Ravivihje: Toto5 Rovaniemi 12.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Rovaniemen illan suurin Toto5-suosikki varmistetaan, sillä juoksunkulku saattaa olla maililla aika levoton.

Toto5-1

Suosikki: Tasaisessa Toto5-avauksessa on monta mahdollista voittajaa. 1 Denver Brodde on kilpaillut ahkerasti ja suorittanut pitkään rehdisti. Viikko sitten ruuna kisasi Bodenissa paljon tätä kovemmassa lähdössä, jossa hevonen pääsi kiripuolikkaalla sisältä ulospäin, mutta tuli voimia tallella pussissa maaliin. Denver Brodde kamppaili tuossa kisassa samoista sijoista Brooklyn Hillin kanssa, joka olisi tähän jättisuosikki. Ykkösrata on toki hieman tasaiselle avaajalle mahdollinen loukkupaikka.

Haastajat: 3 Flash Sprucen edellisestä voitosta on rutkasti aikaa ja esitykset ovat ailahdelleet, mutta ihan näin sopivassa seurassa ruuna ei ole kilpaillut aikoihin ja lähtopaikka suosii. Pihtiputaan pitkällä matkalla Gute Band oli odotetusti liian kova vastustaja, mutta muut pysyivät 3. sisältä alkaneella kirillä kurissa.

6 Mountain Hooliganilla on kärkisijoista aikaa, mutta iskukyky selvässä nousussa. Ruuna piti Vieremällä ensiksi johtopaikan, mutta luovutti sen pois ja jäi lopulta 3. sisälle. Sieltä kiritila löytyi myöhään ja hevonen spurttasi Zultanion voittamassa lähdössä mukavasti loppua kovien hevosten kanssa samaan rintamaan. Nyt saatetaan koittaa jo johtopaikalta.

5 Onboard Broline on alisuorittanut pitkään, mutta viimeksi Kajaanissa nähtiin nousukuntoinen esitys. Ruuna kiri 3. sisältä viimeiset 700 metriä 12-pintaan ja polki kovassa seurassa hyvin perille. Nyt riisutaan vielä kenkiä pitkästä aikaa.

Yllättäjät: 9 Quartam de Caelo ravasi viimeksi Kivarin Raindancen takana 2. sisällä ja oli hyvä kakkonen, vaikkei pystynyt heittämään kovalle tammalle varsinaista uhkaa kirisuoralla. Nyt juoksupaikka löytyy kauempaa, kun edessä on kaksi tasaista avaajaa ja kärkeen yltäminen on hankalampaa. 4 Forastero jäi Rovaniemen taukokisassaan 5. sisälle, mistä sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia ja ohjastaja antoi hevosen rullailla hännillä maaliin. Tornion voitossaan ruuna kierteli sitkeästi ja voisi vastaavana toki taistella kärkisijoista tässä, mutta alustava suosikkiasema on pelaajilta varsin mystinen ratkaisu, johon tullee päivän aikana muutos. 12 Willy Fog kyttää vaikealta paikalta mahdollista ylivauhtia, jollaisen sattuessa vahva ruuna ohittaisi kirissä monta. 8 Going Ville tyytyi Oulussa seurailemaan sisäratajuoksulla, mutta palasi tuohon yhdeksän kuukauden tauolta ja hevonen saattaa olla startti alla merkittävästi terävämpi.

Pelijakauma: Aamuun pelijakauma on varsin hassu. Forastero (26 %) on väärä suosikki ja Quartam de Caelokin (13 %) liikaa luotettu. Mountain Hooligan (8 %) on alustavasti paras merkki, mutta eiköhän tämän lähdön pelijakauma elä vielä päivän aikana aika runsaasti.

Juoksunkulku: Flash Spruce ja Mountain Hooligan avaavat parhaiten. Jälkimmäinen on suosikki johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 3, 6, 5
Suuri: 1, 3, 6, 5, 9, 4, 12

Toto5-2

Suosikki: Suomenhevosten kovin sarja on Rovaniemellä normaalia vähäverisempi, kun Jouko Kankaan kovanaamat valitsivat Rovaniemen sijaan Kaustisen viikonlopun. 7 Svartsjöfaks on selkeä suosikki ja vaikuttaa tähän porukaan ylikylältä. Ori oli Oulussa hyvä pitkältä tauolta ja puristi huomattavasti tätä kovemmassa lähdössä johtavan rinnalta kakkoseksi. Hevonen jäi tässä välissä kerran pois, mutta eiköhän kyse ollut jostain aika pienestä murheesta, kun hevonen on näin pian taas viivalle.

Yllättäjät: 8 Vilkkaan Tuuri oli etukengittä positiivinen eilen Kaustisella. Ruuna eteni alkulaukan jälkeen 4. sisälle, josta se polki kirilenkin 26-pintaan ja taisteli tiukasti totosijasta. Nyt palataan tosin alustavan infon mukaan vanhaan balanssiin. 4 Tro Fax Stjärna ei viihtynyt viimeksi kuraisissa olosuhteissa, mutta pystyy kuivalla kelillä parempaan. Ruuna tosin sijoittuu mielummin kuin voittaa. 2 Tarun Tuhkimo käynnistyi viimeksi varsin tahmeasti, mutta kierteli sen jälkeen rehdisti. Nyt hevosen pitäisi päästä alussa lähemmäksi kärkeä.

