Ravivihje: Toto5 Teivo 30.6.2020

Julkaistu:

TOTO5
Eetillä on Teivossa loistopaikka palata voittokantaan.

Toto5-1

Suosikki: Teivon Toto5-peli alkaa kinkkisellä kohteella, jossa on monta mahdollista voittajaehdokasta, eikä suosikinkaan nimeäminen ole yksiselitteinen tehtävä. Pelaajien alustava ykkösrankkaus on 9 Q-Rex Oak. Kyseessä on rehti 4-vuotias, mutta se on vauhtivaroiltaan hieman rajallinen ja menestystä onkin tavannut tulla pidemmiltä matkoilta. Vermossa ruuna kulki 2. ulkoa viimeisen kierroksen 13,5, muttei pysynyt Derbysarjassa alkuunkaan kovan kärkinelikon kyydissä. Nyt vastus on toki sitä sopivampi, mutta perimmäinen ongelma sama, riittääkö speedi.

Haastajat: 2 Bean Dead Cert kerää jatkuvasti paljon peliä ja siihen nähden onnistumisia on tullut harvoin. Viimeksi kokeiltiin jenkkikärryjä ja tuloksena oli pitkä laukka. Nyt palataan tavallisiin kärryihin, mutta riisutaan etukengät ja siitä pitäisi olla merkittävä apu. Ailahteleva tamma ei ole paljon pelattuna koskaan järisyttävän kiehtova pelikohde, mutta hyvältä paikalta tässä kuitenkin perushevosia.

11 Cavalier palasi viimeksi lähes kahdeksan kuukauden tauolta ja oli kovavauhtisessa kisassa 3. sisältä kelpo kolmas, häviten vain koville hevosille. Nyt lähtöpaikka on ongelmallisempi, mutta hevonenkin saattaa startti alla terävöityä hieman.

6 Bravo Sencello aloitti Suomessa komeasti. Ruuna pamautti Teivossa vauhdikkaasti johtoon, luovutti paikkansa pois ja kiri maalisuoraa 10-vauhdissa varmaan voittoon. Lähtö on nyt kovempi ja kyseessä on lievä ylisarja, mutta viimeksi puolen vuoden taukonsa päättänyt hevonenkin saattaa vielä startti alla parantaa.

3 Com Tuff ehti tehdä Matias Salolta kaksi starttia ennen koronataukoa ja esiintyi nousujohteisesti. Valmentajan mukaan hevosella on alla aika tiukka treenijakso ja pelkona on, että ruuna tarvitsee startin kaksi kroppaansa ennen kuin siltä irtoaa parasta potkua. Ei 5-vuotiasta nyt kannata silti tässä tyystin väistääkään, kun suosituksiin rastataan tukevalla kädellä.

5 Glide On Fire on vähemmän pelatuista ehdottomasti merkin arvoinen. Viime vuonna viisi kertaa voittanut tamma oli Killerillä hieman tasapaksu, mutta löysä rata oli luultavimminkin vastaan ja rehti tamma pystyy paljon parempaankin. Esimerkiksi taulussa näkyvä voitto tuli komeasti johtavan rinnalta.

Yllättäjät: 1 One Point antoi Mikkelissä kovavauhtisessa kisassa johtavan rinnalta lopussa hieman periksi, mutta päälle neljän kuukauden tauolta se oli hyväksyttävää. Ruuna on parhaimmillaan voittanut koviakin lähtöjä ja on nyt nappipaikalla. 10 Erna's Kingin juoksut ovat menneet tauon jälkeisissä hankaliksi ja rahkeita on riviä parempaan. 7 Acorn Shellillä on aivan kelvollinen statistiikka Ruotsista. Suomen debyytissään hevonen laukkasi jo ennen lähtölinjaa ja jäi vielä vähän kääntämättömäksi kortiksi, mutta ainakin jatkoa ajatellen oria kannattaa seurata tarkkaan.

Pelijakauma: Tasaisesti pelattu kisa saisi olla vielä alustavaakin tasaisemmin pelattu. Glide On Fire (5 %) ja One Point (2 %) kelpaavat yllättäjinä aikaisin mukaan suosituksiin.

Juoksunkulku: One Point ja Bean Dead Cert pääsevät lujaa matkaan, mutta molemmilla on laukkariski. Bravo Sencello panostaa ulkoa varmasti myös starttiin. Lopullinen juoksujärjestys on yhtä hankala määritettävä kuin lähtö muutenkin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 2, 11, 6, 3, 5, 1
Suuri: 9, 2, 11, 6, 3, 5, 1

Toto5-2

Suosikki: 3 Nu Del vakuutti talvella, eikä ole vielä hävinnyt, joten on ymmärrettävää, että ruuna on pelaajien ykkösvalinta. Valmentaja kuitenkin varoittaa, että talven kisojen jälkeen hevonen sairasti pitkään ja raskaasti, joten vire on nyt melkoisen iso kysymysmerkki. Samoin kuin uran ensimmäinen autolähtö. Potentiaalia toki on voittaa tämäkin lähtö, mutta selvähkö suosikkiasema on näistä lähtökohdista kyseenalainen asia.

5 Angry Beat otti Teivosta kaksi kirivoittoa ennen koronataukoa. Ruunalta on sen jälkeenkin nähty positiivista otetta, vaikka voittosaldo ei ole karttunut. Porissa hevonen kulki laukan jälkeen lujaa ja oli viimeksi pitkään pussissa luovutettuaan 1. takasuoralla keulapaikan pois.

8 Our Lexa on nostanut tasoaan tänä kesänä reilusti. Teivossa voitto tuli pitkällä kirillä ja Riihimäen starteissaan tamma hävisi molemmilla kerroilla vain kovalla Crossfire Annielle osoittaen, että työntekokin kyllä passaa nykyisin. 8-radalta töitä on tosin luvassakin.

2 Shackhills Thunder palaa tauolta, mutta tallin hevoset ovat yleensä aika valmiita. Ruunan talven voitot tulivat johtopaikalta ja 2. sisältä ja hevonen oli selkeästi parempi kärjen tuntumasta kuin kierrellen, joten paikka ainakin suosii.

1 Essi Fastback on kehittynyt tasaisesti starttien myötä. Tamma ei ole vielä loistanut, muttei pettänytkään. Hyvältä paikalta hevosella on totosauma.

Pelijakauma: Nu Delin (37 %) kohdalla on paljon kysymysmerkkejä ja selvä suosikkiasema on kyseenalainen. Angry Beat (8 %) ja Our Lexa (10 %) erottuvat parhaiksi rasteiksi.

Juoksunkulku: Nu Delin käyttäytyminen auton takana on täysi mysteeri, sillä hevonen näkee lähtöauton ensimmäisen kerran harjoituslähdössä. Muista asiallisesti avaavat Essi Fastback, Shackhills Thunder ja Angry Beat. Lopullisen keulanimen määrittäminen ei ole helppo rasti.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 5, 8
Suuri: 3, 5, 8, 2, 1

Toto5-3

Suosikki: Kolmas Toto5-kohde on pieni, mutta yllättävän monimutkainen pelilähtö. Suosikin nimeäminen on todellakin makuasia. Kisaajat ovat rutinoituneita ja tuttuja, mutta monella on ollut paras vire vähän hakusessa viime aikoina. 3 Harmimatic Tinker loisti talvella ihan Toto75-tasolla saakka, mutta koronatauon jälkeen on nähty kaksi hyvin erilaista esitystä. Ensin hevonen kiri Jyväskylässä vahvasti voittokamppailuun, kun taas Kajaanissa kiri katkesi maalisuoralla vähän turhan pahoin. Hevonen on arvoitus nyt, mutta varmasti riittävän kyvykäs voittamaan tämän lähdön.

Haastajat: 6 Captivaten Ruotsin esitykset eivät olleet aivan niin noloja kuin sijoituksista voisi päätellä ja Suomeen palannut, sekä voittamaan tottunut ruuna on varsin hyvin sisällä tässä sarjassa. Lindesbergissä hevonen kiri sisäratajuoksun jälkeen pirteästi ja viimeksi viimeinen sata metriä oli johtopaikalta liikaa, kun avauskierros oli 11,5.

2 Double Revenge luovutti Forssassa keulapaikan Selene Lunelle ja sinnitteli sen perästä mukavasti kakkoseksi. Tammalla on toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän ravivaikeuksia, eikä se ole paljon pelattuna kovinkaan kiehtova pelihevonen, mutta toki tässä yksi monesta.

4 Carleman ei ole onnistunut tänä vuonna. Toukokuun tauolta paluussa ruuna kulki hyvin laukan jälkeen ja joutui Lahdessa taivaltamaan Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa johtavan rinnalla. Hevosta on huollettu viime kisan jälkeen, sen pitäisi olla nyt merkittävästi parempi ja sille tulee pitkästä aikaa jenkkikärryt, joilla taso on yleensä noussut. Mukaan peleihin.

1 Sir Robert aloitti viimeksi tauolta ja uusista käsistä. Varustevirityksisä pelikuumentunut hevonen antoi keulapaikalta lopussa hieman periksi, mutta tempokin oli kovaa, joten ei tuomita ruunaa yhden taukostartin perusteella täysin. Nopealla hevosella on nappipaikalta saumansa.

