Ravivihje: Toto65 Kuopio 1.6.2020 – 50 000 euron jackpot

Julkaistu:

TOTO65
Toukokuulta siirretyt upeatasoiset Kuopio Stakes -ravit kilpaillaan maanantaina Toto65-pelin merkeissä. Kierros vaikuttaa varsin selväpiirteiseltä.

Toto65-1

Suosikki: 3 Mascate Match on aloittanut 4-vuotiskauden upeasti. Tamma on joutunut taivaltamaan molemmissa kisoissaan johtavan rinnalla, mutta ei ole ollut siitä moksiskaan. Ruotsissa kova Ganga Bae jäi edelle, mutta Vermossa kotimaisista hevosvoimista ei ollut 08-lopetuksessa mitään vastusta. Kuopio Stakes -karsinnassa eturivi ja vastus näyttävät sellaiselta, että supertamma pääsee johtopaikalle, saa tehdä siinä oman juoksunsa, eikä se terveenä kyllä häviä.

Yllättäjät: Paikka suursuosikin takana voisi olla vapaalippu kakkoseen, tai ainakin totoon. Vahvimmin sinne on tyrkyllä 1 Bastian. Ruuna oli maaliskuun alussa Forssassa vaisu, mutta Solvalla vierailulla pari viikkoa sitten nähtiin vahva kiri parijonosta. 2 MAS Dominantin viime kauden loppu meni plörinäksi sairastelujen vuoksi, mutta aiemmin 3-vuotiskaudella ruuna näytti vahvaa kapasiteettia ja on nyt mainiolla lähtöpaikalla. 9 First Class Lady pinkoi Vermon taktiikkajuoksussa 3. sisältä kovaa loppua, mutta viides sija oli sinä päivänä maksimi. Tamma taitaa olla lähdön toiseksi paras hevonen, mutta antaa takarivillään paljon tasoitusta, varsinkin kun on vaarana, että taas nähdään hölkkäkisa. 7 Donna Leonora kiersi Solvallassa hänniltä vahvasti totoon ja ravasi kaarteet ulkoradoilla paremmin kuin viime vuonna. Maili ei suosi ja paikka on ulkona, mutta finaalipaikka pitäisi olla haarukassa. Heikki Korhosen laatutallin 5 Callela Lincoln ei yltänyt ihan odotuksien tasolle 3-vuotiaana, mutta on saattanut kehittyä talven aikana merkittävästi.

Pelijakauma: Mascate Match (94 %) on pari prosenttia liikaa pelattu, mutta sillä ei näissä lukemissa ole minkäänlaista merkitystä.

Juoksunkulku: Bastian torjuu muut alussa, mutta suursuosikin selkä kelpaa. Pekka Korpi saa määrätä matkavauhdin mieleisekseen.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-2

Suosikki: 5 Mainio olisi kykyjensä puolesta voinut ravata ikäluokkalähdöistä muhkeammankin tilin ja siirtyy aikuisten joukkoon varsin edullisista lähtökohdista. Kausiavauksessaan ruuna kiritti Ruotsissa tänä keväänä komean tilin tehnyttä Religiousta tämän takaa ja on valmentajan mukaan harjoitellut koronatauon aikana poikkeuksellisen hyvin.

Haastajat: 10 MAS Champ otti viime vuonna muhkeat 9 voittoa ja 2 kakkosta 12 startista ja on varsinkin näissä sarjoissa aina vaarallinen. Viimeisimmässä kisassa hevosella ajettiin passiivisesti ja se kiri hänniltä tosi vinhasti loppua. Valmentaja on ollut tyytyväinen hevosen harjoitusotteisiin tauon aikana ja odottaa heti vahvaa panosta.

6 Faith In Life teki murhaavaa jälkeä talviradoilla ja tuntuisi kehittyneen vielä 8-vuotiaanakin. Kesäbalanssiin siirtyminen tuo pienen kysymysmerkin ja vastus on kovempaa kuin kertaakaan aiemmin hevosen uralla. Paikkakin on hankala parin nopean ulkopuolella, joten voittokulun jatkuminen olisi nyt pieni yllätys.

1 Exuberancen esitykset ovat olleet hieman kyseenalaisia jo jonkin aikaa. Hevonen ei ole ollut huono, mutta kun tiedossa on mihin se parhaimmillaan pystyy, niin hakemisen puolelle mennään. Hyvä avaaja on nappipaikalla ja saa juoksun, mutta ehkei 2600 metriäkään ole se paras matka. Joensuussa ravi sakkasi lopussa, mutta eipä kuskikaan siinä hevoselta enää vaatinut.

