Ravivihje: Toto5 Rovaniemi 6.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Rovaniemen Toto5-suositukset laaditaan epävarman, mutta lahjakkaan Hipsun Pojun varaan.

Toto5-1

Suosikki: 7 Hipsun Poju on kehittynyt talven aikana valtavasti. Ori omaa näihin sarjoihin aivan ylivertaiset vauhdit, mutta on epävarma. Kajaanissa 5-vuotias laukkasi kahdesti, ehti silti ensimmäisenä linjalle, mutta hylättiin maalin jälkeen. Kaustisella hevonen jäi lähtölaukassaan kymmeniä metrejä, mutta oli silti jo kierros juostuna johtopaikalla ja voitti pystyyn. On hyvin vaikea arvioida tarkasti, mikä hevosen laukan/hylkäyksen mahdollisuus on prosentteina, mutta ehjällä juoksulla se ei häviä ja ainakin alustava peliosuus kattaa laukkariskin.

Yllättäjät: 2 Hissun Pamelakin on petrannut täksi kesäksi kovasti. Kaustisella tamma luovutti keulapaikan suosikille kierros juostuna ja sinnitteli kaukana sen takana totoon. Valmentaja ajaa nyt itse, kun Tuomas Pakkanen hyppää suosikin kärryille ja se on pieni miinus. 6 Kotirannan Ilo jäi 5. sisältä ja 9 Vilmer Myrberg 3. sisältä viimeksi kauas Hissun Pamelastakin, mutta molempien käyrä on lievästi nousujohteinen. Kemijärvellä uusista käsistä aloittanut 4 Riuska-Poju malttoi pitkästä aikaa ravata ja punnersi johtavan rinnalta rehdisti. Ennätyksestä putoaa Rovaniemellä varmasti osia, jos ravi edelleen maistuu. 11 Vilahus ei ennättänyt viimeksi sopimattomassa sarjassa 100 metrin pakilta kuin viidenneksi, mutta osoitti Rovaniemen voitossaan hyviä kyytejä. Lähtö on nyt toki sitä paljon kovempi.

Pelijakauma: Hipsun Pojun (48 %) alustavassa peliosuudessa on vielä paljon ilmaa laukkariski huomioidenkin.

Juoksunkulku: Hissun Pamela lähtee lujaa ja johtaa, kunnes suosikki marssii jossain kohdassa juoksua eteen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-2

Suosikki: 11 Ariston oli Oulussa kengittä mykistävä. Ruuna veti kaukana muiden edellä ensimmäisen mailin 13,5-kyytiä ja piti vauhdin tyylikkäästi loppuun saakka, vaikka moni odotti, että milloin hevonen taipuu. 5-vuotias ei ole aiemmin ollut toisten takaa samalla tasolla, tokikaan se ei ole ollut lähelläkään Oulun tasoa muutenkaan. Ville Pohjola varmasti tietää hevosensa heikkoudet ja ajaa heti alussa rohkeasti eteenpäin. Viime esityksen perusteella hevonen on pakko nostaa täältäkin rankingin kärkeen.

Haastaja: 5 Stargazer Lily hakee jo viidettä peräkkäistä voittoaan. Sarjat nousevat kovaa tahtia ja viimeksi tappio oli jo lähellä, kun tamma menetti johtopaikan viimeiseen kaarteeseen mentäessä, mutta puristi kuitenkin suoralla uudestaan kärkeen. Voimia ei kyllä enää jäänyt tähteille. Voitokas 6-vuotias on toki edelleen avainhevosia, mutta liian suuri suosikki nyt.

Yllättäjät: 4 Cheval de Fer oli Oulussa laidunlomansa jälkeen nahkea ja hävisi 3. sisältä Aristonille suoran mitan. Valmentajan mukaan hevosen pitäisi nyt olla merkittävästi terävämpi, mutta suosikkikaksikko taitaa olla siltikin liian kova. 10 Hope Maguire ja 6 Wild Nock ovat molemmat paljon sekavaa tauluaan pystyvämpiä hevosia, mutta kummallakin alkaa olla edellisestä ehjästä startista runsaasti aikaa. Kaksikko aloittaa uusista käsistä ja silloin on aina mahdollisuus, että jokin loksahtaa kohdalleen.

Pelijakauma: Aristonin (29 %) kuuluisi olla huomattavasti lähempänä Stargazer Lilya (62 %), ehkä jopa suosikki.

Juoksunkulku: Stargazer Lily avaa johtoon. Ariston yrittänee perästä läpi ja iskee heti vauhdilla kimppuun.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11
Suuri: 11, 5

Toto5-3

Suosikki: 7 Kivarin Raindancen alkukausi oli Ruotsissa tehokas. Tamma palasi kotikonnuillaan Kemijärvellä viimeksi johtopaikalta voittokantaan, mutta ei saa ihan puhtaita papereita. Vaikea sanoa, oliko hevosella voimia, vai jäikö se niin sanotusti odottelemaan muita, mutta viimeinen satanen oli melkoista tervan juontia. Tuon perusteella vauhdikas suosikki tekee nyt mieli varmistaa hieman ulkona olevalta lähtöpaikalta, vaikka pohjimmiltaan se on tietysti kova luu tähän porukkaan.

Haastajat: Suosikin kiinnostavin varmistusmerkki on 1 Spitfire Effe, jolla on toki edellisestä voitosta jo hurjan kauan aikaa. Ori on kuitenkin parantanut selvästi otteitaan kengittä. Oulun starteissa hevonen on kiertänyt joka kerta rehdisti takaa ja pääsee nyt nopeana avaajana lähemmäksi kärkeä.

5 Lord of Tooma palasi Kemijärvellä tauolta kovin odotuksin, vaikka taulu oli aivan sekaisin. Ruuna ajettiin 1. takasuoralla voimalla johtoon ja se piti siitä pintansa. Viime taso ei vielä riitä tässä, mutta startti alla hevonen saattaa vielä parantaa.

3 Quartam de Caelo on kilpaillut paljon jopa Lapin avoimissa ja kerännyt kaivattua kovuutta. Kemijärvellä hevonen oli nahkea 3. ulkoa, mutta pystyy sitä parempaan ja kuuluu hyvältä paikaltaan mukaan.

Yllättäjät: 2 Max The Flax ei ole uusissa maisemissa vielä loistanut, mutta hevonen väläytteli etelässä muutamaan otteeseen vapaalta radalta ja on ehdottomasti rastin arvoinen ihan pelaamattomana. 8 Manofthematch on lähdön kovaluokkaisin hevonen, mutta aloittaa uusista käsistä pahan loukkaantumisen jälkeen hyvin matalalla profiililla. Kokeen suoritus ei vakuuttanut, mutta maltilla viimeistelty hevonen parantaa varmasti ainakin siitä. 9 Poulter kiri toissa kerralla Oulussa taustalta samaa tahtia Spitfire Effen kanssa ja oli kengittä aiempaa parempi. Ylivauhtisessa hevonen voisi yllättää kaikki.

Pelijakauma: Kivarin Raindance (45 %) on liian suuri suosikki ja lähtöön rummutetaan tukevasti merkkejä.

Juoksunkulku: Luvassa on takuulla reipas avaus ja luultavasti koko matka mennään lujaa. Spitfire Effe avaa hyvin, Max The Flaxilla ollaan varmaankin hyvin aktiivisia, Quartam de Caelo pääsee liikkeelle ja suosikki pommittaa ulkoa myös johtopaikka mielessään.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 7, 1, 5, 3, 2, 8, 9
Suuri: 7, 1, 5, 3, 2, 8, 9

Toto5-4

Suosikki: Illan avoin lähtö on Lapin tyyliin melkoinen veteraanien kokoontumisajo. 8 Remote Control on ollut vakiomenestyjä näissä lähdöissä jo monta vuotta ja esittänyt koronatauon jälkeen hyvää kuntoa, vaikka kaksarisijoitukset ovat jääneet vielä haaveeksi. Kemijärvellä ruuna kiersi 5. ulkoa vahvasti totoon. 8-rata ei ole mailille helppo lähtökohta, mutta vastus ei pelota.

Haastajat: 3 Pharaon Face karauttaa ensiksi johtopaikalle ja maililla varmaan koitetaankin siitä. Hevonen on ollut jo pitkään lopussa pehmeä, mutta viimeksi haettiin montésta ryhtiä ja jännä nähdä auttoiko se asiaa.

1 Stay Alert aloitti viimeksi uusista käsistä ja esitys oli positiivinen. Ruuna kiersi 4. ulkoa Remote Controlin edellä ja piti sen lopussa takanaan. Maili ei ole paras matka ja ykkönen saattaa olla loukku, joten hevonen on nyt ainakin kyseenalainen alustava pelisuosikki.

5 Maffioso Face oli viime vuonna yksi näiden lähtöjen suurimpia onnistujia ja voitti mukavat 7 kertaa. Tämä kausi on ollut hieman nahkeaa suorittamista, muttei hevosta kannata vielä tyystin unohtaa.

4 Strillozzo Jet ei pysynyt Kemijärvellä kirissä Stay Alertin ja Remote Controlin kyydissä 6. ulkoa, mutta debyytti uusissa maisemissa oli siltikin ihan positiivinen. Startti alla ruunalta voisi odottaa vielä parempaa.

Pelijakauma: Maffioso Face (8 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Pharaon Face avaa johtoon ja tuskin luopuu maililla paikastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 5
Suuri: 8, 3, 1, 5, 4

Toto5-5

Suosikki: 2 Likusteri tuli Vieremällä mukavasti 4. sisältä, kun kärki lopetti 25,5-vauhtia. Ruuna pääsee ykköseltä nyt mielipaikalleen johtoon, josta se vastaa yleensä sitkeästi ja on aiheesta suosikki.

Haastajat: 4 Leijan Liidolla on ollut laukka herkässä koronatauon jälkeen, mutta Tornion perusteella kunto on edelleen kohdallaan, kun ruuna puristi tätä kovemmassa seurassa pitkällä kirillä totoon.

10 Tro Fax Stjärna sinnitteli Kemijärvellä 2. sisältä kakkoseksi ja piti lopun taistossa kovan Pikku-Rytin takanaan. Tupsujalalla on hyvät vauhdit tähän lähtöön.

Yllättäjät: 8 Tarun Tuhkimo on petrannut koronatauon jälkeen jokaiseen starttiin, mutta on nyt tosi huonosti sarjassa sisällä ja takamatkalla 325 euron vuoksi. 9 Meren Ritari on tottunut tätä kovempaan vastukseen, mutta edellisestä hyvästä ja ehjästä startista alkaa olla aikaa. 3 Caro tuli maaliskuussa Torniossa suosikin takana pussissa maaliin. Laukka on herkässä, mutta ehjällä juoksulla ruuna ei ole mahdoton yllättäjä. 5 Kuuraparta ailahtelee kovasti, mutta omaa hyvän fysiikan.

Pelijakauma: Lähdössä on muutama mahdollinen yllättäjä liian pienellä huomiolla.

Juoksunkulku: Likusteri lähtee vetämään joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4, 10, 8, 9, 3, 5

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Hipsun Poju 71%
2 Hissun Pamela 7%
6 Kotirannan Ilo 4%
4 Riuska-Poju 4%
10 Vilahus 3%
9 Vilmer Myrberg 3%
11 Kairan Kipinä 2%
8 Väylänvarren Heta 2%
5 Suvimyrsky Ram 2%
1 Kairan Kukka 1%
3 Järnäs Joplin 1%

Toto5-2
11 Ariston 44%
5 Stargazer Lily 41%
4 Cheval De Fer 3%
2 M.T. Justawinner 2%
6 Wild Nock 2%
10 Hope Maguire 2%
7 Kice 1%
8 Diamond Shimmer 1%
12 Kenisha Windcape 1%
9 World Class Lindy 1%
1 Edino 1%
3 Almighty Boogie 1%

Toto5-3
7 Kivarin Raindance 35%
1 Spitfire Effe 18%
3 Quartam De Caelo 10%
5 Lord of Tooma 10%
2 Max the Flax 8%
9 Poulter 5%
8 Manofthematch 5%
6 Global Wildlife 3%
11 Kennet Sisu 2%
10 Bold Choice 2%
12 Meslon 1%
4 Garcon Above 1%

Toto5-4
8 Remote Control 24%
1 Stay Alert 18%
3 Pharaon Face 18%
4 Strillozzo Jet 15%
5 Maffioso Face 15%
11 Flynn Boko 3%
7 Onirique 2%
9 Baretta Boko 2%
6 Fakir Victory 2%
10 Mentha 1%
12 Obelix M. 0%
2 Bakels Birdland 0%

Toto5-5
2 Likusteri 35%
4 Leijan Liito 25%
10 Trö Fax Stjärna 18%
5 Kuuraparta 5%
8 Tarun Tuhkimo 5%
3 Caro 5%
9 Meren Ritari 5%
6 Viriteri 1%
7 Kangster 1%
1 Bofori 0%