Pelijakauma: Svartjöfax (57 %) voisi olla sopivassa seurassa vielä alustavaakin suurempi suosikki.

Juoksunkulku: 1 Kangster johtaa alun, mutta Tro Fax Stjärna tulee nopeasti rinnalle keulapaikka mielessään. Eiköhän suosikillakin ajeta varsin aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-3

Suosikki: Muutto pohjoiseen taisi olla parasta mitä 2 Mic Manin uralla on tapahtunut, sillä hevonen on ottanut viime kesästä lähtien kymmenestä kisasta 7 voittoa ja 3 muuta totosijaa uusissa maisemissa. Kevättauko ei ole näkynyt otteissa, sillä sen jälkeen on tullut kaksi oikein varmaa ykkössijaa ja menestyskulku on jatkunut, kuin hevonen ei olisi poissa ollutkaan. Vastus on sopiva ja lähtöpaikka hyvä, joten ruunan tappio olisi yllätys. Päälle 80 prosentin peliosuus on kuitenkin jo niin mojova, ettei hevosen varmistaminenkaan kuitenkaan ole ihan pöljä ajatus.

Haastaja: 12 Tilda Sonik voitti suosikin tapaan Kemijärvellä johtopaikalta, eikä ole sitä hevosena hirveästi perässä, vaikkei ole pystynyt ihan vastaavaan voittokulkuun. Hankala lähtöpaikka muuttuu parin takarivin poisjäännin myötä aivan kohtalaiseksi lähtöasemaksi.

Yllättäjät: 3 Enjoy Boost kiersi Oulussa alun kolmatta ja oli tekemässä johtavan rinnalta rehtiä esitystä ennen loppusuoran laukkaansa. Startti alla ori saattaa olla entistäkin parempi. 5 The Chief of Rome on vauhdikas ruuna, joka onnistuu harvoin, mutta jota roikottaa mielellään peleissä mukana silloin, kun peliosuus on maltillinen. 8-vuotias tekee suosikin juoksusta ainakin hankalamman, jos vain kiihtyy ravilla matkaan. Nopea 7 Bone's Star kaipaisi loppuun lisää puristusta, mutta on pärjännyt aiemmin tätä kovemmissakin lähdöissä.

Pelijakauma: Mic Man (80 %) on liian suuri suosikki.

Juoksunkulku: Mic Man avaa hyvin, mutta eturivissä on muitakin nopeita ja maililla juoksusta saattaa tulla aika levoton. 4 Badboy Birdie, The Chief of Rome ja Bone's Star osaavat kiihdyttää oikein tulisesti, jos ohjastajilla on merkki päällä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 12
Suuri: 2, 12, 3, 5

Toto5-4

Suosikki: 8 Mr McCool on sekavan Toto5-pelin neljännen kohteen paras hevonen, muttei täysin luotettava suorittaja. Ruuna kadotti viimeksi viimeisen takasuoran alussa 4. sisällä tyystin ravinsa, laukkaili ja keskeytti. Arvoituksellinen suoritus alla hevonen kaipaa suosikkina varmistuksia, vaikka vastus ei pelotakaan.

Haastajat: 2 Incredible Train kiri Kajaanissa kakkoseksi 3. sisältä. Esitys oli uran paras, muttei sopivassa seurassa mikään mahtisuoritus. Ruuna pääsee paalulta heti kärkiryhmään, muttei nyt paljon pelattuna ole silti mikään äärimmäisen kiehtova sijoituskohde.

15 MAS Commander jyrää takaa monen ohi, vaikka sarja ei istu. Ruuna on tottunut kiertelemään ja tuli toissa startissaankin 3. ulkoa sijoitustaan positiivisemmin, kun kärki lopetti 13-kyytiä ja sisärata veti.

1 Euphoria Hill olisi tosi hyvä hevonen tähän porukkaan, mutta vire on kysymysmerkki, eikä kuskikaan ole onnistunut ohjastamaan totoravitasolla vielä useista yrityksistä huolimatta viidettä sijaa korkeammalle. Rovaniemen taukostartissa tuli laukkaa ja se onkin ollut tammalle tuttu askellaji. Ehjällä juoksulla hevosella on potentiaalia 17-tulokseen ja se olisi kovaa valuuttaa tähän.

3 Tagged Artist aloitti viime syksynä totoravitasolla kahdella voitolla, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa. Potentiaalia on kuitenkin riviä parempaan.

16 Ego Hoss on riviään pystyvämpi tapaus, mutta varsin sopimattomassa sarjassa ja valmentajakin painottaa, että massiivisen kokoiselle hevoselle haetaan tauolta lähinnä ehjää starttia. Ruunalla on ollut tänä vuonna poikkeuksellisia ongelmia kaarteiden kanssa, vaikkei se aiemminkaan niitä täydellisesti ravannut.

