Ravivihje: Toto65 Vermo 24.6.2020

Julkaistu:

Vermon suurista Toto65-suosikeista Always Ready saa varauksettomimman luoton.

Toto65-1

Suosikki: 1 Com Milton oli Mikkelissä koronatauoltaan aivan hurja. Ruuna nousi etusuoralla sisäradalta johtaneen 4 Thai Profitin rinnalle ja puristi kovassa lopetuksessa väkisin ykköseksi ravaten huiman voittoajan 10,3. 6-vuotias osaa avata sisältäkin tosi kovaa, kuten Kuopiossa nähtiin. Nyt ulkopuolella on sitä kertaa nopeampia haastajia, mutta keulapaikan puolustaminen on mahdollisuuksien rajoissa ja siitä hevonen olisi selvähkö suosikki voittamaan.

Haastajat: 6 Le Gros Bill osoitti Killerin Eliitissä, että se on noussut Suomen ykköstasolle. Ori puristi Jyväskylässä 2. ulkoa 400 metrin kirillä jo aika selväänkin johtoon, mutta taisi hölmistyä hieman jäätyään yksin ja Lexus Dream sekä Hotshot Luca pinkoivat vielä hieman ennen maalia ohi. Nyt hevosella kokeillaan mielenkiintoisesti ilman kenkiä, eikä Antti Teivainen anna hevoselle odottelun mahdollisuutta lopussa.

Thai Profit oli Mikkelissä yhtä lailla mainio kuin Com Miltonkin. Hevosten väliin ei jäänyt juuri arkihesaria isompaa eroa, mutta ruuna sai toki suosikkia helpomman juoksun johtopaikalla.

2 Workout Wonder oli heikko Killerillä, mutta siihen löytyi selitys hengitysteistä ja hevosen pitäisi olla taas parempi. Rutinoitunut hevonen pudottanee Com Miltonin kantaan ja on sopivilla kiritiloilla vaarallinen.

Yllättäjät: 5 Big Man Ev'llä on ajettu tauon jälkeen kaksi kertaa rohkeasti johtopaikalta, mutta askel on painanut lopussa. Killerillä hevonen kompuroi jopa laukalle viimeisessä kaarteessa, muttei ollut enää kovin tuore. Olisikohan nyt aika koittaa rauhallisemmalla kiihdytyksellä, vaikka hevonen on äärimmäisen nopea starttari. 3 William Pinen paras puristus on ollut pitkän tauon jälkeen vielä vähän hakusessa, mutta hevonen parantanee otteitaan saatuaan startteja. Voitto olisi edelleen yllätys, vaikka ruuna pystyy polkemaan mailin kovaa läpi. 7 Top of the World jäi Lahdessa pussiin ja vaikuttaa nousukuntoiselta. Suur-Hollolaan tähtäävällä ruunalla ajetaan huonolta paikalta passiivisesti ja näistä asemista nyt on muutenkin hankala menestyä. 8 Twist of Fate on muuttunut ruunana kovasti edukseen. Lahdessa tuli hieno kirivoitto ja Härmässä hevonen jäi kovassa lähdössä pussiin. Hevosen muutos vaikuttaa pysyvältä, mutta tältä lähtöpaikalta tehtävä on aika mahdoton.

Pelijakauma: Le Gros Bill (22 %) on paras merkki, mutta Com Milton (33 %) oikea suosikki.

Juoksunkulku: Eturivissä on rakettiavaajat radoilla 1-6, mutta Com Milton saattaisi onnistua sisältä puolustamaan johtopaikan. Näin nopeiden hevosten kesken kiihdytys on kuitenkin pienestä kiinni ja on paha mennä julistamaan, että kuka on lopulta keulahevonen. Eiköhän vauhtia kuitenkin piisaa koko mailille.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 1, 6
Suuri: 1, 6

Toto65-2

Suosikki: 1 Gillian Comery osaa tammahevosena hieman ailahdella, mutta koronatauon jälkeen jälki on ollut vakaata ja hyvää. Porissa 7-vuotias otti vakuuttavan voiton johtopaikalta, vaikka matkavauhti oli reipasta. Keskiviikkona suosikki voisi olla vaarassa lähtöpaikan vuoksi ja vaatii varmistusmerkkejä. Hevonen on ollut kaksi kertaa aiemmin ykkösradalla auton takana, eikä sillä ole ollut kummallakaan kerralla mitään saumaa puolustaa johtopaikkaa. Salamakypärät-lähdössä ongelmat saattavat sen jälkeen kasaantua.

