Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 9.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Toto5-vihjeessä luotetaan periksiantamattomaan A.T. Veetiin.

Toto5-1

Suosikki: 10 Aatsi tiedetään vahvasti keulariippuvaiseksi menijäksi, joka alkaa pikku hiljaa tekemään yhä parempia juoksuja muualtakin, kun rutiinitaso karttuu. Härmässä ruuna matkasi 3. sisällä ja kiri varsin asiallisesti perille kellottaen uuden tasoitusennätyksen. Voittonsa Aatsi otti keulasta - kuinkas muuten. Rattailla on nopea kuski, joka pyrkii juoksulangan paikalta mitä todennäköisimmin johtopaikalle aikaisessa vaiheessa juoksua.

Haastajat: Myös 8 Jepulis on parhaimmillaan, kun hevonen pääsee vastaamaan vastustajilleen. Ohituspuuhissa se ei ole omimmillaan. Torniossa ruuna pääsi keulaan, mistä sitkeä menijä vastasi ulkopuolelta ohitusta yrittäville. Herra Heinämies latoi niin ulkoa tulemaan, ettei Jepulis tälle pystynyt vastaamaan. Kovalle menijälle ei ollut häpeä hävitä. 7 Särkän Kalle oli vielä Mikkelissä tasainen kirissään, mutta Teivossa ori oli parempi eikä hävinnyt keulasta voittoakaan paljoa tallikaveri Tähtisekille. 9 Pikku-Ryti teki Kajaanissa väkevän kirin kolmannella radalla ilman selkää, muttei ollut Kemijärvellä ollenkaan parhaimmillaan 2. ulkoa. Vahva menijä pystyy tekemään hyvin töitä ulkoradoilla.

Yllättäjät: 1 Siporin Santtu avaa ainakin aluksi johtoon ja myöhemmin Aatsin selkä kelvannee. Lappeessa ruuna laukkasi keulasta päätöspuolikkaan alussa. 6 Hymynkare laukkasi tauolta paluussaan alussa ja menetti pelin. Ruuna on oleellisesti tauluaan parempi menijä. 13 Sokker paikkasi Kaustisella mainiosti lähtölaukan ja oli sijoitustaan parempi. Vermossa uusinnat koituivat kohtaloksi (ks. tallikommentit). Kunnossa ei ole vikaa tällä hetkellä. 3 Vikkeer ei ole vielä esittänyt parastaan, mutta pystyy parantamaan mitä enemmän startteja kertyy runkoon kauden aikana. Voitto olisi Seinäjoella yllätys, mutta revityksiin ruuna kuuluu. 11 Tuulensuvi kiri Seinäjoella varsin terävästi viimeiset metrit ja kilpailee nousuvireessä.

Pelijakauma: Suosikkien osalta ei huomautettavaa. Yllättäjistä löytyy alipelattuja rukseja.

Juoksunkulku: Siporin Santtu avaa johtoon ja odottaa Aatsin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10, 8, 7, 9, 1, 6, 13, 3, 11
Suuri: 10, 8, 7, 9, 1, 6, 13, 3, 11

Toto5-2

Suosikki: 5 Indyana Joness on toinen kovista kakkoskohteessa. Ruuna otti Jyväskylässä omansa etenemällä voimalla keulaan toisessa kaarteessa eikä voitosta jäänyt tämän jälkeen epäselvyyttä. Kuusivuotias veti vauhdilla ja voitti pystyyn. Teivossa vauhtijuoksussa ruuna kiersi kolmannen radan kautta 2. ulos, mistä ruuna otti maksimit kovien Night Guardin ja Joseph Bokon jälkeen. Indyana Joness ei ole maailman parhaita kaarrejuoksijoita, mutta sisällä on sen verran voimakas moottori, että ruuna pystyy paljoon juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat: 1 Exit Fastback teki hyvän juoksun vuoden tauolta ja runttasi 5. ulkoa kierroksen kirinsä rehdisti perille. Ori pystyy parantamaan saatuaan startin alle ja ykkösradalta se pääsee sen verran hyvin matkaan, että keulajuoksu on täysin mahdollinen. 11 Baron Box nousi Teivossa 5. sisältä mainiosti neljänneksi eikä hävinnyt kuin mitan Indyana Jonessille. Vermon esitys ei ollut ainakaan huonompi, kun ori pystyi liikenneruuhkista huolimatta nousemaan tototaistoon kolmatta ja neljättä rataa pitkin. Kuusivuotias on vireen puolesta lähdön parhaimmistoa, mutta lähtöpaikka pudottaa sen osakkeita jonkin verran.

