Ravivihje: Toto5 Riihimäki 14.6.2020

Julkaistu:

TOTO5
Riihimäen Toto5-pelin helmi on Synerin ja Heporixin taisto päätöskohteessa. Suositusten selkeä varmavalinta on Motivated Second tauostakin huolimatta.

Toto5-1

Suosikki: Toto5-pelin avauskohteen kovakuntoisimmat ovat hankalilla paikoilla ja kisa on yllätysaltis. 11 Hocuspocus Avenger pilasi Forssan taukostarttinsa laukkaan lähtösuoralla, mutta oli Turussa johtopaikalta ylivoimainen. Tamma osaa tulla takaakin, muttei se Riihimäellä ole koskaan yksinkertaista.

Haastajat: 7 Vex Ant Hope palasi koronatauolta Vermon Salamakypärät-lähtöön, jossa sille jäi kosolti jossiteltavaa. Ruuna pääsi 3. sisältä viimeisen kaarteen alussa 2. ulos, mutta tuli voimissaan pussissa maaliin. Tämä lähtö ei ole sitä ainakaan kovempi ja Tapio Perttunen saattaa kaasuttaa nopealla hevosella ulkoa johtoon saakka.

4 Shadow Pro McQueenilla on alla kaksi laukkastarttia ja se on tietysti huolenaihe, mutta kyvyiltään ruuna on lähdön parhaimmistoa. Valmentajan mukaan viime laukka johtui balanssiongelmasta, joka korjataan tähän.

2 Mr Nice Way jäi Lappeessa täysin pussiin 2. ulos. Nopea ruuna vaatii tarkan juoksun ja on aina vähän tuurilla ajettava, mutta jos kiritila löytyy sopivasti, niin hevonen on voittotaistossa.

5 Cool Type voitti talvella pari kertaa Toto64-tasollakin ja olisi kova luu tähän vastaavana. Kunto hukkui jonnekin tammikuun lopulla, mutta tauolta paluu oli taas napsu parempaan, kun ruuna kiersi 3. ulkoa neljänneksi.

Yllättäjät: 3 Brass N Sassy sijoittuu mielummin kuin voittaa, muttei ole hyvänä avaajana hyvältä paikalta ihan ulkona. Porin taukostartissa tamma tyytyi seurailemaan sisäratajuoksulla, mutta edelle jäi vain tosi kovia hevosia ja tulos oli mainio. 9 King of Alabama veti Mikkelissä keulassa kovaa ja kesti hyväksyttävästi totoon. Pirteä ja noususuhteinen kuntonäyttö pitkältä tauolta joka tapauksessa. 10 Holy Jack oli helmi-maaliskuun starteissa tasapaksu, mutta pystyy parempaan. Tauolta kuitenkin arvoitus, kun valmentajaa ei saatu kiinni.

Pelijakauma: Shadow Pro Mcqueen (8 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Mr Nice Way on eturivin nopein, mutta ehdottomasti parhaimmillaan selästä. Brass N Sassy, Cool Type ja Vex Ant Hope ovat eturivin muut nopeat. Todennäköisesti lopullinen keulahevonen on jompikumpi kahdesta jälkimmäisestä.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 11, 7, 4, 2, 5, 3, 9, 10
Suuri: 11, 7, 4, 2, 5, 3, 9, 10

Toto5-2

Suosikki: 11 Motivated Second on toisessa Toto5-kohteessa ihan omassa kastissaan kun puhutaan osallistujien kapasiteetista. Tamma avasi talvella kolmen voiton putkella ja oli viimeisessäänkin mainio johtavan rinnalta kivikovassa lähdössä. Hevonen todettiin kisan jälkeen kipeäksi, joten se nostaa senkin suorituksen arvoa. Hevonen palaa pitkältä tauolta, mutta valmentajan mukaan sillä on alla 20-vauhtinen ratahiitti, joten eiköhän se ole riittävän valmis. Anne Kangas varoittaa, että Riihimäen kaarreprofiili ei varmastikaan ole hevoselle paras mahdollinen, mutta sen tasoituksen 4-vuotiaan luulisi kestävän tässä seurassa antaa.