Haastajat: 9 Prodigy Shark sai ennen Teivoa vihjaajalta moitteita, että noinkohan tasavauhtisen hevosen kyyti riittää nopeilla kesäkeleillä, mutta ruuna osoitti väitteen nopeasti höpöhöpöksi. 6-vuotias jäi kovan Credit To Loven varjoon, mutta oli repivällä juoksulla mainio kakkonen. Voittokin tulee taas pian.

6 Donato Hyrdehöj on aloittanut Suomessa asiallisesti ja on nyt sopivammassa seurassa kuin kolmessa edellisessä kilpailussaan. Ruunasta on tosin jäänyt hieman statistiikkansa osoittama kuva, että sijoittuminen kiinnostaa enemmän kuin voittaminen, mutta nythän siitä saadaan paremmin osviittaa, kun vastus on inhimillisempi.

Yllättäjät: Puhutaan suhteellisen isosta yllätyksestä, jos voitto lipsahtaa kolmen eniten pelatun ulkopuolelle, mutta nuorten ohjastajien koitoksessa lapulle kannattaa yrittää hakea vielä muutama maksava rasti. 3 Jack Firea on kilpailutettu optimistisesti. Viime startti oli Suur-Hollola-ajon alkukilpailu ja sitä edellinen Derby-karsinta. Ruuna oli viimeksi hyvinkin asiallinen pitkältä tauolta, vaikkei luonnollisesti riittänyt aivan parhaille hyvällä juoksullakaan. 2 Westcoast Skipper oli tauolta valju, mutta riviään paljon parempi hevonen ja hyvällä paikalla. 5 Herzog Greenwoodilla ajettiin Vermon taukostartissa rohkeasti ja se puristi varsin sitkeästi johtavan rinnalta. 10 Albino Brave oli Teivossa hyvä viides kivikovassa Gli GP -finaalissa, eikä tämä lähtö nyt ainakaan sitä kovempi ole. Talven Ruotsissa viettäneet 7 Quartam de Victor ja 8 Yeezuz osoittivat viimeksi nousukuntoa, mutta lähtöpaikat toki vastustavat aika lailla keskiviikkona. 12 Ranch Pronto jysäytti talvella Toto75-yllätyksenkin, joten potentiaalia on.

Pelijakauma: Gillian Comeryn (46 %) lähtöpaikka saattaa olla loukku ja peliosuus aivan liian korkea. Lähdön kuuluisi muutenkin olla alustavaa tasaisemmin rastattu.

Juoksunkulku: Gillian Comery menettää todennäköisemmin johtopaikan alussa kuin pitää sen. Radoilta 2-4 ja 6 pystytään ainakin avaamaan kovaa. Lopullinen keulahevonen on kuitenkin hankala määritettävä, kun hevosetkaan eivät ole oikein kuskeilleen tuttuja.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 1, 9
Suuri: 1, 9, 6, 3, 2, 5, 10

Toto65-3

Suosikki: Derby-matkalla ajettava 4-vuotislähtö on rajattu alle 20000 euroa ansainneille, mutta mukana saattaa silti olla useampikin hevonen, joka selvittää tiensä ikäluokan päätapahtuman finaaliin syksyllä. 2 Always Ready on kisan selkeä ennakkosuosikki. Ori ei ollut valmentajansa mukaan 3-vuotiaana vielä henkisesti valmis, mutta ehti toki näyttämään hurjaa kapasiteettiaan. Uudenmaan Upeimmassa hevonen nappasi vielä 1. kaarteen laukan jälkeen kakkosen ja kulki 14,1/1800 metriä, vaikkeivat olosuhteet olleet nopeimmillaan. Kausiavauksessa kyky nappasi komean voiton, vaikka jäi hieman alussa. Alussa on laukkariski, mutta ravilla lupaus jyrää muut alleen sopivalla 2600 metrin matkalla.

Haastajat: 9 Skyfall Shine on mielenkiintoinen haastaja ja vielä vähän katsomaton kortti uudella otteellaan. Talvella Markku Niemiselle siirtynyt ruuna on nostanut hurjasti tasoaan uudessa paikassa. Kolmen voiton putki on tullut selvästi tätä helpommista lähdöistä, mutta varaa on näyttänyt jäävän keulavoitossa oikein runsaasti.

1 Morris kylvetti keväällä ruotsalaisia oikein olan takaa ja nappasi länsinaapurista keväällä kolmella yrittämällä yhtä monta ykkössijaa. Valmentaja varoittaa, että hevosessa näkyi selvää matkarasitusta sen palattua kotiin, eikä se varmastikaan ole tähän aivan terävimmillään vielä. Ykkösratakin on oriille vaikea lähtöpaikka.

7 River King veti Turussa johtopaikalla reipasta alusta loppuun ja oli vakuuttava. Ikäluokkatasolla on aiemmin ollut tiukkaa, mutta hevonen tuntuisi kehittyneen talven aikana aika lailla.

Yllättäjät: 6 Q-Rex Oak on sitkeä jumpura, jonka vauhti ei ole normaalimatkoilla oikein riittänyt ikäluokkatasolla, mutta matkan piteneminen on sille selkeä plussa. 5 Silenos Clearsky lopetti Killerilla pirteästi totoon ja tuskin ainakaan huonontaa startti alla. 4 Rarity Red ja 3 Motivated Second aloittivat lupaavasti, mutta tänä kesänä on tullut pelkkää laukkaa. 8 Stonecapes Seth omaa kykyjä riviään parempaan, mutta pää ei ole hetkeen kestänyt kilpailujen painetta.

Pelijakauma: Morris (25 %) on aaivan liikaa pelattu. River King (2 %) ja Skyfall Shine (7 %) olisivat edulliset varmistusmerkit, ellei luota aika oikein pelattuun suosikkiin Always Readyyn (59 %).

Juoksunkulku: River King viuhtoo ulkoakin johtoon ja tuskin on kiinnostunut luovuttamaan piikkipaikkaa kuin korkeintaan suosikille.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto65-4

Suosikki: Teräsmiesliiga on tasokas koitos, jossa on monta mahdollista voittajaa. 1 Que Tal olkoon suosikki huippuasemista, vaikkei sitä voi mainostaa kovan lähdön kaikkein parhaammaksi hevoseksi. Ori saa kuitenkin suurella todennäköisyydellä selkeimmän juoksun ja vauhtikestävältä vaikuttavan hevosen luulisi selvittävän uuden matkankin. Turussa hevonen hallitsi johtopaikalta ja vahvistuu nyt vielä Hannu Torvisella.

Haastajat: 13 Quick Diablolla haaveillaan ikäluokkalähdöistä, eikä ruuna ole niistä kaukana. 4-vuotias on tehnyt tauon jälkeen vahvat suoritukset ja Lahdessa tuli jo voittokin pitkästä aikaa, vaikka esitysten perusteella niitä voisi olla taulussa useampikin. Viimeksi hevonen kierrätettiin johtavan rinnalle, josta se kontrolloi kisaa varmasti.

7 Fuscus H.L. on kerännyt Vermossa kärkisijoja säännöllisesti. Taukostartissa tuli alussa laukka ahtaassa paikassa, mutta hevonen näytti sen jälkeen hienolta.

