Ravivihje: Toto5 Teivo 7.7.2020

Julkaistu:

Toto5-vihjeessä luotetaan päätöskohteen Voima-Simon fysiikkaan.

Toto5-1

Suosikki: 6 Blaze Beluga ajautui uran avauksessa melkoiseen katiskaan, kun paalulta lähtenyt valjakko laukkasi ja hidasti pahassa paikassa sen verran, että Blaze Beluga oli pakotettu väistämään eikä laukkaa pystynyt estämään. Tämän jälkeen hevonen kulki mainiosti ja tuli viiemiset 1900 metriä 16,9 -kyytiä josta välikierros 15,6. Tällä kertaa valmentaja vaihtuu Santtu Raitalaan, ja tamma starttaa matkaan suosikkinamme.

Haastajat: 4 Smillaggio oli Lahdessa kelpo kakkonen keulasta ja olisi Turussa kamppaillut ravilla tiukasti voitosta. Ilman loppusuoran hyppyä Smillaggio olisi mitä todennäköisimmin voittanut 17-alkuisella ajalla. Kouvolassa tehtävä oli liian hankala takapareista. Tällä kertaa kolmevuotias tähtää keulaan, mistä esitykset ovat olleet hyviä. 3 Wat Arun Ax aloitti asiallisella esityksellä kuolemanpaikalta ja meni hyvän ajan. Startti alla tamma pystyy petraamaan ja kuuluu pelihevosiin. 5 True Colors saavutti pääjoukon etusuoralla ollessaan sijalla kahdeksan. Vahva päätöskierros nosti sen kakkoseksi. Alla oli taukoa, joten parannusta voi olla tiedossa. 7 Wallis ei uransa avauksessa vakuuttanut, mutta oli viimeksi parempi keulasta. 2 Revolution Wheels juoksi Seinäjoella 3. sisällä ja nosti etusuoralla keulan rinnalle. Siitä tamma tsemppasi mukavasti kolmanneksi. 9 For A Reason palaa tauolta. Tamma teki kaksivuotiaana sen verran hyviä esityksiä, että menestys ei olisi suuri yllätys ensimmäisessä kisassa.

Pelijakauma: Blaze Beluga (13%), Smillaggio (8%) ja For A Reason (4%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Smillaggio tai Wallis avaa johtopaikalle. Wat Arun Ax juossee keulahevosen rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 4, 3, 5, 7, 2, 9
Suuri: 6, 4, 3, 5, 7, 2, 9

Toto5-2

Suosikki: 4 Jylhäväre on ollut tauon jälkeen hyvä ja menee startti startilta eteenpäin. Kauhavalla ruuna nousi 2. sisältä toiselle ilman vetoapua, mistä hevonen voitti lopulta ylivoimaisesti. Seinäjoella oli yksi liian kova vastassa eikä kuusivuotias voinut tälle mitään, mutta piti kaukana tämän takana kakkoseksi. Kuusivuotias aloitti 2. ulkona ja eteni etusuoralla toisen radan veturiksi. Tehtävä näyttää Teivossa sopivalta, joten ruuna pystyy paljoon, mikäli laukat pysyvät edelleen taka-alalla.

Haastajat: 7 Arkenttiina voitti Riihimäellä varmasti edettyään etusuoralla 2. ulkoa keulahevosen rinnalle. Viimeksi tamma otti alussa laukan ja kiersi tämän jälkeen kuolemanpaikalle toisessa kurvissa. Siitä hevonen tsemppasi mukavasti perille. Arkenttiina on ehjällä juoksulla tavoittelemassa parhaita paloja. 9 Ekosalama laukkasi toissa kerralla ensimmäisellä takasuoralla ja oli tämän jälkeen aivan hyvä. Viimeksi ruuna tsemppasi "kakkoskeulan" rinnalta toiselta ilman selkää asiallisesti perille kaukana johtohevosen takana. Kunto on hyvä ja ehjällä juoksulla ruuna pystyy haastamaan suosikkikaksikon.

Yllättäjät: 11 Mattilan Touho oli Härmässä tasainen 3. sisältä ja sai startin alle. Kuskipolitiikka on edelleen kunnossa, kun Santtu Raitala korvaa Mika Forssin. 13 Lentoemo tykitti Seinäjoella viime metrit terävästi. Loppukurvissa tamma teki sen verran tilaa, ettei tuomaristo sitä hyvällä katsonut vaan hylkäsi murtautumisesta. Kunto riittää pitkälle kunhan ajolinjat pysyvät tällä kertaa sallittujen rajojen sisäpuolella. 10 Kartos palaa paussilta positiivisin odotuksin koko kauden mittakaavassa. Vielä ensimmäisessä kisassa odotukset eivät ole suuret. 15 Apteekkari otti Teivossa maksimit 3. sisältä. 1 Frakker puolestaan kiersi Turussa alussa kolmatta ja laukkasi ensimmäisessä kurvissa. Tämän jälkeen ori oli tasainen.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Jylhäväre tai Arkenttiina etenee keulaan riippuen siitä kumpi pääsee ensimmäiset metrit paremmin matkaan. Jatkossa vauhti on tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4, 7, 9, 11, 13, 10
Suuri: 4, 7, 9, 11, 13, 10

Toto5-3

Suosikki: 1 Marcos Gallon on aikaisemmin vaatinut hyvän juoksun kärkipäässä menestyäkseen ja mieluiten selässä. Lähtönopeus auttaa ruunaa melkoisesti saamaan hyviä juoksuja, mutta nykyään viisivuotias ei ole niin yksinuottinen menijä kuin aiemmin. Forssassa johtavan takaa ykköseksi kirinyt menijä oli viimeksi täysin murskaava johtopaikalta. Tällä kertaa juostava matka on puoli kierrosta pitempi, mutta toisaalta vastus helpottuu melkoisesti.

Haastajat/yllättäjät: 5 Andy Velvet parantaa koko ajan. Kouvolassa ruuna seuraili ylivoimaista voittajaa mukavasti 2. sisältä. 9 Le Mirage on ollut toistaiseksi tasainen, mutta voitokas menijä pystyy paljon parempaan. 3 Robert Maguire kesti Turussa johtopaikalta neljänneksi. Hyvin avaava ruuna mitä todennäköisimmin hakee paikkaa johtavan takana, mistä totosija on otettavissa. Riihimäellä 4. ulkoa neljänneksi kirinyt 10 Capercaillie Cock tulee seuraavana ennen tauolta tasaisesti esiintynyttä 11 Fastizz Amia.

Pelijakauma: Marcos Gallon (71%) on Toto5-pelin todennäköisin voittaja, mutta silti ruuna on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Marcos Gallon vastaa Robert Maguirelle, joka menee johtavan kantaan. Matkavauhti rauhoittuu tämän jälkeen.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 1, 5, 9
Suuri: 1, 5, 9

Toto5-4

Suosikki: 4 Uccio on luokkahevonen omiin sarjoihinsa ja ruunalla on kapasiteettiinsa nähden eniten juoksematonta rahaa tässä lähdössä. Tauolta paluussaan ruuna oli sijoitustaan parempi, kun hevonen sinnitteli kovan Sobel Conwayn kupeelta asiallisesti aina maalisuoralle asti. Arna Ruohomäen suojatti kamppaili suoran puoliväliin asti kolmossijasta kunnes maitohapot alkoivat jyllätä. Startti alla Ucciolta pitää odottaa paljon, kun lähtöpaikka on parempi ja ennakkotiedon mukaan hevonen menee kengittä.

Haastajat: 3 Diesel Degato voitti Forssassa helposti johtopaikalta, muttei viimeksi ollut yhtä hyvä samalta paikalta. Ruuna pääsee auton takaa erittäin hyvin matkaan, mutta täydellä matkalla etu on suosikilla. 5 Burnhill's Luck kilpailee yhtä hyvässä vireessä kuin voittokisassaan, mutta laukat häiritsevät menoa. Ehjällä juoksulla se pystyy paljoon kuolemanpaikaltakin.

Yllättäjät: 1 Even Smaller Plum otti Forssassa maksimit 4. sisältä suoraan paussilta. Tällä kertaa tamma pääsee hieman lähemmäs kärkeä ja pystyy startti alla parantamaan. Voitto olisi ainakin pieni yllätys. 6 Wall Street Comery ailahtelee jonkin verran. Riihimäellä ruunalla oli menopäivä, kun hevonen karkasi johtopaikalta ykköseksi. Samassa lähdössä 8 Racehill Victory lopetti 2. ulkoa tototaistoon ja 9 Vitulano Lung tuli 3. sisältä myös positiivisesti. Ensin mainittu tulee hyvänä päivänään raskaallakin juoksulla hyvin perille kuten kuolemanpaikalta. Jälkimmäisellä tähdättäneen jälleen mahdollisimman tarkkaan selkäjuoksuun.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Diesel Degato torjuu alussa Wall Street Comeryn, jos tällä satsataan lähtöön. Ucciolla ajetaan eteenpäin joko keulaan tai johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4
Suuri: 4, 3, 5, 1

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteessa moni asia puoltaa 8 Voima-Simoa, joka jätetään rivin ideavarmaksi. Ruuna sai Riihimäellä startin alle ja pystyy sitä kautta parantamaan otteitaan. Hevonen teki 3. ulkoa väkevän kirin ja ehti maalilinjalla ykköseksi. Tähän kisaan ohjastaja vahvistuu, kun Hannu Torvinen hyppää rattaille. Kyseessä on vahva menijä, jolla ei tarvitse katsella sisäratoja vaan pystyy ajelemaan aktiivisesti. Kärki saattaa pitää matkan aikana kovaa tempoa yllä, mikä olisi vahvan menijän mieleen.

