Ravivihje: Toto75 Kouvola 27.6.2020

Julkaistu:

TOTO75
Huipputasoisen Kymi GP:n ohella myös Mascate Match ja Don Williams keräävät huomion.

Toto75-1

Suosikki: 6 Mascate Match hoiteli Kuopio Stakes-karsinnan sekä finaalin niin vakuuttavasti ja väljästi kuin oli odotettua. Molemmissa lähdöissä nelivuotias eteni keulaan eikä kokenut minkäänlaisia vaikeuksia. Mascate Match on tullut tarvittaessa johtavan rinnaltakin, eli keulapaikka ei ole välttämättömyys. Nelivuotias kohtaa samoja turpia kuin aiemminkin ja starttaa näitä vastaan megasuosikkina matkaan.

Haastajat/yllättäjät: 3 Racing Boy kamppaili Stakes-karsinnassa johtavan rinnalta ykköseksi eikä päästänyt ohi selässä matkannutta 2 Sahara Peyotea. Finaalissa sama kaksikko juoksi peräkkäin sisäradalla Mascate Matchin takana ja Racing Boy oli jälleen parempi päästyään etenemään sisärataa pitkin kakkoseksi kun Sahara Peyote joutui nousemaan kirikaistoille. Näistä asemista Sahara Peoytella on etu päästä suosikin selkään. 7 Samurai Comery paikkasi Stakes-karsinnassa etusuoran laukan vauhdikkaasti kunnes näytti hakevan laukkaa heti maalin jälkeen. Itse finaalissakin ori oli selvästi sijoitustaan parempi - tällä kertaa 6. ulkoa. Oriissa voisi olla ideaa kaksariin, kun se ei varmastikaan näyttäydy pohjapareissa. 8 Gerris Trix voitti Bollnäsissä pystyyn edettyään keulaan ensimmäisen takasuoran lopussa ja meni kovan ajan. Tauolta johtavan rinnalta neljänneksi kamppaillut 1 Battle Jack hakee viimeistä rahasijaa yhdessä Jyväskylässä 3. sisällä matkanneen 4 Sahara True Liesin kanssa. 5 Club Nord Yankee lopetti Jyväskylässä johtavan takaa hyvin sisäradan ohituskaistaa pitkin ja teki Kouvolassa positiivisen kirin 3. ulkoa.

Pelijakauma: Mascate Match voittaa lähtönsä useammin kuin kahdeksan kertaa kymmenestä ja käy rivien varmaksi.

Juoksunkulku: Sahara Peyote torjuu kiihdytyksessä ulkopuolelta lähtevät ja päästää Mascate Matchin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-2

Suosikki: 7 Heporix oli Forssassa sijalla yhdeksän etusuoralla ja ehti hulppealla loppuvedolla aivan voittajan tuntumaan. Riihimäellä ori palasi odotetusti voittokantaan viemällä johtopaikalta lähdön nimiinsä. Heporix on erittäin hyvä avaaja, joka päässee seiskakaistaltakin johtopaikalle. Takarivistä starttaa vahvoja menijöitä, jotka pystyvät tarvittaessa kiertämään kuolemanpaikalle ja pitämään tempon tasaisena. Voitto ei siis tule ilmaiseksi.

Haastajat: 10 Syneri voitti Forssassa niukasti keulasta ennen Heporixia. Riihimäellä kaksikko löi jälleen yhteen ja tällä kertaa Heporix vei voiton, kun Syneri laukkasi maalisuoralla rinnalta. Myös lähdössä Syneri ehti laukkaamaan ja joutui tämän jälkeen kiertämään johtavan rinnalle, mihin meni voimia. Vahva menijä kirii takarivistäkin korkealle samoin kuin 12 Myrskyri. Kajaanissa johtopaikalta kovaa lopettanut ruuna joutuu tällä kertaa haalarihommiin, joka luonnistuu monipuoliselta menijältä hyvin. 1 Enon Vilppi juoksi Härmässä 2. ulkona ja hyökkäsi lopussa sisäkautta voittotaistoon, jonka ori hävisi niukasti. Björn Goopin ajama menijä päässee Heporixin kantaan sisälle.