11 Baron Box on omanlaisensa säätäjä hevosena, mutta suoritusten suunta on ollut koko ajan parempaan. Viimeksi Teivossa ori paineli kivikovassa lähdössä hurjan tuloksen. Kova kirihevonen viihtynee tällä pitkällä matkalla.

5 Tzubodai on yksi koko Toto65-kierroksen parhaita hakuja, eikä oikeastaan minkäänlaista lappua kannata tehdä ilman sitä. Ruunalle jäi viimeksi tällä matkalla runsaasti jossiteltavaa ja kevään starteissakin riitti epäonnea.

15 Ranch Quijote on hieman tuntemattomampi tapaus näillä leveysasteilla, mutta syrjemmässä on nähty aika säännöllisesti voitokasta suorittamista. Jakso riittää tähän seuraan, mutta lähtöpaikka on äärimmäisen ilkeä takamatkan takarivissä.

Yllättäjät: 6 Suejedi saattaa nakata ensin johtoon, eikä kengittä kokeileva ruuna ole onnistuneella juoksulla mahdoton jättiyllättäjä. Hevonen on juhlinut tällä tasolla ennenkin. 3 Chapitre Unin Ruotsin turnee alkoi hienolla juoksulla, mutta sen jälkeen tuli ongelmia. Ruuna ei ole vielä voittanut, mutta kapasiteettia riittää nähtyä parempaan. 4 Batt Match on äärimmäisen lahjakas hevonen, jolla on riittänyt vaivoja. Juhani Tapanin mukaan huippuvireeseen on vielä matkaa ja hevosella ajetaan varovasti, muttei sitä saa silti ihan tyystin sivuuttaa peleistä. 16 Chique, 14 My Ways Not Yours ja 10 Redemptionkin ovat vielä perushyviä hevosia, mutta lähdön tasosta kertoo se, ettei niille ole helppo löytää nyt voittosaumaa.

Pelijakauma: Tasokas ja tasainen lähtö, joka pitäisi olla vielä alustavaakin tasaisemmin rastattu. Kiinnostavia merkkejä ovat erityisesti Tzubodai (1 %), Suejedi (2 %) ja Quick Diablo (9 %).

Juoksunkulku: Que Tal haluaa puolustaa johtopaikan, mutta Suejedi saattaa olla sille juoksuradalta alussa liian nopea. Suosikki voisi päästä siltikin uudestaan keulapaikalle. Tasaisen tasokkaassa lähdössä juoksunkulku saattaa olla aika levoton.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 1, 13, 7, 11, 5
Suuri: 1, 13, 7, 11, 5, 15, 6, 3

Toto65-5

Suosikki: Äärimmäisen vahva ja vauhtikestävä 2 Layla voisi saada haettua suomenhevosten keskipitkällä matkalla alkumatkalla johtopaikan, josta se voisi säätää vauhdin tasaisen kovaksi ja välttyä sitä haittaavilta tiukoilta rytminvaihdoksilta. Porissa tamma puristi johtavan rinnalta rehdisti ja jäi Teivon kovassa tammalähdössä paljon voimia tallella pussiin 2. sisälle.

Haastajat: Voitokas 8 Draken on taas tuloillaan. Ruuna oli Kajaanissa tauolta hyvä kakkonen johtopaikalta. Valmentaja kommentoi, että voimiakin oli tähteillä, mutta hevonen ei osannut vain vastata ulkoa kirineelle voittajalle.

13 Tuviker kiersi Kouvolassa vaikeista lähtöasemista tyylikkäästi kaikki. Töitä on taas luvassa, mutta ori ei kaihda niitä. Otteet ovat olleet kesäbalanssissa mukavasti tasapainoisempia kuin talvella, mutta hevosella on aina laukkariski olemassa.

12 Sokker oli Kaustisella hurja laukan jälkeen ja pitkään alisuorittanut ori vaikuttaa positiivisen nousukuntoiselta. Hevonen laukkasi viimeksi itseasiassa alussa pitkäksi, mutta välttyi jostain syystä hylkäykseltä. Viimeiset 1900 metriä sujuivat kuitenkin kierrellen hienosti 23,6.

