Ravivihje: Toto5 Riihimäki 28.6.2020

Julkaistu:

TOTO5
Crossfire Annie ja Yank Match ovat Riihimäen Toto5-pelin jättisuosikit.

Toto5-1

Suosikki: 7 Crossfire Annie ei ole vielä ehjää juoksua hävinnyt ja vaikuttaa hevoselta, jolla on varaa nousta sarjoissaan nopeasti ja paljon. Tammalla pitää ottaa alkumetrit varman päälle, joten 7-radalta on luvassa alkuun kiertelemistä, mutta sen pitäisi tässä seurassa olla pelkkä hidaste. Viimeksi 5-vuotias eteni johtoon kierros juostuna ja otti leikittelevän helpon voiton.

Yllättäjät: 6 Our Lexa on noussut koronatauon jälkeen uudelle tasolle. Ruuna joutui viimeksi tekemään aika lailla töitä avauskierroksella saadakseen johtopaikan statistilta, luovutti sen jälkeen paikkansa Crossfire Annielle ja yritti lopussa haastaa. Uhka oli lopulta vain kosmeettinen, mutta Our Lexankin esitys oli oikein hyvä. 5 Zagat oli viimeksi tauolta tasapaksu, mutta parantanee otteitaan ja pääsee nyt alussa kärkiryhmään, josta hevonen suorittaa yleensä muutenkin terävämmin. Kovaa avaa myös 4 Can't Buy Me Love, joka avasi viimeksi johtoon, luovutti paikkansa pois ja kiri lopulta 2. sisältä uransa avausvoittoon. 3 Zumuman voitti ennen taukoaan johtavan rinnalta, mutta valmentaja olettaa hevosen olevan vielä tukkoinen ja lähtökin on aiempaa kovempi. 10 Respect The Image oli pitkän heikon jakson jälkeen viimeksi hyvä johtavan rinnalta, mutta starttiväli on venynyt taas melko pitkäksi. 12 Zebe Von Bentz laukkasi Forssan taukostartissaan noususta viimeisessä kaarteessa ja on tauluaan kykenevämpi, mutta varsin mahdottomissa lähtöasemissa. 9 Petis Mondon säväytti viime kesänä parissa voitossaan, mutta taso on heitellyt varsin paljon. Tauolta paluu oli vaisu ja laukka merkityksetön. Santtu Raitala yrittää löytää uusia vaihteita 1 No Pitysta, jota suosii ainakin lähtöpaikka.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Crossfire Annie (70 %) on perusteltu suursuosikki.

Juoksunkulku: Eturivissä on räväköitä avaajia useampi, mutta Can't Buy Me Love ja Zagat erottuvat. Crossfire Anniella otetaan varmastikin alkumetrit varman päälle ja ajellaan sitten myöhemmässä vaiheessa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-2

Suosikki: 14 Suviruusuli palasi talvella pitkältä tauolta. Hevosella kesti luonnollisesti pari starttia päästä vauhtiin, mutta sen jälkeen esitykset olivat oikein hyviä tätä kisaa tasokkaammissa koitoksissa. Sama ongelma vaikutti olevan edessä koronatauolta palatessakin. Tamma oli Lahdessa oikein vaisu, mutta on parantanut sen jälkeen harppauksin joka starttiin. Vermossa viime metrit olivat vaikeita, mutta kisassa mentiin matkalla tosi kovaa. Ravivarma suorittaja pystyy hyödyntämään juoksuradan paikkansa ja päässee hyvinkin suotuisiin asemiin.

Haastajat: 9 Suloviima on lähdön selvästi lahjakkain yksilö, mutta sille voi jo melkein lyödä negatiivisen lisänimen krooninen laukkuri. Kädestä loppuvat sormet, kun yrittää ynnätä kuinka monta kertaa ruuna on laukannut menestystään. 8-vuotias voisi voittaa tämän porukan yhden laukankin kera, mutta kun hyppyjä tahtoo tulla eniten loppumatkasta, niin sekin on pieni lohtu. Nyt kokeillaan ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä, jolla on toki pieni mahdollisuus tuoda muutos. Hevonen jota roikottaisi mielellään peleissä yllättäjänä, muttei kovin paljon pelattuna.

