattaa luopua siitä, jos takamatkalta tehdään päättäväinen isku kohti kärkipaikkaa. Todennäköisimmin sen tekee Brooklyn Hill.

Pelijakauma: Ei suurempia vääristymiä. Lexington Hall (10%) ja Stay Alert (2%) voisivat olla muutaman pinnan enemmänkin pelattuja.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 10, 7, 8, 1, 9
Suuri: 10, 7, 8, 1, 9

Toto64-4

3 Rally Idolen on luotettu alustavassa jakaumassa neljännen kohteen selväksi pelipohjaksi. Ruuna on voittanut molemmat ehjät starttinsa hienolla tyylillä keulapaikalta, mutta vastus kovenee nyt aiempaan nähden huomattavasti. Viimeksi se sai hölkkäillä keulassa avaustuhannen 18-kyytiä ja piti varmasti ykköseksi. Tällä kertaa Ove A Lindqvistin ajokki joutuu vastuksen puolesta kunnon testiin ja peliosuus on siihen nähden turhan korkealla.

10 Thank The Maker luotettiin suosikiksi Suur-Hollola-viikonloppuna ajetussa Hambossa, mutta juoksunkulku oli silloin pahasti Petri Salmelan suojattia vastaan. Se joutui peruuttelemaan ulkoradan lähtöpaikalta aivan porukan hännille, josta Mika Forss antoi hevoselle löysää vasta maalisuoralla ja ori tulikin vihaisesti maaliin asti. Koko viimeisen tuhannen se kellotti 13,1-kyytiä ja esitys oli kaikinpuolin moitteeton. Aktiivisemmalla ajolla sen kyvyt riittävät haastamaan suosikin.

7 Axel Ruda on kerännyt hyvän kilpailurutiinin ja pärjää näissä lähdöissä aina ravatessaan. Viimeksi Bergsåkerissa se jäi väsyneen keulahevosen taakse umpipussiin, joten sen startin voi unohtaa. Solvallassa ori pääsi viimeisellä takasuoralla nousemaan kolmannen radan jonoon, mutta laukkasi maalisuoralla kesken kirinsä. Vastus oli tuolloin hurjaa tasoa Hell Bent For Amin johdolla, joten vaikea sanoa mikä sijoitus siihen paloi, mutta hyvä suoritus joka tapauksessa. Nyt vastus on sopiva ja ravilla Pär Ländinin suojatti tosi vaarallinen.

Vihjesysteemissä lähtö selvitetään näillä kolmella merkillä, mutta ei 9 Ladybug Laran mukaan maksaminenkaan suurempi vääryys olisi. Tamma palasi Bodenissa hienossa vireessä parin kuukauden tauolta ja kesti keulasta niukkaan yllätysvoittoon. Nyt luvassa on vaativampi juoksu ja voittoon venyminen vaatii tässä lähdössä huippusuorituksen.

Juoksunkulku: Rally Idolen ottaa ravilla johtopaikan ja saa rauhoittaa matkavauhdin mieleisekseen. Thank The Makerilla saatetaan kiertää johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Rally Idolen (62%) on kuumunut liiaksi. Axel Ruda (7%) ja Thank The Maker (13%) kiinnostavat.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 3, 10, 7
Suuri: 3, 10, 7

Toto64-5

Myös viidennen kohteen suosikki on kerännyt alustavasti turhan suuren kannatuksen. 7 Månremus on suorittanut viime ajat vahvalla tasolla, mutta lyhyellä matkalla takamatkan sisärata ei ole helppo homma klaarattavaksi. Årjängissa ruuna seuraili tasokkaassa porukassa johtavan takaa maksimisijoitukseen. Östersundissa se löysi johtavan takaa kiriluukun loppukaarteessa ja nappasi kovalla tuloksella niukan voiton. Pinnat toki päivän mittaan vielä elävät, mutta alustavalla päälle 40 prosentin peliosuudella se on tähän kohtaan hyvä ohitusidea.

Vihjesysteemeissä kohde yritetään selvittää kahdella paaluhevosella. 1 Guli Björn rummutti Bodenissa 1200 metrin kirin kolmannella radalla niin jäätävästi perille asti, että ruuna on löytämässä huippuiskunsa talvitauon jälkeen. Bergsåkerissa se avasi voltista sen verran reippaasti, että onnistuneella kiihdytyksellä sillä on hyvät saumat pitää keulapaikka tässäkin hallussaan.

3 Stålviktor kilpaili alkukesästä hyvällä menestyksellä ja suoritusvarma ruuna kärkkyy kärkisijoja tässäkin. Viimeksi Skellefteåssa se joutui peruuttelemaan lyhyellä matkalla aivan porukan hännille, eikä pystynyt ymmärrettävästi nousemaan sieltä enää kärkisijoille. Nyt se saa alussa hyvät juoksuasemat keulassa tai johtavan takana ja pystyy silloin kärkitaistoon.

12 Svärting A.C. kerää paljon peliä ja kovassa kunnossa ruuna kilpaileekin, mutta lähtöjen voittaminen on sille erittäin työlästä. Bergsåkerissa se kiri onnistuneen juoksun jälkeen keulahevosen kupeelle, mutta ei koskaan edelle.

14 Thess Prinsen ei kestänyt viimeksi paikkaa johtavan rinnalla, mutta rutinoitunut ruuna tekee jatkuvasti tasaista työtä ja Ulf Ohlsson vahvistaa nyt rattailla.

Juoksunkulku: Guli Björnillä on hyvät mahdollisuudet puolustaa johtopaikka kiihdytyksessä. Stålviktor pyrkii sen selkään. Månremus hyökkää aikaisin, jos pääsee sisäradalta irti.

Pelijakauma: Månremus (43%) on selvästi ylipelattu. Paalun kaksikossa Guli Björn (17%) ja Stålviktor (15%) on ideaa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1, 3
Suuri: 1, 3

Toto64-6

1 La Norna on juossut urallaan seitsemän kertaa keulassa voittaen niistä jokaisen, joten Hanna Olofssonin suojatilla on jälleen nappiasemista hyvät mahdollisuudet kärkisijaan. Tamma kilpaili alkuvuodesta menestyksekkäästi 75-tasollakin, kirkkaimpana kruununa helmikuun lopun Diamandstoet-karsintavoitto Bodenissa. Finaalissakin se oli viides väkevällä suorituksella johtavan rinnalta. Nyt tie vie suurella todennäköisyydellä taas keulaan ja uran kahdeksas keulavoitto häämöttää.

8 Yankee Blue on kyvykäs aloittelija ja pystyy heittämään suosikille haasteen sekä alussa, että lopussa. Viimeksi se joutui hieman antautumaan keulasta Dante Godivalle ja Jagger Bokolle, mutta suoritus oli silti vähintään asiallinen. Toissa kerralla se oli johtavan rinnalta viides. Haasteita piisaa tälläkin kertaa, kun sarja ei ole rahallisesti kovin osuva, hevonen kilpailee kengät jalassa ja lähtöpaikka on lyhyelle matkalle varsin haastava.

3 Real Masterpiece näytti Solvallassa hyvältä vielä loppukaarteessa oltuaan tukevasti pussitettuna, mutta väylien auettua kiri ei irronutkaan toivotusti. Gävlessä ruuna tuli oikein sitkeästi kilometrin kirin perille asti, vaikka joutui loppukurvissa etenemään jo neljättä rataa ilman selkää. Ruuna on sekavaa tauluaan paremmassa iskussa ja ylivauhtisella juoksulla se pystyisi haastamaan suosikitkin.

4 Bear Briarille jäi jossiteltavaa viimeisimmässä kärrylähdössä sisäratajuoksun jälkeen. Ruuna on hakenut viime aikoina vauhtia montén puolelta, mikä onkin sujunut varsin mallikkaasti. Suosikit ovat nyt kovia ja alustava peliosuus tuntuukin turhan korkealta.

9 Aperfectdream on ilmoitettu alustavasti ilman kenkiä, mikä on sille pitkästä aikaa ihan mielenkiintoinen muutos. Uran kaksi aiempaa kokeilua ovat tosin päättyneet laukkoihin. Ruuna on kilpaillut viime ajat tasaisen varmassa kunnossa ilman loistokkuutta ja pystyy ravatessaan hätyyttelemään ainakin totosijoituksia.

Juoksunkulku: La Norna lähtee tulisesti ja pystyy puolustamaan johtopaikan, vaikka ulkoa Yankee Blue haasteen heittäisikin. Vauhti tasaantuu kiihdytyksen jälkeen.

Pelijakauma: La Nornan (38%) pinnoissa olisi vielä vähän varaa noustakin.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 1
Suuri: 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 4, 10, 9, 1
Toto64-2: 2
Toto64-3: 10, 7, 8, 1, 9
Toto64-4: 3, 10, 7
Toto64-5: 1, 3
Toto64-6: 1
Hinta: 12,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 4, 10, 9, 1, 5, 3, 2
Toto64-2: 2, 6, 12, 7
Toto64-3: 10, 7, 8, 1, 9
Toto64-4: 3, 10, 7
Toto64-5: 1, 3
Toto64-6: 1
Hinta: 84,00 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto64-1
4 High Hope Laday 33%
10 Una Face 20%
9 Zola Soft 17%
1 Alfas Leonore 10%
3 Galaxy 5%
5 Bag in Box 5%
11 Jersey Boko 4%
2 Florianne 3%
6 Prime Star 1%
8 Ellen DeGeneres 1%
7 Lucias Dotter 0,5%
12 Livet de Lux 0,5%

Toto64-2
2 Merrimac S.G. 47%
12 Moogie 19%
6 Spartan Cougar 15%
7 Hazel Web 7%
4 Somebody's Miracle 4%
1 Judgetrouble 3%
8 Xigaro Bay 2%
10 Superman K.R. 1%
3 Veams Perfect 0,5%
5 Tranquillo 0,5%
9 Dream de Night 0,5%
11 Neymar 0,5%

Toto64-3
10 Brooklyn Hill 33%
7 Eder Bob 22%
8 Voulez Vous 16%
1 Lexington Hall 12%
9 Stay Alert 5%
2 Sambuca Knight 4%
3 Owen Face 2%
5 Jeppas Picasso 2%
11 Ellieann 2%
4 Sambucus P.R. 1%
6 Protector 1%

Toto64-4
3 Rally Idolen 40%
10 Thank the Maker 25%
7 Axel Ruda 20%
9 Ladybug Lara 8%
1 She's My Heaven 3%
2 Her Highness Sisu 1%
4 Vendetta Face 1%
6 Gucci Bamboo 1%
5 Dulce de Leche 0,5%
8 Icegirl L.A. 0,5%

Toto64-5
1 Guli Björn 33%
7 Månremus 25%
3 Stålviktor 22%
12 Svärting A.C. 8%
14 Thess Prinsen 4%
4 Vännfors Stjärna 2%
5 Solis 1%
8 Stjärnvin Linn 1%
10 Blixten E.S. 1%
2 Lövabos Tori 0,5%
6 Attack 0,5%
9 Juliblixten 0,5%
11 Gullpål 0,5%
13 Tin Gnist 0,5%
15 Guli Stella 0,5%

Toto64-6
1 La Norna 42%
8 Yankee Blue 25%
3 Real Masterpiece 10%
4 Bear Briar 10%
9 Aperfectdream 5%
11 Mr Charming 3%
12 Verozzo 2%
7 Kentucky 1%
2 Cabaree F.C. 0,5%
5 Tommaso America 0,5%
6 Let it Happen W.W. 0,5%
10 Sabelline 0,5%