Ravivihje: Toto64 Vermo 11.3.2020

Julkaistu: , Päivitetty:

Vermon iltaan on monta mielenkiintoista pelihevosta, mutta varmavalinta kohdistuu Hetviinaan.

Toto64-1

Suosikit: Suomenhevosten avoimessa tammalähdössä erottuu pelissä kaksi hevosta selvästi. Varmin tapa olisi rastata tylsästi molemmat avainhevoset 2 Elias Juonetar ja 10 Hetviina. Pelimielessä viisaampi, joskin riskialttiimpi, tapa on hypätä vahvasti toisen kelkkaan ja edullisemmalta tapaukselta tuntuu tässä kohdassa Hetviina. Kaksikko kiri Lahdessa taustalta peräkanaa, eikä Hetviina pystynyt tuolloin ohittamaan Elias Juonetarta, mutta palasi tuohon kisaan tauolta ja oli 20 metriä tämän kertaista huonommin sarjassa sisällä. Elias Juonetar jatkoi Lahden jälkeen Kuopiossa hyvällä esityksellä ja sitkeällä kirillä, vaikkakin se olisi jäänyt toiseksi ilman Tokumentin loppusuoran laukkaa. Hetviinalle voi laskea kisa alla parannuspotentiaalia, jonka perusteella sen kuuluisi olla nyt jo niukka suosikki.

Yllättäjät: 4 Tutun Impi juoksi Lahdessa tammalähdön sijaan kovemman rahasarjan ja oli hänniltä kohtalainen. Tamma ei ole ihan niin paljon suosikkikaksikkoa perässä kuin pelijakauma osoittaa. Joulukuun lopulla tamma oli Killerin tammalähdössä Elias Juonettaren ja monta muutakin kovaa kilpasiskoa. 1 Poikolan Neito ei ole loistanut talven starteissaan, mutta osoitti viime kaudella, että sillä on eväät nousta ainakin tammahuipun tuntumaan. 5 Vennelmon Varma putosi Joensuun taukostartissa pahoin muiden kelkasta päätöspuolikkaalla, mutta alla oli pitkä tauko, eikä tamma muutenkaan ole parhaimmillaan taktiikkajuoksuissa selkäjuoksulla. Otteet paranevat takuulla kisa alla ja hevonen on osoittanut riittävänsä näissä lähdöissä. 7 B. Riitu puski Lahdessa pitkän kirinsä hyvin perille, vaikka tämän lähdön suosikkikaksikko meni lopulta menojaan.

Pelijakauma: Hetviinan (43 %) kuuluisi olla suosikki ja se on selkeä varmaehdokas. Tutun Impi (3 %) ja Vennelmon Varma (0 %) ovat yllättäjistä hieman aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Vennelmon Varma ja Taruntuuli avaavat keskeltä rataa parhaiten ja ensimmäinen on todennäköinen lopullinen kärkinimi. Elias Juonetar ei avaa hurjan kovaa, mutta on sopivasti valmiiksi toisella ja saa hyvän paikan parijonosta. Hetviinalla saatetaan ajaa matkalla eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto64-2

Suosikki: 3 Poetry In Motionin kausi alkoi Vermossa monté-voitolla ja jatkui Teivossa keulavoitolla, mutta Lahdessa nähtiin uran toistaiseksi paras esitys, vaikka sijoitukseksi jäi kakkonen. Tamma rummutti johtavan rinnalta viimeisen kierroksen 12-pintaan ja hävisi niukasti vain selässään liftanneelle kovalle Might Be Romeolle. Suosikilla on riski jäädä taas johtavan rinnalle, mutta viime kerran tasonsa pitäessään hevosen kuuluu siitäkin olla aika selvä suosikki voittamaan lähtö.

Haastajat: 1 Capo The Amour aloitti viimeksi tauolta ja Tommi Kylliäiseltä. Valmentaja oli jo tuolloin positiivisin mielin ja hevonen yllättikin puristamalla vahvasti ykköseksi johtavan rinnalta. Nyt hyvä avaaja saa puolustettua johtopaikan ja siitä se on vakava haastaja suosikillekin.

2 Knocking Match on ollut pitkän taukonsa jälkeen kaksi kertaa positiivinen. Ensin nähtiin rehti kiri 4. ulkoa ja viimeksi ruunalle jäi voimia, kun se ravasi suosikin kanssa samassa lähdössä 2. sisällä, pääsi lopussa toiselle, mutta tuli pussissa maaliin.

9 Rowhill's Killer on neljäs kova, mutta se antaa muille avainhevosille kovasti tasoitusta takarivin lähtöpaikallaan. Ori onnistui viimeksi ottamaan varman voiton, vaikka huonolta paikalta piti kierrellä alussa ja lopussa. Rehti hevonen rankaisee varmasti, mikäli kärki pitää matkalla liian kiirettä.