Yllättäjät: 7 Elliot Web spurttasi Killerillä open stretchiä pitkin terävästi voittoon. Ruuna viihtyy pidemmillä matkoilla ja on vaarallinen, jos onnistuu löytämään juoksupaikan hankalalta lähtöradalta. 11 Ulk Delle Selven taukostartti meni pipariksi varusterikon vuoksi ja sen saa unohtaa. Ori on kyvyiltään ihan lähdön kärkikastia, muttei ihan parhaimmillaan joutuessaan kiertelemään kirissä ja paikka on sen vuoksi iso miinus. 2 Venerdi ei saanut Killerin huonosta radasta kengittä pitoa ja on riviään vaarallisempi. 9 Roberto Diver otti Toto75-kakkoset ennen taukoa ja oli hyvässä nousussa. Aiemmin ruuna on vaatinut tauolta startteja. 4 Ambrogio ei loistanut Killerillä kengät jalassa, mutta palaa nyt optimibalanssiin. 8 Juliet Ale oli Killerillä keulasta asiallinen. Tamma olisi tosi nopea avaaja, mutta 8-radalta on tarjolla juoksunkulkuun vain huonoja vaihtoehtoja.

Pelijakauma: Mainio (31 %) voisi olla selvästi enemmänkin pelattu ja se oyksi monista vaihtoehdoista Toto65-varmaksi. Faith In Life (16 %) on selkeimmin yliarvostettu.

Juoksunkulku: Exuberance pystyisi todennäköisesti halutessaan pitämään johtopaikan, mutta Mainio tulee vaateliaana rinnalle. Jälkimmäisellä on pieni mahdollisuus avata suoraankin johtoon, mutta saanee keulapaikan tällä matkalla ihan suosiollakin, jos ei sinne omin avuin pääse. Faith In Lifen kohtaloksi jäänee paikka johtavan rinnalla. Lähtöön ei välttämättä tule liiaksi tempoa, eikä takana ole hevosia joilla haluttaisiin tehdä matkalla ratkaisuja.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 5
Suuri: 5, 10, 7, 2, 11

Toto65-3

Suosikki: Suomenhevosten matalimmassa Toto65-sarjassa on tuttuun tyyliin monta mielenkiintoista nousevaa hevosta. Analyysiriskiä lisää, ettei pelatuimmat ole startanneet lähes kolmeen kuukauteen. 1 Myrskyri voitti arvonnan ja pitää sisäradalta johtopaikan. Ruunaa ei ole siitä helppo selättää, mutta valmentaja varoittaa, ettei hevonen tauolta välttämättä ole ihan samassa iskussa kuin ennen sitä.

Haastajat: 4 Valtroks otti ennen koronataukoa kaksi tyylikästä keulavoittoa peräjälkeen ja lähtee myös kovaa, mutta suosikin ohi ei ole alussa todennäköisesti asiaa. Ruuna osaa voittaa toki muillakin juoksunkuluilla ja on vakava voitontavoittelija jälleen.

6 Malkkin on myös tottunut voittamaan ja täydentää kivikovan suosikkikolmikon. 8-vuotiaalla on pelatuimmista ongelmallisin lähtöpaikka ja valmentaja varoittaa, ettei kotona ole päästelty tähän alle kilpailuvauhteja. Kun alla on lisäksi yli 7 kuukauden tauko, niin ruuna putoaa aika selkeäksi kolmosmerkiksi, vaikkei se puhtaasti hevosena ole edelleen rankattuja ainakaan jäljessä.

Yllättäjät: Vauhdikas 11 Vilivillis kärsii takarivistä suuresti, mutta on osoittanut aiemmin osaavansa menestyä suoraan tauoltakin. 2 Hambo on ailahdellut läpi uransa kovasti, mutta väläytellyt myös kovaa potentiaalia. 10 Rallin Muisto on fysiikaltaan lähdön kärkipäätä, mutta kesävauhdeissa kyytien riittäminen on relevantti kysymysmerkki. 3 Jullen Ekolla on alla ongelmallinen talvi. Kyvyt riittävät, mutta on arvoitus pääseekö hevonen heti parhaaseen rytmiinsä. 9 Eurovaltikka seuraa kovassakin vauhdissa, mutta ohitteleminen tapaa vastustaa. 8 Siporin Santtu on vauhdikas, mutta oikukas. Eturivin uloin paikka tekee tehtävästä tosi hankalan. 5 Minskaus voitti Joensussa varmasti, mutta rima nousee selvästi tähän.

Pelijakauma: Arvonnan voittaja Myrskyri (36 %) voisi olla hieman suurempikin suosikki. Vilivillis (2 %) on liian unohdettu.

Juoksunkulku: Valtroks ahdistelee Myrskyria alussa, mutta tuskin pääsee ohi.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 4, 6, 11
Suuri: 1, 4, 6, 11, 2

Toto65-4

Suosikki: 8 Perfect Rainmaker on voittanut 13 kertaa 17 yrittämästä, joten on selvää, että kyseessä on poikkeuksellinen lahjakkuus. Viimeksi Vermossa hevonen oli omaksi itsekseen aiempaa tasapainoisempi ja kertakaikkisen upea. Valmentaja vahvistikin, että ruuna olisi sinä päivänä mennyt tarvittaessa 12-tuloksen. 5-vuotiaan suoritukset ovat hieman vaihdelleet terveydentilan mukaan, mutta nyt tiedot tallilta kertovat, että silläkin saralla on menty parempaan suuntaan. 8-rata on hankala paikka, mutta hevosella on tarkoitus ajaa aktiivisesti eteenpäin ja se pienentää mahdollisten liikenneruuhkien vaaraa.

Haastajat: 5 Burnhill's Luck teki Lahdessa uskomattoman tempun, kun se voitti, vaikka laukkasi kahdesti. Sellaista ei lämminverilähdöissä, eikä varsinkaan tällä tasolla usein näe. Ruuna on enemmän vahva kuin nopea ja äärinopeissa olosuhteissa sille voi tulla hankaluuksia.

4 Donato Hyrdehöj aloitti Suomessa positiivisella esityksellä, vaikka jäi tyystyin Perfect Rainmakerin varjoon. Ruunaa terävöitetään tähän ainakin vedettävillä hupuilla, mahdollisesti myös lapuilla. Startti alla taso saattaa muutenkin vielä nousta.

Yllättäjät: 2 Brisenda omaa potentiaalia riviään parempaan. Tamma voitti viime vuonna kivikovan Cartivet Meetingin. 5-vuotias lähtee kovaa ja pystyy sotkemaan hyvältä paikaltaan ainakin totokamppailua. 10 Triple Ray otti Joensuussa keulavoiton, vaikka joutui avaamaan kymppiä. Takarivi haittaa nopeaa avaajaa ja vastus on kovempaa kuin edellisissä. 1 Edfromed juoksi viimeksi ensimmäisen starttinsa ruunana ja oli oikein sitkeä johtavan rinnalta. Rima toki nousee nyt, mutta paikka suosii. 12 Lady Nightingale on menestynyt tällä tasolla ennenkin ja on kova kirihevonen, mutta Kuopio ja rata 12 on sellainen yhdistelmä, että kärkeen tulee kiire.

Pelijakauma: Perfect Rainmaker (42 %) voisi olla suurempikin suosikki. Muista Brisenda (5 %) on jonkin verran aliarvostettu.

Juoksunkulku: Brisenda avaa johtoon ja pitää paikastaan kiinni ainakin kaikkia muita kuin suosikkia vastaan. Perfect Rainmaker ei ole ihan nopeimpia alussa, mutta sillä aiotaan rummuttaa silti heti alusta eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 8
Suuri: 8, 2

Toto65-5

Suosikki: 1 Lexus Dream on toinen Toto65-pelin jättisuosikeista ja senkään tappiota on normaaliolosuhteissa vaikea kuvitella. Ruuna sai toivepaikan sisäradalta, vaikka se olisi toki ollut hyvin todennäköinen keulahevonen muiltakin eturivin paikoilta. Solvallan taukostartissa 6-vuotias täräytti ulkoa kyselemättä johtoon ja tsemppasi kovassa seurassa asiallisesti totoon. Taakse jäi esimerkiksi Next Direction, eikä tässä ole sellaisia haastajia.

Yllättäjät: 9 T.Rex oli Lahdessa mainio tauolta, vaikka paljon suosiollisemman juoksun saanut Workout Wonder karkasikin huonoissa selissä viruneelta ruunalta. Takarivi hankaloittaa tehtävää taas ja hevosella saatetaan tyytyä ajamaan tämä kisa riskilläkin sisärataa. Tammojen viime vuoden EM:n upeasti Vermossa hoitanut 12 Stonecapes Queila kiri Lahden taukostartissaan pontevasti, mutta epäonni lähtöradoissa jatkuu. Nyt saatetaan ajaa aktiivisemmin, mutta näistä asemista ainakin voitto tuntuu toivottomalta haasteelta. Tamma tapaa joka tapauksessa parantaa tiiviimmässä starttirytmissä selvästi. 2 Celebrity Lane kamppailee T.Rexin kanssa alussa paikasta suursuosikin takana. Vermossa lujaa lopettanut ruuna pystyisi ainakin siltä paikalta osaalistumaan tototaistoon. 3 Tapiro Jet pääsee myös lujaa liikkeelle ja juoksupaikat kärjen lähellä ovat tässä takuulla iso etu. 11 Edward Ale seurasi Lahdessa 2. sisältä totoon, mutta nyt luvassa on merkittävästi hankalampi juoksunkulku.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Lexus Dreamin kuuluukin olla jättisuosikki.

Juoksunkulku: Lexus Dream pitää vaivatta keulapaikan. T.Rex ja Celebrity Lane tähtäävät suosikin kantaan.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto65-6

Suosikki: Upea ja mielenkiintoinen Savo-Ajo päättää Toto65-pelin. Kovat tammat yrittävät pötkiä siinä oreilta pakoon 20 metrin etumatkan turvin ja ovat vuosien saatossa siinä usein onnistuneetkin. Kiinnostavimmat pelihevoset löytyvät kuitenkin oreista. 7 Välkyn Tuisku jäi kausiavauksessaan paljon voimia tallella pussiin Josveisin taakse 2. sisälle. Nopea ori on passelisti toisella radalla takamatkalla ja saattaa viuhtoa avauspuolikkaalla keulaan saakka.

Haastajat: 11 Evartti oli myös Vermon kisan säväyttäjiä, vaikka sijoitus jäi huonoksi. Ori virui pitkään pussissa, mutta lopetti tilaa saatuaan tosi napakasti. Santtu Raitala tuskin jättää juoksuradan etua käyttämättä.

1 Hetviina kiri Vermossa 2. ulkoa viimeiset 600 metriä 20-pintaan ja näytti upealta. Ykkösrata ei ole toivepaikka, mutta tuskin juoksu kovin pieleen menee, vaikkei tamma pysty alussa puolustamaan paikkaansa.

15 Välähdys esiintyi talvella vaihtelevasti, mutta se tiedetään, että tasonsa ylimmällä limitillä suorittaessaan se voi voittaa minkä lähdön tahansa. Ville Korjus tosin varoittaa, että tähän kisaan tullaan normaalia maltillisemmin valmisteltuna.

13 Lissun Eerikki on rahojensa puolesta vasta matkalla avoimelle huipulle, mutta kyvyt ovat jo sitä luokkaa. Takamatkan takarivin sisärata tekee nyt kuitenkin sen, että voitto olisi yllätys.

Yllättäjät: 3 Liisan Tulilintu asetetaan heti tauolta optimibalanssiin ilman kenkiä. Tammalla on poikkeukselliset vauhdit suomenhevostammaksi, mutta myös lieveilmiöitä käytöksen suhteen. Valmentajan mukaan hevonen on aiempia vuosia terävämmin valmisteltu kausiavaukseen. Joensuun 2015 ravikuningas 10 Jokivarren Kunkku tekee mielenkiintoisen paluun radoille. Ojanperän mukaan hevonen on harjoittelut talven positiivisella otteella. 14 Camri ja 12 Vixen ovat rutinoituneita huippuhevosia tälle tasolle ja yleensä valmiita tauoilta, mutta hurjatasoisessa lähdöissä hankalista asemista ei ole paljon tarjolla. 5 Piskon Pouta avasi vuoden komealla voitolla ja kuuluu tammojen parhaimmistoon.

Pelijakauma: Välkyn Tuiskun (16 %) kuuluisi olla suosikki. Evartti (9 %) kiinnostaa myös paljon. Hetviina (28 %) ja Välähdys (15 %) ovat liikaa luotettuja.

Juoksunkulku: Hetviina ei pysty puolustamaan paikkaansa Virin Camillaa ja Liisan Tulintua vastaan, mutta näistä jälkimmäisellä on iso laukkariski alkuun. Välkyn Tuisku tulee takamatkalta kohinalla eteenpäin alussa ja on jopa todennäköisin lopullinen johtonimi. Takamatkalla on liuta kovia hevosia ja kolmatta rataa miehitetään ajoissa.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 7, 11
Suuri: 7, 11, 1, 15, 13, 3