Ravivihje: Toto5 Teivo 25.2.2020

Julkaistu:

TOTO5
Kolmannen kohteen Ove hakee viidettä peräkkäistä ykkössijaa IS Ravien Toto5-varmana.

Toto5-1

Suosikki: 6 Real Red ei Vermossa pystynyt uhkaamaan Selene Lunea vaikka sai hyvän juoksun tämän takana eikä kakkossijakaan ollut kirkossa kuulutettu, mutta maali tuli oikeaan aikaan vastaan. Viimeksi Teivossa tamma pääsi sopivassa tehtävässä keulana ja voitti erittäin varmoin ottein. Real Red kohtaa erittäin tasaisen porukan, jossa se arvioidaan niukaksi ykkössuosikiksi.

Haastajat: 2 Brand New Key tuli Suomen debyytissään mukavasti perille 3. sisältä ja viimeksi sillä jäi selvästi jossiteltavaa ruunan ajauduttua vetämättömään selkään. Voimia jäi käyttämättä ja kuusivuotias näytti erittäin hyvältä. 4 Lightningsky lopetti Kuopiossa hyvin 6. ulkoa, muttei ollut Vermossa yhtä terävä parijonosta saatuaan kirivaiheessa hyvän selän eteensä. Oikeana päivänä ruuna lopettaa selästä terävästi. 3 Freelancer lähti Lappeessa kiriin loppukurvissa ja lopetti asiallisesti kakkoseksi. Hyvällä avaajalla tähdättäneen tällä kertaa keulaan. 9 Axel Foley kiri toissa kerralla toivottomista asemista asiallisesti viidenneksi ja viimeksi ruuna seurasi sisäradalta voittajaa yhdessä Brand New Keyn kanssa. Axel Foley on ollut mainio selästä eli lähtöpaikka on kelpo luokkaa.

Yllättäjät: 8 Questionmark Me avasi Vermossa 2. sisälle, mistä se piti erittäin varmasti kakkoseksi. Ruuna pystyy huippupäivänään selvästi nähtyä parempaan, mutta terävin huippukunto on jo jonkin aikaa antanut odottaa itseään. 7 Denver Brodde nousi Teivossa johtavan rinnalle ja piti Real Redin rinnalta kakkoseksi. Nykyään ruuna voittaa enää harvoin, mutta kerää jatkuvasti hyviä sijoituksia. 5 Vixpress Li jäi Lappeessa johtavan rinnalle ja taipui lopussa, Porissa väsy koitti aiemmin rajun prässin päätteeksi. Vermossa ruuna sai hyvän juoksun 2. ulkona ja kiri aivan hyvin neljänneksi. 1 Bean Coktail ei viimeksi säkenöinyt, mutta pystyy parantamaan saatuaan startin alle. Voi olla, että liikaa petraamista on edessä, että voitto irtoaisi.

Pelijakauma: Freelancer (22%) on alustavasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Freelancer tähtää keulaan ja saanee haluamansa. Vixpress Li jäänee toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6, 2, 4, 3, 9, 8
Suuri: 6, 2, 4, 3, 9, 8

Toto5-2

Suosikki: Kakkoskohde on hieno voittamaan tottuneiden hevosten vääntö. 2 Pipareemo sai arvonnassa parhaan lähtöruudun ja on sitä kautta suosikki, kun ruuna on todennäköisin keulahevonen. Toissa kerralla sillä joko ei satsattu alkuun tai hevonen ei muuten päässyt kakkosradalta liikkeelle, mutta joka tapauksessa se ei osallistunut kiihdytykseen. Pipareemo juoksi lopulta 2. ulkona, mistä se voitti helposti. Viimeksi ruuna pääsi selvästi paremmin matkaan ja eteni keulaan, mistä voitto tuli ylivoimaisesti.

Haastajat: 5 Aika-Valtti puski Vermossa itsensä lähtöauton puomiin ja laukkasi. Aika-Valtti oli voitoissaan mainio ja omaa tälläkin kertaa saumat kärkeen. Vastus on aiempaa tiukempi. 3 Eetu Rols laukkasi Forssassa ehtien myöhemmin pääporukkaan kiinni ja oli pitkään kiinni voitossa, mutta ravi oli lopussa sen verran epävarmaa ettei hevonen ollut ajettavissa. Näin yksi vastustaja ehti ohi. Viimeksi ruuna eteni toiseen kaarteeseen mentäessä johtoon ja voitti varmasti. Lähtöpaikka on hyvä, mutta Eetu Rols ei pysty tasaisena avaajana käyttämään sitä maksimaalisesti hyödyksi. 6 Teppana sai Jyväskylässä täyden mahdollisuuden voittaa lähtö hyvällä sisäratajuoksulla, mutta Tokumentti kiri pitävään kärkeen maalisuoralla niin ulkoa ettei ruuna nähnyt vastata tälle. Teppana on vahva menijä ja yksi neljästä kovasta.

Yllättäjät: 1 Bilettäjä meni viime kaudella mainiosti, mutta tauolta se on selvästi haastajan roolissa kovatasoisessa lähdössä. 8 Sorretun Voima laukkasi Vermossa juuri kun kiriluukku oli 2. ulkoa avautumassa. Ravilla se olisi taistellut sijoista 2-4. Samassa lähdössä 10 Ojalan Vilkas lopetti viime metrit positiivisesti sisäratajuoksulla. 11 Velaks laukkasi Teivossa lyhyesti lähtöön, mutta selvisi keulapaikalle. Ruuna jäi viimeisellä takasuoralla alakynteen ja kesti viidenneksi. 4 Onnin Tähti voitti Seinäjoella keulasta. Tällä kertaa vastus on täysin eri maata.

Pelijakauma: Oikein vedetty.

Juoksunkulku: Pipareemo avaa keulaan ja saa Teppanan rinnalleen.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 2, 5, 3, 6
Suuri: 2, 5, 3, 6

Toto5-3

Suosikki: Moni asia puoltaa suosikki 2 Ovea kolmannessa kohteessa. Ori kilpailee tärinätikissä, pääsee loistopaikalta matkaan ja on ollut lisäksi erittäin suoritusvarma menijä. Ove näytti Porissa, että myös johtavan rinnalta voittaminen sujuu. Viimeksi se pääsi helpommalla, kun keulapaikka irtosi suosiolla. Ova lähtee asiallisesti matkaan ja tähtää koko matkan johtoon.

Haastaja: 5 Bean Dead Cert saattaa olla eri mieltä suosikin koko matkan johdosta, mikäli kuski uskaltaa laukkastartti alla ladata lähtöön. Kuopiossa tamma laukkasi kiihdytyksessä talviradalla, missä hevonen oli ahdas etupäästä. Vermossa mainiosti loppua kirinyt tamma jatkaa hyvässä iskussa ja on suosikin suurin uhka.

Yllättäjät: 10 India Web kesti Teivossa keulasta kakkoseksi ja sai startin koneeseen. 6 Mayflower jäi samassa lähdössä pussiin ja kiri tuoreimmassa kisassaan aivan hyvin 6. sisältä. 4 Madam's Viggo Boy osaa voittaa lähtöjä, mutta pitkä tauko mietityttää. 8 Visionnairen kunto on hyvä, mutta kasikaistalta keinot ovat vähissä. Pienellä numerolla se olisi pystynyt kamppailemaan totosijoista. Tauluaan vaarallisempi 11 Curakao ja kelpo iskussa kilpaileva ja parempia lähtönumeroita odotteleva 12 Zizzy Highness tähtäävät yllätykseen, joka vaikuttaa perin epätodennäköiseltä.

Pelijakauma: Ove (55%) on ansaitusti selvä suosikki ja kuuluu kierroksen varmaehdokkaisiin.

Juoksunkulku: Bean Dead Cert pystyy nappikiihdytyksellä ohittamaan suosikin kiihdytyksessä. Ove pyrkii keulapaikalle, mutta se ei ole edellytys menestykselle, sillä se pystyy monipuolisena menijänä menestymään muualtakin.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-4

Suosikki: 2 Burnhill's Luck eteni Teivossa voimalla eteenpäin ja voitti, kun pääsi etusuoralla etenemään johtoon. Viimeksi taktiikka oli samanlainen paitsi tällä kertaa hevonen juoksi viimeisen ringin toisella ilman vetoapua. Ruuna ei olisi ravillakaan voittanut, mutta olisi pystynyt pitämään neljänneksi. Burnhill's Luck ei ole starttiraketti, mutta pääsee kuitenkin asiallisesti matkaan.

Haastajat: 6 Black Ice Boost kamppaili Vermossa tiukasti voitosta juostuaan johtavan takana. Viimeksi ruuna matkasi taktiikkajuoksussa 3. ulkona, mistä ruuna esitti napakan loppukirin ja otti ansaitusti hopeaa. Black Ice Boost on ollut hyvä selästä, mutta menee keulastakin hyvin. Tärkeintä on välttää kuolemanpaikka. 11 Personal Trainerin kiri ei kantanut Kuopiossa 2. ulkoa. Muuten ruuna on ollut hyvä starteissaan, esimerkiksi Teivossa se piti kakkoseksi edettyään etusuoralla johtavan rinnalle. Personal Trainer olisi paras vapaalta radalta eli lähtöpaikka on miinus.

Yllättäjät: 7 Diesel Degato suoritti mukavasti Porin starteissaan paussin jälkeen, mutta Teivossa se alisuoritti keulasta selvästi maalisuoralla. Ruuna kamppaili viimeiselle 150 metrille asti voitosta kunnes hevonen taipui liian pahoin. Diesel Degato menee starttien myötä eteenpäin ja kyseessä on hyvä avaaja. 12 M.T.Master Don tienasi syksyllä paljon rahaa lyhyessä ajassa. Vermossa ruuna sai tarvitsemansa hyvän selkäjuoksun ja oli lopulta saamaton maalisuoralla. Paras terä on tällä hetkellä kateissa. Kaustisella 2. ulkoa kakkoseksi kirinyt 8 Millcape's Devil ja eilen johtavan takaa kakkossijan napannut 9 Lessons In Love kärkkyvät yllätystä.

Pelijakauma: Ei pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Black Ice Boost tai Diesel Degato etenee johtopaikalle. Burnhill's Luck tai Personal Trainer ilmestyy viimeistään etusuoralla rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 6, 11, 7, 12

Toto5-5

Suosikki: Vahvuuteensa luottava 4 Layla ei Forssassa voinut mitään Heporixille, mutta piti tämän takana kakkoseksi. Teivossa Layla nousi etusuoralla toisen radan veturiksi ja jyskytti siitä lopulta selvään voittoon. Layla ei ole ollut paha laukkaamaan, mutta sille saattaa motivaation puolesta tulla toisinaan väli-iltoja. Oikeana kilpailupäivänä paikka johtavan rinnallakaan ei hidasta menoa.

Haastajat: 6 Kuutti oli mainio toissa kerralla johtavan rinnalta lähtölaukan jälkeen. Viimeksi juoksusta tuli lähtösuoran laukan jälkeen mukavampi, sillä paikka löytyi lopulta 2. ulkoa. Kunto on hyvä ja ehjällä juoksulla Kuutti pystyy paljoon. 2 I.P. Vapari hakee ensisijaisesti puhdasta suoritusta ja mikäli ori pysyy ravilla, saavat muutkin laittaa parastaan. Kaustisella johtavan rinnalta loppuun asti voitosta taistellut menijä epäonnistui Mikkelissä varustekokeiluista lähtien. 11 Voima-Simo voitti tarkalla juoksulla 2. sisältä ja jäi tämän jälkeen pussiin. Viimeksi ruuna laukkasi lähdössä ja 1700 metriä ennen maalia. Ehjällä juoksulla ruuna pystyy vahvaan esitykseen.

Yllättäjät: 8 Arvon Herra oli Teivossa tekemässä hyvää suoritusta johtavan rinnalta ennen laukkaa maalisuoran alussa. Ori kilpailee nousuvireessä. 1 Eurovaltikka on seurailijatyyppinen menijä, joka tähtää peesijuoksulla kärjen tuntumaan. Voittoja on kertynyt nykyään harvoin. Ylivieskassa johtavan rinnalla matkannut 10 Helun Kuva sai startin alle ja pystyy sitä kautta parantamaan.

Pelijakauma: Arvon Herra (3%) on unohdettu.

Juoksunkulku: Kuutti avaa keulaan ohi Eurovaltikan. Layla kiertyy tämän kupeelle.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 6, 2, 11, 8
Suuri: 4, 6, 2, 11, 8