Yllättäjät: 5 Confidence Man kangistui viimeksi laukalle yritettyään seurata 2. sisällä Adrienne's Amin tappotahtia. Esitys oli hevosen tasoon nähden pieni pettymys, eikä se ole ikinä hyvä merkki, kun ravi katoaa, mutta perustaso on lähdön parempaa puoliskoa. 4 Zizzy Highnessille on jäänyt jossiteltavaa jo pari kertaa peräkkäin ja lähtöpaikka on vihdoin edes kohtalainen. Rima nousee tosin edellisistä aika lailla. 11 Q-Rex Oak avaa 4-vuotiskautensa. Hevosesta jäi jaksava kuva 3-vuotiaana ja se saattaa ottaa aimo harppauksen eteenpäin tälle kaudelle, mutta nyt tehtävä on tosi haastava vastuksen ja lähtöpaikan osalta.

Pelijakauma: Poetry In Motion (40 %) voisi olla suurempikin suosikki.

Juoksunkulku: Capo The Amour pitää sisältä johtopaikan. Knocking Match pudottaa sen kantaan ja Poetry In Motion kiertää johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3
Suuri: 3, 1, 2, 9

Toto64-3

Suosikki: Kolmannessa Toto64-kohteessa saatetaan nähdä amatöörin juhlat. 3 Strawberry Dancer oli jo Turussa mainio sinnitellessään 14-vauhtisesta avauskierroksesta ja alun spurttailusta huolimatta toiseksi. Porissa tamma sai keulan maltillisemmin ja piti lujaa kirineen Suejedin takanaan, joka puolestaan jatkoi komealla voitolla Vermossa. Hyvä avaaja on hyvällä paikalla ja rastaaminen aloitetaan siitä.

Haastajat: 5 Laura Savage on esiintynyt taukonsa jälkeen hyvällä tasolla ja kehittynyt selvästi 3-vuotiskaudesta. Viimeksi tammalla luovutettiin keulapaikka Suejedille, eikä se pystynyt haastamaan sitä lopussa vaikka sai mahdollisuuden, mutta muut jäivät aika kauaksi.

2 Giselle Halm taitaa olla fysiikaltaan tähän lähtöön ylivertainen, mutta turhia laukkoja tulee turhan säännöllisesti, että tamman niskaan voisi kaataa suunnatonta peliluottoa. Laukkoja on saattanut tulla missä sattuu ja ilman järkevää syytä. Viimeksi hyppy tuli 900 metriä ennen maalia 2. ulkoa, jonka jälkeen 5-vuotias jyskytti sitkeästi perille. Ravilla hevonen on tietysti todennäköinen menestyjä.

1 Maloney on oikein vauhdikas menijä, mutta todella epävarma. Nyt ruuna pääsee juoksemaan sisärataa ja se on iso etu, sillä ravi ei oikein suju kaarteissa. Porissa ruuna laukkasi suosikin rinnalta omia aikojaan 900 metriä ennen maalia ja näytti siinä vaiheessa vielä hyvältä. Pari pinnaa on aivan liian vähän.

11 Rose Stahl aloitti uransa syksyllä kahdella voitolla ja muutenkin ryhdikkäästi, mutta joutui joulukuun lopulla sairaslomalle ja palaa nyt aika maltillisin odotuksin takaisin. Luokka on toki kova tähän kisaan, mutta valmentajakin toivoi hevoselle viisaita ajolinjoja taukostarttiin ja 11-radalta voi olla silloin hankala ehtiä aivan kärkeen.

Yllättäjät: 8 Tzubodai on surkealla paikalla, mutta mahdollinen yllättäjä. Helmikuun alun 12-vauhtinen 600 metrin kiri oli napakka, eikä hevonen viimeksikään heikko ollut, mutta tehtävästä tuli laukan jälkeen aivan mahdoton. 6 Mon Propre oli Teivossa sitkeä johtavan rinnalta, mutta tasaiselle avaajalle ei ole taaskaan tarjoutumassa kovinkaan helppoa juoksua. 9 Forest Polestar ja 12 Shackhills Thunder olivat molemmat taukostartissaan pussissa. Forest Polestar voisi päästä ujuttautumaan nyt sisärataa kärkitaistoon, kun taas jälkimmäisen paikka on yönmusta varsinkin kun se ei ole tavannut kiertelemällä menestyä.

Pelijakauma: Strawberry Dancerin (18 %) kuuluisi olla suosikki. Rose Stahl (16 %) on liikaa pelattu ja monia kiinnostavan Giselle Halmin (23 %) arviota laskee ääretön epävarmuus. Maloney (2 %) on huippumerkki ja Tzubodai (6 %) myös aliarvostettu.

Juoksunkulku: Maloney ja Strawberry Dancer käyvät kovan taiston keulapaikasta. Maloney pystyy halutessaan puolustamaan paikkansa, mutta painetta tulee siinä tapauksessa takuulla ja laukkariskikin on aika iso ensimmäiseen kurviin.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3, 5, 2, 1, 8
Suuri: 3, 5, 2, 1, 11, 8, 6, 9

Toto64-4

Suosikki: Neljännen Toto64-kohteen selvä pelisuosikki 1 Nothing Else on kinkkisissä lähtöasemissa, sillä keulapaikan puolustaminen tuskin onnistuu. Toisaalta rinnalta avaavakaan ei ole raketti, joten luultavasti väylä vapauteen kuitenkin aukeaa. Ruunan suoritukset ovat pitkän tauon jälkeen olleet vahvasti nousujohteisia ja viimeksi se oli Porissa täysin ylivoimainen edettyään 700 metriä juostuna johtopaikalle.

Haastajat: Lähdön selvästi kiinnostavin pelihevonen on kuitenkin 10 Morris. Oriin kausi alkoi onnettomasti, kun se oli selkeän ylilatautunut, mutta laukkojen välissä tyyli oli muuten hyvä. Nyt rattaille palaa Juha Utala, jonka ohjastuksessa hevonen voitti komealla esityksellä Kymenlaakso-ajon -karsinnan ja esitti ikäluokkahevosen otteita. Kolmossuosikkina todellisessa tarjouksessa.

5 Finsweden jäi viimeksi voittokone Night Guardin varjoon, mutta löi muut hyvällä kirillä.

Yllättäjät: Yllättäjäosastosta moni palaa tauolta ja hevosia on hieman hankala arvioida. 4 Queen of the World on pohjimmiltaan juoksija, mutta vaati ainakin viime keväänä startteja tauolta. 2 Dont Press Sendin kohdalla odotukset nousevat valmentajan mukaan vasta kun päästään riisumaan kenkiä, mutta hevonen on harjoitellut hyvin. 8 Homehill's Hugon pitäisi olla hyvällä tasolla heti, mutta eturivin uloimpaa on vaikea saada järkevää juoksua. 11 Hades on väläytellyt, mutta viimeksi pitkällä matkalla puthi loppui keulasta jo ennen laukkaa. 12 Aging Wellin viime startti oli hyppy parempaan suuntaan, kun matka taisi olla edelliskertoja sopivampi. Nyt murheena on karu lähtöpaikka. 9 Gabriella la Renta on osoittanut nousuvirettä epävarman talven jäljiltä, mutta viimeksi tuli taas laukka. 3 Jet Setter on nopea hevonen, joka ei ole vielä tauon jälkeen ollut parhaalla tasollaan, mutta tuskin saapuu pitkän matkan takaa Vermoon leikkimään.

Pelijakauma: Morris (17 %) on aivan huippumerkki ja sen pitäisi olla aika lähellä Nothing Elseä (45 %).

Juoksunkulku: Jet Setter, Queen of the World ja Lake's Bella avaavat lujaa. Näistä korkeintaan Jet Setterillä ajettaisiin johtopaikalta. Nothing Else hamuaa alussa toiselle ja saattaa edetä lopulta kärkeen, jos se onnistuu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 1, 10
Suuri: 1, 10

Toto64-5

Suosikki: Illan rahakkaimpien hevosten koitoksessa on vain seitsemän hevosta, mutta kisa on varsin mielenkiintoinen keskipitkä matka. 7 Pascha Tilly on hurmannut talven mittaan useaan otteeseen Ruotsissa ja nähdään ilahduttavasti vaihteeksi Suomessa, ennen kuin ruuna suuntaa taas seuraavaksi kruunupatojen ääreen. Jari Kinnunen varoittaa, ettei hevosta ole trimmattu tähän sairastauolta vielä aivan lennokkaimmilleen, mutta painottaa, että nykyvireenkin pitäisi riittää aika pitkälle. Viimeksi hevonen kiri Ruotsin Hopeafinaalissa viimeisen kierroksen ulkoradoilla 11,1 ja suorituksen arvoa nostaa, että hevonen todettiin kisan jälkeen heti kipeäksi.

Haastajat: 5 Hazelhen Hermes on ollut mainio läpi talven, mutta tulosrivistöön tulee välillä säröjä, kun tasaisen avaajan juoksut eivät aina mene tuubiin. Viimeksi ruuna polki Kavioliiga GP:ssä viimeisen tuhannen 12-pintaan, mutta tehtävä oli 6. ulkoa aivan mahdoton. Nyt balanssia kevennetään mielenkiintoisesti ja jännä nähdä mitä se tuo.

1 Ricocone ja 2 Thai Profit ottavat kiihdytysuusintaottelun kolmen viikon takaisesta. Tuolloin Ricocone piti ensin keulapaikan, mutta laukkasi Thai Profitin paineen alla 1. kaarteessa. Jälkimmäinen jatkoi sen jälkeen komeaan voittoon. Kummallakin hevosella on heikosta suorituksesta aikaa ja kun ne ovat hyvillä paikoilla, niin ne kuuluvat kovien edelle rankattujenkin puristuksessa kupongille. Thai Profitille juostava matka tuskin on etu, mutta toisaalta, jos se saa vetää johtopaikalla hiljaa, niin eihän matka tapa, vaan vauhti.

Yllättäjät: 4 Por Nie Rock osaa yllättää, kun sitä vähiten odottaa. Ruuna on tasavauhtinen ja parhaimmillaan, kun muiden tahti laantuu loppua kohden. 8 Conny Sisu on tehnyt tauon jälkeen sitkeitä esityksiä. Vermossa ori ei pystynyt haastamaan Thai Profitia sen rinnalta ja saa taaskin merkittävästi raskaamman juoksun.

Pelijakauma: Vihjaaja pitää kärkinelikkoa näistä lähtökohdista aika tasaveroisina. Hazelhen Hermes (13 %) on selvästi paras merkki.
Juoksunkulku: Ricocone ja Thai Profit kamppailevat johtopaikasta. Ricocone voisi pystyä puolustamaan johtopaikan, mutta viimeksi satsaus tuotti laukan, joten Thai Profitin selkä voisi nyt kelvata suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 7, 5, 1, 2
Suuri: 7, 5, 1, 2

Toto64-6

Suosikki: Toto64-päätöksessä Vermo Areenan valtaavat vähärahaiset suomenhevoset ja hieman yllättävästi rivin pelatuin hevonen löytyy sieltä. Toisaalta kun katsoo 13 Hujakkeen tulosriviä, jossa ei ole vielä yhtään säröä, niin asia ei niin järisyttävä yllätys olekaan. Ruuna on voittanut monenlaisilla juoksunkuluilla ja viimeksi oikein helpolla tyylillä Toto64-tasolla johtopaikalta. Takamatka juoksuradalta voi tulla mutkiakin matkaan ja kun peliosuus on aika korkealla, niin varmistetaan rutinoimaton 5-vuotias suosituksissa.

Haastajat: 4 Lydia Ariakin kasaa voittoputkea ja saattaa livahtaa paalulta karkuun suosikilta. Forssassa tamma ehti ykköseksi, vaikka laukkasi päätöskierroksen alussa.

11 Mitorilla tuntuisi olevan kovastikin potentiaalia, mutta hevosen ravi on ollut jo muutaman kerran lopussa niin pahasti kateissa, ettei se innosta tällä hetkellä ainakaan pelihevosena. Viimeksi ruuna juoksi Hujakkeen takana, mutta kuski joutui lopussa tekemään täyden työn pitääkseen sen ravilla.

Edellisen tallikaverin 3 Tapsan Toivon suunta on ollut kankean alun jälkeen puolestaan kohti parempaa. Se ravasi viimeksi Hujakkeen rinnalla ja oli sitkeä neljäs.

Yllättäjät: 1 Satavarma on tosi nopea hevonen, jonka huumori vaihtelee. Killerillä tamma voitti keulasta ja pääsee nyt halutessaan yrittämään samalta paikalta. 5 Koivun Tuisku on parantanut viime aikoina paljon, mutta nyt rima nousee Vermossa selvästi. Lappeessa tuli uran avausvoitto, mutta se vaati vastustajan loppusuoran laukan. 2 Friiviri nousi samassa lähdössä alkulaukan jälkeen mukavasti kakkoseksi. 9 Viipuriina rutisti Forssassa hyvällä juoksulla vakuuttamatta ykköseksi ja on pitänyt sen jälkeen hieman taukoa. 16 Kemppeli jaksaa tehdä töitä, mutta kahdelta pakilta on vaikea ehtiä kaikkien ohi.

Pelijakauma: Lydia Arian (27 %) pitäisi olla lähempänä Hujaketta (51 %). Satavarma (1 %) ja Tapsan Toivo (6 %) kelpaavat myös hakuina mukaan.

Juoksunkulku: Satavarma pitää ensin johtopaikan. Lydia Aria tulee jatkossa kysymään keulaa, mutta se ei välttämättä ole tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 13, 4
Suuri: 13, 4, 3, 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 10
Toto64-2: 3
Toto64-3: 3, 5, 2, 1, 8
Toto64-4: 1, 10
Toto64-5: 7, 5, 1, 2
Toto64-6: 13, 4
Hinta: 8,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 10
Toto64-2: 3, 1, 2, 9
Toto64-3: 3, 5, 2, 1, 11, 8, 6, 9
Toto64-4: 1, 10
Toto64-5: 7, 5, 1, 2
Toto64-6: 13, 4, 3, 1
Hinta: 102,40 €

Tästä kupongille: