Ravivihje: Toto75 Oulu 15.2.2020

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Oulussa kisataan jääpolanteisella radalla. Päätöskohteen MAS Champ toimii Toto75-varmana.

Toto75-1

Suosikki: 7 Fancy Creek starttaa tasaisen tammalähdön suosikkina. Se ei toissa kerralla saanut 4. sisältä täyttä mahdollisuutta, mutta teki viimeksi asiallisen kirin 4. ulkoa. Fancy Creek kilpailee hyvässä kunnossa, mutta sen juoksu pitää jonkin verran onnistua voiton eteen.

Haastajat: 2 M.T.Miss Molly on joutunut tekemään viime aikoina kirinsä takaa eikä toissa kerralla veto riittänyt perille. Viimeksi tamma oli parempi, ja tällä kertaa tammalla on hyvä sauma päästä alussa johtopaikalle tai kärjen tuntumaan. 10 Clear Eyes laukkasi viimeksi, kun ohjastaja yritti lähteä sillä kovaa matkaan. Toissa kerralla tamma ei yltänyt takpareista kärkeen, mutta tuli kuitenkin kirilenkin asiallisesti 14,1-kyydillä. Kyseessä on tähän lähtöön hyvän kapasiteetin omaava menijä, joka pystyy olemaan selvästi tulosriviään vaarallisempi. Edellisen tallikaveri 11 Gatelink ei riittänyt viimeksi vaikka sai hyvän juoksun 4. ulkoa. Tätä ennen tamma matkasi kärjen tuntumassa ja oli jonkin verran parempi. Onnistuneella juoksulla ja hyvänä kilpailupäivänä Gatelink pystyy nousemaan totokamppailuun. 13 Esmeralda Jons oli Kaustisella kaukana parhaastaan 2. ulkoa, mutta positiivinen asia oli, että tamma sai tauon jälkeen startin alle. Pari kuukautta sitten Esmeralda Jons voitti 4. ulkoa samalla radalla.

Yllättäjät: 1 Rose's Nella pääsee loistoasemista matkaan ja omaa yllätyssauman vaikkei olekaan suuremmin säkenöinyt tällä kaudella. Se sai hyvän reissun niin Kuopiossa kuin Kaustisellakin ja oli lopussa tasainen. Välistartissaan tamma laukkasi alussa. 4 Kiss Sånna eteni Oulussa 2. ulkoa viimeisellä takasuoralla keulaan, muttei jaksanut puristaa voitto-otteluun. Viimeksi tamma olisi ravilla kamppaillut sijoista 3-6. Kiss Sånna pystyy nähtä parempaan, mutta pitkä starttiväli mietityttää. 6 Amaranth Artist lopetti Ylivieskassa 3. sisältä asiallisesti kaksariin. Startti alla tamma saattaa olla tällä kertaa terävämpi. 9 Supermans Girl paransi toiseen kisaansa, missä tamma otti laukan loppukurvissa hyvästä noususta. Huippukuskilla sitä kannattaa harkita revityksiin. Viimeksi täyttä mahdollisuutta jäänyt 12 Alfas Finans ja Uumajassa selvästi kärkikaksikolle hävinnyt 15 Okinawa Roc kuuluvat myös suuryllättäjäosastoon.

Pelijakauma: Clear Eyes (4%) on mystisen vähän pelattu ja kuuluu joka kupongille.

Juoksunkulku: M.T.Miss Molly tai Fancy Creek etenee alkumatkalla keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 7, 2, 10, 11
Suuri: 7, 2, 10, 11

Toto75-2

Suosikki: 3 Disain johti Kuopiossa maalisuoralle, mutta sitten 10 Savon Sanna puski rinnalta väkisin edelle. Viimeksi tammalla ajettiin 4. ulkoa maltilla eikä sitä käännetty kiriin kuin vasta loppukurvissa tilojen auettua. Kärki alkoi samassa lisätä tempoa eikä ohittelu ollut helppoa Disainin ja 7. ulkoa hyvällä tyylillä perille puskeneen Savon Sannan kohdalla. Disain on nopea avaaja, joka pystyy johtamaan lähtöä pitkään.

Haastajat: 9 Taistelu Jaska piti Porissa johtavan rinnalla tempon raikkaana ja taipui hieman lopussa. Viimeksi ruuna otti pahan laukan ensimmäiseen kurviin mentäessä ilman näkyvää syytä ja toisen hypyn ensimmäisellä takasuoralla. Tämän jälkeen ruuna pinkoi vauhdilla ja ehti kakkoseksi. Ehjällä juoksulla Taistelu Jaska pystyy paljoon. 2 Kevinin Tähti ei Oulun starteissa osallistunut alkurynnistykseen vaan keskittyi tekemään tasapainoiset suoritukset keskijoukoista. Kunto on nousemaan päin ja lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle paras mahdollinen. 8 Alvaron taisteli Ylivieskassa johtavan rinnalta kärkeen maalisuoralla, mutta laukkasi. Selässä matkannut 12 Tuittura pääsi niskan päälle, mutta otti laukan sekin. Näin Alvaron vei lopulta voiton varsin vahvan suorituksen päätteeksi. Samanlaisilla otteilla se ei jää viimeiseksi myöskään Toto75:ssa.

Yllättäjät: 1 Mäen Eino ei saanut viimeksi parastaan irti 4. ulkoa. Ori pääsee hyvistä asemista liikkeelle ja pystyy pari starttia alle saatuaan parantamaan. Ari Moilasen hyppääminen kärryille tuskin ainakaan laskee menestymisen todennäköisyyttä. Oulussa keulasta voittanut 11 Likusteri oli Ylivieskassa tasapaksu keskijoukoista. Se olisi paras kärkipäästä eli lähtöpaikka on miinus, ehkä jopa selvä sellainen. Ylivieskassa Alvaronille ja Tuitturalle selvsäti hävinnyt 5 Uutelan Myrsky ja Seinäjoella lähtöön laukannut 7 Aika-Otus tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Savon Sanna (13%) on jäänyt liikaa suosikkikolmikon varjoon.

Juoksunkulku: Disain avaa keulaan ja saa Caron rinnalleen. Caro olisi paras keulasta, mutta sinne ei Disainin ulkopuolelta ole asiaa, joten ruunalla ajettaneen johtavan rinnalta, kun hevonen on ollut siitäkin hyvä. Näin Aika-Otuksella ja Alvaronilla on alussa roikkumisen vaara olemassa.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3, 9, 10, 2, 8
Suuri: 3, 9, 10, 2, 8

Toto75-3

Suosikki: 6 Troopers on selvä ykkösmerkki kolmanteen kohteeseen. Ruuna on kulkenut pitkään huikeasti eikä se ole ollut paha laukkaamaan vaikka viimeksi hyppy loppusuoralla yllättikin. Kunnon puolesta ei ole kysymyksiä ilmassa, sillä ruuna voitti Teivossa 5. ulkoa pystyyn ja olisi Turussakin kamppaillut kärkisijoista ravilla. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jääpolanteisella radalla kilpailemisesta ei voi olla varma etukäteen, mutta mikäli kaikki sujuu odotetusti, on Troopers lähellä kauden toista ykköstä.

Haastajat/yllättäjät: 2 Whispering Pines hävisi Uumajassa vain niukasti 11 Samaras K.M.E.:lle. Skellefteåssa ruuna ei yltänyt kärkeen 7. ulkoa, mutta viimeksi ruuna palasi hyvien esitysten äärelle kestämällä johtopaikalta kakkoseksi. Kuusivuotias on ollut selästä paras ja tällä kertaa hyvä selkäjuoksu on tiedossa. Samaras K.M.E. oli viimeksi tasainen omistajan ajamana ja tätä ennen ruuna jäi johtavan rinnalla painamaan ohjille. Uumajan kaltaisella loppurykäisyllä se pystyy paljoon tälläkin kertaa huippukuskin ajamana. 7 Peppe Roc kiri Bodenissa 5. ulkoa hyvin ja pudotti loppukurvissa sisäradalle. Maalisuoralla ruuna tsemppasi totoon. Viimeksi ruuna meni johtavan rinnalta keulahevosen perään ja otti lopulta hopeaa. Ruuna on hyvällä mallilla ja menee starttien myötä eteenpäin. 3 Global Wildlife aloitti kelpo suorituksella 2. sisältä, mistä ruuna nousi viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Lopussa hevonen sai täyden mahdollisuuden, mutta voittajaa se ei pystynyt haastamaan. Ruuna sai startin koneeseen eikä ole hyvistä asemitsa vaaraton totosijojen suhteen. 9 Lucille Bourbon voitti Joensuussa keulasta. Lappeessa johtavan takana juosseen tamman loppukiriä haittasi selvästi kengän putoaminen loppukurvissa. Loppu oli vain kolmossijan varmistelua. 5 Destination One on hyvä avaaja, joka kesti Ylivieskassa ykköseksi keulasta. Taktiikka saattaa olla sama tälläkin kertaa, ellei Troopers tule aikaisessa vaiheessa hakemaan johtopaikkaa itselleen. 10 Boogiewoogie Laday kiri Oulussa ykköseksi 2. ulkoa ja osallistui viimeksi erittäin tasaiseen kärkivääntöön samalta paikalta. Lopulta ruuna hävisi voiton vain niukasti. Tällä kertaa se starttaa ylisarjassa. Kuopiossa 2. sisältä voittotaistoon osallistunut 8 Kitzune G.G. on tuurien natsatessa mahdollinen totohevonen heikolta lähtöpaikaltakin.

