Ravivihje: Toto65 Vermo 20.5.2020 – tarjolla tallikommentit kaikista hevosista

Julkaistu:

Vermossa ravataan pitkästä aikaa kilpaa keskiviikkona.
T65-kierrokselta löytyy paljon edullista pelattavaa, mutta myös muuttujia ja kysymysmerkkejä riittää, kun kaikki hevoset palaavat kehiin tauolta päätöskohteen Pascha Tillyä lukuun ottamatta.

IS Ravit lähestyy poikkeuksellista tilannetta painottamalla peleissä tallitietoja sekä ammattivalmentajien hevosia. Huipputreenareilla on todennäköisimmin ollut mahdollisuus täysipainoiseen valmentamiseen ja hevosten sparraamiseen porukassa tauon aikana. Etenkin Christa Packalenin ja Antti Ojanperän valmennettavat ovat näyttäneet alkuviikon raveissa, että tallikunto on heti kohdillaan.

Tänään myös korkataan Vermon uusittu kavioura. Tehtyjen muutosten pitäisi helpottaa kirihevosten tehtävää.
Ravien kotimaisen pottipelin ja Toto65:n paluun kunniaksi tallikommenttiosiosta löytyy tuoretta infoa kaikista kierroksen hevosista. Kommentit on kerätty tällä viikolla yhteistyössä Vermon kanssa. Ne löytyvät sekä päivän ravien lähtölistoilta että tallikommenttiosiosta.


Toto65-1

Suosikki: 5 Hetviina on huipputamma ja noussut yhdeksi kierroksen pelatuimmista hevosista. Tallitiedot ovat ihan positiivisia, mutta kun hevonen ei ole kuudella yrittämällä voittanut kertaakaan tauolta palatessaan, otamme sille yhden varmistuksen T65-lapulla. Talven ja kevään voittojuoksujensa kaltaisena Hetviina toki pärjää.

Haastajat: 3 Virin Camilla on starttiraketti ja lähtee viemään joukkoa todennäköisesti. Monta vuotta tammahuipulla kilpaillut ravivarma konkari on perusrasti. Viime kaudella se vei keskinäiset kohtaamiset Hetviinaa vastaan 4-3. 2 Sokru nousi huipulle viime vuonna ja kuuluu loistoasemista haastajien kategoriaan.

Yllättäjät: 10 Elias Juonetar oli tosi hyvä lopputalven ja alkukevään juoksuissaan. Terho Rautiainen kuitenkin varoittelee, että hevonen on kärsinyt kesäisin allergiaoireista ja siedätyshoidon tulokset nähdään vasta kilpailurasituksessa. 7 Tutun Impi ei hävinnyt maaliskuun kohtaamisessa paljoa Hetviinalle. Tamma jaksaa jyrätä pitkäänkin ulkoradoilla. 4 Ryti-Tytön viime kausi kulki pahoin alakanttiin, mutta ei ole mikään mahdoton ajatus, että se palaisi tänä vuonna tasolleen. Tallitiedot ovat varovaisen positiivisia. 6 Naputus on vahva jyrä, jonka laukkariski nousee nopeissa olosuhteissa.

Juoksunkulku: Virin Camilla avaa keulaan. Aktiivinen kuski ei välttämättä luovuta paikkaa edes suursuosikille.

Pelijakauma: Virin Camilla (19%) on jäänyt hieman liiaksi Hetviinan (55%) varjoon.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 5, 3
Suuri: 5, 3

Toto65-2

Suosikki: 2 Perfect Rainmaker on komealla voittoprosentilla kilpaileva luokkahevonen, joka nousee rankingimme kärkeen selvällä marginaalilla. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavat ovat olleet usein valmiita voittamaan suoraan tauolta. Lisäksi Vermon uusitut kurvit auttavat hevosta, jolla on ollut välillä vaikeuksia kaarrejuoksun kanssa. Lähtöpaikka on mainio ja vastus näyttää sopivalta.

Haastajat: Matias Salon treenistä debytoiva 8 Tattoo Avenger on lähdön ylivoimaisesti kiinnostavin seurattava ja myös pelimielessä hieno rasti. Ruuna on viime kauden juoksujensa perusteella todella kova tekijä 25000 euron rahasarjaan, voittihan se muun muassa Derbyn karsinnan lähes SE-ajalla. Huippukunto ei tietenkään ole käsillä suoraan paussilta, mutta silti ruuna on täysin mahdollinen menestyjä, varsinkin kun tallikommentit lupaavat hyvää. 3 Adrienne's Ami kerää paljon peliä ja oli talven voittojuoksuissaan erinomainen monta kertaa, mutta suhtaudumme siihen silti varauksella. Ori on palannut urallaan kahdeksan kertaa 30 päivää tai pidemmältä tauolta, ja näissä kilpailuissa voittosaldo näyttää pyöreää nollaa toistaiseksi. Hevonen vaikuttaa olevan parempi tiiviillä kilpailutahdilla, joten se ei kiinnosta pelimielessä nyt tauolta. Historiasaldo ei tarkoita, etteikö Adrienne's Ami voisi tänään voittaa, mutta IS Ravien papereissa pelikannatus on liian korkealla Perfect Rainmakeriin ja Tattoo Avengeriin verrattuna.

Yllättäjät: Revityksissä kannattaa huomioida pelaamattomat 6 Ranch Pronto ja 7 Black Avenger. Ensin mainittu on esiintynyt edukseen treeneissä ja jälkimmäinen on voitokas kykyhevonen.

Juoksunkulku: Adrienne's Ami painuu keulaan ja vetää tapansa mukaan reipasta.

Pelijakauma: Perfect Rainmaker (46%) on sopivasti pelattuna suosikkina jopa potentiaalinen T65-varma. Adrienne's Ami (30%) on liian paljon pelattu. Tattoo Avengerin (10%) alustava kannatus on rajusti alakantissa.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 2, 8
Suuri: 2, 8

Toto65-3

Suosikki: 4 Ulk Delle Selve on pelaajien suosikki ja myös IS Ravien kärkirankkaus, mutta melko niukalla marginaalilla. Lähdössä on monta muutakin kovaa hevosta. Hyvänä päivänään ori voi johtaa alusta loppuun, mutta todennäköisimmin kiihdytys otetaan varman päälle ja se voi tarkoittaa vaativaa juoksupaikkaa.

Haastajat: 9 Anything For You on jo luokallaan perusrasti, mutta valmentaja Risto Airaksinen varoittelee tallikommenteissa, että tämä startti tulee hevoselle hieman turhan nopeasti eteen tauon jäljiltä. Tähtäin on Suur-Hollolan alkuerissä. 2 Right Broline aloittaa kilpailut Timo Korvenheimon valmennuksesta. Hevonen on kyvykäs ja treenaa hyvin. 3 Quite A Boy on myös pystyvä hevonen ja huomioidaan heti. Vauhtikestävä hevonen oli vuosi sitten näihin aikoihin hirmuvireessä ja muun muassa voitti suoraan talvitauolta maaliskuussa. Keskipitkä matka käy ruunalle erinomaisesti.

Yllättäjät: 1 Effronte Photolla voisi olla paljon parempi statistiikka, jos ruuna ei olisi kilpaillut jatkuvasti kovissa ikäluokkalähdöissä. Viimeksikin Religiousin voittamassa suurkilpailussa vastus oli ymmärrettävästi liian kovaa keittoa. Rahasarjassa hyvältä lähtöpaikalta Pekka Ruuthin suojatti kuuluu huomioitaviin, varsinkin kun tallikommentit lupaavat hyvää. 7 Lovetown ei ollut valmentajan mieleinen viime hiiteillä, mutta veteraani pystyy voittamaan tällaisen lähdön, jos ongelmat olivat tilapäisiä ja korjaantuvat kengitysmuutoksella.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta avataan parhaiten. Right Broline hakee keulat Effronte Photolta. Myös Lovetown voi värittää kiihdytystä, jos tuntuu kuskin käteen herkältä.