Yllättäjät: 6 R.R. Valssitar nousi Härmässä 6. ulkoa voittomatsiin ja jatkaa nousuvireisenä. 9 Issakan Pouta paikkasi Lappeessa alkulaukkansa hienosti ja nousi Riihimäellä 4. ulkoa kakkoseksi Heporixin jälkeen. Ori on ollut tauolta erittäin hyvä ja pystyy parantamaankin. 2 Hambo seuraili Kuopiossa asiallisesti kovaa kaksikkoa I.P. Riimi - Myrskyri eikä saanut Kajaanissa mahdollisuutta matkattuaan 4. sisällä. Loistopaikalta yllätyksen etsijöille. 4 Vilju juoksi Kajaanissa keulahevosen rinnalla, mistä ori haki loppusuoralla väkisin laukan. Kesän kuumat lentokelit eivät ole tasavauhtisen menijän etsikkoaikaa.

Pelijakauma: Yllättäjä R.R. Valssittaren (3%) nousukunto ei näy peliosuudessa tarpeeksi.

Juoksunkulku: Heporix avaa keulaan ja Enon Vilppi sekä R.R. Valssitar majoittuvat tämän kantaan. Syneri tai Myrskyri saattaa kiertää keulahevosen rinnalle, mikäli matkavauhti rauhoittuu selvästi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 7, 10, 12, 1, 6, 9
Suuri: 7, 10, 12, 1, 6, 9, 2

Toto75-3

Suosikki: 12 Don Williamsin vauhti on kiihtynyt hurjasti ja tällä hetkellä ori kulkee niin kovaa kuin kuski pyytää ja vielä vähän päälle. Härmän esitys oli tähän asti selvästi kovin, kun ranskalaissyntyinen voimanpesä teki keulassa mitä tahtoi ja meni uudet SE-lukemat täysin pintakaasulla. Haavereitta Don Williams todennäköisesti ei kompastu lauantaisessa tehtävässään.

Haastajat/yllättäjät: 7 Look Complete ei tauolta säväyttänyt Lindesbergissä, mutta teki kuitenkin tarvittavan ja voitti johtopaikalta vajaan mitan erolla seuraavaan. Ruuna olisi keulasta kova nimi kamppailussa totosijoista. Myös 1 Effronte Photo haluaa aluksi keulaan ja myöhemmin Don Williamsin selkään. Vermossa keulasta voittanut ruuna kamppaili Lahdessa hyvin perille toiselta ilman vetoapua. Kunto on stabiili tai jopa edelleen hiukan nousussa. 10 Run For Royaltyn viime kausi meni penkin alle. Ori on erittäin kyvykäs menijä ja pystynee monipuolisena menijänä klaaraamaan hyvin kolmen kilometrin skaban. 11 Por Nie Rock nousi Teivossa 14 Conny Sisun vanavedessä kakkoseksi. Ruuna kilpailee tasaisen hyvässä vireessä ja pystyy nousemaan totomatsiin, mikäli se pääsee lopussa käyttämään vahvuuttaan hyväksi. 4 Right Brolinen juoksu ei onnistunut Teivossa, kun ori joutui neljännen radan kautta kiertämään keulahevosen rinnalle. Siihen nähden kolmossija oli mainio suoritus. Lahdessa tasaisesti esiintynyt 3 Orlando Point ja startin alle saanut 8 New Life Wheels tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Don Williamsin tappiota on tällä hetkellä vaikea kuvitella. Ori käy sopivassa tehtävässä varmaksi.

Juoksunkulku: Effronte Photo ja Look Complete käyvät taiston keulapaikasta. Don Williams käy myöhemmin pokkaamassa paikan itselleen.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 12
Suuri: 12

Toto75-4

Suosikki: 3 Willow Pride on mennyt alkukaudella erittäin hyvin. Tamma oli positiivinen myös viimeksi, mutta joutui tunnustamaan keulapaikalta rinnalla ravanneen Staro Miamin paremmakseen. Willow Priden tehtävä on tällä kertaa sopivampi ja nopea avaaja tulee pääsemään keulapaikalle. Siitä Willow Priden kuuluu taistella tiukasti lähdön voitosta.