Pelijakauma: Troopers on kierroksen todennäköisimpiä voittajia, mutta pelijakauma voi nousta liian korkeaksi. Whispering Pines ja Samaras K.M.E. saattavat jäädä liian vähälle huomiolle. Kaksikko mahdutetaan mukaan suurempaan systeemiin.

Juoksunkulku: Radoilta 2,4 ja 5 lähdetään parhaiten matkaan. Whispering Pinesilla ja Bluehouse's Powerilla tähdättäneen selkäjuoksuun, joten Destination One päässee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 6
Suuri: 6, 2, 11, 7

Toto75-4

Suosikki: 6 Hazelhen Hermes on työmies parhaasta päästä eikä ruuna katso juoksupaikkaa pystyäkseen menestymään. Näin kävi Kuopiossa, missä hevonen runttasi väkisin ykköseksi keulahevosen rinnalta. Vermossa se lähti 3. ulkoa kiriin 500 metriä ennen maalia ja pystyi nyrkkeilemään kakkoseksi vaikkei matkavauhti suosinut ollenkaan. Hazelhen Hermes juoksee todennäköisimmin johtavan rinnalla, mistä se kamppailee tiukasti lähdön ykkösrahoista.

Haastajat: 3 Minto's Don Juan on saanut roimasti lisää lähtönopeutta ja on todennäköisin keulahevonen. Siitä ruuna otti edellisen voittonsa eikä ollut huono viimeksikään 4. sisältä. Kärkikaksikko pääsi vain karkuun. Nähtäväksi jää, onko Hazelhen Hermeksen mankeli liikaa vai viekö Minto's Don Juan ykkösrahat. Myöskään 9 Callela Leonard ei ole täysin vaaraton. Toissa kerralla keulasta voittanut ruuna eteni Bodenissa päätöspuolikkaan alussa johtavan rinnalta keulaan, mutta laukkasi maalisuoralle kaarruttaessa kesken voittomatsin. Ruuna on tauon jälkeen saanut kolme starttia alle ja vire osoittaa ylöspäin.

Yllättäjät: 1 Gute Band jäi tauolta paluussaan vaille kiritilaa. Ykkösradalta ruuna ei kampppaile alussa johtopaikasta, mutta joka tapauksessa tiedossa on tarkka reissu 2-3. sisällä. 4 Tapiro Jet oli viimeksi saamaton 5. ulkoa, mutta kamppaili tätä ennen 2. ulkoa kakkoseksi. Ori on hyvä avaaja ja paras kärkipäästä. Tauolta palaava 8 Club Nord Elit tulee rankingissa seuraavana ennen tasaisesti suorittavaa, pitkillä matkoilla parhaat esityksensä tekevää 2 Elliot Webiä.

Pelijakauma: Callela Leonard (12%) on jääny alipelatuksi. Kolmella merkillä pärjää tässä kohteessa pitkälle.

Juoksunkulku: Minto's Don Juan torjuu alussa Tapiro Jetin ja etenee keulaan. Hazelhen Hermes ilmestyy ensimmäisellä takasuoralla rinnalle ja pitää tempon tasaisen reippaana.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6, 3, 9
Suuri: 6, 3, 9

Toto75-5

Suosikki: 12 Kartier ei viimeksi riittänyt avoimessa lähdössä, mutta tätä ennen ori hallitsi varmasti vaikka joutui tekemään töitä kasikaistalta ennen kuin pääsi johtopaikalle. Kartier on varmistunut kovasti ja on todennäköistä, että se pääsee voltista ravilla matkaan. Kartier on voitokas menijä, jolla on ollut ongelmia uransa aikana ja myös alisuorituksia on mahtunut sekaan. Hyvänä päivänä sitä on vaikea kukistaa.