Yllättäjät: 3 Dalton Hoss nousi Teivossa 4. sisältä neljänneksi ja jatkaa hyvässä iskussa. Loistopaikalta se kuuluu suosikkikaksikon vakavimpiin uhkaajiin. 2 Snowline Ace laukkasi Härmässä alussa, mutta teki tätä ennen hyvän juoksun 2. ulkoa. Oulun kaltaisella esityksellä totosija ei ole mahdoton lopputulema. 7 Jeppas Roulett nousi Härmän TuplaWoltissa 3. sisältä taistoon voitosta. Kengittä parantanut ruuna kilpailee nousuvireessä, mutta seiskaradalta voi olla ongelmia tiedossa juoksunkulun suhteen. 9 Flight Deck aloitti uudessa kotimaassaan tasaisella esityksellä 2. ulkoa. Marginaali voittajaan venyi lopussa sen verran selväksi, että otteiden on parannuttava selvästi jos hevonen mielii olla kärjessä. 8 Unequalled Stride lopetti Turussa hyvin 4. sisältä, muttei ollut Porissa samaa tasoa 4. ulkoa jääden viimeiseksi. Kykyjä olisi nähtyä parempaan.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu ja kahdella merkillä pärjää pitkälle tässä kohteessa. Yllättäjistä Snowline Ace (1%) on turhan unohdettu.

Juoksunkulku: Exit Fastback avaa keulaan ja saa Indyana Jonessin rinnalleen.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 5, 1
Suuri: 5, 1, 11

Toto5-3

Suosikki: 8 A.T. Veeti teki paussilta mainion suorituksen ja runttasi johtavan rinnalta väkevästi perille. Ori sai startin alle ja tälläkin kertaa sillä tähdätään valmentajan mukaan tämän mielipaikalle johtavan rinnalle. Siitä periksiantamaton menijä pystyy paljoon ja starttaa suosikkinamme matkaan.

Haastajat: Vaikka 6 Liisan Tulilintu oli vakuuttava viimeksi keulasta, putoaa tamma joko tai-tyyppisenä menijänä haastajaksi. Volttilähtö ei suosi tulista tammaa, jolla on toisinaan hankalaa päästä ehjästi matkaan. Mikäli Liisan Tulilintu avaa ravilla, lähdössä ei silloin kävellä. Sisältä löytyy sen verran voimakkaasti vääntöä, ettei hevonen koskaan lyö kävelyksi reippaastakaan temposta vaikka toisinaan tempo loppua kohden luonnollisesti laantuukin. 4 Sävel-Taika ei Teivossa vakuuttanut 6. sisältä, mutta viimeksi oli eri ääni kellossa, kun tamma sai pari starttia alle ja kengät heitettiin tallin nurkkaukseen. Sävel-Taika matkasi sisäradalla hännillä ja sai toiseksi viimeisessä kaarteessa vapaan radan eteensä. Tämän jälkeen Sävel-Taika tuli hyvin ja oli kolmantena maalissa Liisan Tulilinnun ja Hetviinan jälkeen. Sävel-Taika kilpailee tällä hetkellä nousukunnossa.

Yllättäjät: 5 Elias Juonetar juoksi johtavan takana Jyväskylässä, missä tasaisen reipas matkavauhti ei suosinut. Tamma on parhaimmillaan selästä ja silloin, kun matkalla otetaan tempoa pois. Elias Juonetar oli Härmässä laukan jälkeen sen verran positiivinen, että kyseessä on selvästi tauluaan vaarallisempi kilpuri tällä hetkellä. 1 Tutun Impin kunnossa ei ole vikaa, ja tamma pystyy kamppailemaan totosijoista, mikäli ohjastaja pääsee sillä asiallisesti matkaan. Tutun Impi on tahmea avaaja, eli ensimmäinen puolikas on sen osalta kriittisin hetki. 7 Larvan Hurmos laukkasi Suur-Hollola -ajossa toiseksi viimeisessä kaarteessa sisäradalta. Aikaisemmin ori lopetti aivan hyvin, eli kunto on hyvä. Viime kertaista sopivammassa lähdössä ori pystyy kamppailemaan totosijoista. 3 Akaasia hakee vielä parasta virettään. Härmässä tamma taipui johtavan takaa.

