Ravivihje: Toto5 Riihimäki 26.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Mitori on Riihimäen Toto5-pelin suurista suosikeista luotettavampi varmavalinta.

Toto5-1

Suosikki: 1 Newport Brodde taisteli edellisessä Riihimäen startissaan johtopaikalta ykköseksi ja voisi päästä ykkösradalta yrittämään aika vastaavassa tehtävässä sunnuntaina samaa. Ruunalla on ollut voittostartin jälkeen pieniä murheita, mutta valmentaja tuo hevosen reilun kuukauden tauolta luottavaisena takaisin muistuttaen tosin samalla, että hevonen on hieman tauluaan epävarmempi tapaus.

Haastajat: Haastajilla on onnistumisista pidempi aika. 3 Northern Trick oli myös hyvä edellisessä Riihimäen startissaan, kun hevonen pääsi alun kiertelyiden jälkeen 2. sisälle, eikä päässyt sieltä käyttämään kaikkia voimiaan. Porissa juoksu meni tätä tasokkaammassa lähdössä tosi raskaaksi ja sen kisan saa unohtaa.

9 Piedmont on tottunut tätä kovempaan vastukseen, mutta Riihimäellä ei ole helppoa ehtiä takaa. Ruuna oli Vermossa tasapaksu, mutta palasi tuohon pitkältä tauolta ja otteet varmasti terävöityvät startti alla.

Sähäkkä 6 Spanish Rose oli edellisen tapaan viimeksi vaisu tauolta, mutta pystyy parempaan. Tamma on suosikin suurin uhka kiihdytyksessä keulapaikan suhteen.

2 Cool On Photos oli hyvä talvella ja esiintynyt nousujohteisesti koronatauon jälkeen. Valmentaja palaa nyt rattaille, eikä hän ole onnistunut vielä ohjastamaan voittoa 43. yritykseensä.

10 Special Envoy tulee edellisstartteihin nähden aika paljon tasossa alaspäin, eikä ole ihan vaaraton, vaikka taulu on sekaisin.

Yllättäjät: 8 Joker Photo osaa yllätellä nappijuoksuilla ja suosikin takaa sellainen voisi olla tarjollakin. 11 Social Network on mennyt upeasti montéssa, mutta kärryt perässä menestystä ei ole tullut aikoihin. 7 Lindalike oli viime kesänä hyvä tauolta, mutta talvi oli vaikea ja hevonen on ollut taas pitkään sivussa. 5 Capo The Eemil parantaa paljon kengittä, eikä viime sijoituksiin kannata sinänsä tuijottaa, mutta viime vuonna hevonen ei tosin ollut kokonaisuutenakaan ihan parhaalla tasollaan.

Pelijakauma: Newport Brodde (30 %) voisi olla suurempikin suosikki, mutta oletettavasti peliosuus nouseekin vielä iltaa kohden.

Juoksunkulku: Newport Brodde avaa hyvin ja haluaa johtoon. Juoksuradalla on kuitenkin myös nopea kaksikko, eikä suosikin johtopaikka ole ihan kirkossa kuulutettu.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 3, 9, 6, 2, 10, 8
Suuri: 1, 3, 9, 6, 2, 10, 8, 11, 7, 5

Toto5-2

Suosikki: 2 Arkenttiina hakee kolmatta peräkkäistä voittoaan ja jo viidettä peräkkäistä kaksarisijoitustaan, vaikka laukkakin on tullut jo kolmesti peräkkäin. Tammalla on hurjat kyydit sarjoihinsa ja se pystyy voittamaan tämänkin vaikka pienen laukan kera, mutta lähes 70 prosentin peliosuus ja erittäin epävarma hevonen ovat ahdistava yhdistelmä.

Haastaja: Suosikille otetaan yksi täsmävarmistus, joka on tosin sekin epävarma tapaus. 13 Hurman Viesker menetti syksyn Satakunta-ajossa pari sijaa loppumatkan laukassaan, mutta antoi lupaavan näytön potentiaalistaan. Harjoitustietojen perusteella ori palaa vahvassa vireessä ja tähtäin on Derbyssä, joten sen perusteella ennätyksessä on paljon korjaamisen varaa.