Haastajat: 10 Club Nord Elit oli tauolta erittäin hyvä ja rummutti keulahevosen kupeelta Suur-Hollola -ajon alkukilpailun ykköseksi. Startti alla se pystyy olemaan astetta tai paria terävämpi. 9 Ice Wine seuraili Turussa Selen Lunen takaa kakkoseksi ja viimeksi Härmässä tamma oli varmasti kolmas Willow Priden ja Staro Miamin jälkeen. Takarivin lähtöpaikka on tällä kertaa miinusta nopealle avaajalle. 2 Her Royal Highness jäi taukostartissaan pussiin matkattuaan 4. sisällä. Tällä kertaa maailmanluokan kuski Björn Goop ottaa tuntumaa tammaan, joka ei ole alussa nopeimpia mutta jaksaa päätöskierroksella jyskyttää tulemaan. Eskilstunassa keulasta voittanut 7 In Royalty Boko oli Gävlessä asiallinen 3. sisältä. Teivossa tamma avasi keulaan ja jatkoi myöhemmin 2. sisällä, mistä viisivuotias kamppaili viimeiseen asti voitosta. Seiskarata on haastava paikka lähteä matkaan, kun sisäpuolelta starttaa hyvin matkaan pääsevä suosikki. Nähtäväksi jää, kuinka tiukasti tammalla alkuun panostetaan. 1 Free Me otti Turussa maksimit 3. sisältä ja seuraili Härmässä kovia 3. ulkoa. Asiallinen avaaja on tauon jälkeen ollut tasainen suorittaja ja hakee jälleen sijoille kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: In Royalty Bokoa (18%) on pelattu liikaa. Her Royal Highness (7%) maistuu.

Juoksunkulku: Willow Pride avaa johtoon ja Free Me pyrkii pitämään tämän selän nimissään.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3, 10, 9, 2
Suuri: 3, 10, 9, 2

Toto75-5

Suosikki: 8 Peanuts aloitti tasaisella esityksellä, kun tamma jäi keulasta kolmanneksi. Toisaalta Staro Miamin kaltainen tähti oli vastassa, jolle ei ollut häpeä hävitä. Ainakin kakkossijasta Peanuts olisi normaalina taistellut tarmokkaammin. Lähtöpaikka on Kouvolassa haastava, mutta on tamma pystynyt ennenkin tekemään itse töitä matkan aikana. Tehtävä on tasaisen kova, muttei mahdoton sellainen, kun ikätoverit ovat vastassa.

Haastajat: 1 Tito C.A.:lla puolestaan on ensimmäinen startti edessä uudessa kotimaassaan. Kyseessä on hyvä avaaja, joka hyötyy lähtöpaikasta. Halmastadissa ruuna kiri mukavasti loppua Antonio Tabacin voittamassa lähdössä 3. sisältä. 11 Captain Morgan U.S. aloitti tasaisella keulaesityksellä. Jenkki sai startin alle ja pystyy parantamaan reilusti. 12 Religious tsemppasi Mantorpissa johtavan rinnalta kolmanneksi ja meni Solvallassa kovan ajan 2. ulkoa. Lähtöpaikka on tällä kertaa haastava, joten kärjen ylivauhti olisi oriille enemmän kuin hyvä juttu.

Yllättäjät: 9 Ithinkiama Geniusin juoksu meni Bodenissa pieleen, kun ori joutui kiertämään kolmannen radan kautta keulahevosen kupeelle. Takarivin lähtöpaikka on nopealle avaajalle miinus. 5 Sahara Sandstorm oli Kouvolassa tasainen keulasta suursuosikkina. Ruuna pystyy selvästi parempaan. 2 Mainio on selvästi tauluaan parempi, mutta lähtölaukat riivaavat. Mikkelissä ruuna ei yrittänytkään lähteä hyväksytysti matkaan. Lahdessa kalkkiviivoilla keulasta kakkoseksi jäänyt 4 Promptus ja Forssassa sisäratajuoksun jälkeen kakkoseksi kirinyt ja startin alle saanut 10 Mr Big Star tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Peanuts (17%) on alipelattu suosikki.

Juoksunkulku: Tito C.A. avaa johtoon, mutta täydellä matkalla ensimmäisessä kisassa selkäjuoksu saattaa olla lopullinen taktiikka. Mainio etenee ravilla johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 8, 1, 11, 12
Suuri: 8, 1, 11, 12, 9, 5, 2, 4

Toto75-6

Suosikki: Kymi GP on tasoltaan historian kovimpia ellei kovin. Viivalla on laajalti kovia nimiä, joista kolme suosikkia erottuu jonkin verran muista. Elitloppet-kakkonen 9 Cokstile teki toukokuun viimeisenä viikonloppuna rajut esitykset ja on samanlaisena kova lyötävä. Karsinnassa kuolemanpaikalta ykköseksi runtannut ori teki finaalissa työt kolmannella radalla vetäen perässään voittaja Propulsionia. Cokstile tulee hyvin perille kuolemanpaikalta ja siltä löytyy myös kirivoimaa, joten monipuolisena menijänä ori arvioidaan lähdön suosikiksi.