Haastajat: 10 Mikimani runttasi Vermossa kuolemanpaikalta riskisti perille ja oli hyvä Lahdessa 4. ulkoa. Kunto on stabiili ja ruuna pystyy tälläkin kertaa kamppailemaan kärkisijoista. 3 Vauhti Rols ei olisi Lahdessa ravillakaan kestänyt johtopaikalta kärkeen. Aikaisemmin Jyväskylässä ori oli parempi piikistä puolta kierrosta lyhyemmällä matkalla. Tälläkin kertaa keulataktiikka on lähellä. 11 A.T. Erika voitti Teivossa lyhyellä kirillä 4. sisältä ja viimeksi tamma teki asiallisen kirin 2. ulkoa. Se kiersi viimeisellä takasuoralla keulahevosen rinnalle ja kamppaili loppuun asti totosijoista.

Yllättäjät: 6 Masun Vilke kilpailee hyvässä vireessä ja on pystynyt menestymään monenlaisilla eri juoksuilla. Halsualla ori jyskytti viimeisellä takasuoralla kuolemanpaikalta kärkeen ja tsemppasi kakkoseksi. Kajaanissa ori nousi kalkkiviivoilla kakkoseksi ylivoimaisen Carmikkaan takana. Juoksupaikka oli 3. sisällä. 5 Merran Tahti on ollut tauon jälkeen paineissaan. Jyväskylässä tamma lähti pakilta kovaa matkaan, muttei pysynyt kasassa. Vermossa tamma haki takarivistäkin johtopaikan, veti vauhdilla ja taipui lopussa. Mikäli Merran Tahti lähtee ravilla matkaan, vauhtia ei lähdöstä tule uupumaan. Myös 12 Sarmööri on opea menijä ja paras keulapäästä, minne ei tällä kertaa ole asiaa. 2 H.V. Tureks rummutti toissa kerralla kuolemanpaikalta väkevästi perille. Viimeksi lähdönuusinta koitui kohtaloksi eikä ruuna lähtenyt hyväksytyssä lähdössä ravia matkaan. 7 Hurjaharja kilpailee nousuvireessä ja pystyy sopivalla selkäjuoksulla lopettamaan terävästi.

Pelijakauma: Voima-Simo (18%) on kakkos-kolmossuosikkina mielenkiintoinen merkki. Vastustajista A.T. Erika (10%) ei ole ainakaan ylipelattu.

Juoksunkulku: Vauhti Rols avaa keulaan ja päästää Merran Tahdin edelle, mikäli tämä pääsee ravilla matkaan. Muussa tapauksessa Vauhti Rols juoksee piikissä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
6 Blaze Beluga 18%
3 Wat Arun Ax 15%
4 Smillaggio 15%
5 True Colors 12%
2 Revolution Wheels 11%
7 Wallis 11%
9 For A Reason 10%
1 Perfect Time 3%
10 Wera Winner 3%
8 Bretagne 2%

Toto5-2
4 Jylhäväre 32%
7 Arkenttiina 29%
9 Ekosalama 12%
11 Mattilan Touho 7%
13 Lentoemo 5%
10 Kartos 4%
15 Apteekkari 3%
1 Frakker 3%
6 Isosalon Kingi 1,5%
8 Aurauksen Poika 1,5%
2 Apriia 0,5%
3 Natusaani 0,5%
12 Karisman Helmi 0,5%
16 Tolinan Piirto 0,5%
5 Joheriina 0%
14 Valeriana 0%

Toto5-3
1 Marcos Gallon 56%
5 Andy Velvet 17%
9 Le Mirage 12%
3 Robert Maguire 4%
10 Capercaillie Cock 3%
11 Fastizz Am 3%
8 Blues Brother 2%
2 Ducky 1%
7 Bernetta 1%
4 Ofelia Mick 0,5%
6 Majestic Shark 0,5%
12 Chique 0%

Toto5-4
4 Uccio 44%
3 Diesel Degato 18%
5 Burnhill's Luck 14%
1 Even Smaller Plum 7%
6 Wall Street Comery 6%
8 Racehill Victory 4%
9 Vitulano Lung 3%
2 Staro Interstate 1%
11 All Ready Match 1%
10 Silver Wing 1%
7 Amour Avenger 1%
12 Hill Yes 0%

Toto5-5
8 Voima-Simo 26%
10 Mikimani 20%
3 Vauhti Rols 16%
11 A.T. Erika 15%
6 Masun Vilke 8%
5 Merran Tahti 5%
12 Sarmööri 2%
7 Hurjaharja 2%
2 H.V. Tureks 2%
9 Rikastuva 1%
1 Velaks 1%
13 Naskalin Helmi 1%
15 Jasun Velho 0,5%
16 Liinan Liekki 0,5%
4 Lumino 0%
14 Villikuti 0%