Yllättäjät: 1 Beach Girl aloitti helmikuussa Harri Koivuselta kirivoitolla, mutta on esiintynyt sen jälkeen nahkeasti. Tamma voisi päästä paalupaikalta johtoon ja olisi mielenkiintoista nähdä löytyykö hevoselta terävämpi ilme toisten etupuolelta kuin mitä takaa on nähty. 10 Mister Cannon ja 9 Albino King taipuivat viime kisoissaan johtavan rinnalta. Kaksikko on tottunut menestymään ja suosikkia lukuun ottamatta vastus ei pelota. 4 Lovely Girlin taulussa on enemmän kirjaimia kuin numeroita, mutta kykyjäkin pitäisi löytyä, kunhan tamma saisi vain aikaa ehjän suorituksen. Kokeessa ei hurjasteltu, mutta hevosen tyyli oli aiempaa tasapainoisempi. 14 Sundsvik Marameo kiri Vermossa 2. ulkoa totoon ollen parempi kuin ennen taukoa ja saa nyt vielä rattaille vahvistuksena Hannu Torvisen. Juoksusta tulee toki viime kertaa hankalampi ja lähtökin on kovempi.

Pelijakauma: Motivated Second (48 %) voisi olla suurempikin suosikki ja sen peliosuus varmasti nouseekin vielä iltaan mennessä. Beach Girl (22 %) on selvästi yliarvostettu.

Juoksunkulku: Don't Tell Mama ahdistelee Beach Girliä alussa, mutta jälkimmäinen voisi edetä lopulta johtoon, vaikka alussa sen paikan menettäisikin. Motivated Secondilla saatetaan tehdä aikainen ratkaisu, jolloin se etenisi jo matkalla pitävään piikkiin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto5-3

Suosikki: 4 Crossfire Annie ei ole vielä laukatonta juoksua hävinnyt ja 5-vuotiskausi on alkanut kahdella oikein tyylikkällä keulavoitolla. Riksun tehtävä ei ole tasoltaan ainakaan tiukempi kuin toukokuun voitoissa. Tamma juoksee nyt ensimmäistä kertaa urallaan 2600 metriä, mutta on vaikea nähdä miksi se olisi jotenkin kynnyskysymys. Hevonen on toki laukannut kolme kertaa seitsemään kisaansa, mutta toisaalta auton takaa lähtenyt nyt joka kerran kiltisti ravia.

Yllättäjät: 2 Bearway teki ennen koronataukoa äärimmäisen vahvat esitykset lähtölaukkojen jälkeen ja sama kaava jatkui tauon jälkeenkin. Ruunalla voisi ehjällä juoksulla olla potentiaalia jopa haastaa suosikki, mutta toisaalta kiihdyttäminen on ollut viimeisissä niin toivottoman epävarmaa, että on vaikea uskoa hevosen pääsevän ravilla matkaan. Jukka Torvinen ohjastaa nyt toista kertaa, joten josko hän olisi oppinut hevosesta jotain uutta. 6 Our Lexa nappasi viimeksi uransa avausvoiton isona yllättäjänä, mutta esitys oli tosi sitkeä, eikä ykkönen tullut vahingossa. Ruuna kiersi lähes koko viimeisen tuhannen kolmannella, kulki 13,1/700 metriä ja punnersi ykköseksi. 3 How High The Moon oli Lahdessa tauolta ja keulapaikalta hieman nahkea kolmas. Nyt tarjolla voisi olla paikka suursuosikin takana 2. sisällä, josta totosijaputkea olisi hyvä jatkaa. 9 Haldiaz jäi Mikkelissä pussiin. Tammalla on kykyjä, mutta ei ole ihan sattumaa, että voittosaldo on avaamatta, sillä hevonen on useinkin aika vino maalisuoralla. 11 Susan Sapphire palasi voittoiskussa sairastauolta maaliskuussa. Valmentajan mukaan hevonen on varmaan aika lailla samassa iskussa nyt kuin tuolloin, mutta lähtöpaikka on toki hankala. 12 Zagat kärsii nopeana hevosena merkittävästi takarivistä, eikä juostava matkakaan ole välttämättä mieluisin mahdollinen. 8 Hila's Eltonin suoritukset vaihtelevat suuresti sen mukaan juokseeko hevonen toisten takana vai vapaalla radalla. 8-radalta saa toki mennä halutessaan koko matkan vapaata, mutta vaikeaksi homma joka tapauksessa menee.