Haastajat: 1 Moni Viking voitti Åbyssa 6. ulkoa ja oli Solvallassa Harpers Hanoverissa vieläkin parempi voittaen 6. ulkoa pystyyn uudella ME-tuloksella 11,9/3180m. Pitkän pakin voittoajat ovat usein ylikovia, mutta joka tapauksessa suoritus oli raju ja tällä kertaa väsymätön menijä on yksi suosikeista. Ori on Björn Goopin mukaan kelpo avaaja, mutta tuskin se silti pystyy tallikaveria alussa torjumaan. 3 Vitruvio piti Oslo GP:ssä Elian Webin kanssa huolen enemmän kuin reippaasta temposta, kun Vitruvio jäi kuolemanpaikalla painamaan päälle. Avaus mentiin 05,8-kyydillä ja kierroskin 07,1. Normaalimpi hevonen ei olisi päässyt maaliin, mutta ori kesti rajun ylivauhdin kunnialla ja otti pronssia. Vitruvio on reipas avaaja, joka tällä kertaa tähtää koko matkan johtoon. Vaikka ori viimeksi hyvä olikin, kokonaisuutena se on suurin kysymysmerkki suosikkikolmikosta. Potentiaali on olemassa, ja Björn Goop on taitava ulosmittaamaan sitä.

Yllättäjät: 2 Ble du Gers ei Solvallassa pysynyt Moni Vikingin perässä vaikka sai tämän takaa täyden mahdollisuuden. Ankkurinköysi venyi auttamatta lopussa. Viimeksi ruuna sai makoisan juoksun 3. sisällä ylivauhtia vetäneen kärkiparin takana ja kuittasi lopussa ykköseksi. Hyvältä lähtöpaikalta ruuna pyrkii haastamaan kovan suosikkikolmikon. 4 Makethemark kiri Solvallassa Elitloppet-karsinnassa sen minkä jaloistaan pääsi ja meni ennätystuloksensa. Bodenissa juostava matka oli enemmän mieleen, mutta reissusta tuli turhan raskas kuolemanpaikalla. Lähdön voiton vei johtopaikalta 7 Antonio Tabac, ehkä lopulta marginaalia varmemmin. Toissa kerralla ori oli vakuuttavampi voittaen näyttävästi keulasta selvällä marginaalilla. Antonio Tabac pääsee kovaa matkaan, mutta Vitruvion ohi ei liene alussa asiaa. Myös 5 Handsome Brad pääsee auton takaa reippaasti liikkeelle. Pienien marginaalien lähdöissä Vitruvion tapaisen nopean lähtijän rinnalta kärkipaikalle pääseminen on kuitenkin haastavaa. Mantorpissa 3. ulkoa voittotaistoon kirinyt ruuna meni startin ansiosta eteenpäin ja palasi viimeksi voittokantaan 3. ulkoa.

Pelijakauma: Suosikkimme Cokstile (21%) on kakkos-kolmossuosikkina mielenkiintoinen merkki, kun Vitruvioa (27%) on pelattu eniten. Ble du Gers (14%) on kerännyt hiukan liikaa peliä.

Juoksunkulku: Vitruvio avaa keulaan ja Hansome Brad tai Antonio Tabac pääsee tämän kantaan. Moni Viking tai Cokstile juoksee kuolemanpaikalla.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 9, 1, 3
Suuri: 9, 1, 3, 2, 4, 7

Toto75-7

Suosikki: 3 Bring Me Brodde kiri Mikkelissä tuli hännän alla viimeisen suoran hankalista asemista ja ehti kolmanneksi. Ruuna palasi tauolta ja pääsee nyt selvästi paremmista asemista matkaan eli reilukin parannus voi olla tiedossa. Lähtöasetelmat suosivat sitä, joten arvioimme ruunan lähdön suosikiksi.

Haastajat: 10 Mark More kiri hyvin toukokuun kisassaan takapareista ja oli viimeksi vieläkin parempi ehtien 3. ulkoa kärkeen ohi Ypäjä Louvren. Taustajoukot ovat toivoneet selkäjuoksuja ja sellaisia on tullut. Tälläkin kertaa Mark More pääsee iskemään kiriin peesistä. 2 Vie de Dream oli Kajaanissa tasainen 6. ulkoa, mutta kuitenkin aivan hyväksyttävä tauko huomioiden. Lähtöpaikka on tällä kertaa loistava ja ruunaa ohjastaa jälleen huippukuski. Viime kaudella seitsemän kertaa voittanut Vie de Dream pystyy heittämään haasteen suosikeille.

Yllättäjät: 1 Bwt Danger oli Lahdessa tasainen keulasta. Viimeksi ruuna suoritti paremmin selästä 4. ulkoa ja saattaakin olla, että nopealla avaajalla tähdätään tällä kertaa sisäradalle selkään. 8 Sultan Journey voitti Mikkelissä johtopaikalta. Ruuna on selvästi paras piikistä, joten kasikaistaltakin sillä saatetaan ladata kaikki starttiin. Myös 5 Johnny Flame pääsee lujaa matkaan. Lieksassa johtopaikalta voiton vienyt ruuna kilpailee nousukunnossa ja saa rattailleen Björn Goopin. 4 Deux En Un alisuoritti Lappeessa suosikkina. Rata ei ollut sille paras mahdollinen, mikä saattoi olla ainakin osasyy normaalia heikompaan esitykseen. 7 Roofer meni mainiosti talvella. Kesän lentokelit eivät ole tasavauhtiselle puurtajalle etu.

Pelijakauma: Bring Me Brodde (29%) on hyvä merkki kakkossuosikkina. Ainoaksi varmistusmerkiksi nostamme reilusti parannuspotentiaalia omaavan alipelatun Vie de Dreamin (9%).

Juoksunkulku: Bwt Danger, Bring Me Brodde, Johnny Flame ja Sultan Journey pystyvät terävään avaukseen. Bring Me Brodde pääsee johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3, 2
Suuri: 3, 2

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 6
Toto75-2: 7, 10, 12, 1, 6, 9
Toto75-3: 12
Toto75-4: 3, 10, 9, 2
Toto75-5: 8, 1, 11, 12
Toto75-6: 9, 1, 3
Toto75-7: 3, 2
Hinta: 28,80 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 6
Toto75-2: 7, 10, 12, 1, 6, 9, 2
Toto75-3: 12
Toto75-4: 3, 10, 9, 2
Toto75-5: 8, 1, 11, 12, 9, 5, 2, 4
Toto75-6: 9, 1, 3, 2, 4, 7
Toto75-7: 3, 2
Hinta: 134,40 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto75-1
6 Mascate Match 84%
3 Racing Boy 5%
2 Sahara Peyote 4%
7 Samurai Comery 3%
8 Gerris Trix 2,5%
4 Sahara True Lies 0,5%
1 Battle Jack 0,5%
5 Club Nord Yankee 0,5%

Toto75-2
7 Heporix 24%
10 Syneri 18%
12 Myrskyri 16%
1 Enon Vilppi 14%
6 R.R. Valssitar 8%
9 Issakan Pouta 6%
2 Hambo 5%
4 Vilju 3%
3 Ciiran Tähti 2%
5 Diori 2%
8 Limuska 1%
11 Virin Veijari 1%

Toto75-3
12 Don Williams 74%
7 Look Complete 7%
1 Effronte Photo 4%
10 Run For Royalty 3%
11 Por Nie Rock 2%
14 Conny Sisu 2%
4 Right Broline 2%
8 New Life Wheels 1,5%
3 Orlando Point 1,5%
9 Quite A Boy 0,5%
13 Hazelhen Hermes 0,5%
6 BWT Angryman 0,5%
5 Einstein Sisu 0,5%
2 Callela Loyalty 0%

Toto75-4
3 Willow Pride 35%
10 Club Nord Elit 18%
9 Ice Wine 16%
2 Her Royal Highness 14%
7 In Royalty Boko 11%
1 Free Me 3%
4 BWT Divine 1,5%
8 L Dees Maggiesbest 0,5%
5 Arctic Elsa 0,5%
6 Zoom Zoom 0,5%

Toto75-5
8 Peanuts 28%
1 Tito C.A. 24%
11 Captain Morgan U.S. 15%
12 Religious 12%
9 Ithinkiama Genius 6%
5 Sahara Sandstorm 5%
2 Mainio 4%
4 Promptus 3%
10 Mr Big Star 2%
6 Cocktail Princess 0,5%
3 Filur Sisu 0,5%
7 Edfromed 0%

Toto75-6
9 Cokstile 26%
1 Moni Viking 24%
3 Vitruvio 23%
2 Ble du Gers 9%
4 Makethemark 7%
7 Antonio Tabac 6%
5 Handsome Brad 2,5%
6 Whole Lotta Love 1,5%
10 Chief Orlando 1%
8 Racing Mange 0%

Toto75-7
3 Bring Me Brodde 34%
10 Mark More 26%
2 Vie De Dream 16%
1 BWT Danger 8%
8 Sultan Journey 5%
5 Johnny Flame 4%
4 Deux En Un 3%
7 Roofer 2%
9 The Rector 1%
6 Enjoy Pepper 0,5%
11 Flying Duck 0,5%