Ravivihje: Toto4 Turku 14.2.2020

Julkaistu:

TOTO4
Metsämäen Toto4-pelin suuret suosikit varmistetaan.

Toto4-1

Suosikki: 1 Bastian on aloittanut 4-vuotiskauden pelkillä kaksarisijoilla. Vermossa hevoselta odotettiin lähtökohtaisesti, että se olisi pystynyt antamaan voittaja Prada Nightsin takaa sille tiukemman haasteen, mutta kun kirikierros tultiin 13-pintaan, niin ei Bastiankaan esitystä voi suuremmin moittia. Ruuna on ensimmäistä kertaa urallaan auton takana ykkösellä, mutta on pystynyt avaamaan ainakin muilta radoilta reippaasti ja on keulasuosikki.

Haastajat: 5 Fox Lover palasi kolme viikkoa sitten peräti kahdeksan kuukauden tauolta ja oli heti positiivinen. Bastian voitti tuon lähdön johtavan rinnalta, eikä Fox Lover päässyt sen selästä ohi, mutta kovaluokkaiselta ruunalta saatetaan nähdä startti alla terävämpi suoritus. Hevosena 5-vuotiasta on vaikea pudottaa kovin paljon suosikkia alempaan kategoriaan.

8 Quite a Star on kirinyt taukonsa jälkeen kaksi kertaa hyvin ja viimeksi Seinäjoella viimeiset 700 metriä taittuivat jo 13,0-kyytiä. Lähtöasetelma vaikeuttavaa tehtävää suhteessa pelatumpiin aika merkittävästi, muttei viime esitys ollut ainakaan yhtään heikompi kuin niidenkään edelliset.

Yllättäjät: Harmaa 3 Langen's Greyhound ei ollut Turun kisassa kaukana suosikkikaksikosta ja kiri viimeksikin parijonosta asiallisesti. 2 Ready Credit nakutti viime vuonna tähän aikaa hienon kolmen voiton putken, mutta jäi sen jälkeen tauolle, eikä onnistunut ottamaan koko loppuvuonna edes totosijaa. Varsinkin syksyllä hevonen oli oikeinkin nahkea. Nyt tamma palaa taas tauolta. Oletetun napakan talviradan pitäisi suosia suhteessa edellisiin kisoihin.

Pelijakauma: Bastian (42 %) on oikea suosikki, mutta Fox Loverin (26 %) kuuluisi olla sitä merkittävästi lähempänä pelijakaumassa.

Juoksunkulku: Bastianin pitäisi pystyä puolustamaan sisäradalta johtopaikka.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 5
Suuri: 1, 5, 8

Toto4-2

Suosikki: Keulassa viihtyvä 1 Firemaker on joutunut yrittämään neljä kertaa peräkkäin takaa, eikä ole kovissa lähdöissä riittänyt aivan kärkitaistoon. Viimeksi hevonen kaunisteli 3. sisältä ennätyksensä 13-lukemiin, joten ei kunnon pitäisi olla mihinkään hävinnyt. Nyt tamma pääsee vaihteeksi johtopaikalle, josta se otti edellisen voittonsa ja vieläpä Toto75-tasolla.

Haastajat: 3 Chique palasi Teivoon pitkältä tauolta ja oli johtavan rinnalta aavistuksen tasapaksu, mutta aiemmin hieman miten sattuu ravannut hevonen oli ulkoisesti positiivisen tasapainoisen oloinen ja se lupaa hyvää jatkoa, sekä jo tätä starttia ajatellen.

4 Freddy K jäi Porissa voimissaan pussiin ja ori on ollut juoksunkulkujen suhteen epäonninen jo jonkin aikaa. Välillä hevonen tosin pilaa pelinsä ihan omia aikojaan tulleisiin laukkoihinkin, mutta vauhtia on vaikka voittoon.

Yllättäjät: 2 Hola Alejandro häirittiin kausiavauksessaan laukalle alussa, mutta toisesta laukasta hevonen voi syyttää vain itseään. Teivossa loppua tultiin kovaa, eikä ruunan speedi ihan riittänyt. Hevosella on potentiaalia taulua parempaan. 6 Fiona Journeyn Suomen ura on alkanut mollivoittoisesti. Teivossa tamma yritti kiri 4, ulkoa viimeisellä takasuoralla, mutta ei saanut mitään otetta kärjestä.

Pelijakauma: Chique (31 %) saisi olla hitusen lähempänä Firemakeria (38 %).

Juoksunkulku: Firemaker pitää johtopaikan, eikä halua luopua paikastaan. Chiquella voi kiertyä rinnalle vaatimaan vauhtia, jos hevosella nyt halutaan "taas" ajaa johtavan rinnalta, kun kausi on vasta aluillaan.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 1, 3, 4
Suuri: 1, 3, 4

Toto4-3

Suosikki: 12 My Queen Hunter's on "pettänyt" kaksi kertaa peräkkäin pelisuosikkina, mutta lieventäviäkin asianhaaroja löytyy ja tamma jatkaa suosikkina oikein sopivassa tehtävässä 12-radaltakin. Porissa olosuhteet olivat raskaat, eivätkä ne varmastikaan suosineet pikkutammaa. Vermossa kohtalona oli ravata tätä paljon kovemmassa lähdössä puolitoista kierrosta toisella ilman vetoapua ja esitys oli kohtalaisen sitkeä.

Haastajat: Haastajalauma kokosi viime kaudella yhteensäkin vain kaksi voittoa, jotka tulivat tammikuussa ja toukokuussa, eikä siitä ole helppo löytää pelihevosia. 6 Hila's Eltonin suoritukset ovat vaihdelleet lähinnä sen mukaan, onko luvassa ollut kiertämistä, vai onko se päässyt juoksemaan kärkiryhmässä. Jälkimmäisessä mallissa esitykset ovat olleet selvästi parempia. Hevosen pitäisi päästä rivakkana avaajana taas lähelle kärkeä. Viimeksi mono ei takaa juuri vipattanut, mutta sitä edellisessä hevonen oli keulasta varsin positiivinen ja vastaavana uran avausvoittokin voisi irrota tästä.

11 Our Lexa on tehnyt oikeinkin varmaa työtä kilpaillessaan läpi talven ahkerasti. Loppuun kaivattaisiin lisää terävyyttä, mutta ruuna rutistaa kirissä taas monen ohi.

5 Proud Enough kerää alustavasti oudon paljon peliä ja suurin syy siihen taitaa löytyä rattailta. Ruuna oli lokukuun lopussa Vermossa pussissa, sen jälkeen kipeä ja palaa nyt tauolta. Kysymysmerkkejä siis riittää. Vastus ei toki pelottaisi ainakaan suhteessa edellisiin kisoihin, mutta niistä on aikaa.

Yllättäjät: 7 Strawberry Dancer ei riittänyt Vermossa 3. sisältä. Vastus on nyt sopivampaa, mutta paikka ongelmallinen. 3 Easy Birdland on nopea ja pääsee hyviin asemiin. Se on sekavassa lähdössä jo iso etu sinänsä. Viimeksi hevonen aloitti johtavan rinnalla ja taipui lopulta 2. ulkoa. 10 Coastal Blue oli Turussa 2. sisältä kakkonen, mutta sijoitus mairittelee, sillä lähtö oli oikeinkin arkinen. 1 Limoncello Lover pääsee juoksemaan sisärataa. Viimeksi ruutia kului alkumatkalla aika paljon.

Pelijakauma: My Queen Hunter's (30 %) on aliarvostettu suosikki ja siten varmavaihtoehto ainakin pienempiin lappuihin.

Juoksunkulku: Easy Birdland, Proud Enough ja Hila's Elton erottuvat kiihdytyksessä. Jälkimmäinen päässee lopulta joukon johtajaksi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 12
Suuri: 12, 6

Toto4-4

Suosikki: 2 Sultan Journey ei ole ollut talvikeleillä ihan oma itsensä ja iso osa siitä menee hieman sopimattoman hokkibalanssin piikkiin. Vermossa lähtökin oli toki tosi kova, mutta suosikki sai vetää keulassa yllättävän rauhassa, eikä saa puhtaita papereita. Ruuna säntää taas johtoon, josta sen kuuluisi normaalisti olla sopivassa tehtävässä lähellä, muttei 46 prosentin peliosuus innosta hyppäämään viimeisissään alisuorittaneen hevosen kelkkaan edes tällaisessa seurassa. Esa Holopainen haaveilee 7 Oikein -lehden tallikommenteissa, että nyt päästäisiin ajamaan kesäkengällä, mutta alustavat raportit Turusta kertovat pikkupakkasista ja on hankala arvioida onko se mahdollista.

Haastajat: 9 Black Ice Boost juoksi tuossa tasokkaassa Vermon kisassa Sultan Journeyn takana ja onnistui kaivautumaan kiriin juuri kreivin aikaan, ennen kuin se kippasi eteen. Ruuna kiri napakasti voittokamppailuun. Hevonen on ollut pitkään hyvä ja kuuluu ehdottomasti ainakin suosikin kaveriksi lapulle, vaikka Turussa voisi illalla ajaa millä vain balanssilla.

11 He Is Felix on myös hevonen, joka ei pääse hokeilla ihan parhaalle tasolleen ja varsinkin kaarteet tahtovat tuottaa talvikeleillä ongelmia. Viimeksi tuli kaksi laukkaa ja vaikeuksia voi olla luvassa taas, kun ongelmalliselta paikalta on luvassa kiertämistä Kapasiteetiltaan ruuna ei häpeä yhtään edelleen rankatuille.

Yllättäjät: 3 Stonecapes Poe tekee jatkuvasti hyviä juoksuja, mutta ei voita kovin mielellään ja se on tietysti T-pelaajan kannalta melko iso haittatekijä. Viimeksi Vermossa takamatkan voltti myöhästyi radikaalisti ja tamma oli parempi kuin sijoitus osoittaa. 8 All Ready Match on melkoinen suoritusvarmuuden perikuva, sillä se on sijoittunut jo 14 kärrylähdössä peräkkäin viiden joukkoon. Väliin mahtuu vain yksi monté-keskeytys. Voittoja ei ole tosin tullut kahteen vuoteen kuin yksi ja huonolta paikalta hyvä sijoitus on nytkin sellaista todennäköisempi. 4 An-Valpuri punnersi lauantaina Toto75-lähdössä pitkällä kirillä kakkoseksi, mutta lähtö on nyt hieman kovempi. Nopea 6 Pesco Velvet olisi parhaimmillaan kova luu tähänkin porukkaan, mutta loppukausi oli katkonainen ja alla on taas taukoa.

Pelijakauma: Sultan Journeyn (46 %) peliosuus on liian korkea ja vieläpä nousussa.

Juoksunkulku: Sultan Journey avaa johtoon, joskin Pesco Velvetillä on nopeutta uhitella alussa.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 9, 11
Suuri: 2, 9, 11, 3