Ravivihje: Toto5 Lappeenranta 2.7.2020

Julkaistu:

TOTO5
Lappeen Toto5-varma isketään tasaisesti pelattuun päätöskohteeseen.

Toto5-1

Suosikki: 7 Hazella laukkasi Seinäjoen taukostartissaan jo ennen lähtölinjaa ja keskeytti, mutta sen jälkeen on nähty kaksi vahvaa kiriä. Teivossa tamma haastoi tiukasti kovaa Perchpondia ja polkaisi 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 11-kyytiä. Viime startin kaltaisella esityksellä 5-vuotias palaa lähes varmasti voittokantaan tässä sopivassa seurassa, mutta on hyvä muistaa, ettei hevonen ole aiemmin urallaan ollut ihan tasalaatuinen suorittaja.

Haastajat: 2 Glory Luca avaa tasaisesti ja jää aina alussa, joten nopeat kesäkelit eivät ole sille etu. Kouvolassa tamma oli vielä viimeisessä kaarteessa aivan hännillä, mutta kehitti napakan lopetuksen ja ehti kärjen tuntumaan. Vastus ei pelota ja 7-vuotias pystyy kärkipäähän, kunhan se onnistuu alussa hankkimaan edes jonkinlaiset asemat.

11 Spunky Girl oli maaliskuussa tauolta asiallinen, joten voisi olettaa, että nytkin nähdään heti aivan kelpo esitys. Tamman piti aloittaa jo kesäkuun alussa, mutta se kolhi itseään kuljetuksessa ja paluu siirtyi. 6-vuotias on osoittanut osaavansa menestyä monenlaisilla juoksuilla.

5 Rahart on tottunut tätä kovempaan vastukseen, mutta on toisaalta esiintynyt aika pitkään hieman tasaisesti. Vermossa ruuna kiri 4. ulkoa viimeiset 800 metriä 13-pintaan, mutta ei kyennyt juuri ohituksiin. Toisaalta 22-vauhtisen avauskierroksen jälkeen saadaan yleensä kaikille hevosille kivoja kellotuksia.

1 Minmission ehti juosta viime syksynä viisi starttia pitkän taukonsa jälkeen, kunnes jäi taas pitkäksi aikaa sivuun. Valmentajaa ei valitettavasti saatu kiinni kertomaan mistä on kyse. Nopea avaaja on hyvällä paikalla ja suoritti viime elokuussakin tauolta hyvin, joten ei menestyminen ole mahdotonta, vaikkakin iskukyky on luonnollisesti arvoitus.

Pelijakauma: Hazella (48 %) osaa ailahdella ja lähes 50 prosenttia on aika paljon, vaikka viime esitysten perusteella ansaitusti. Glory Luca (8 %) on kuitenkin kiinnostavin merkki.

Juoksunkulku: Minmission avaa hyvin, mutta hakenee tauolta selkäjuoksua. Rahart tai Hazella etenee lopulta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7, 2
Suuri: 7, 2, 11, 5, 1

Toto5-2

Suosikki: Toinen Toto5-kohde on äärimmäisen tasainen lähtö ja juoksunkulku ratkaisee varmasti paljon. 2 Can't Buy Me Love ei ole leijona, mutta nopeana hevosena hyvältä paikaltaan perusteltu ykkösrankkaus. Tamma kiri Kouvolassa 2. sisältä uransa avausvoittoon ja oli Riihimäelläkin 2. ulkoa asiallinen, sillä edelle jäi vain hyviä hevosia. 5-vuotiaalla ajetaan pitkästä aikaa ilman kenkiä ja se on yleensä petrannut sillä balanssilla pykälän.

Haastajat: 7 Hello Kent on voitokas hevonen, joka osoitti Kuopiossa hyvää virettä suoraan tauolta. Kiritila löytyi 3. ulkoa loppusuoran alussa ja hyvä rytminvaihdos tuotti uran kuudennen ykkösen. Ruuna ei avaa kovin kovaa ja juoksu saattaa mennä 7-radalta varsin vaikeaksi, mutta hevosena Hello Kent on toki tähän tehtävään kärkipäätä.

9 Midleton laukkasi Lappeen taukostartissaan 1. kaarteeseen ja putosi hännille. Ruuna kulki sen jälkeen 16,1/1700 metriä ja nousi kierrellen kakkoseksi. Otteet saattaisivat vielä terävöityä startti alla ja talvella pari kertaa pussiin jäänyt hevonen on muutenkin tauluaan parempi.

5 Queasy du Point turhaa usein voimiaan turhuuksiin, mutta pystyy pohjimmiltaan tauluaan parempaan. Nyt riisutaan kengät ja laitetaan jenkit perään ja silloin aamun 4 prosenttia on aika vähän.

10 Privilegium joutui käyttämään Kouvolassa aika paljon papua alkumatkalla ja oli lopulta kohtalainen 2. ulkoa. Ruuna on ollut tauon jälkeen orastavassa nousussa, mutta loppuun kaivattaisiin kyllä terävyyttä ennen kuin hyvät sijoitukset muuttuvat taas voitoiksi.

Yllättäjät: 6 Charming April on pitkältä tauolta arvoitus, mutta tammikuun Vermon starttien kaltaisilla esityksillä voittokaan ei saa olla yllätys. Tamma oli ensin sitkeä johtavan rinnalta tätä kovemmassa lähdössä ja kiri viimeisessään päätöskierroksen alun laukan jälkeen hylättynä juosten maaliin. 8 Anything Goes ei esittänyt Suomen debyytissään ihmeitä 4. ulkoa, mutta vahvistuu nyt Hannu Torvisella ja kykyjä pitäisi olla riviä parempaan. 1 Rebel Race avaa hyvin ja saa juoksun. Tamma sijoittuu todennäköisesti ranking-paikkaansa paremmin, muttei voita kovin mielellään, eikä siten juuri kiinnosta T-pelissä.

Pelijakauma: Lähtö pitäisi olla vielä alustavaakin tasaisemmin pelattu. Queasy du Point (4 %) kiinnostaa uusilla balanssivirityksillä kovasti, mutta peliosuuskin kuumenee varmasti.

Juoksunkulku: Rebel Race ja Can't Buy Me Love avaavat hyvin, mutta kummallakin on normaalisti ajettu ennemmin selästä. Queasy du Point on uusilla balanssivirityksillä varmastikin liikkeellä aktiivisin mielin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 7, 9, 5, 10, 6, 8
Suuri: 2, 7, 9, 5, 10, 6, 8

Toto5-3

Suosikki: 2 Issakan Pouta palasi tauolta aivan hurjassa vireessä ja ehti Lappeessa ykköseksi vielä pahan laukankin jälkeen. Riihimäellä ori kiri 4. ulkoa viimeiset 700 metriä 21-kyytiä ja nousi Heporixin tuntumaan ollen edelleen loistava. Kouvolassa meno ei sitten maistunut lainkaan ja se tekee luonnollisesti hevosesta ison arvoituksen tähän. Jouni Hallikkaan tallikommentissa on pohdintaa asioista mitkä ehkä meni pieleen. Suosikki voittaa tämän lähdön, jos se suorittaa kuten kahdessa ensimmäisessä taukonsa jälkeen, mutta ihan täysin siihen ei voi nyt luottaa.

Haastaja: 3 Tähtituula aloitti Turussa uusista käsistä ja pitkältä tauolta tasapainoisella esityksellä. Tahtova, Julmin ja Uljas Suomalainen karkasivat 2. sisällä juosseelta tammalta, mutta ihan yhtä kovia ei ole nyt vastassa. Startti alla luulisi vielä olevan luvassa parempaa.

4 Siporin Santtu on sekavaa tulosriviään paljon pystyvämpi hevonen, mutta edellisestä tasapainoisesta suorituksesta alkaa olla aikaa. Tällä omalaatuisella hevosella asiat saattavat loksahtaa nopeastikin taas kohdalleen, jolloin se riittää kyllä tässä.

Yllättäjät: 5 Hexan Voksu saattaa olla kisan kovaluokkaisin, mutta pitkään katkonaisesti kilpailemaan päässeellä hevosella on taas alla pitkä tauko. Valmentajan mukaan harjoitusotteet ovat olleet positiivisia. 7 Hanslankari oli Mikkelin taukostartissaan hyvä kakkonen 2. ulkoa, mutta sen jälkeen on tullut laukkoja. Täyden matkan pitäisi olla etu suhteessa mailiin. 1 Vilox seuraa koviakin hevosia ja kovassa vauhdissa, mutta ei lopussa ohita oikein kirveelläkään. Ruuna on kunnossa, eikä hyvä sijoitus yllätä, mutta voitto kylläkin.

Pelijakauma: Issakan Poudan (30 %) kohdalla on arvoituksia, mutta sen pitäisi silti erottua selvemmäksi suosikiksi. Viloxin (19 %) peliosuus on käsittämättömän korkea. Siporin Santtu (5 %) on kykyihinsä nähden aliarvostettu, mutta onnistumisista on toki jo aikaa.

Juoksunkulku: Vilox luovuttaa johtopaikan ensimmäiselle kysyjälle. Issakan Pouta ja Siporin Santtu ovat ykkösvaihtoehdot, mutta kumpikin osaa toki tehdä myös laukan kiihdytykseen.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2
Suuri: 2, 3, 4

Toto5-4

Suosikki: 8 Callela Ikaros on näiden ravien ylivoimaisesti kiinnostavin hevonen. Ruuna paikkasi syksyn Kriteriumissa laukkansa siihen tyyliin, että sitä oltaisiin ehjällä juoksulla saatettu juhlia koko kisan voittajana. Nyt alla on jalkaoperaatio ja pitkä tauko. Valmentajan mukaan hevonen on tuntunut hyvältä ja se saattaa olla tässä rahasarjassa täysin ylivoimainen 8-radaltakin, mutta kysymysmerkkejä on liiaksi, että 4-vuotias kelpaisi Toto5-pelin selvästi eniten pelattuna varmaksi saakka.

Haastajat: 1 Rebel Rapid oli vaisu Mikkelissä tauolta ja nyt pieni arvoitus, mutta hevosena se on loppuporukan parhaita suosikin takana ja hyvällä paikalla oleva nopea avaaja on selvä ykkösvarmistus suosikille.

7 The Rector laukkaili Kouvolassa, mutta rehti ruuna puskee vauhtikestävyydellään tässä korkealle.

5 Herzog Greenwood oli Vermossa tauolta sitkeä kierrettyään matkalla johtavan rinnalle ja on sen perusteella nousussa. Viimeksi tuli laukka jo ennen lähtölinjaa.

Yllättäjät: 12 Cool On Photos esiintyi talvella vahvasti, mutta Lahden tauolta paluu oli luokaton suoritus. Nyt henget ovat auki ja tämä on viime kertaa sopivampi tehtävä. Vauhdikas 11 Ain't She Sweet on kunnossa, mutta parhaimmillaan lyhyellä matkalla ja kärjen läheltä, joten näistä asemista kärkisija olisi yllätys. 6 Gene Touch takoo säännöllisesti sijoituksia kärjen tuntumaan ja on yleensä ollut pikkutauoiltakin hyvä, mutta lähtöpaikka on toki vähän ulkona.

Pelijakauma: Callela Ikaroksen (64 %) kohdalla on kysymysmerkkejä ja varmistaminen on näillä peliosuuksilla paikallaan.

Juoksunkulku: Rebel Rapid pitää sisältä johtopaikan ja tuskin luopuu siitä, ellei suosikki tule hyvin varhaisessa vaiheessa sitä kysymään.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8, 1
Suuri: 8, 1, 5, 7, 12

Toto5-5

Suosikki: Toto5-päätöksessä voitosta kamppailee laadukas joukko nousevia suomenhevosia. 8 Issakan Valo saa suosikin paineet 8-radaltakin. Alkuun on luvassa lisämetrejä, mutta ori on näyttänyt, ettei niitä kaihda. Koronatauon jälkeen on tullut kaksi varmaa voittoa ja lupaus vaikuttaa siltä, että sillä on potentiaalia tässä tarvittavaan ennätyksen parannukseen.

Haastajat: Suvukas 3 Lissun Assi pyöräytti varsan välissä ja on palannut hyvässä iskussa radoille. Lahdessa tamma kiritti kovaa Taistelu Jaskaa tämän takaa kovassa lopetuksessa mukavasti ja on varmasti vielä nousussa kun startteja kertyy.

2 Riksun Kingi esiintyi 5-vuotiaana äärimmäisen lupaavasti, mutta epävarmasti. Ori palasi omistajansa valmennukseen 6-vuotiaaksi ja aloitti Kuopiossa laukkaamalla heti aja-sanalla hylkäykseen. Hevosella ajettiin taustalla hylättynä hiitti, eikä tyyliä sinänsä voi moittia, muttei siitä suurempia kehujakaan voi antaa. Iso, mutta kyvykäs arvoitus.

Yllättäjät: 7 Larvan Iisu on vauhdikas ruuna, mutta alkaa tuntumaan, ettei ole ihan sattumaa, että hevonen kerää nykyisin ennemmin totosijoja kuin voittoja. Lieksassakin tuli johtopaikalta kakkonen, kun voittokin olisi ollut otettavissa. 12 Energia Urho ravasi Mikkelissä suoraan pitkältä tauolta ennätyksensä 2. ulkoa ja on vielä kovasti kehittyvä 6-vuotias, mutta nyt lähtöasema tuntuu voittoa ajatellen liian tukalalta.

Pelijakauma: Issakan Valo (27 %) voisi olla hitusen selvempi suosikki, mutta suosikkikolmikko erottuu selvästi muista.

Juoksunkulku: Riksun Kingi avaa johtoon, mikäli käynnistyy oikealla askellajilla. Rinnalla oleva nopea Lissun Assi ei helpota sitä tehtävää ja Larvan Iisullakin on vauhtia langettaa alkuun painetta. Issakan Valolla ajettaneen ulkoa myös eteenpäin ja se ilmestyy pian kärkiryhmään.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 8
Suuri: 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Hazella 41%
2 Glory Luca 15%
11 Spunky Girl 15%
5 Rahart 12%
1 Minmission 12%
8 Phoenix River 2%
10 Erik Flash 1%
3 Bet on Me S 1%
4 Hamilton Real Lady 1%
9 Venture Warrior 0%
6 E.V. Menina 0%

Toto5-2
2 Can't Buy Me Love 19%
7 Hello Kent 17%
9 Midleton 15%
5 Queasy Du Point 14%
10 Privilegium 10%
6 Charming April 9%
8 Anything Goes 7%
1 Rebel Race 5%
4 Prins Göran 2%
11 Pedro Mint 1%
3 Zamantha Knick 1%

Toto5-3
2 Issakan Pouta 46%
3 Tähtituula 25%
4 Siporin Santtu 10%
5 Hexan Voksu 6%
7 Hanslankari 5%
6 Kihisee 3%
1 Vilox 3%
9 Nopsan Vauhti 2%
8 Veetuli 0%

Toto5-4
8 Callela Ikaros 47%
1 Rebel Rapid 16%
7 The Rector 9%
5 Herzog Greenwood 8%
12 Cool On Photos 8%
6 Gene Touch 3%
11 Ain't She Sweet 3%
2 Live for Greatness 2%
10 Giresse Boko 1%
4 Rascal Zet 1%
9 Grainfield Fanny 1%
3 Luksom 1%

Toto5-5
8 Issakan Valo 33%
3 Lissun Assi 22%
2 Riksun Kingi 22%
7 Larvan Iisu 8%
12 Energia Urho 6%
5 Suikun Chili 3%
11 Kasturo 1%
10 Inton Rilla 1%
6 Vikslena 1%
1 Villi-Sihko 1%
9 Tuurin Poika 1%
4 Välkyn Vesku 1%