Haastajat: 9 Alvar Hem on kulkenut upeasti Vermossa. Lappeessa ruuna ei ollut yhtä hyvä ja jäi 2. ulkoa lopulta selityksittä kärjestä lopussa. Hyvänä päivänään ruuna pystyy paljoon, kuten viimeksi johtavan rinnalta. 14 Pikku-Ryti jäi Rovaniemen keulavoiton jälkeen tauolle ja tekee nyt paluun radoille. Jouko Kankaan hevoset ovat sydäntalvella palanneet hyvässä iskussa tauolta, eikä yllättäisi vaikka Pikku-Ryti olisi heti hyvä. Pohjoisen lumitilanne kun on ollut mainio. 5 Hissun Turbo runttasi Oulussa ykköseksi johtavan rinnalta ja teki Kuopiossa asiallisen suorituksen 2. ulkoa. Tämän jälkeen ruuna on pitänyt taukoa ja palaa viivalle haastajana. Ravia kulkiessaan se on pystynyt menestymään juoksulla kuin juoksulla.

Yllättäjät: 3 Ruhvanan Urho on saanut pari täysipainoista kisaa alle ja pystyy parantamaan. Ylivieskassa voitto tuli johtopaikalta, minne ruuna saattaa tälläkin kertaa päästä. 2 Aika-Sisu laukkasi Kaustisella tauolta paluussaan. Ruuna teki joulukuun starteissaan hyviä lopetuksia eikä ole vailla mahdollisuuksia, mikäli jossain vaiheessa löytää samanlaisen vireen päälle. 10 Jepulis ei vakuuttanut Kuopiossa 7. ulkoa, mutta sai joka tapauksessa startin alle. 13 Korven Tinnitus tsemppasi Kuopiossa hyvin perille päästyään etusuoralla johtoon. 11 Jamir puolestaan tuli viime metrit positiivisesti juostuaan 3. ulkona.

Pelijakauma: Pikku-Ryti (10%) ja Ruhvanan Urho (4%) ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Ruhvanan Urho kiihdyttää keulaan ja saa Hissun Turbon rinnalleen.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 12, 9
Suuri: 12, 9

Toto75-6

Suosikki: 2 Koskelan Akselilla on pari keulavoittoa alla ja haussa on jo vuoden kolmas "tolppa". Ruuna on niin nopea lähtijä, että ilman kommelluksia se saa keulapaikan haltuunsa. Tehtävä on jonkin verran vaativampi kuin viimeksi, mutta mikäli Koskelan Akseli jatkaa kuten tähän asti, ei siitä ole helppoa puksuttaa ohi maalisuoralla.

Haastajat: 10 Polara parantaa koko ajan eikä ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäen mukaan ole kaukana huippukunnosta. Ruuna ei ole niin suora kuin ohjastaja olisi toivonut, mutta muuten hevonen on ollut positiivinen. Polara menee hyvin johtavan rinnaltakin, joten Tupamäellä on yksi valttikortti käytössään, mikäli matkavauhti menee maltilliseksi. Silloin vihreät värit saattavat aikaisin ilmestyä johtohevosen ulkopuolelle. Antti Ojanperä varoitteli Kuopion startin alla, että 4 Josveis ei ole parhaimmillaan, mutta silti ruunan tahmeus oli ainakin pieni yllätys. Se sai hyvän juoksun, mutta jäi silti kauas kärjestä. Startti todennäköiesti vie sitä eteenpäin, mutta paljon jäi joka tapauksessa tehtävää esimerkiksi Koskelan Akselin lyömiseen.

Yllättäjät: 7 Tuurin Toivo laukkasi Vermossa juuri kun hevonen oli lähtenyt kiriin 3. ulkoa. Kuopiossa ori otti alussa laukan, mutta kierteli tämän jälkeen mainiosti kakkoseksi. Ehjällä juoksulla ori pystyy olemaan yllättävän korkealla. Myös 1 Evartti sai startin koneeseen oriin saadessa hyvän reissun 3. sisällä. Tällä kertaa Jorma Kontio hyppää kärryille. Evartti ei ole yhtä nopea kuin Koskelan Akseli ensimmäisillä metreillä, mutta tämän takana olisi erittäin hyvä matkustaa. 6 Myr Faksen on hyvällä voittoprosentilla kilpaileva norjalainen, joka on kelpo menijä pohjoisen kylmäverilähtöihin. Nimet viivalla ovat tällä kertaa turhan kovia, mutta toisaalta oriille saattaa avautua ovi ainakin tototaistoon, sillä moni kanssakilpailija vasta käynnistelee koneitaan tämän kauden osalta. Myr Faksenilla puolestaan on hyvä starttirytmi päällä. 3 Tee Wee Paroni pystyy Kuopiota parempaan kunhan ei tällä kertaa jää toiselle ilman selkää. Lappeessa se laukkasi viimeisessä kaarteessa johtavan kannasta ja menetti mahdollisen totosijan.