5 Vanniina FB on ehtinyt olla lyhyellä Suomen urallaan jo monella tavalla epäonninen. Suonenjoella sen lähtö keskeytettiin 500 metriä ennen maalia ja tamma olisi todennäköisesti voittanut sen ensimmäisen yrityksen. "Lähtöjen" välissä oli lopulta vain kymmenisen minuuttia, eikä kuumana käynyt hevonen jaksanut uudessa yrityksessä kuin neljänneksi. Kuopiossa 6-vuotias oli pitkään pussissa ja jossiteltavaa, sekä voimia jäi paljon.

Pelijakauma: Lähtö pitäisi olla huomattavasti alustavaa tasaisemmin rastattu. Double Revenge (38 %) on aivan liian suuri suosikki, sillä sen ei pitäisi olla suosikki ollenkaan.

Juoksunkulku: Sir Robert pystynee puolustamaan sisältä johtopaikan, mutta nyt saattaisi olla selkäjuoksun vuoro, jolloin Captivate olisi ykkösvaihtoehto joukon johtajaksi.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 6, 2, 4, 1, 5
Suuri: 3, 6, 2, 4, 1, 5

Toto5-4

Suosikki: Voitokas 9 Eeti ei ole vielä koronataukonsa jälkeen päässyt kaartamaan voittajaesittelyyn, mutta esitykset ovat olleet nousujohteisia ja seuraava ykkönen tulee pian. Forssassa ori ei päässyt lopussa Aatsista ohi, mutta pinkoi 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 21-pintaan. Takarivin paikka ei ole tässä kohdassa ihan onneton, kun edestä kiihdyttää hyvin avaava 2 Vennelmon Varma.

Haastaja: 6 Lakuri on kilpaillut säännöllisesti kovissa lähdöissä ja sijoittuu jatkuvasti kärkipäähän, mutta voitot kiertävät. Ori vaikuttaa rehdiltä kilpailijalta ja sen perusteella voittojakin pitäisi alkaa jossain kohdassa tippumaan. Härmässä 2. ulkoa edelle jäi vain kivikova kolmikko Koveri-Humiseva-Aatsi.

Yllättäjät: 3 Särkän Kalle näytti lahjansa nuorempana, mutta ongelmia on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi aikuisiällä. Mikkelin taukostartti oli 3. sisältä aivan positiivinen suorite ja toivottavasti hevonen alkaisi päästä vielä kykyjensä edellyttämälle tasolle. Silloin se menestyisi varmasti näissä sarjoissa. Terho Rautiaisen oma valinta kisaan on 1 Tähtisekki, jolla on edessä lupaava tulevaisuus. Jyväskylässä ori suoritti laukan jälkeen kohtalaisesti ja parantanee startti alla. Vennelmon Varma väläytteli viime vuonna, mutta tämä kausi on ollut kankeaa suorittamista. Lieksassa tamma oli jo sinnepäin ja olisiko suunta vihdoin kohti parempaa. Kuningatarkilpailukandidaatilta vaaditaan näyttöjä ja pian. 12 Antin Onnin ura on edistynyt katkonaisesti, mutta hevonen on esiintynyt aina lupaavasti kun se on päässyt viivalle. Lähes vuoden tauko ja rata 12 ovat yhdistelmä, joka vie pelikiinnostuksen tässä kohdassa. 7 Ypäjä Luotsi keräsi ikäluokkalähdöistä hyvän potin, mutta 6-vuotiaana suoritustaso on ollut jopa mystisen heikko.

Pelijakauma: Lähtö on alustavasti suhteellisen oikein rastattu. Eeti (66 %) erottuu perustellusti ja hevonen kelpaa yksinäiseksi merkiksi ainakin pienempiin lappuihin.

Juoksunkulku: Vennelmon Varma ja Särkän Kalle avaavat hyvin, mutta Rankkari tosi kovaa ja se on todennäköinen ensimmäinen keulahevonen. Ruunalla luulisi olevan selkäjuoksun vuoro ja Lakuri voisi edetä lopulta kärkeen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-5

Suosikki: 12 Exit Fastback ravasi 3-vuotiaana jo toukokuussa ja uransa viidenteen starttiin 13-tuloksen täydestä voltista ja se kertoo hevosen luokasta kaiken olennaisen. Sen jälkeen on riittänyt murheita ja tauko on venynyt päälle vuoden mittaiseksi. Kuin kruunuksi paluuseen tärähti rata 12, mutta valmentajan kommentit hevosesta ovat niin positiiviset, että se nostetaan heti suosikiksi. Nieminen kertoi ykskantaan, että huonolta paikaltakin ajetaan voitosta, eikä tunnustellen. Tallin hevoset eivät yleensä juuri startteja tauoiltaan tarvitse ja paikkakin parani lopulta yhden poisjäännin myötä pykälällä.