12 Oilhassan aloitti kauden hyvillä esityksillä, mutta Kaustisen eilinen suoritus jätti isoja kysymysmerkkejä. Ruuna tuli hännillä huonolla ravilla sisään ja tavallaan ihmetyttää, että se on yleensäkin osallistumassa näin pian tuollaisen suorituksen jälkeen.

Pelijakauma: Incredible Train (27 %) on liikaa luotettu. MAS Commander (4 %) puolestaan kiehtovin haku.

Juoksunkulku: Incredible Train ja Tagged Artist hamuavat johtoon. Mr McCool tulee takamatkalta nopeasti eteenpäin keulapaikka mielessään.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 15, 1, 3, 16
Suuri: 8, 2, 15, 1, 3, 16, 12

Toto5-5

Suosikki: Veteraanit kokoontuvat tuttuun tyyliin lähtöviivalle Rovaniemen lämminveristen avoimessa. 5 Stay Alert on ideasuosikki. Ruuna aloitti hyvällä esityksellä uudesta tallista, kun se kiersi Kemijärvellä pitkällä kirillä taustalta kakkoseksi. Viimeksi hevonen jäi 2. sisälle paljon voimia tallella pussiin ja olisi tilaa saadessaan kamppaillut tätä vastaavassa tehtävässä kärkisijoista.

Haastajat: 4 Maffioso Face palasi viimeksi parrasvaloihin, kun hevonen piti ylivauhtisessa juoksussa 3. ulkoa hitaassa lopetuksessa parhaiten vauhtinsa. Otteet terävöityivät jenkkikärryillä ja infon mukaan niillä jatketaan sunnuntaina.

3 Regent Zet on normaalisti kova luu tällaiseen seuraan, mutta vire on pitkän tauon jäljiltä vielä vähän kysymysmerkki. Ruuna kangistui Torniossa ymmärrettävästi johtavan rinnalta, kun vauhti oli kovaa. Lyckselessä paha lähtölaukka pilasi pelin.

6 Only Eyes Broline oli onneton viimeksi Bodenissa ja palaa nyt pikkutauolta kysymysmerkkinä.

Yllättäjät: 7 Labero Broline on uusi nimi näissä lähdöissä. Vanha herra tuli Torniossa hänniltä mukavasti, eikä ole sen perusteella paljon parhaita perässä. 1 Baretta Bokon parhaat päivät alkavat olla takana, mutta ruuna pujotteli viimeksi ihan mukavasti loppua sisäratajuoksun jälkeen, eikä nyt ollut maalissa kovin kaukana Maffioso Facesta. 8 Pharaon Face taipui viimeksi ylivauhdin jälkeen johtopaikalta. Ruuna osallistuu taas ulkoakin kiihdytykseen. Lopussa saisi olla enemmän puristusta.

Pelijakauma: Stay Alert (24 %) saisi erottua jonkin verran muista.

Juoksunkulku: Regent Zet ohittaa sisäpuolen hevoset ja pystyy torjumaan muut paitsi Pharaon Face saattaa olla sillekin liian nopea.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5
Suuri: 5, 4, 3, 7

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
1 Denver Brodde 25%
6 Mountain Hooligan 16%
3 Flash Spruce 16%
5 Onboard Broline 13%
9 Quartam De Caelo 9%
4 Forastero 8%
12 Willy Fog 6%
8 Going Ville 2%
10 Max the Flax 2%
7 Kennet Sisu 1%
11 Radical Way 1%
2 Uncle Tupelo 1%

Toto5-2
7 Svartsjöfax 76%
8 Vilkkaan Tuuri 8%
4 Trö Fax Stjärna 6%
2 Tarun Tuhkimo 4%
3 Caro 2%
6 Kuuraparta 2%
1 Kangster 1%
5 Meren Ritari 1%

Toto5-3
2 Mic Man 56%
12 Tilda Sonik 20%
3 Enjoy Boost 8%
5 The Chief Of Rome 6%
4 Badboy Birdie 3%
7 Bone's Star 3%
10 Mr Joke Diamond 1%
1 Bea Conchita 1%
8 Vilsson Boy 1%
6 Double Cross 1%
11 Leemark's Fabrizio 0%
9 Emerald 0%

Toto5-4
8 Mr McCool 35%
2 Incredible Train 14%
15 MAS Commander 12%
1 Euphoria Hill 10%
16 Ego Hoss 8%
3 Tagged Artist 6%
12 Oilhassan 6%
13 Better Colt 2%
4 Midnight Kingstar 1%
10 Nice Hill 1%
14 Julius Hill 1%
6 Love Alley's Don 1%
5 Jeanluc Pickard 1%
7 Galileo Star 1%
11 Grynet Rivner 1%
9 Get On Day 0%

Toto5-5
5 Stay Alert 32%
4 Maffioso Face 23%
3 Regent Zet 16%
6 Only Eyes Broline 12%
8 Pharaon Face 6%
7 Labero Broline 6%
1 Baretta Boko 4%
2 Viking Olympic 1%
9 Onirique 0%