Ravivihje: Toto5 Turku 13.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Turun Toto5-pelissä on runsauden pulaa varmavaihtoehdoista.

Toto5-1

Suosikki: 1 Mr Big Starin edellisestä voitosta on rutkasti aikaa, mutta lähes koko 4-vuotiskauden sivussa ollut ikäluokkamenestyjä on petrannut 5-vuotiaana otteitaan hyvää tahtia ja on Turussa sopivammassa seurassa kuin aikoihin. Ori tuli Kouvolan avoimessa, Peanutsin voittamassa, 5-vuotislähdössä 5. sisältä viimeiset 700 metriä alle 11-kyytiä, eikä tässä monikaan olisi pystynyt vastaavaan.

Haastaja: 2 Grainfield Acelta riisuttiin viimeksi pitkästä aikaa kengät ja hevonen paransikin mukavasti otteitaan. Ruuna joutui avaamaan 09-vauhtia päästäkseen johtoon ja sinnitteli ihan mukavasti totoon. Nyt johtopaikka irronnee maltillisemmalla kiihdyttelyllä ja sijoituskin voisi parantua ainakin pykälällä.

Yllättäjät: 5 Questionmark Me jäi Vermon taukostartissaan pussiin, mutta on sen jälkeisissä saanut yrittää vapaasti, eikä ihan parasta kiriä ole vielä irronnut. Maarianhaminassa ruuna ei pystynyt pienessä lähdössä 2. ulkoa ohituksiin ja tämä lähtö on suosikkien osalta sitä kovempi. 3 Caroline K. johti Kuopiossa aivan kalkkiviivoille saakka. Vermossa tamma juuttui alussa ulos ja peruutti 4. sisälle, josta alkaneella kirillä se ei tavoittanut johtopaikalla juossut Grainfield Acea lopussa.

Pelijakauma: Mr Big Starin (29 %) kuuluisi olla suosikki ja selvästi aamun lukemia enemmän pelattu. Questionmark Me (21 %) on liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Caroline K. haastaa Grainfield Acea alussa, mutta ei pääse normaalisti rinnalta ohi.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 2

Toto5-2

Suosikki: 3-vuotiaana kolmella voitolla aloittaneen 2 Motivated Secondin 4-vuotiskausi on alkanut murheellisesti. Riihimäellä ja Vermossa tuli laukkoja ja Lahdessa juoksu meni avoimessa 4-vuotiaiden tammojen Best Princessissä ihan mahdottomaksi, kun hevonen kiersi 11,5-avauksessa ensimmäiset 700 metriä kolmannella. Tamma on tosi hyvä hevonen tähän lähtöön, mutta pieni kysymysmerkki, kun epäonnistumisia on kertynyt.

Haastajat: 1 Manana pysyi Best Princessissä huonolta lähtöpaikalta taustalla, muttei hevoselta siinä tuon kummempaa odotettukaan ja tähän seuraan tamma on lähtökohtaisestikin jo kovempi luu. Viime kertaa parempi lähtöpaikka auttaa myös.

6 Giselle Halm on ikävän epävarma hevonen, mutta omaa kovan fysiikan ja menestystä pitäisi irrota heti kun tamma malttaa ravata koko matkan. Lahdessa hevonen hyppäsi 850 metriä ennen maalia hännillä, mutta lopetti hyvin ja ehti neljänneksi.

3 Fiona Norr on kisan pelillinen tärppi. Lupaavia otteita esittänyt tamma on nyt ottanut kaksi kertaa laukan, muttei ole normaalisti mikään laukkuri. Hevosella testataan nyt mielenkiintoisesti ilman etukenkiä, eikä se koronatauon jälkeisissä esiintynyt ainakaan yhtään näitä selvästi enemmän pelattuja heikommalla tasolla. Seinäjoella hevonen kiri peräti 11-pintaan viimeiset 400 metriä kun sai vapaan ladun.

Yllättäjät: 9 Arctic Dessert väläytti helmikuussa kykyjään, kun hevoselle laitettiin ensimmäistä kertaa jenkkikärryt, mutta sen jälkeen onnistumisia ei ole tullut silläkään virityksellä. Potentiaalia olisi tällaiseen seuraan, mutta suoritustaso heittelee rajusti. 7 Testimonial on nostanut tasoaan uusissa käsissä. Tamma saa nyt pitkästä aikaa ammattikuskin kyytiin ja otteet voisivat terävöityä edelleen.

Pelijakauma: Motivated Second (27 %) voisi olla hieman enemmänkin luotettu suosikki. Fiona Norr (7 %) on kisan selkeä ideamerkki.

Juoksunkulku: Motivated Second avaa joko suoraan johtoon, tai hakee keulapaikan 4 Wilds Diamondilta ensimmäisessä kaarteessa.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 1, 6, 3
Suuri: 2, 1, 6, 3, 9, 7

Toto5-3

Suosikki: 6 Arkenttiina on noussut 7-vuotiaana aivan uudelle tasolle ja voittosummassa on kovastikin kasvun varaa. Tamma on toki ottanut laukan kolmeen neljästä viimeisestä ja sen perusteella varmistaminenkin voisi olla paikallaan, kun hevonen on kuitenkin varsin selvä suosikki. Teivossa hyppy tuli 1. kaarteessa, jonka jälkeen hevonen eteni nopeasti uudelleen johtoon ja oli vakuuttava voittaja. Lahdessa tamma kulki lähtölaukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 27-pintaan, joten ennätyksessäkin on korjaamisen varaa.

Haastajat: 9 Hallan Poika on näyttänyt hyvää kuntoa tauon jälkeen, mutta ykköset ovat kiertäneet. Forssassa ori polki 3. ulkoa viimeiset 400 metriä 22-kyytiä, mutta laukkasi voittonsa hieman ennen linjaa. Porissa hevonen puristi johtavan rinnalta loppusuoralla kärkeen, mutta joutui päästämään keulahevosen juuri maalin kohdalla uudestaan edelle.

Lähes vuoden sivussa ollut 14 Antin Helmi petraa tällä hetkellä joka starttiin, mutta kahdelta pakilta tulee luonnollisesti kiire, ellei edelle rankatuilla ole epäonnea. Lahdessa tamma kulki laukan jälkeen 27-kyytiä läpi.

15 Vietävän Viesker on nostanut tasoaan uusissa käsissä. Porin voitto tuli varmasti johtopaikalta, mutta nyt juoksusta tulee monimutkaisempi.

Yllättäjät: 1 Ekosalama käynnistyy kankeasti, eikä ykkösrata suosi, mutta vahva jumpura tulee aina hyvin loppua ja pystyy vapailla laduilla taas tototaistoon. 5 Tähen Lohtu puristi viimeksi vähäverisessä Tammasarjassa ykköseksi, vaikka ravi oli sekavaa. Tehtävä on nyt aika paljon viime kertaa laadukkaampi. 8 Jylhäsäde otti kesäkuun alussa Turussa yllätysvoiton edettyään matkalla johtoon, mutta taso on tuon jälkeen mielummin laskenut kuin noussut.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Arkenttiina avaa johtoon, mikäli käynnistyy ravilla. Suosikin laukatessa pakka on juoksunkulkunkin osalta melko auki.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 9
Suuri: 6, 9

Toto5-4

Suosikki: Vahvoilla suorituksilla kolmeen peräkkäiseen kakkoseen yltänyt 1 Prodigy Shark ansaitsisi pian jo taas voitonkin, mutta ykkösrata on tasaiselle avaajalle pieni vaaran paikka ja mahdollinen loukku. Seinäjoella hevonen kiritti Joseph Bokoa lopussa luovutettuaan tälle matkalla johtopaikan, eikä nyt ole vastassa vastaavaa hirmua.

Haastajat: 5 Albino Brave on kivunnut mukavaan kuntoon kuin varkain. Ruuna oli Vermossa suosikin edellä maalissa, mutta häiritsi tätä viimeisellä takasuoralla karkeasti lähtiessään edestä 2. ulkoa kiriin ja hylättiin. Porissa ruuna kulki pahan laukan jälkeen lujaa ja on nyt ainakin alustavassa peliosuudessa jäänyt aivan liiaksi suosikin varjoon.

9 Cavalier kerää myös paljon peliä, mutta esitykset ovat olleet tauon jälkeen hieman virkamiesmäisiä. Maarianhaminassa hevonen joutui juoksemaan kahdesti, kun ensimmäinen yritys keskeytettiin traktorin ilmestyttyä radalle kesken lähdön. Ruuna piti virallisessa kisassakin taas vain vauhtinsa kirissä. Nyt terävyyttä haetaan etukengättömyydestä, eikä sivuuteta 5-vuotiasta vielä, sillä kykyjä pitäisi olla nähtyä parempaan.

8 Langen's Cza Cza oli Porissa ensin oikein rehti kakkonen johtavan rinnalta ja viimeksi hevonen häirittiin laukalle kesken vahvan kirin. Ulkoa juoksu menee varmasti vaikeaksi, mutta tammalla on nykykunnossaan silti potentiaalia yllättää.

Yllättäjät: 3 Erna's King on pitkästä aikaa järkevällä lähtöpaikalla. Ruuna kiri Teivossa 5. ulkoa viimeiset 700 metriä alle 13-vauhtia ja on tauluaan paremmassa iskussa. 11 Catahecassa Zest olisi viimeksi kamppaillut 2. sisältä totosijasta, mutta kompuroi 2. sisällä laukalle loppusuoran alussa. Nyt juoksusta tulee toki vaikeampi.

Pelijakauma: Prodigy Shark (47 %) on loukkupaikaltaan liikaa luotettu. Albino Brave (11 %) on huippumerkki ja rohkeimpien ideavarma.

Juoksunkulku: Prodigy Shark ei pysty puolustamaan sisältä johtopaikkaa. Erna's King ja Albino Brave käyvät taiston lopullisesta keulapaikasta.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 5, 9, 8
Suuri: 1, 5, 9, 8, 3

Toto5-5

Suosikki: Suomenhevosten illan kovin sarja päättää Toto5-pelin. 8 Merran Jyske on rivin todennäköisin voittaja ja siinä mielessä turvallisin valinta pelien tukipilariksi. Ruuna puutui Lahdessa johtavan rinnalta neljänneksi, mutta kohtaa nyt sopivan vastuksen, eikä juoksustakaan tule aivan yhtä vaativaa kuin viimeksi. Tämän tasoisia lähtöjä hevonen hallitsi Forssassa ja Porissa oikein varmasti.

Yllättäjät: Voitokas 2 Eetu Rols oli Vermossa oudon saamaton ja valui 2. ulkoa taustalle. Ruuna pystyy tietysti tuota parempaan, mutta on nyt arvoitus. 5 Intoiivari on ottanut koronatauon jälkeen pelkkiä laukkoja ja joutui hakemaan kokeesta vauhtia. Ruunalla on potentiaalia tällaiseen seuraan, kunhan turhat paineet purkaantuvat ja ravi alkaa taas maistumaan. 9 Muiston Prinssi ja 6 Mopoheikki ovat vauhdikkaita hevosia, joilla on lopun taisteluhuumorin kanssa paljon parannettavaa.

Pelijakauma: Merran Jyske (67 %) erottuu aiheesta ja kelpaa varmaksi. Intoiivari (4 %) olisi pelimielessä kiinnostavin haku, jos suosikin haluaa varmistaa.

Juoksunkulku: 1 Isosalon Kiira lähtee yksin paalulta ja vetämään joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Mr Big Star 50%
2 Grainfield Ace 30%
5 Questionmark Me 10%
3 Caroline K. 5%
6 Hamis Fameraiser 3%
4 M.T.Lara Croft 2%

Toto5-2
2 Motivated Second 35%
1 Manana 18%
6 Giselle Halm 16%
3 Fiona Norr 13%
9 Arctic Dessert 8%
7 Testimonial 6%
4 Wilds Diamond 2%
8 Lisebet 1%
10 Silent Wanderer 1%
5 Add a Lil Zet 0%

Toto5-3
6 Arkenttiina 48%
9 Hallan Poika 18%
14 Antin Helmi 8%
15 Vietävän Viesker 6%
5 Tähen Lohtu 4%
1 Ekosalama 4%
16 Isosalon Ihme 2%
8 Jylhäsäde 2%
4 Usvattava 1%
7 Y.P. Son 1%
13 Susan Prinssi 1%
11 Mölinä 1%
3 Aurauksen Poika 1%
10 Levoton Tuhkimo 1%
2 Telman Venla 1%
12 Petroff 1%

Toto5-4
1 Prodigy Shark 31%
5 Albino Brave 25%
8 Langen's Cza Cza 15%
9 Cavalier 15%
3 Erna's King 6%
10 Catahecassa Zest 3%
2 BWT Crusader 2%
4 O.F.V.Prince 1%
11 Gunvald 1%
6 Inaccessible 1%
7 Quattro Tilly 0%

Toto5-5
8 Merran Jyske 71%
5 Intoiivari 8%
2 Eetu Rols 8%
9 Muiston Prinssi 3%
1 Isosalon Kiira 3%
6 Mopoheikki 3%
7 Huvin Viku 2%
4 Rojaali 1%
3 Jasun Velho 1%