Voitokkaalla 5 Piirron Tuiskulla ajettiin Kouvolassa oudon passiivisesti ja hevoselle jäi voimia. Ori ottanee tässä ensin johtopaikan, mutta voisi viime kerran perusteella olla halukas luovuttamaan sen pois Laylalle. HYvällä juoksulla kuitenkin mahdollinen.

Yllättäjät: 16 Naputus jaksaa polkea ja normaalia pidemmällä matkalla sille pitää antaa mahdollisuus, vaikkei huippunopeus ole parhaiden tasoa. 7 Sippimies on rajussa iskussa, mutta laukka tulee tällä hetkellä kovin helposti. Ori yllättää kyllä pian, kunhan vain malttaa ravata. 14 Oiva-Sointu, 9 Intoiivari ja 15 Holari saivat startin alle koronatauon päätteeksi ja saattavat parantaa paljonkin. Voimasta homma ei jää tälläkään kolmikolla kiinni. 4 Korven Liideri on ollut tauon jälkeen oikeinkin epävarma, muttei pohjimmiltaan hevosena onneton tähänkään porukkaan.

Pelijakauma: Sokker (4 %) on kisan selkein idearasti, vaikkakin se luultavasti laukkaa taas.

Juoksunkulku: Piirron Tuisku avaa johtoon, mutta Layla tulee nopeasti vaativana rinnalle ja päässee keulapaikalle. Drakenilla saatetaan tehdä avauskierroksen aikana yllätyshyökkäys, johon Laylan nopeus ei välttämättä riitä vastaamaan. Takamatkojen vahvat hevoset miehittävät kolmatta rataa aikaisessa vaiheessa.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 2, 8, 13, 12
Suuri: 2, 8, 13, 12

Toto65-6

Suosikki: 1 Deangelo suorastaan leikitteli viimeksi Suur-Hollola-ajon alkukilpailussa vastaavista asemista ja hevosella on luonnollisesti hyvä sauma jatkaa voittokannassa Vermossa, sillä ykkösradalta johtopaikan menettämisen riskin pitäisi olla aika minimaalinen. Lähes 80 prosentin peliosuus alkaa kuitenkin olla kipurajan yli, varsinkin kun vastassa on yksi todellinen voittokone 10 Callela Einsteinin muodossa.

Haastaja: Callela Einstein oli maamme voitokkain hevonen viimme kaudella, eikä tahti ole juutikaan hidastunut tänä vuonna. Teivossa ruunalla rummutettiin avauskierroksen aikana johtoon ja se oli todella vakuuttava kolmen kuukauden tauolta. Tottakai hevonen on takarivistä altavastaaja keulassa ravaavaa Deangeloa vastaan, mutta alustavassa pelijakaumassa ero on liian suuri.

Yllättäjät: Tauolta kenkeasti aloittanut 12 Right Broline oli Teivossa suoran verran aiempaa parempi, kun se kiersi avauskierroksen päätteeksi Callela Einsteinin rinnalle ja pysyi kovassa lopetuksessa mukavasti kyydissä. Näistä asemista tehtävä on kuitenkin normaalijuoksulla lähes mahdoton. 7 Mr Chance tyylitteli Turussa johtopaikalta, mutta nyt juoksusta tulee hankalampi ja vastassa on pari viime kertaa tiukempaa kilpailijaa. 3 Santo Grial otti koronatauon päätteeksi komean kirivoiton. Gli GP:n finaalissa tuli paha lähtölaukka ja sen kisan saa unohtaa. 6 Angel Raziel kärsi Ruotsissa vaikeista lähtöpaikoista, eikä tulosriviä kannattaa tuijottaa orjallisesti. 2 Hijack'em oli Riihimäellä vielä tasapaksu, mutta petraa starttien myötä ja hyvä lähtöpaikka voisi auttaa hyvään sijoitukseen. 8 Malecon otti suoraan tauolta hienon keulavoiton, mutta Lahdessa paikka johtavan rinnalla oli liikaa. Juoksusta tulee taas vaikea. Nyyti-Maria Timosen talli on iskussa ja 5 Newport Broddekin tuntuu piristyneen uudessa paikassa. Ruuna torjui Riihimäellä johtopaikalta Quite a Boyn varmasti. Nyt juoksusta tulee hankalampi ja tehtäväkin on tiukempi.