Pelijakauma: A.T: Veeti (26%) käy kakkossuosikkina mainiosti varmaksi. Elias Juonetar (2%) on yllättäjistä kiinnostavin ruksi.

Juoksunkulku: Liisan Tulilintu etenee ravilla keulaan ohi Akaasian ja Elias Juonettaren. Tämän laukatessa Akaasia juossee keulassa. A.T. Veeti kiertyy toiselle ilman selkää.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto5-4

Suosikki: 2 Joseph Boko voitti uran avauksen hurjalla tasoitustuloksella 15,4 eikä ole tämän jälkeen startannut voltista. Viidentoista peräkkäisen autolähdön jälkeen Seinäjoella koittaa uran volttilähtö numero kaksi. Mikäli kyvykäs ruuna pääsee ravia matkaan, saavat muutkin laittaa parastaan pöytään. Sen verran vakuttava hevonen on paussin jälkeen ollut. Teivossa ruuna piti johtavan rinnalla vauhdin raikkaana ja tsemppasi kakkoseksi Night Guardin jälkeen. Vermossakin hevonen juoksi toisen radan veturina ja oli jälleen periksiantamaton vieden voiton ansaitusti. Tällä kertaa lienee tiedossa keulajuoksu, sillä 2600 metrillä täryjyrälle tuskin aletaan vastaamaan.

Haastaja: 13 Sahara Sandstorm kiri Suur-Hollola -ajon välierässä neljänneksi ja meni finaaliin, missä ruunalla ei ollut tasavauhtisena menijänä mahdollisuuksia parempaan 6. sisältä, kun matkalla mentiin hiljaista kyytiä ja lopetettiin terävästi. Tällä kertaa Sahara Sandstorm starttaa omiensa joukossa ja hyötyy lyhyestä starttivälistä.

Yllättäjät: 1 Prodigy Shark kamppaili Teivossa 2. ulkoa mukavasti Credit To Love vastaan joutuen päästämään tämän lopussa edelleen. Viimeksi oppilaslähdössä ruuna kiersi 3. ulkoa kolmanneksi ja peri kakkossijan vastustajan hylkäyksen myötä. Kunto on hyvä ja loistoasemista totosija on otettavissa. Ruuna on ollut erittäin suoritusvarma, mutta nähtäväksi jää, riittääkö hevosen kovuus lopussa voittoon saakka. 12 Sir Robert kesti Kuopiossa neljänneksi johtopaikalta ja lopetti viimeksi sisäradalta totoon. Kunto on nousussa kirikykyisellä menijällä. Huono ei ole vire myöskään 10 Sahara Rougella, joka oli Seinäjoella sijoitustaan parempi takapareista. Halsualla ruuna kiersi 3. ulkoa kakkoseksi osoittaen jatkavansa hyvässä iskussa. 6 Daddy's First palaa paussilta ja on aikaisemmin tarvinnut valmentajan mukaan startteja alle. 5 Shiny Boss on tauluaan parempi menijä ja pystyy ehjällä juoksulla kirimään säästöjuoksun jälkeen terävästi. 4 Gunvald sai startin alle ja pystyy parantamaan. Matka tuskin on miinusta, kun kyseessä on enemmän jaksava kuin nopea menijä.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Joseph Boko hakee johtopaikan nimiinsä avauspuolikkaan aikana ja saa tämän jälkeen tehdä oman juoksun. Ainakin siihen asti kunnes Sahara Sandstorm tulee rinnalle, mikäli tällä ajetaan eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 13

Toto5-5

Suosikki: Toto5-pelin päättää tasainen nelivuotiaiden tammojen vääntö. Alkuvauhti oli Porissa ymmärrettävästi turhan reipasta 10 Believe Your Dreamille, joka joutui lopussa päästämään yhden vastustajan edelleen. Viimeksi tamma sai tasaisen reissun 3. ulkoa, mistä hevonen voitti "suoran mitalla". Kunto on nousussa ja Seinäjoella tamma starttaa matkaan suosikkina.