Pelijakauma: Tauluaan paljon vaarallisempi Bearway (7 %) kuuluisi laukkariskistä huolimatta olla enemmän pelattu

Juoksunkulku: Bearway lähtisi tosi kovaa, mutta eiköhän ykkösasia ole yrittää rauhassa ravilla matkaan. Sen jälkeen todennäköisin skenaario on, että Crossfire Annie etenee nopeasti johtoon ja saa How High The Moonin taakseen.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4
Suuri: 4, 2, 6

Toto5-4

Suosikki: Sunnuntain kovimmassa lähdön avainhahmo on Kaisa Toivonen, jonka tallista tulee kisan kaksi pelatuinta hevosta. 3 Quite a Boy on saanut kaksi starttia kroppaansa pitkän tauon jälkeen. Esitykset ovat toistaiseksi olleet kohtalaisia, mutta parempaankin pitäisi olla potentiaalia. Vermossa maanantaina hevonen pääsi etenemään kierros jäljellä 3. ulkoa 2. ulos, josta se polki vauhtijuoksussa kirilenkin 14,0 ja nappasi totosijan pienessä lähdössä.

Haastajat: 10 BWT Divinea juhlittiin viime syksynä Villinmiehen Tammakilvan sankarina. Tamma avasi kautensa Vermossa maanantaina ja jätti itsestään hieman tukkoisen kuvan, mutta otteet paranevat varmasti kisa alla. 5-vuotias yritti seurata 2. sisällä kivikovaa kaksikkoa Peanuts-Staro Miami ja viimeinen satanen oli tosi vaikea, mutta koko kirikierroksen kellotus kuitenkin 13,5, joten kyyti oli ymmärrettävästi kylmää lähes seitsemän kuukauden tauolta.

4 Hijack'em on kolmas kova. Ruuna olisi mennyt viimeksi Mikkelissä pitkältä tauolta 12-tuloksen, mutta ravi mureni loppusuoran alussa peitsin kautta laukalle. Eiköhän tämäkin hevonen vetristy vauhdikas kisa alla selvästi. Hevosella ei ole ajettu aikoihin voltteja, muttei niistä erikoisuuksia löydy sieltä kaukaa kun niitä on ajettu.

6 Newport Brodde aloitti Lappeessa tauolta ja uusista käsistä. Ruuna puristi vaikeista asemista neljänneksi ja saa hyväksyttävän arvosana. Nyyti-Maria Timosen talli on hurjassa vireessä juuri nyt, joten huomioidaan tämäkin hevonen ajoissa.

Yllättäjät: 9 Club Nord Star oli Killerin voimainkoitoksessa positiivinen kolmas onnistuneella juoksulla. Sarja ei nyt kyllä istu alkuunkaan. 5 BWT Angrymanin taulu meni sekaiseksi ennen taukoa, mutta hevosella on rutiinia tätä kovemmistakin lähdöistä. Valmentaja tosin painottaa, että tauolta haetaan kilttiä juoksua. 8 Live For Greatnessin kohdalla puheet ovat samaa laatua. Pitkältä tauolta halutaan vain startteja alle.

Pelijakauma: Newport Brodde (8 %) on kiinnostavin merkki.

Juoksunkulku: Newport Brodde voisi olla juoksuradan turvin lähdön lopullinen keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 3, 10, 4, 6
Suuri: 3, 10, 4, 6, 5

Toto5-5

Suosikit: Toto5-päätöksessä nähdään varmasti upea taisto voitosta, kun toisilleen tutut äärimmäisen lupaavat kilpakumppanit 3 Syneri ja 5 Heporix iskevät yhteen. Kaksikko palasi huippuiskussa tauolta Forssaan ja niiden välille on hankala tehdä sen perusteella eroa kummankaan hyväksi. Syneri latoi takarivistä keulaan 20,5-avauksessa ja piti varmasti ykköseksi. Heporix oli puolestaan matkalla oudoissa vaikeuksissa ja jäi kauas, mutta kiri aivan Synerin tuntumaan polkien puolestaan loppua 20-kyytiä. Heporixillä on saumansa ohittaa Syneri alussa ja siinä ratkaistaankin voiton osalta paljon.

Yllättäjät: 6 Issakan Pouta palasi puolestaan Lappeenrantaan huippuiskussa tauolta ja nappasi voiton vielä pahan alkulaukan jälkeen. Ori kulki hypyn jälkeen 25-kyytiä läpi, mutta siltikin on vaikea nähdä, että potku riittäisi tässä kovalle suosikkikaksikolle. 4 Karlo on hieman ongelmissa kesän huippuvauhdeissa, mutta kunto tuntuisi olevan kohdallaan. Teivossa hevonen kulki vahvasti laukan jälkeen ja laukkasi Forssassa lauantaina lopussa kakkostaistosta. Laukkariski kasvaa merkittävästi, kun koko ajan pitäisi mennä äärirajoilla. Tammojen ikäluokkalähdöissä menestynyt 9 Lily alkaa päästä taas vauhtiin. 11 Korven Liideri oli Turun taukostartissaan sekaisin. Potentiaalia on parempaan, mutta ainakin kärkisijaa ajatellen parannettavaa liiaksi viime kerrasta. 8 Siporin Santtu ailahtelee ja nyt rasitteena on lisäksi onneton lähtöpaikka. 1 Kikan Velperin kohdalla kannattaa olla tarkkana, kun kenkiä riisutaan, sillä ori parantaa sillä balanssilla paljon. Nyt popot näyttäisivät pysyvän vielä jalassa.

Pelijakauma: Suosikkikaksikon kuuluisi olla lähempänä toisiaan. Karlo (10 %) on liikaa luotettu ja Issakan Poudan (6 %) kuuluisi olla lähdön kolmoshevonen.

Juoksunkulku: Suosikkikaksikko iskee yhteen jo lähtösuoralla ja tekisi mieli väittää, että Heporix on todennäköisempi keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 5, 3
Suuri: 5, 3

Todennäköisyysarviot

Toto5-1
11 Hocuspocus Avenger 26%
7 Vex Ant Hope 20%
4 Shadow Pro McQueen 16%
2 Mr Nice Way 12%
5 Cool Type 12%
3 Brass N Sassy 5%
10 Holy Jack 4%
9 King Of Alabama 2%
8 Majestic Missy 1%
1 Wild Luck Love 1%
6 Solano Sincero 1%
12 Ruthless Chick 0%

Toto5-2
11 Motivated Second 64%
1 Beach Girl 8%
4 Lovely Girl 7%
9 Albino King 7%
10 Mister Cannon 7%
14 Sundsvik Marameo 2%
6 Don't Tell Mama 1%
13 Thomas Wind 1%
5 Rose La Femme 0,5%
3 Torres Bi 0,5%
8 Propellant 0,5%
2 Superman Shot 0,5%
7 Emil Von Bentz 0,5%
12 Saint Luke 0,5%

Toto5-3
4 Crossfire Annie 67%
2 Bearway 10%
6 Our Lexa 8%
11 Susan Sapphire 4%
9 Haldiaz 3%
12 Zagat 2%
3 How High The Moon 2%
8 Hila's Elton 1%
1 Economic Sisu 1%
5 Rim Bay Fleur 1%
10 Tallukka 1%
7 What's Up Cloud 0%

Toto5-4
3 Quite A Boy 30%
10 BWT Divine 24%
4 Hijack'em 20%
6 Newport Brodde 15%
9 Club Nord Star 4%
5 BWT Angryman 3%
7 Global Spellbound 1%
2 Important Matters 1%
1 Joker Photo 1%
8 Live for Greatness 1%

Toto5-5
5 Heporix 40%
3 Syneri 39%
6 Issakan Pouta 8%
4 Karlo 5%
9 Lily 2%
10 Korven Liideri 1%
7 Vekraus 1%
8 Siporin Santtu 1%
1 Kikan Velperi 1%
2 Pälvi Tuttu 1%
12 Vilox 0,5%
11 Kake 0,5%