Pelijakauma: Callela Einsteinin (15 %) kuuluisi olla lähempänä Deangeloa (76 %).

Juoksunkulku: Deangelo pitää sisältä johtopaikan. Callela Einstein saattaa kiertyä matkalla rinnalle, ainakin jos matkavauhti on hiljaista kuten voisi olettaa.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 10
Suuri: 1, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 1, 6
Toto65-2: 1, 9
Toto65-3: 2
Toto65-4: 1, 13, 7, 11, 5
Toto65-5: 2, 8, 13, 12
Toto65-6: 1, 10
Hinta: 16,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 1, 6
Toto65-2: 1, 9, 6, 3, 2, 5, 10
Toto65-3: 2
Toto65-4: 1, 13, 7, 11, 5, 15, 6, 3
Toto65-5: 2, 8, 13, 12
Toto65-6: 1, 10
Hinta: 89,60 €

Tästä kupongille:

Todennäköisyysarviot

Toto65-1
1 Com Milton 33%
6 Le Gros Bill 28%
4 Thai Profit 18%
2 Workout Wonder 12%
5 Big Man Ev 3%
7 Top Of The World 2%
3 William Pine 2%
8 Twist Of Fate 2%
9 Victor Quo Vadis 0%

Toto65-2
1 Gillian Comery 35%
9 Prodigy Shark 24%
6 Donato Hyrdehöj 16%
3 Jack Fire 5%
2 Westcoast Skipper 4%
5 Herzog Greenwood 4%
10 Albino Brave 3%
7 Quartam De Victor 3%
8 Yeezuz 3%
12 Ranch Pronto 1%
11 Spill The Beans 1%
4 Samuel Sisu 1%

Toto65-3
2 Always Ready 59%
9 Skyfall Shine 10%
1 Morris 10%
7 River King 7%
6 Q-Rex Oak 5%
3 Motivated Second 2%
8 Stonecapes Seth 2%
4 Rarity Red 2%
5 Silenos Clearsky 2%
10 Manana 1%

Toto65-4
1 Que Tal 18%
13 Quick Diablo 14%
7 Fuscus H.L. 14%
11 Baron Box 14%
5 Tzubodai 8%
15 Ranch Quijote 6%
3 Chapitre Un 5%
6 Suejedi 5%
10 Redemption 4%
4 Batt Match 3%
16 Chique 3%
14 My Ways Not Yours 2%
9 Rehab 1%
8 Rocktown Witness 1%
2 Rim Bay Fleur 1%
12 Athletic Style 1%

Toto65-5
2 Layla 20%
8 Draken 20%
13 Tuviker 18%
5 Piirron Tuisku 10%
12 Sokker 10%
7 Sippimies 5%
16 Naputus 4%
9 Intoiivari 3%
4 Korven Liideri 2%
14 Oiva-Sointu 2%
1 Siinan Tähti 1%
6 Larvan Hertta 1%
11 Koivun Tähti 1%
3 Mopoheikki 1%
10 Lorutyttö 1%
15 Holari 1%

Toto65-6
1 Deangelo 66%
10 Callela Einstein 20%
12 Right Broline 2,5%
7 Mr Chance 2%
3 Santo Grial 2%
6 Angel Raziel 2%
2 Hijack'em 1,5%
5 Newport Brodde 1,5%
8 Malecon 1%
9 Mister Lane 0,5%
11 Muscleman 0,5%
4 Rim Bay Kickapoo 0,5%