Yllättäjät: Loppujoukko on varsin sekava. 4 Jylhäsäde on pystynyt voittamaan tänä kesänä, mutta jäi toki viimeksi varsin kauas suosikista 4. sisältä, sen ehtiessä laukkaamaankin. 1 Friiviri puristi Mikkelissä kohtalaisesti johtavan rinnalta ja saa nyt sisäratajuoksun. 8 Millikka aloitti kauden vahvasti, mutta oli heikko viimeisessään ennen koronataukoa ja palaa nyt taas tauolta. 11 Ohran Karpalo jyskyttää tasaisesti hieman alta 30-kyytiä, mutta on heti vaikeuksissa, kun pitäisi polkea sitä kovempaa edes pätkä. 15 El Timotei oli keskiviikkona Vermossa positiivinen kolmas johtopaikalta. Sarja ei istu nyt alkuunkaan.

Pelijakauma: Hurman Vieskerissä (8 %) on pientä pelillistä kiinnostavuutta ja se napataan suosikin kaveriksi kupongille.

Juoksunkulku: Arkenttiina avaa johtoon, mutta alkumatkalla on iso laukkariski. Edellisissään hevonen on tosin ehtinyt laukkaamaankin ja ollut silti lopulta johtonimi. Jylhäsäde saattaisi käväistä alussa johdossa, mikäli suosikki hyppää.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 13
Suuri: 2, 13

Toto5-3

Suosikki: Lupaavasti varsana kulkenut 6 Ballerina Fastback on palannut radoille oltuaan sivussa lähes kolme vuotta. Taukostartissa ajettiin passiivisesti, mutta viimeksi tamma oli jo oikein positiivinen johtavan rinnalta ja sitä sopivammassa tehtävässä voisi olla aika palata jo ainakin totokantaan ja miksi voittokantaankin.

Haastajat: 5 Hocuspocus Avenger laukkasi Porin jenkkikärrykokeilussaan viimeiseen kaarteeseen ja palaa nyt vanhaan balanssiin. Tamma palaa lyhyeltä huoltotauolta, mutta tuskin vire on kuukaudessa juurikaan muuttunut. Turun voitto tuli vaivatta johtopaikalta ja Riihimäelläkin hevonen kiri vaikeista asemista hyvin.

Kauden neljällä voitolla aloittanut 9 Le Mirage tuntuisi olevan taas nousussa, mutta heikko arpaonni jatkuu.

3 Shadow Pro McQueenin tyyli ei ole kaunis, mutta hevosella on hyvä fysiikka näihin lähtöihin. Riihimäen voitto tuli raskaalla juoksulla, mutta viimeksi tuli lähtölaukka ja laukan vaara on hevosella aina olemassa.

10 Another Trialin Ruotsin reissu oli pettymys. Ruuna palasi viimeksi tauolta ja tyytyi hyvällä juoksulla vain seuraamaan, mutta nyt tehtävä on viime kertaa hieman sopivampaa laatua ja kisa alla hevonen voisi päästä lähemmäksi tasoaan.

2 Amazing Tycoon sijoittuu hyvältä paikaltaan todennäköisesti hyvin, mutta kaipaisi loppuun hieman lisäpuristusta, jos voitosta aletaan puhumaan.

Yllättäjät: 11 Valter Vald esiintyi Ruotsissa epävarmasti. Hevonen kilpailee nyt ensimmäisen kerran ruunana ja uuden valmentajan mukaan harjoitusotteet ovat olleet aivan positiivisia. 8 Holy Jack on lopettanut viimeisissään terävästi epäonnisten juoksunkulkujen jälkeen, mutta lähtöpaikka on taas hankala.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Amazing Tycoon avaa lujaa, mutta huolinee selän eteensä ja se on joko Hocuspocus Avenger tai Ballerina Fastback.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 5, 9
Suuri: 6, 5, 9, 3, 10, 2, 11

Toto5-4

Suosikki: Neljännessä Toto5-kohteessa oppilasohjastajat kamppailevat Timo Nurmoksen Oppilasohjastajamestari-tittelistä. Hevoset ovat kuskeilleen pääosin uusia ja se lisää analyysiriskiä. 3 Leemark's Ghost on menestynyt tätä kovemmissakin tehtävissä ja esittänyt varsin vakaata kuntoa läpi kesän. Ruuna pystyy tekemään omaakin juoksuaan ja se on tällaiseen tehtävään iso etu.

Haastajat: 9 An-Andree on juossut viime ajat montéa, mutta kyseessä on oikein hyvä hevonen kärrylähtöihinkin. Sitkeä ruuna tulee aina vahvasti perille ja on kiinnostava haku, sillä kisaan voisi olla luvassa vauhtia.

7 Eurythmic on myös aliarvostettu. Ruuna oli mainio kiriessään Riihimäellä kakkoseksi kaukaa 6. ulkoa. Sen jälkeen koitettiin montéa ilman järisyttävää menestystä, mutta edellisen kärrystartin tasolla suorittaessaan hevonen pystyy yllättämään tässä.

6 Malfoy on esiintynyt Suomessa vaihtelevasti. Ainoa voitto tuli johtopaikalta, jonne ei ole nyt helppo päästä.

2 To The Beginning on saanut pitkän tauon jälkeen startteja kroppaan. Turussa lopun laukkaan meni uusi koema ennätys ja hyvä sijoitus.

Pelijakauma: An-Andree (8 %) ja Eurythmic (6 %) ovat kiinnostavimmat pelihevoset.

Juoksunkulku: To The Beginning, Leemark's Ghost ja Malfoy avaavat kaikki kovaa ja mielivät johtoon. Avauksesta saattaa tulla varsin reipas ja kovapäisin kuski on lopulta keulapaikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 3, 9, 7
Suuri: 3, 9, 7, 6, 2

Toto5-5

Suosikki: Viidettä peräkkäistä voittoaan hakeva 2 Mitori on toinen illan suurista Toto5-suosikeista ja niistä se luotettavampi tapaus. Räväkkä avaaja ottaa hyvältä paikalta johtopaikan, josta se on napannut kaikki edellisetkin voittonsa vakuuttavaan tyyliin.

Haastaja: 10 Touko Kevätön on kohonnut pitkän tauon jälkeen mukavaan vireeseen ja on suosikin ainoa järkevä haastaja, mutta takarivistä tulee kiire voittoa ajatellen. Forssassa ruuna lopetti johtopaikalta kovaa, vaikka jäikin lopun tiukassa taistossa niukasti kakkoseksi.

Yllättäjät: 1 Hovin Turbo kamppaili toissa startissaan johtopaikalta lähes tasapäin edellisen kanssa, mutta oli tuolloin 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. Sitkeä 9 Suikun Chili jaksaa tehdä töitä, mutta vauhti ei taida ihan riittää haastamaan kovinta kaksikkoa. 6 Moido on mennyt koronatauon jälkeen pelkkää laukkaa, mutta on tavannut pärjätä, kun ravi on maistunut.

Pelijakauma: Aika oikein pelattu lähtö. Mitori (62 %) voisi olla ehkä hieman suurempikin suosikki.

Juoksunkulku: Mitori nappaa helposti johtopaikan. Touko Kevätön saattaa kiertää matkalla johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2
Suuri: 2

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Newport Brodde 42%
3 Northern Trick 15%
9 Piedmont 10%
6 Spanish Rose 8%
10 Special Envoy U.S. 6%
2 Cool On Photos 6%
8 Joker Photo 4%
7 Lindalike 3%
11 Social Network 3%
5 Capo The Eemil 2%
4 Fast Motion 1%

Toto5-2
2 Arkenttiina 61%
13 Hurman Viesker 18%
4 Jylhäsäde 4%
8 Millikka 3%
1 Friiviri 3%
11 Ohran Karpalo 2%
15 EL Timotei 1%
5 Varjotuuli 1%
9 Faktori 1%
3 Mölinä 1%
7 Veetin Ralli 1%
6 Bellan Paras 1%
10 Sipisipi 1%
14 Elvirra 1%
12 Tutun Tyttö 1%

Toto5-3
6 Ballerina Fastback 25%
5 Hocuspocus Avenger 23%
9 Le Mirage 12%
10 Another Trial 10%
3 Shadow Pro McQueen 10%
2 Amazing Tycoon 6%
11 Valter Vald 5%
8 Holy Jack 3%
1 Fiona Fashion 2%
4 Celene Von Bentz 2%
12 Vaniere 1%
7 Storm Glider 1%

Toto5-4
3 Leemark's Ghost 44%
9 An-Andree 15%
7 Eurythmic 12%
6 Malfoy 8%
2 To The Beginning 8%
12 Jack Fire 3%
4 Inaccessible 3%
10 Pt's Revit 2%
11 Scarlet Collection 2%
8 Brown Recluse 1%
5 Backwood's Hexfire 1%
1 Cupido Birdland 1%

Toto5-5
2 Mitori 67%
10 Touko Kevätön 16%
6 Moido 3%
9 Suikun Chili 3%
1 Hovin Turbo 3%
7 Laval Rols 2%
5 Murolii 2%
3 Tosi-Tonni 1%
11 Kipinä Rols 1%
4 Kasturo 1%
8 Jilian Lax 1%
12 Vilviiri 0%