Ravivihje: Toto5 Joensuu 29.6.2020

Julkaistu:

TOTO5
Toto5-vihjeessä luotetaan kirikykyiseen Uomo Show:n.

Toto5-1

Suosikki: 10 Rapsodi palasi hurjassa iskussa tauolta ja voitti lähtönsä pystyyn keulapaikalta. Ori avasi 26,5-vauhtia ja lopetti 28,5-kyytiä. Startti alla se pystyy parantamaan, mutta jo viime kertainen suoritustaso riittää pitkälle.

Haastajat: 2 Virin Urho lopetti Oulussa 3./2. ulkoa tiukkaan voittomatsiin ja teki Joensuussakin asiallisesti töitä takamatkalta. Ori lähti etusuoralla kolmannelle ja eteni toiseksi viimisen kaarteen jälkeen johtavan rinnalle tsempaten neljänneksi. Virin Urho ei ole alussa nopeimpia, mutta jaksaa tehdä hyvin töitä päätöskierroksella. 4 Ierikka laukkasi Kuopiossa ulkoradoilta maalisuoran alussa lähdössä, jonka voiton vei Rapsodi. Toissa kerralla ruuna eteni varmaan voittoon 2. ulkoa 29,5-lopetuksessa. 9 Rebella laukkasi Kuopiossa ulkoradoilta maalisuoralla ollessaan etenemässä voittotaistoon. Samassa lähdössä 3 Larkko kesti kolmanneksi tiukassa 25,5-lopetuksessa.

Yllättäjät: 6 Tähteys oli Lieksassa tasainen keulasta ja kokee tähän kisaan ohjastajanvahvistuksen. 12 Särkän Särmä nousi Joensuussa 3. ulkoa kakkoseksi selvästi voittajalle häviten. Samassa lähdössä 13 Troodon oli tasainen 4. sisältä. 7 Myrsky-Yön Leevi laukkasi Kuopiossa viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalta. Onnistuneemmalla juoksulla ruuna on tauluaan vaarallisempi. 1 Hali Rols voitti vuosi sitten pitkältä tauolta ensimmäisen kisansa ja pystyy jälleen samaan. Toki kyseessä olisi yllätys.

Pelijakauma: Suosikkimme Rapsodi on alustavasti pelattu vasta kolmossuosikiksi.

Juoksunkulku: Larkko avaa keulaan ja joko pitää kiinni paikastaan tai luovuttaa sen myöhemmin. Tällöin keulaan etenee Ierikka tai Tähteys.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 10, 2, 4, 9
Suuri: 10, 2, 4, 9, 3, 6, 12, 7

Toto5-2

Suosikki: Kakkoskohteessa löytyy eturivistä monta kovaa lähtijää, joten avaus voi venyä pitkäksi. 6 Amour Song latasi Joensuussa keulaan, veti tasaista läpi ja karkasi maalisuoralla omille teilleen. Ruunan ei tarvinnut laittaa viimeistään pöytään, eli parannettaakin saattaa sisältä löytyä. Amour Song tähtää hyvänä avaajana tälläkin kertaa johtopaikalle.

Haastajat: 7 Adrasthee avasi Kuopiossa johtoon, mutta väliajat olivat ensimmäisen kierroksen osalta sen verran reippaat, ettei hevonen valmentajan mukaan suoraan tauolta jaksanut puristaa perille. Nelivuotias on reipas lähtijä, jolla tällä kertaa haetaan selkäreissua. 1 Clueless Fighter ei ole pöllömpiä juoksuja tauon jälkeen tehnyt. Kajaanissa tamma haki johtopaikan, jatkoi toisessa kaarteessa keulan takana ja tuli mukavasti perille. Viimeksi viisivuotias teki töitä ulkoradoilla ja nousi varmasti kakkoseksi. Tällä kertaa on tiedossa hyvä juoksu kärkiporukassa, sillä viisivuotias pääsee erittäin hyvin liikkeelle.