Vahva 11 Voima-Simo on edellisen tapaan äärimmäisen epävarma. Ruuna saattaa olla tauolta tukkoinen ja uusi kuskikaan ei välttämättä ole plussaa, mutta kapasiteetiltaan hevonen on kisan kärkipäätä ja pelaamattomana rastin arvoinen. Ennen taukoaan hevonen laukkasi Bilettäjän tuntumasta kakkossijan tätä hurjasti kovemmassa lähdössä ja vastaavana menestyy varmasti.

4 Singer on vauhdikas tapaus ja vaikuttaa paalun parhaalta. Teivossa paineltiin koko matka kovaa ja tamma piti hyvin vauhtinsa.

Yllättäjät: 10 Amoriinin motivaatio heittelee joskus kisan sisälläkin. Seinäjoella hevonen hätyytteli ennätystään ja kulki viimeksikin samoja kyytejä laukan jälkeen läpi, joten kunto on hyvä. 1 Murolii oli Kouvolassa positiivinen ilman kenkiä. Ruuna kampeaa näistä asemista itsensä mukaan tototaistoon, mutta ei kovin mielellään voita. 3 Hovin Turbo sinnitteli Forssassa johtopaikalta ennätyksellään neljänneksi ja vastaava riittäisi toki tässä pitkälle, mutta vire tuskin on tauolta ihan samanlainen. 15 Hurjaharja on sekavaa tulosrivistöään pystyvämpi hevonen, mutta varsin ongelmallisissa lähtöasemissa. 13 Velars on riittävän vauhdikas näihin lähtöihin. Santtu Raitala yrittää nyt vahvistuksena pitää hevosen raiteillaan. 6 Noran Pot on väläytellyt toisinaan, mutta nyt laukkastartteja on jonossa on pitkä rivi.

Pelijakauma: Voima-Simo (2 %) on selvästi aliarvostettu, vaikka epäonnistumisen riski on suuri.

Juoksunkulku: Kaikilla paalun hevosilla on alussa laukkariski, mutta Singer on niistä nopein. Suviruusuli voi päästä nappistartilla takamatkalta johtoon saakka. Suloviimalla ajetaan varmasti myös aktiivisesti eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 14, 9, 11, 4, 1
Suuri: 14, 9, 11, 4, 1, 3, 15, 13

Toto5-3


Suosikki: Kolmannessa Toto5-kohteessa mittelevät tammat. 3 Essie Gonzales aloitti 3-vuotiaana lupaavasti, mutta loukkaantui ja on ollut sivussa yli kaksi vuotta. 5-vuoden ikään ehtinyt aloittelija näytti kokeessa hienolta, pystyy varmasti nipistämään tuosta tuloksesta reilusti ja valmentaja vaikuttaa oikein optimistiselta. Hevonen saa suosikkiaseman, muttei siihen ehkä ihan täysin voi vielä tässä kohdassa luottaa.

Haastajat: Ellei suosikki voita, löytyy sankaritar todennäköisimmin takamatkalta. 12 Giselle Halm omaa rajun fysiikan, mutta likinäköinen hevonen on esiintynyt pitkin uraansa epävarmasti. Taustajoukot epäilevät, että kesän valoisampi aika voisi olla hevoselle helpompaa kuin talven pimeys ja kisakunnon pitäisi olla heti tauolta ihan kohdallaan.

9 Eyes On Alley polki rajun tuloksen Porin Tammasarjassa 2. ulkoa ja löi kovia hevosia. Taso on heitellyt, mutta jospa tauon aikana olisi loksahtanut jotain kohdalleen, kuten tauolta paluusta voisi päätellä.

10 Farbella Journey oli Mikkelissä pitkä tauko huomioiden asiallinen, vaikka tulos ja sijoitus hieman mairittelevat onnistuneen juoksun jäljiltä. Tamma paineli kuitenkin lokakuussa Vermossa 15,5 täyden matkan ja voitti, joten ei tämän porukan pitäisi olla liian kova lyötäväksi, kun otteet voivat startti kropassa vielä piirun verran terävöityä.

Yllättäjät: 8 Susan Sapphire on päässyt kilpailemaan katkonaisesti, mutta suorittanut hyvin, kun on viivalle päässyt. Viime esitys oli hyvällä juoksulla tasainen, mutta edellekin jäi vain hyviä hevosia Crossfire Annien johdolla. Otteet voisivat terävöityä kisa alla. 7 What a Feeling oli Kouvolassa sinnikäs johtavan rinnalta ja tuntuu löytäneen tauon aikana tasaisuutta otteisiin. 4 Lady le Queen jysäytti viimeksi todellisen totopommin johdettuaan koko matkan. Esitys oli oikeasti mainio, vaikka tehtävä oli sopiva. Tamma huolehtinee tässäkin reippaasta matkavauhdista, kunhan selviää vain ravilla matkaan. Timo Korvenheimon kaksikko 15 Zirkonia Comery ja 1 Donanja Cotter on kerännyt rutiinia tätä kovemmista lähdöistä, mutta loistoa ei ole oikein toki oikein nähty viime aikoina.

Pelijakauma: Essie Gonzales (35 %) erottuu pelkkä koelähtö alla liiaksi.

Juoksunkulku: Lady le Queen on nopea ja sillä ajetaan varmasti johtopaikalta, mikäli startti onnistuu. Giselle Halmilla voi tehdä halutessaan aikaisen ratkaisun.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 12, 9, 10, 8
Suuri: 3, 12, 9, 10, 8, 7, 4

Toto5-4

Suosikki: 6 Racehill Victory voitti Lappeessa tauolta upealla kirillä ja oli Teivon kovatasoisessa kisassa ehkä jopa vielä parempi, vaikka jäi viidenneksi. Ruuna oli 6. sisällä pitkään pussissa ja tulitti loppua tosi lujaa. Viimeiset 700 metriä sujuivat alle kymppiä, vaikka kiritila löytyi vasta loppusuoran alussa. Takakengättömyys tuntuu totisesti sopivan hevoselle. Suosikki on aiemmin ollut selkäjuoksuriippuvainen, mutta nykykunnossa se saattaisi suorittaa vapaaltakin radalta hyvin.

Haastajat: 2 Vitulano Lung aloitti Suomessa tasaisella esityksellä, mutta oli Teivossa sijoitustaan parempi. Ori jäi sisäradalta lopulta 4. sisälle, josta se sai myöhään kiritilaa ja tuli aivan hyvällä tyylillä voimissaan maaliin. Hyvältä lähtöpaikalta Suomen uran ensimmäinen totosija on otettavissa.

1 Arctic Agent otti komean voiton edellisessä Suomen startissaan syyskuussa ja ensimmäisessä Ruotsin startissaan marraskuussa, mutta talvikausi oli tulokseton. Huhtikuun alussa hevonen taipui Solvallassa 3. sisältä keskeytyskuntoon ja jokin oli varmasti vialla. Ruuna on tauluaan pystyvämpi ja tauolta varottava.

Yllättäjät: 10 Stonecapes Poe on hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, muttei T-peliin mielekäs rasti, sillä voittaminen on hevoselle hankalaa. Tamma oli ennen koronataukoa pussissa ja viimeksi laukka pilasi pelin aikaisessa vaiheessa, joten nykykunto jäi vielä vähän näkemättä. Harri Koivusen tallin kaksikko 5 Wall Street Comery ja 8 All Ready Match ei ole hetkeen onnistunut, mutta kunto tuntuisi olevan aivan hyvällä tolalla. Kumpikin on hieman juoksuriippuvainen ja ensin mainitulla on nyt selvästi parempi lähtöpaikka. 11 Northern Trick on esittänyt tauon jälkeen hyvää tuloskuntoa, vaikka juoksut eivät ole menneet ihan nappiin. Lähtöpaikka on nytkin haastava. 7 Large Pointilla on luokkaa, mutta se on päässyt kilpailemaan aika katkonaisesti ja taso on heitellyt. 4 Amour Avengerin edelliset totosijat ovat kurakeleiltä, eikä hevosen vauhti oikein tahdo riittää nopeammmissa olosuhteissa.

Pelijakauma: Racehill Victory (38 %) erottuu aiheesta ja voisi olla vielä hieman enemmänkin pelattu.

Juoksunkulku: Wall Street Comery avaa johtoon, mutta saattaisi katsella selkää. Racehill Victory lähtisi lujaa, mutta sillä on ainakin aiemmin tähtäilty selkäjuoksuun.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 6
Suuri: 6, 2, 1, 5

Toto5-5

Suosikki: 1 Yank Match on Toto5-kierroksen toinen prosenttirohmu ja rakettiavaajan tehtävä näyttääkin sisäradalta aika selkeältä. Ori pitää johtopaikan, eikä sitä ole helppo ohittaa lopussakaan. Vermon taukostartissa suursuosikki latasi 8-radalta keulapaikalle, josta joutui paineen alla luopumaan, mutta suoritus oli oikein hyvä lähes vuoden paussilta. Yank Match on katkonaisen uransa aikana hieman ailahdellut, joten jos jomman kumman suursuosikin varmistaa, niin ehkä se on sitten tämä.

Haastajat: 6 Knocking Match voitti maaliskuussa Toto64-lähdön tyylikkäästi johtopaikalta, mutta oli Teivossa tauolta varsin saamaton. Toki lähtökin oli kova, eikä 5. ulkoa ollut helppo ohitella. Ruuna pystyy paljon viime kertaa parempaan, mutta luonnollisesti se on nyt arvoitus.

5 Carbon Crystal ei ole suuremmin loistanut asiallisten ikäluokkavuosiensa jälkeen, mutta taitava valmentaja painottaa, että treeneissä on nähty positiivisempaa otetta viime aikoina. Nyt riisutaan kenkiä ja lisätään vielä jenkkikärryt, joten on tietysti mahdollista, että suoritustaso nousee ihan merkittävästikin.

2 Nelson Hilly on ollut läpi uran luokkahevosen maineessa, mutta päässyt kilpailemaan katkonaisesti ja esiintynyt ailahdellen. Vähän pelattuna ruuna kannattaa napata hyvältä paikalta mukaan peleihin, jos suosikkia varmistaa.

Yllättäjät: Vauhdikas 4 Franklin Web on ollut taukonsa jälkeen vaisu. Potentiaalia on parempaan, mutta näyttöjä odotellaan, ennen kuin ruuna on taas pelihevosia. 12 Eurythmic aloittaa uusissa maisemissa aika matalalla profiililla, kun lähtöpaikkakin on tuskainen.

Pelijakauma: Yank Match (69 %) osaa ailahdella, joten lähes 70 prosentin peliosuus alkaa olla hieman liikaa.

Juoksunkulku: Yank Match pitää sisäradalta johtopaikan ja saanee tehdä siinä mieleisensä juoksun.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 6, 5, 2
Suuri: 1, 6, 5, 2

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
7 Crossfire Annie 70%
6 Our Lexa 10%
5 Zagat 4%
10 Respect The Image 3%
4 Can't Buy Me Love 3%
3 Zumuman 2%
9 Petis Mondon 2%
1 No Pity 2%
8 Stoneisle Passion 1%
11 Mister Balderino 1%
12 Zebe Von Bentz 1%
2 Devil Step 1%

Toto5-2
14 Suviruusuli 25%
9 Suloviima 20%
11 Voima-Simo 14%
4 Singer 12%
1 Murolii 8%
10 Amoriini 8%
15 Hurjaharja 3%
13 Velars 3%
3 Hovin Turbo 3%
6 Noran Pot 2%
12 Unnan Tähti 1%
16 Trendi 1%
5 Ojalan Vilkas 0%
7 Sipisipi 0%
2 Millikka 0%
8 Laval Rols 0%

Toto5-3
3 Essie Gonzales 28%
12 Giselle Halm 20%
9 Eyes On Alley 15%
10 Farbella Journey 10%
8 Susan Sapphire 8%
7 What A Feeling 4%
4 Lady Le Queen 4%
15 Zirkonia Comery 3%
1 Donanja Cotter 3%
2 Don't Tell Mama 1%
5 Notam Live 1%
11 Silenos Speyburn 1%
13 Uniquesine 1%
14 MAS Calypso 1%
6 Vigilante 0%

Toto5-4
6 Racehill Victory 42%
2 Vitulano Lung 20%
1 Arctic Agent 10%
5 Wall Street Comery 8%
10 Stonecapes Poe 6%
11 Northern Trick 4%
8 All Ready Match 4%
7 Large Point 2%
3 Fast Motion 1%
9 Stronghold 1%
12 Veloce Vald 1%
4 Amour Avenger 1%

Toto5-5
1 Yank Match 61%
6 Knocking Match 15%
5 Carbon Crystal 10%
2 Nelson Hilly 5%
4 Franklin Web 2%
12 Eurythmic 1%
11 Daddy Boy 1%
9 O.F.V.Prince 1%
3 Wallander 1%
8 Brown Recluse 1%
7 Our White Star 1%
10 Wild Card S 1%