Haastajat: 3 Marlon Dee aloitti Kajaanissa pitkältä tauolta, uusista käsistä ja kiri 3. ulkoa mukavasti kakkoseksi. Turussa viime vuoden helmikuussa nähtiin osoitus hevosen kapasiteetista, kun se polki oivan talvituloksen 15,5/2100 metriä.

10 We're Gonna Win paransi viimeksi tuttuun tyyliinsä huomattavasti ilman kenkiä ja oli 2. ulkoa vakuuttavan ylivoimainen. Hevonen ei ole aiemmin ollut innokas kiertelemään ja takarivi on iso miinus, mutta uusissa käsissä on toki saattanut tapahtua perustavan laatuinenkin muutos ominaisuuksissa.

8 Pica-Pica Oak on siirtynyt Christa Packalenin talliin. Valmentajan mukaan hevosessa tuntuisi olevan kapasiteettia paljon riviä parempaan, eikä saa yllättyä, jos taso nousee merkittävästikin. Arpamerkki, mutta lähes pelaamattomana mielenkiintoinen sellainen huonolta paikaltakin.

Yllättäjät: 5 Hades sinnitteli Teivossa johtopaikalta tauko huomioiden kohtalaisesti ja ehjä startti teki varmasti hyvää. 4 Boss Birdland ei vaikuttanut Härmässä menestyjältä laukatessaan viimeisen kaarteen lopussa ja askelluskin on nyt aiempaa kankeampaa. Kykyjä on, mutta ruuna on aika iso arvoitus tällä hetkellä. 9 Talladega Ranger oli Mikkelissä 2. sisältä tasainen kakkonen, mutta saattaa terävöityä startti kropassaan. 2 Juicy Gossip kulki Ruotsissa mukavasti, mutta aloitti Suomessa vaisusti. Tammalla on potentiaalia parempaan ja lähtöpaikkakin olisi mainio.

Pelijakauma: Exit Fastback (28 %) saisi olla luokallaan huonolta paikaltakin alustavaa enemmän pelattu. Pica-Pica Oak (3 %) on mielenkiintoinen haku uusista käsistä.

Juoksunkulku: Marlon Dee ohittaa Juicy Gossipin ja saa Hadeksen pian kimppuunsa. Exit Fastbackilla saatetaan ajaa aktiivisesti, ainakin jos vauhti menee hiljaiseksi.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 12
Suuri: 12, 3, 10, 8

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
9 Q-Rex Oak 19%
2 Bean Dead Cert 19%
11 Cavalier 16%
6 Bravo Sencello 12%
5 Glide On Fire 10%
3 Com Tuff 10%
1 One Point 5%
10 Erna's King 3%
7 Acorn Shell 3%
4 Dalton Hoss 2%
12 El Senor Deo 1%
8 Ridgehead Kato 0%

Toto5-2
3 Nu Del 23%
5 Angry Beat 22%
8 Our Lexa 18%
2 Shackhills Thunder 16%
1 Essi Fastback 14%
9 Japp 2%
7 Hogan Star 1%
12 Hila's Elton 1%
4 Doncilious 1%
11 What's Up Cloud 1%
6 Westcoast Venus 1%
10 Mahar Money 0%

Toto5-3
3 Harmimatic Tinker 22%
6 Captivate 21%
2 Double Revenge 20%
4 Carleman 15%
1 Sir Robert 10%
5 Vannina FB 10%
7 Hamis Fameraiser 2%

Toto5-4
9 Eeti 60%
6 Lakuri 22%
3 Särkän Kalle 4%
2 Vennelmon Varma 3%
12 Antin Onni 3%
1 Tähtisekki 2%
4 Rankkari 1%
8 Tähtisäihke 1%
11 Tupla-Timo 1%
10 Niemen Cecilia 1%
5 R.R. Tuike 1%
7 Ypäjä Luotsi 1%

Toto5-5
12 Exit Fastback 40%
3 Marlon Dee 14%
10 We're Gonna Win 12%
8 Pica-Pica Oak 8%
5 Hades 7%
4 Boss Birdland 7%
2 Juicy Gossip 4%
9 Talladega Ranger 4%
1 Summerwind Son 2%
6 Vaniere 1%
7 Wild Luck Love 1%
11 Amiral Ima 0%