Pelijakauma: Suosikkikaksikkoa on arvostettu liikaa. Right Broline (13%), Quite A Boy (12%) ja Effronte Photo (4%) ovat kisan kiinnostavimmat pelihevoset.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2, 3, 1
Suuri: 4, 9, 2, 3, 1

Toto65-4

Suosikki: 4 Leemark's Ghost on noussut kierroksen pelatuimmaksi hevoseksi ainakin alustavasti, tosin kannatus on laskussa. Nopea hevonen tähtää kärkipaikalle ja olisi sieltä varmasti lähellä koko matkan johtoa 1620 metrin pyrähdyksessä, mutta piikin valtaaminen ei ole ainakaan itsestäänselvää. Tallitiedot lupaavat hyvää.

Haastaja: 1 Promptus hallitsi viime kilpailujaan keulapaikalta ja pyrkii varmasti torjumaan suosikin alussa. Kykyjä nousevalta jenkkiruunalta löytyy tätä kovempiinkin kisoihin.

Yllättäjät: 9 Stonecapes Rain on mennyt valmentaja Christa Packalenin mukaan eteenpäin tauon aikana. Alla on reipas ratahiitti, joten kilpailuvire lienee heti kohdallaan, kuten tallikavereillakin on ollut. Nopea ruuna pystyy rankaisemaan, jos kenttä kääntyy lopussa. 5 Glide On Fire osaa kiriä kipakasti ja hyötyisi myös kärjen kaahotuksesta. Tamma petrasi selvästi viime kaudella Tommi Kylliäisen valmennuksesta. 4-vuotiaan 8 Roselandin tähtäin ei ole tässä, mutta kykyjä riittää ja oikein ylivauhtisella juoksulla se ehtisi hänniltä yllättävän korkealle lopussa. Tamma päätti viime kautensa Kymenlaakso-ajon finaaliin.

Juoksunkulku: Kiivas kiihdytys tiedossa, kun radoilta 1-4 avataan tulisesti. Suosikki Leemark's Ghost on niukasti todennäköisin keulahevonen, mutta ylivauhdin vaara on ilmeinen.

Pelijakauma: Leemark's Ghostin (59%) alustava kannatus on yläkantissa. Stonecapes Rain (4%) on kiehtovin yllätyshaku pelijakauman valossa.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 4, 1, 9
Suuri: 4, 1, 9

Toto65-5

Suosikki: 9 Välkyn Tuisku nousi huipulle viime kaudella ja taisteli jopa ravikuninkuudesta Tähen Toivomusta vastaan. Vauhtia on varmasti voittoon saakka nytkin, mutta kun kilpailutaukoa on kertynyt lähes yhdeksän kuukautta, varminta on suhtautua huippuhevoseen varauksella pelimielessä. Tallitiedot lupaavat kyllä ihan hyvää, Kimmo Taipale kertoo että orilla on ajettu jo monta ratahiittiä ja ihan reippaallakin tempolla.

Haastajat: 1 Josveis nousee rankingimme kakkoseksi. Antti Ojanperän hevoset ovat kunnossa koronatauon jäljiltä ja lähtöpaikka mahdollistaa koko matkan johdon, tosin ruunan lähtönopeus on vaihdellut kuten valmentajakin muistuttaa. 6 Polara on ollut usein hyvä suoraan tauolta ja on tässä perusmerkki. Ruuna on erinomainen maileri ja löysi kuntonsa lyhyen lamavaiheen jälkeen lopputalvesta. Myös 5 Sheikki on voittanut monta kertaa suoraan tauoltakin. Sheikki tunnetaan jyrämäisenä, mutta se pystyy kirimään niin kovaa, että vauhdit riittävät pikamatkallekin.