Haastajat: 1 Sahara True Lies on viime kisoissaan juossut Mascate Matchia vastaan. Tällä kertaa tamma pääsee starttaamaan sopivammassa tehtävässä ja kuuluu monipuolisena menijänä pakkomerkkeihin. 3 Moonlight Velvet on uransa kymmenestä autolähtöstartistaan yhdeksän kertaa avannut matkaan takarivistä ja ainoa eturivin paikkakin oli kasirata. Tällä kertaa lähtöpaikka on ensimmäistä kertaa kunnollinen, mistä mitataan tamman todellinen lähtönopeus. Tuskin nelivuotias pystyy alussa vastaamaan rinnalta taipaleelle ampuvalle 4 Club Nord Yankeelle, joka kamppaili Jyväskylässä voitosta sisäradan ohituskaistaa pitkin. Kouvolassa tamma kiersi 3. ulkoa mukaan voittomatsiin. 11 Skyfall Sofie voitti Turussa 2. sisältä sopivan lähdön. Härmässä tehtävä oli tasokkaampi, mutta myös tamma meni eteenpäin ja pystyi kirimään ykköseksi 4. ulkoa. Nelivuotias on parantanut otteitaan startti startilta.

Yllättäjät: 7 Donna Leonoran juoksut ovat menneet usein turhan hankalaksi ja tälläkin kertaa lähtönumero on turhan suuri. Tehtävä ei nimien puolesta olisi mahdoton, jos juoksu onnistuisi. 6 Arctic Dessert laukkasi Jyväskylässä etusuoralla kuolemanpaikalta ja viimeksi ensimmäiseen kurviin. Laukkoja tulee turhan tiheään, ja kyseessä on hankala pelikohde. Tauolta palaava 9 Fux tulee seuraavana ja mahtuu kuin mahtuukin mukaan revitykseen.

Pelijakauma: Donna Leonora (2%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Club Nord yankee avaa johtoon ja pystyy juoksemaan keulassa, mutta todennäköisin taktiikka on selkäjuoksu. Jatkossa Moonlight Velvet, Arctic Dessert tai Donna Leonora saattaa edetä keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 10, 1, 3, 4, 11, 7
Suuri: 10, 1, 3, 4, 11, 7, 6, 9

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
10 Aatsi 28%
8 Jepulis 15%
7 Särkän Kalle 12%
9 Pikku-Ryti 10%
6 Hymynkare 7%
1 Siporin Santtu 7%
13 Sokker 5%
3 Vikkeer 4%
11 Tuulensuvi 4%
2 Vinksahti 3%
12 Ypäjä Luotsi 3%
4 Jumiini 1%
5 Tupla-Timo 1%

Toto5-2
5 Indyana Joness 42%
1 Exit Fastback 31%
11 Baron Box 10%
3 Dalton Hoss 5%
2 Snowline Ace 4%
7 Jeppas Roulett 3%
9 Flight Deck 2%
8 Unequalled Stride 2%
6 Julienne Cane 0,5%
4 Raipe Kronos 0,5%
12 Pegasos Bolt 0%
10 Zelda Gowan 0%

Toto5-3
8 A.T. Veeti 33%
6 Liisan Tulilintu 26%
4 Sävel-Taika 13%
5 Elias Juonetar 8%
1 Tutun Impi 7%
7 Larvan Hurmos 5%
3 Akaasia 4%
2 Helun Kuva 1,5%
9 Rapin Aatos 1,5%
10 Tuli-Ritari 1%

Toto5-4
2 Joseph Boko 62%
13 Sahara Sandstorm 16%
1 Prodigy Shark 7%
12 Sir Robert 3,5%
6 Daddy's First 3%
10 Sahara Rouge 3%
4 Gunvald 2%
5 Shiny Boss 2%
11 Sunbird Chelsea 0,5%
9 Klena Vito 0,2%
3 East Jahunga 0,2%
14 Tumble Dryer 0,2%
8 Tour Knight 0,2%
7 Vanyar Pil 0,2%

Toto5-5
10 Believe Your Dream 23%
1 Sahara True Lies 19%
3 Moonlight Velvet 15%
4 Club Nord Yankee 13%
11 Skyfall Sofie 10%
7 Donna Leonora 5%
6 Arctic Dessert 4%
9 Fux 3%
8 India Web 2%
5 Mamacita 2%
2 Celeritas Savage 2%
12 Zirkonia Comery 2%