Yllättäjät: 5 Tinkerbell Harmi otti Mikkelissä ensimmäisessä kurvissa hypyn ilman näkyvää syytä. Tällä kertaa huippunimi Santtu Raitala hyppää kärryille. 10 Royal Date tsemppasi Mikkelissä paussilta kakkoseksi matkattuaan 2. ulkona ja Kouvolassa tamma kesti johtopaikalta neljänneksi. Startit vievät sitä koko ajan eteenpäin. 3 Mercedesbergs olisi viimeksi taistellut sijoista 3-5 ilman laukkaa maalisuoralla. Ori oli tekemässä kelpo kiriä 4. ulkoa. Myös Mercedesbergs pääsee auton takaa tarvittaessa lujaa liikkeelle.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Clueless Fighter, Mercedesbergs, Amour Song ja Adrasthee lähtevät terävimmin matkaan. Amour Song juoksee lopulta keulassa, mutta avaus voi olla reipas.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 7
Suuri: 6, 7

Toto5-3

Suosikki: 5 Gambling Face aloitti Suomessa väkevällä esityksellä, kun ruuna prässäsi ensimmäisellä takasuoralla itsensä keulaan ja voitti varmasti. Kuopiossakin ruuna eteni johtoon, mutta ohjastaja hieman yllättäen antoikin johtopaikan pois. Tilaa saatuaan nelivuotias kiri kovaa, muttei ehtinyt aivan voittoon asti. Gambling Face avaa hyvin ja kamppailee lähdön voitosta.

Haastajat: 7 Blade Runner Dk laukkasi Joensuussa lähtöön. Jatkossa hevonen eteni etusuoralla johtohevosen rinnalle ja tsemppasi mainiosti loppuun. Monta asiaa muuttuu viime kertaiseen nähden, kun ruuna sai startin alle, kärkikuski Raitala hyppää kärryille ja lisäksi hevoselle laitetaan tähän kisaan vetolaput. 9 Jasmine Zon nousi Joensuussa kakkoseksi 2./3. ulkoa. Viimeksi tamma jäi johtavan rinnalle, mistä se vastaili niukkaan voittoon ennen Gambling Facea. 2 Nazareth avaa auton takaa reippaasti ja valmentajan mukaan sillä tähdätään keulajuoksuun. Alla on kelpo kirit 3. ulkoa sekä Mikkelistä että Porista. 6 Makemake nousi Kaustisella 3. ulkoa kakkoseksi ylivoimaisen voittajan takana ja viimeksi ruuna oli kahden kahdeksan hevosen volttilähdössä toisen ryhmän paras 2. sisältä. Mailin matka ei ole täysin optimaalinen enemmän jaksavalle kuin nopealle menijälle.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Nazareth katsoo keulat ja saa Gambling Facen rinnalleen. Tempo pysyy tasaisen kovana.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 7, 9
Suuri: 5, 7, 9, 2, 6

Toto5-4

Suosikki: Neljännessä kohteessa laitetaan voima puntariin kolmen kierroksen kisassa. 8 Uomo Show otti Kajaanissa ensimmäisessä kurvissa laukan, mutta pääsi suht' sujuvasti 3. ulos. Sieltä ruuna oli tasainen. Kuopiossa oli eri ääni kellossa, kun hevonen ehti takapareista riuskalla päätöslenkillä selvään voittoon. Hyvällä selkäjuoksulla Uomo Show on paha lyötävä tälläkin kertaa.

Haastajat: 11 Faith In Life laukkasi Kuopiossa viimeiseen kurviin eikä olisi ravillakaan ehtinyt joukon perältä kärkeen. Kisa alla se pystyy parantamaan. Faith In Life ei startannut heti perään uudelleen taukostartin jälkeen, kun hevonen on ollut parhaimmillaan pitemmillä starttiväleillä. 13 Herrera Boko oli Kaustisella tasainen juostuaan lopulta 2. ulkona. Ruuna menee mainiosti kolmen ringin kisan ja kuuluu huomioitaviin.

Yllättäjät: 9 Boulder Lucky tsemppasi asiallisesti kuolemanpaikalta perille niin Oulussa kuin Kuopiossakin. Ongelmat näyttää olevan voitettu kanta ja hevonen menee starttien myötä jatkuvasti eteenpäin. 3 Alladin Bro teki Mikkelissä väkevän lopetuksen 3. sisältä, mutta Kuopiossa tuli laukka alussa 2. ulkona. Ensimmäiset sadat metrit ovat olleet haastavia, kun Mikkelissäkin ruuna otti laukan alkuhetkillä. Tällä kertaa ruuna juoksee ennakkotiedon mukaan etukengittä. Kunto on riittävällä mallilla. 4 Dark Defender menee matkan ja pyrkii haastamaan suht' kovat suosikit. 10 Vincent Croft seuraili Lieksassa 2. sisältä kakkoseksi ja sai startin alle. 5 Boulder Pearl on selvästi tauluaan parempi eikä sitä kannata täysin unohtaa revityksistä. Myös 7 Dancinginthedark on selvästi tulosriviään mojovamman kapasiteetin omaava, mutta tauolta keulariippuvaisen menijän voitto olisi isohko yllätys.

Pelijakauma: Uomo Show on alustavasti pelattu kakkossuosikiksi ja käy rivien Toto5-varmaksi.

Juoksunkulku: Alladin Bro etenee keulaan, mikäli pääsee ravia matkaan. Faith In Life ja Herrera Boko saattavat tulla ajoissa eteenpäin johtopaikka mielessään.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto5-5

Suosikki: 12 Vaellus joutui Härmässä kiertämään kolmannen radan kautta keulahevosen rinnalle eikä jaksanut ymmärrettävästi puristaa loppuun asti. Kajaanissa Vaellus sai hyvän reissun 2. ulkona Polaran takana ja haastoi tämän tiukasti, mutta hävisi senttipelin lopulta maalikamerassa. Tällä kertaa tehtävä on selvästi aiempaa sopivampi ja ori erottuu suosikiksi.

Haastajat: 1 Aron Viima kamppaili Kuopiossa loppuun asti voitosta keulajuoksulla. Ruuna on saanut pari starttia alle ja pystyy parantamaan. Nopealla avaajalla tähdätään mitä todennäköisimmin jälleen koko matkan johtoon. 10 Myrskyri ei lauantaina jaksanut puristaa kuolemanpaikalta reippaan ensimmäisen kierroksen jälkeen. Juoksusta tuli liian haastavaa eikä esitystä voi tuomita. Kajaanissa johtopaikalta voittanut ruuna kuuluu pelihevosiin. 2 Virel voitti Kuopiossa piikistä. Kajaanissa ori ei saanut ajoissa vapaata ja jäi lopulta rintaman taakse vaille kiritilaa. Tällä kertaa juoksupaikka löytyy mitä todennäköisimmin Aron Viiman takaa. 13 Camri parantaa starttien myötä otteitaan. Kajaanissa 3. ulkoa tasaisesti esiintyneen oriin tavoite tässä lähdössä asetettiin kuuden parhaan joukkoon ohjastaja-valmentajan toimesta. 6 Minskaus kesti Härmässä asiallisesti haastavan reissun keulahevosen rinnalla ja meni oman ennätyksensä. Tamma nostetaan mahdollisena yllättäjänä mukaan peleihin.

Pelijakauma: Vaellus on kohonnut liian selväksi suosikiksi yli 50:n peliosuudella. Virel ja Minskaus saattavat jäädä lopulta liian vähälle huomiolle, ja duo mahtuukin mukaan peleihin.

Juoksunkulku: Aron Viima katsoo keulat ja Virel paikan tämän takaa. Matkavauhti on tämän jälkeen tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 12, 1, 10, 2
Suuri: 12, 1, 10, 2, 13, 6

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
10 Rapsodi 20%
2 Virin Urho 19%
4 Ierikka 17%
9 Rebella 13%
3 Larkko 8%
6 Tähteys 7%
7 Myrsky-Yön Leevi 4%
12 Särkän Särmä 4%
1 Hali Rols 3%
5 Lento-Liisa 2%
8 Charmi 1%
11 Oiva Punk 1%
13 Troodon 1%

Toto5-2
6 Amour Song 36%
7 Adrasthee 26%
1 Clueless Fighter 14%
5 Tinkerbell Harmi 8%
10 Royal Date 5%
3 Mercedesbergs 4%
9 Victorious 3%
2 Indianapolis 2%
12 Greedy Pepper 1%
4 Bowie Savoy 0,5%
8 Noisy Mick 0,5%
11 Instatag 0%

Toto5-3
5 Gambling Face 34%
7 Blade Runner DK 23%
9 Jasmine Zon 16%
2 Nazareth 12%
6 Makemake 8%
4 Blue May 2%
8 Jet Setter 2%
10 Sun Sayen 1%
3 Naturgas 1%
11 Ride 1%
12 Glamour Arioso 0%
1 Case Caroline 0%

Toto5-4
8 Uomo Show 30%
11 Faith In Life 23%
13 Herrera Boko 18%
9 Boulder Lucky 9%
3 Alladin Bro 7%
4 Dark Defender 3%
10 Vincent Croft 3%
5 Boulder Pearl 3%
7 Dancinginthedark 2%
6 Rim Bay Gift 1%
2 Snyggosåfin 1%
12 Ramboldo Jet 0%
1 Big Chip 0%

Toto5-5
12 Vaellus 41%
1 Aron Viima 21%
10 Myrskyri 12%
2 Virel 9%
13 Camri 6%
6 Minskaus 5%
3 N.P. Turbo 1%
7 M.A. Piste 1%
5 Nuga Rols 1%
4 Pilkkeen Toivo 1%
9 Underlig 1%
8 Sohvin Santeri 0,5%
11 Lorutyttö 0,5%