Yllättäjät: 8 Caijus voi päästä nopeudellaan ulkoakin hyviin juoksuasemiin. Ori tuntuu aliarvostetulta, kun reipasvauhtinen treenihiittikin löytyy alta. 2 Pyörylän Paroni sai maukkaan lähtöpaikan, mutta viime kesän Suur-Hollolan sankarilla on vielä matkaa huippukuntoon tallitietojen perusteella.

Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys, jossa Josveis pitää sisäradan turvin keulat.

Pelijakauma: Josveis (21%) on kiinnostavin merkki pelihevosista. Sheikki (7%) on jäänyt yllättävän pelaamattomaksi.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 1
Suuri: 9, 1, 6, 5

Toto65-6

Suosikki: 1 Pascha Tilly on tasaisen kohteen niukka kärkirankkaus. Ruunan kohdalla on laskettava eduksi, että se on kilpaillut säännöllisesti viime aikoina. Viimeksi Örebrossa Very Kronoksen voittamassa 75-hopeadivisioonassa ruuna teki hyvän kirin 4. ulkoa ja näytti kunnon pitävän. Ohjastaja-valmentaja Jari Kinnunen kertoo tallikommenteissa, että aikoo satsata nyt riskillä kiihdytykseen sisäradalta.

Haastajat: 4 Thai Profit teki hirmujuoksuja pitkin talvea ja näytti, että pystyy voittamaan näitä lähtöjä töitä tekemälläkin. Nopea avaaja tähtää keulaan, mutta pystyy pärjäämään myös muualta. 5 Ricocone on talven juoksujen perusteella melko tasaveroinen edellä mainittujen kanssa ja kuuluu perushevosiin. 2 Knows Best on lähdön mielenkiintoisin seurattava. Ruuna teki pitkän tilin ikäluokkalähdöistä ja muistetaan etenkin Derbyn finaalista, missä se oli yllättää Graceful Swampin lopussa. Tallitiedot lupaavat hyvää, alla on kova ratahiitti joka avasi paikkoja.

Yllättäjät: Avoimellakin tasolla hienosti pärjännyt 6 Farzad Boko on kova hevonen, mutta putoaa maltillisten tallikommenttien siivittämänä yllättäjien kategoriaan. Hevosella ajettaneen aktiivisesti alussa ja se näkyisi herkästi lopussa. Matias Salon hevosista pelimielessä kiinnostavampi on kirikykyinen ja mahdollisesti ilman kenkiä kilpaileva 10 Celebrity Lane. 9 Hazelhen Hermes rankataan myös paljon alemmas kuin oletettu kunto ja hevosen luokka edellyttäisivät, sillä valmentaja Timo Korvenheimon mukaan ruunalla luultavasti ajetaan tämä lähtö tuurien varassa sisärataa pitkin. Vuosi sitten näihin aikoihin loistanut 8 Excalibur It hävisi rata-arvonnan, mutta pystyy huippupäivänään pärjäämään vaikka johtavan rinnalta.

Juoksunkulku: Numerot 4-6 avaavat parhaiten.

Pelijakauma: Farzad Bokoa (19%) on pelattu liikaa. Suosikeista maistuvin rasti on Thai Profit (16%) ja yllättäjistä Celebrity Lane (3%).

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 4, 2, 5, 10
Suuri: 1, 4, 2, 5, 10

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 5, 3
Toto65-2: 2, 8
Toto65-3: 2, 3, 1
Toto65-4: 4, 1, 9
Toto65-5: 1
Toto65-6: 1, 4, 2, 5, 10
Hinta: 18,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto65-1: 5, 3
Toto65-2: 2, 8
Toto65-3: 4, 9, 2, 3, 1
Toto65-4: 4, 1, 9
Toto65-5: 9, 1, 6, 5
Toto65-6: 1, 4, 2, 5, 10
Hinta: 120,00 €

Tästä kupongille: