Ravivihje: Toto5 Teivo 18.2.2020

Julkaistu:

TOTO5
Ravikuningas Tähen Toivomus aloittaa kautensa Teivossa.

Toto5-1

Suosikki: 6 Merit joutui Porissa spurttaamaan alussa useampaan otteeseen ja avaus lipsahti peräti 08,5-vauhtiseksi. Hevonen oli sitä ennen kiihdyttänyt myös palautetusssa linjalähtöyrityksessä lujaa. Tapahtumiin nähden tamma oli lopulta oikein sitkeä kolmas johtopaikalta. Edellisestä voitosta alkaa olla aikaa, mutta Merit ansaitsisi sellaisenkin kyllä pian.

Haastajat: 2 Real Red avaa ensin johtoon, mutta luovuttaa paikkansa hyvin todennköisesti Meritille. Tamma on napannut viimeisissään totosijat Selene Lunen voittamista lähdöistä sisäratajuoksuilla ja vire on aika vakaa.

1 Denver Brodde pääsee myös juoksemaan sisärataa ja se on näissä lähdöissä aina iso etu. Varsinkin kun tässä tuskin mennään matkalla kovin kovaa. Ruuna on todella varma suorittaja, mutta voittaa harvoin.

Samaa voi sanoa 7 L Dees Maggiesbestistä. Se on viime starttien perusteella aivan huippuvireessä, mutta on tuskin sattumaa, että voittoja ei vain tule. Tamma juoksi Teivossa Real Redin takana 4. sisällä ja ohitti tämän loppusuoralla. Haastaja jää aina alussa, mutta kirii hyvin sisään.

3 Nitro Diablo sai vetää pari kuukautta happea kilpailtuaan sitä ennen pitkän pätkän putkeen kilpaa. Huusarin Suomen yksiköstä vastaava Roi Iltanen kertoo, että kotiolojen perusteella pieni breikki on tehnyt hyvää ja hevonen on ollut oikein pirteä harjoituksissa. Taktiikkakisassa ruuna ei yleensä ehdi, mutta normaalia raskaammat olosuhteet olisivat etu.

Yllättäjät: 5 Sahara Rouge kiri Seinäjoella 4. ulkoa totoon ja on selvässä nousussa saatuaan tauon päälle startteja. 4 Fakir Victory on myös parantanut otteitaan viime aikoina ja jäi esimerkiksi viimeksi aivan pussiin, mutta vauhti ei tahdo riittää näissä sarjoissa aivan parhaillle.

Pelijakauma: Meritin (29 %) kuuluisi olla aamun jakaumasta poiketen suosikki ja eiköhän se nousekin siihen asemaan iltaan mennessä.

Juoksunkulku: Real Red ja Merit erottuvat kiihdytyksessä. Todennäköisin juoksujärjestys on, että Merit johtaa ja Real Red seuraa. Matkalla tuskin mennään kovin kovaa.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 6
Suuri: 6, 2, 3

Toto5-2

Suosikki: 1 Golf Widow Temple oli Vermossa ensimmäistä kertaa urallaan auton takana, mutta käyttäytyi kuin vanha tekijä ja ampui johtoon. Avaus oli 2600 metrille raju 12,0 ja hevonen sinnitteli siihen nähden hienosti totoon. Tiistain tehtävä on tasoltaan huomattavasti matalampi kuin viime kisa ja koko matkan johto on hyvin lähellä. Aamupäivän jakaumassa hevonen ei ole oudosti edes suosikki ja näin ainakin alustavasti selkeä varmavaihtoehto.

Haastajat: 5 Beach Girl avasi viimeksi Harri Koivuselta ja liittyi siihen laajaan joukkoon hevosia, jotka ovat talliin muutettuaan parantaneet otteitaan rutkasti. Se oli tosin aika tasoton lähtö, mutta voittokiri terävä 3. sisältä. Kuitenkin ainakin Golf Widow Templeä vastaan pitäisi parantaa edelleen. Miksei hevonen toki voisi vielä petratakin saatuaan startin kroppaan pitkän tauon jäljiltä.

9 Step Brave voitti Kouvolassa keulasta ja kuumansorttisen oriin käytös on mennyt starttien myötä tasaisempaan suuntaan. Tästä voisi onnistuneella kiihdytyksellä olla tarjolla paikka vihjeen suosikin peesissä 2. sisällä, josta kärkisija ei varsinkaan yllättäisi.

2 Por Nie Pop ja 3 Angry Beat ovat hyviltä paikoiltaan seuraavia merkkejä, jos rastaamista suorittaa tähän laajemmin. Por Nie Pop nousi Seinäjoella avauskierroksen aluksi johtohevosen kupeelle ja kamppaili mukavasti toiseksi. Angry Beat paikkasi viimeksi Toto64-lähdössä häiriöstä tulleen laukan asiallisesti ja on tuloillaan.

Yllättäjät: 10 Meet Me In Shade on kovaluokkainen rahoihinsa nähden, mutta pitkän tauon jälkeen suorittaminen on ollut kaksijakoista. Avaus oli heikko, sitten nähtiin positiivisen nousujohteinen kiri ja viimeksi Vermossa hevonen ei pysynyt muiden mukana alkuunkaan oikein missään vaiheessa. 11 Heely's Andorra on tehnyt hieman tasaista, mutta toisaalta varmaa jälkeä. Forssassa tamma oli pitkään pussissa ja kiri tilaa saatuaan varsin vauhdikkaasti.

Pelijakauma: Golf Widow Templen (31 %) kuuluisi olla ensinnäkin suosikki ja paljon aamun lukemia enemmän pelattu.

Juoksunkulku: Golf Widow Temple pitää johtopaikan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto5-3

Suosikki: Kolmas Toto5-kohde on upeatasoinen ja monella on mahdollisuutensa. Lähdön tasosta kertoo se, että on kyseenalaista kuuluisiko kuusi kertaa peräkkäin voittaneen ja viime vuoden voitokkaimmaksi yltäneen 10 Callela Einsteinin olla edes pelisuosikki takarivin paikaltaan. Ruunan suoritukset herättävät toki kunnioitusta, eikä siitä nyt sentään ohipeliä maalata, mutta takaa ei kestä tulla hirveästi mutkia matkaan ykkössijaa ajatellessa.

Haastajat: 8 Mr Chance ei ole ollut onnettaren suosiossa lähtöpaikkoja jaettaessa hetkeen ja sama virsi jatkuu Teivossakin. Vermossa hevonen ehti komealla kirillä selvään voittoon ja pystyy kuntonsa puolesta jatkamaan kultakannassa, mutta kuinka hankalaksi juoksu sitten tällä kertaa menee?

6 Pope kiitti Porissa 3 Al E. Gador Zetiä vetoavusta ja löi pöytään hurjan tuloksen vuoden aikaan nähden. Jälkimmäinen otti voiton Seinäjoella noustuaan matkalla toiselle ilman vetoapua ja esitys oli vahva, mutta nyt vastassa on kovempia.

Yllättäjät: 7 EL Dirtyman oli hyvä tauolta Lappeessa ja saattaa hyvinkin parantaa saatuaan startin alle. 4 Lovetown palaa pitkältä tauolta ja vamman jäljiltä oikein matalalla profiililla. Hevonen on usein ollut hyvä tauolta, mutta valmentajan mukaan se on nyt paljon normaalia maltillisemmin valmisteltu kuin yleensä.

Pelijakauma: Mr Chance (16 %) on selkeimmin aliarvostettu.

Juoksunkulku: Kiihdytys on kinkkinen arvioitava. Lovetown pystyy ohittamaan Al E. Gador Zetin, mutta tyytyy varmasti selkäjuoksuun ja sen siivellä Pope voisi päästä aluksi johtoon. Sen kimppuun isketään kuitenkin takuulla vielä avauspuolikkaalla ja onkin tasainen taisto sen suhteen, että ehtiikö apajalle ensin Al E. Gador Zet vai Mr Chance, mutta Popellahan saatetaan koittaa lopulta keulastakin. Rauhaton alku suosisi tietysti takarivistä starttavaa Callela Einsteinia.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 10, 8, 6
Suuri: 10, 8, 6, 3, 7

Toto5-4

Suosikki: Hienot lähdöt jatkuvat, kun neljännessä Toto5-kohteessa areenalla astelee ei enempää, eikä vähempää kuin hallitseva ravikuningas 14 Tähen Toivomus. Pauli Raivio tuo tähtensä matalalla profiililla takaisin, eikä tehtävä olekaan kovin helppo kahdelta pakilta monen kovakuntoisen nousukkaan puristuksessa. Toki oriin kuuluu olla luokallaan pelihevosia tauoltakin, mutta pelikansa on kohdistanut ihan oikein suosikkivalintansa muualle.

Tuo suosikki on 3 Eeti ja se kelpaa vihjaajallekin. Ori on tehnyt läpi talven hienoja juoksuja. Se ei kiihdy mitenkään merkittävän kovaa, mutta on kuitenkin kiihdytyksen jälkeen Tähen Toivomusta kymmeniä metrejä edellä ja tähdellä tulee kiire sen saavuttamisessa.

Haastajat: Välipaalullekin mahtuu melkoisia tekijöitä. Voitokas 8 Tahtova oli viimeksi mainio tauolta, eikä masentunut, vaikka joutui matkalla spurttaamaan pariinkin kertaan. Nopea avaaja saattaa olla tässä lopulta jopa keula ja kuuluu pelihevosiin.

13 Viktor Kärppä palasi sairastauolta Turkuun ja oli odotetun tasapaksu, mutta kuitenkin ihan hyväksyttävä, kun Esa Holopainen huomautti, että oriin keskittyminen oli lähinnä tallikaverissa tamma Taruntuulessa ja mielessä oli samat puuhat kuin Matti Nykäsellä aikanaan ennen hyppyjä. Lahjakkuus parantaa varmasti startti alla, mutta tehtävä ei ole sarjamääritykseltään nyt kovinkaan mieluisa.

12 Fiilingillä on Tähen Toivomuksen päänahka viime kaudelta, kun se Kirppu-ajossa niisti sen turpaa vielä laukankin jälkeen. Ori on ollut pitkän taukonsa jälkeen vielä nahkea, mutta parantaa varmasti jossain vaiheessa ja luokaltaanhan hevonen kuuluu lähelle rodun kärkeä.

11 Morisonin viime kausi oli loistava, vaikka laukat veivätkin siltä euroja. Sen valmentaja Siru Juutinen painottaa, että hän yllättyisi, jos ruuna olisi heti valmis menestymään tauolta, kun laukkariskikin nousee paineissaan ihan uusiin sfääreihin.

Yllättäjät: 1 Ponutella on tehnyt sitkeitä esityksiä läpi talven ja saattaa olla kesäksi jokerikortti jopa avoimiin tammalähtöihin. Tässä vastus on kuitenkin sitä luokkaa, että jo totosija olisi kova onnistuminen. 6 Ypäjä Jallu on vaihtanut tauon aikana tallia ja on mielenkiintoista nähdä nostaako aikansa ikäluokkamenestyjä tasoaan uusissa käsissä.

Pelijakauma: Eeti (44 %) on oikea, mutta liian suuri suosikki. Tahtova (7 %) on huippumerkki ja Fiilingin (1 %), sekä Viktor Kärpän (4 %) peliosuudet ovat hevosten luokkaan peilattuna naurettavan alhaiset.

Juoksunkulku: Turon Linda avaa johtoon. Tahtova ilmestyy pakiltakin nopeasti rinnalle ja on luultavasti lopullinen johtonimi. Tähen Toivomuksella tuskin ajetaan veren maku suussa ääriaggressiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 3, 14, 8
Suuri: 3, 14, 8, 13, 12

Toto5-5

Suosikki: 3 Gillian Comery jäi viimeksi suosikkina kuudenneksi, mutta ei saanut oikeastaan mahdollisuuttakaan parempaan. Olli Koivunen valitsi tammalle mielummin selkäjuoksun sisäradalla kuin paikan johtavan rinnalla, eikä kiritilaa löytynyt ajoissa. Eiköhän nyt ajeta vaihteeksi aktiivisemmin. Turun voitossa hevonen kierrätettiin matkalla johtavan rinnalle, josta se oli murskaavan hyvä.

Haastajat: Tiukimmat haastajat ovat takarivissä ja ne antavat näin merkittävän tasoituksen suosikille jo siinä. Juho Ihamuotila kaavaili omissa suunnitelmissaan 9 Wingmanistä ikäluokkahevosta, mutta varsavuosien saavutukset jäivät lopulta hieman laihaksi. Se taas tosin tarkoittaa sitä, että hevosella on nyt kykyihinsä nähden aika vähän rahaa ja luvassa pitäisi olla varsin menestyksekäs 5-vuotiskausi. Taukostartti oli asiallinen, eikä ruuna luokaltaan ole ainakaan suosikkia heikompi.

10 Speak of the Devil on virinnyt hienoon kuntoon kuin salaa ja ansaitsisi jossain kohtaa jo voitonkin. Ruuna on juossut säännöllisesti tasokkaita lähtöjä ja ollut pitkään hyvä, mutta aina vastassa on ollut pari parempaa. Se vaara on nytkin, mutta hyvä sijoitus on taas haarukassa.

1 Vitesse on keskittynyt viime ajat montéen hyvällä menestyksellä, mutta ei hevonen ole nolo menijä kärryt perässäkään, kuten se näytti Mikkelissä pitkällä kirillä.

Yllättäjät: 8 Albino Brave nousi Lahdessa 2. sisältä johtavan kupeelle reilu kierros ennen maalia ja puristi ykköseksi. Nyt vastus on kovempaa ja lähtöpaikka ilkeä. 6 BWT Crusader aloitti uudesta tallista kirivoitolla, mutta viimeksi paikka johtavan rinnalla oli liikaa. 4 Backwood's Hexfire ailahtelee, mutta kiri Seinäjoella viimeksi sijoitustaan paremmin, eikä kuulu nollakerhoon. 7 Hurricane Boshoeven taukostartti pilaantui laukkaan, mutta hevoselta nähtiin viime kaudella oiken hyviäkin esityksiä.

Pelijakauma: Gillian Comery (56 %) on oikea, mutta liian suuri suosikki.

Juoksunkulku: Gillian Comery etenee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 9
Suuri: 3, 9, 10, 1