Pelijakauma: Tuurin Toivo (2%) on unohdettu.

Juoksunkulku: Koskelan Akseli avaa keulaan ja Evartti tai Tee Wee Paroni sukeltaa tämän kantaan.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 10, 4, 7
Suuri: 2, 10, 4, 7

Toto75-7

Suosikki: 77-prosenttia lähdöistään voittanut 1 MAS Champ on päätöskohteen vahva ykkössuosikki. Ruuna kohtaa sopivan vastuksen ja on tauoltakin velvoitettu nousemaan mukaan voittomatsiin. Nähtäväksi jää, pystyykö ruuna pitämään sisäradalta keulapaikkaa, mutta todennäköisintä on että viisivuotias jossain vaiheessa juoksua johtopaikalle pääsee.

Haastajat/yllättäjät: 7 Faith In Lifella on kilpailtu sopivin starttivälein ja epävarmuustekijät ovat karisseet kelkasta. Kuopiossa 2. ulkoa ykköseksi punnertanut ruuna voitti Jyväskylässä keulasta. Myös Faith In Life kilpailee hyvällä voittoprosentilla, mutta näistä asemista se on auttamatta haastajan roolissa. Tallikommenttien mukaan taktiikka on todennäköisesti normaalia passiivisempi. 8 Mr Sånna eteni viimeksi johtavan rinnalta kärkeen viimeisellä takasuoralla, muttei jaksanut puristaa perille. Uumajassa ruuna pääsi 3. sisälle ja ratkaisi homman lopulta ylivoimaiseen tyyliin. Mr Sånna pystyy kamppailemaan totosijoista, mikäli juoksu heikolta lähtöpaikalta onnistuu. 2 Armani Press nappasi Oulussa hopeaa keulasta ja viimeksi ruuna oli toiseksi paras 5. sisältä. Samassa lähdössä 5 Bwt Rock And Roll ei vakuuttanut 3. sisältä, mutta oli parempi aiemmin matkattuaan samalla paikalla. Bwt Rock And Roll olisi paras keulasta, mutta on viime aikoina tullut muualtakin, kun on selvittänyt hankalan viimeisen kurvin ravilla. Oulun starteissaan hyvät lopetukset esittänyt 11 Hard To Trick starttaa haastavalta lähtöpaikalta ja taukoakin on alla. 3 Cutthecrap puolestaan sai startin koneeseen ja lepatti tilaa löydettyään mukavasti loppua. Jyväskylässä alussa laukannut ja jatkossa tasaisesti suorittaneella 10 Replay Pellinillä ajetaan valmentajan mukaan nätisti, kun kausi on vasta aluillaan.

Pelijakauma: MAS Champ on ansainnut selvän suosikin aseman. Haastajista kiinnostaa Mr Sånna.

Juoksunkulku: MAS Champ, Armani Press ja Bwt Rock And Roll lähtevät parhaiten matkaan ja saattaapa Bwt Rock And Rollkin satsata alkuun. MAS Champ juoksee lopulta keulapaikalla ja saa säätää tempon mieleisekseen.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1
Suuri: 1

IS-pelisuositus

Pieni
Toto75-1: 7, 2, 10, 11
Toto75-2: 3, 9, 10, 2, 8
Toto75-3: 6
Toto75-4: 6, 3, 9
Toto75-5: 12, 9
Toto75-6: 2, 10, 4, 7
Toto75-7: 1
Hinta: 24,00 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto75-1: 7, 2, 10, 11
Toto75-2: 3, 9, 10, 2, 8
Toto75-3: 6, 2, 11, 7
Toto75-4: 6, 3, 9
Toto75-5: 12, 9
Toto75-6: 2, 10, 4, 7
Toto75-7: 1
Hinta: 96,00 €

Tästä kupongille: