Ravivihje: Toto5 Oulu 27.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Zultanio tuo helpotusta Oulun hankalaan Toto5-peliin.

Toto5-1

Suosikki: Oulun Toto5-peli alkaa paperilla hankallalla lähdöllä. 2 MAS Commander olkoon huippupaikalta suosikki, vaikka hevonen on osannut ailahdella uransa aikana aika paljon. Sodankylässä hevonen kiri 2. ulkoa selvään voittoon ja jätti voitokkaan Mic Manin varjoonsa. Vastaavalla esityksellä kultakannassa jatkaminen on hyvinkin mahdollista.

Haastajat: 6 Cape's Captain avaa uusista käsistä ja tauolta. Ruunalla on voimaa, mutta ravin kanssa on ollut paljon vaikeuksia ja hevonen on sopimattomalle mailille hieman kyseenalainen pelisuosikki. Moni hevonen on parantanut Eija Sorviston käsissä, mutta pohjimmiltaan tämä ruuna on iso arvoitus valmentajalleenkin.

1 Cradled In Love on ottanut taulun kakkosensa kelpo esityksillä johtopaikalta. Hyvä avaaja pääsee heti kärkiryhmään ja kamppailee taas kärkisijoista.

11 Express Eve taipui Vieremällä edellisen rinnalta ja jäi sen jälkeen kerran pois. Tamma on riittävä hevonen tähän seuraan, mutta tältä lähtöpaikalta vaaditaan luonnollisesti tuuria.

9 Enjoy Boost käynnistyi Rovaniemellä oudon kankeasti, mutta paranteli asemiaan lopussa. Oulussa laukkaan paloi kärkisija ja kunto riittäisi, jos hevonen pääsisi nyt edes hieman viime kertaa paremmin matkaan.

Yllättäjät: 12 Tiger Dillon aloittaa uusista osaavista käsistä ja pitkältä tauolta arvoituksena, mutta on marinoitunut tätä kovemmissakin tehtävissä. 4 Flare Profile ei ole Suomessa vielä vakuuttanut, mutta potentiaalia pitäisi olla parempaan.

Pelijakauma: Cape's Captainin (28 %) kohdalla on isoja arvoituksia ja hevonen on kyseenalainen suosikki.

Juoksunkulku: Cradled In Love ja MAS Commander käyvät keulakamppailun.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 6, 1, 11, 9
Suuri: 2, 6, 1, 11, 9, 12

Toto5-2

Suosikki: Lämminveristen avoin maili on tasaisesti pelattu, eikä ihme sillä osallistujat eivät ole tällä kaudella vierailleet voittajakehässä kovin tiuhaan. 7 Gambino Degato on vihjaajan suosikki ja automaattisesti jonkinasteinen idea, kun peliosuus pyörii aamulla kymmenen prosentin paikkeilla. Ruuna jäi Mikkelissä 4. ulkoa hännille, mutta se oli kovavauhtisessa kisassa ymmärrettävää ja hyvää kuntoa esittänyt hevonen jatkoi huonosta sijoituksesta huolimatta hyvällä tasolla. Kisaan on luvassa vauhtia ja hyvä kirihevonen voisi hyvinkin rangaista muita Oulun pitkällä loppusuoralla.

Haastajat: 4 Willy Wingston on päässyt tällä kaudella kilpailemaan katkonaisesti, eikä maaliskuun tai heinäkuun esitystä pääse kehumaan. Ruuna saattaa startti alla parantaa ja on pohjimmiltaan hyvä hevonen tähän porukkaan, mutta hevoselta näkisi mielellään hyvän esityksen, ennen kuin sen nostaa taas kuumimpiin pelihevosiin.

2 Builder's Caviar ja 5 Regent Zet käyvät kovan keulataiston. Ensimmäinen oli Pihtiputaalla johtopaikalta kohtalainen kolmas ja jälkimmäinen Rovaniemellä 09-avauksen jälkeen vastaavalta paikalta yhtä lailla kohtalainen neljäs. Kummallakin riittää vauhtia mailille, mutta Oulun suora on todellakin pitkä, jos alussa kiihdytellään kovasti.

6 Ypäjä Hereiam on joutunut viimeisissään kiertelemään alussa pitkään kolmatta ja punnertanut sen jälkeen johtavan rinnalta mukavasti. Nyt mennään kengät jalassa, joka on pieni miinus.

Pelijakauma: Gambino Degato (11 %) on huippumerkki.

Juoksunkulku: Builder's Caviar ja Regent Zet erottuvat kiihdytyksessä johtopaikka mielessään ja avaus on varmasti kova.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7
Suuri: 7, 4, 2, 5, 6

Toto5-3

Suosikki: Kolmannen Toto5-kohteen ideasuosikki on 5 Manofthematch. Todella kovaluokkainen ruuna palasi Rovaniemelle pitkältä tauolta ja polki 5. ulkoa loppusuoraa terävästi. Kykyhevosen voisi olettaa petraavan paljon startti alla, joskaan ihan älytöntä hyppäystä sen ei tarvitse edes ottaa menestyäkseen tässä nappisarjassa.

Haastajat: 1 Jeppas Roulett on jo kolmas peräkkäinen Santtu Raitalan pelisuosikki, joka ei vihjaajalle kelpaa ranking-kärjeksi. Ruuna on hyvässä iskussa ja menee optimibalanssilla kengittä, mutta ykkösrata saattaa hyvinkin olla hevoselle loukku, sillä vaikka hevonen avaa kohtalaisesti, niin se ei ole mikään starttiraketti.

12 Miss Mythos on aloittanut Suomessa hienosti ja sillekin sarja istuu, mutta tältä lähtöpaikalta tarvitaan muidenkin apuja. Viimeksi tamma kiri 4. ulkoa lujaa, mutta ei vain ehtinyt kuin totoon ja sama kohtalo voi olla nytkin edessä.

2 Ypäjä Lamborghini kiri Kemijärvellä ja Sodankylässä terävästi ja on niiden perusteella hyvältä paikaltaan vaarallinen.

4 Exotic Linda on tottunut urallaan kovempaankin vastukseen, mutta Pihtiputaan suoritus oli vain tasapaksu ja vire siinä mielessä kysymysmerkki.

Yllättäjät: 6 Silveriina ja 8 Starling Chick kamppailivat Kalajoella voitosta keskenään ja ensimmäinen veti pidemmän korren. Nyt vastus on tuota kisaaa selvästi kovempaa ja lähtöpaikat hankalat. 11 Veer näyttää hienolta, mutta suorittaa kuin jarru päällä. Uusi kuski voisi piristää hevosta nyt. 10 Wicket Wise Wincet on petrannut tiiviissä starttirytmissä hiljalleen, mutta on nyt aika kovassa ylisarjassa.

Pelijakauma: Jeppas Roulett (34 %) on liikaa luotettu. Manofthematch (15 %) on selvästi kiinnostavin rasti.

Juoksunkulku: Jeppas Roulett yrittää puolustaa johtopaikkaa, mutta se tuskin onnistuu, sillä radoilla 2,4 ja 6 on siihen verrattuna varsin nopeat kiihdyttäjät. Exotic Linda voisi olla lopullinen keula, sillä Ypäjä Lamborghini ja Silveriina ovat olleet parempia selästä. Arvoituksellinen juoksunkulku.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 1, 12, 2, 4
Suuri: 5, 1, 12, 2, 4

Toto5-4

Suosikki: 4 Leon Dahlia on neljännessä Toto5-kohteessa lähellä koko matkan johtoa ja ruuna on yksi selkeä vaihtoehto illan Toto5-varmaksi. Pelisuosikki jäi Pihtiputaalla johtopaikalta kakkoseksi, mutta nyt juostaan mieluisampaa mailin matkaa ja hevoselta riisutaan vaihteeksi kengät. Tällä matkalla ja sillä balanssilla 9-vuotias vakuutti edellisessä voitossaan Joensuussa suuresti.

Haastajat: 10 Fade To Black on ollut kaksi kertaa peräkkäin pussissa ja maililla viihtyvä ruuna on riviään vaarallisempi. Raitala vahvistaa rattailla ensimmäistä kertaa.

12 Raise Wise As on palannut 10-vuotiaana radoille oltuaan sivussa lähes kaksi vuotta. Ruuna on osoittanut kapasiteettinsa, mutta on ollut myös selvästi näkyvillä miksi voittosumma ei vastaa sitä. Hevosella on ollut ravin kanssa kovasti vaikeuksia, eivätkä ne varmastikaan helpota, kun näistä asemista pitää kierrellä kaarteita ulkona.

8 Son's Line on hieman kuuma pakkaus, joka osaa kiriä selästä hyvin, mutta lähtöpaikka on juoksunkulun kannalta ongelmallinen. Ei tamman kuitenkaan kuuluisi ihan pelaamaton olla, sillä se kamppaili sopimattomalla pitkällä matkalla viimeksi mukavasti tasokkaita hevosia vastaan Toto75-tasolla.

2 Madonna S.T. voittaa harvoin, mutta sijoittuu usein hyvin. Alla on mukavat kirit ja hyvältä paikalta tamma yrittää punkea taas mukaan tototaistoon.

1 Basswood Grove on menestynyt viime aikoina hyvin montéssa, mutta voitti edellisen kärrylähtönsäkin. Ruuna kiihtyy verrattaen tasaisesti, eikä maili ole paras matka. Sisärata on myös suurella todennäköisyydellä hevoselle loukkupaikka.

Yllättäjät: 5 World Class Lindy oli Rovaniemellä jenkeillä aiempaa parempi, mutta Bodenissa taas tavallisilla kärryillä tosi vaisu 2. sisältä. Tamma palaa jenkkeihin ja tason voisi kuvitella taas nousevan, mutta voitto on siltikin tiukassa. 9 Jeppas Sputnik aloittaa uusista käsistä arvoituksena. Ruuna ei vakuuttanut kauden alussa vanhassa kotimaassaan, mutta on aiemmin antanut hyviäkin näyttöjä.

Pelijakauma: Leon Dahlia (29 %) voisi olla selvästi enemmänkin pelattu suosikki. Son's Line (2 %) on aivan liian unohdettu, vaikka paikka on paha. Raise Wise As (20 %) ei kiinnosta näistä asemista.

Juoksunkulku: Leon Dahlia ampaisee vaivatta piikkipaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4
Suuri: 4, 10, 8

Toto5-5

Suosikki: 3 Zultanio on ollut vakuuttava tänä kesänä ja voittanut tätä kovempiakin tehtäviä tyylillä. Antti Ojanperä kertoi ennakkokommenteissa, että hevosella on ollut pieni kaviomurhe, jonka vuoksi starttiväli on venynyt ja, että ruuna juoksee mahdollisesti kengät jalassa, mutta alustava balanssi näyttä ilman etukenkiä. Ei hevosen tarvitse tässä parhaimmillaan olla voittaakseen, mutta jos suursuosikin varmistamiseen haluaa syytä etsiä, niin kommenteista sellainen voisi löytyä. Haastavalla Toto5-kierroksella suosikki luottaminen on kuitenkin perusteltua, vaikka peliosuus ei kysymysmerkeille jätä ilmaa.

Yllättäjät: 6 Juliet Ale voisi parhaimmillaan karata suosikilta keulajuoksun päätteeksi, mutta tamma ei ole ollut ihan tiitterimmillään viime aikoina. Viimeksi hevonen oli jonkin aikaa pussissa, mutta ei loistanut tilaa saatuaan. 10 Don Juan Sisu on löytänyt vaikean jakson jälkeen taas uutta virtaa. 11 Flash Spruce ailahtelee, mutta on lyönyt hyvänä päivänään koviakin. 2 Spitfire Effen juoksut ovat menneet vaikeiksi jo hetken aikaa ja ori on hyvältä paikalta tauluaan vaarallisempi. 1 Daddy's First on löytänyt suoritusvarmuuden, mutta maili ei ole mieleen.

Pelijakauma: Zultanion (81 %) peliosuudessa ei ole varsinaisesti ilmaa, mutta suursuosikkia on vaikea lähteä suorissa suosituksissa varmistamaankaan.

Juoksunkulku: Juliet Ale pystyy ohittamaan suosikin alussa, mutta viime aikojen taktiikoiden perusteella sen selkä kelpaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3
Suuri: 3

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
2 MAS Commander 30%
1 Cradled In Love 18%
6 Cape's Captain 18%
11 Express Eve 10%
9 Enjoy Boost 8%
12 Tiger Dillon 6%
4 Flare Profile 3%
10 Pearly's Jadessa 2%
5 Lina Lee 2%
3 Saint Gloria 2%
7 Elma Sol 1%
8 Capesake 0%

Toto5-2
7 Gambino Degato 30%
4 Willy Wingston 18%
6 Ypäjä Hereiam 16%
5 Regent Zet 16%
2 Builder's Caviar 16%
1 Danne Edel 3%
3 Not Afraid 1%

Toto5-3
5 Manofthematch 23%
1 Jeppas Roulett 22%
12 Miss Mythos 16%
2 Ypäjä Lamborghini 12%
4 Exotic Linda 10%
6 Silveriina 5%
11 Veer 3%
10 Wicked Wise Wincet 2%
9 Korpral Zon 2%
8 Starling Chick 2%
7 Capricorn Lindy 2%
3 M.T. Justawinner 1%

Toto5-4
4 Leon Dahlia 42%
10 Fade To Black 14%
12 Raise Wise As 12%
8 Son's Line 10%
2 Madonna S.T. 7%
1 Basswood Grove 5%
6 Attaboy 3%
9 Jeppas Sputnik 2%
5 World Class Lindy 2%
7 Alfas Finans 1%
11 Noble Heart Nova 1%
3 Amaranth Artist 1%

Toto5-5
3 Zultanio 83%
6 Juliet Ale 4%
10 Don Juan Sisu 3%
1 Daddy's First 2%
2 Spitfire Effe 2%
5 Haras du Pin 1%
9 Bear a Title 1%
7 Poulter 1%
8 Going Ville 1%
4 Quartam De Caelo 1%
11 Flash Spruce 1%