Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 13.2.2020

Julkaistu:

Toto4
Torstaina ravataan Jyväskylän Killerillä. T4-pelivalinnat käyvät haastaviksi rivin loppupäätä kohden.

Toto4-1

Suosikki: 8 Tähtisekki on noussut kovaan kuntoon ja starttaa takamatkasta huolimatta selvänä suosikkina. Toissa kerralla Jokimaalla ori kiri 4. ulkoa vahvasti kolmanneksi ja hävisi vain Elias Juonettarelle sekä Vuvuzelalle. Viimeksi tasokkaassa 5000 euron ykkösellä ajetussa lähdössä nähtiin vakuuttava paluu voittokantaan. Tähtisekki kiersi ensimmäisen puolikkaan kolmatta rataa ja jatkoi takasuoralta alkaen 2. ulkona. Loppusuoralla ori niittasi Korven Tinnituksen ja vastasi myös nappijuoksun saaneelle Jamirille. Pari taas vastassa olevaa hevosta Terho Rautiaisen suojatti jätti kauas taakse.

Haastajat: 2 Sakarin oli yksi tämän lähdön hevosista jotka Tähtisekki löi selvästi Kuopiossa viimeksi, mutta Sakarin ei tehnyt tuossa kilvassa normaalisti töitä vaan puijasi uutta kuskia. Valmentaja Timo Korvenheimo kertoi ennen viime Vermon-kisaa, että unohti kertoa hevosen metkuista ohjastajalle. Lauantain välistartissa Sakarin olikin taas oma hyvä itsensä. Se meni ennätyksensä 4. sisältä ja spurttasi kovaa maaliin, kulkien viimeiset 400 metriä 23,1-vauhdilla. Jos Sakarin on nyt asialla niin sanotusti, se haastaa suosikin tiukasti paalulta. 6 Lakuri teki tosi hienon viime kauden ja palaa nyt kehiin 3,5 kuukauden tauolta. Vuosi sitten ori tuli tauolta valmiissa vireessä, vaikkakin paljon matalammassa sarjassa. Valmentaja Erkki Tuomaala kuitenkin varoittelee tallikommenteissa, että nyt kovaa ajoa on vähänlaisesti alla.

Yllättäjät: 1 Hambo on ihan hyvä hevonen tähän lähtöön, vaikka epäonnistui viimeksi Jokimaan T75-lähdössä. Jani Ruotsalainen kertoo tallikommenteissa, että hevonen oli tuohon kisaan piilevästi sairas, joten heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa. Lähtöasemat ovat nyt Hambon kannalta oikein mielenkiintoiset. Tarjolla on takuuvarmasti hyvä reissu kärkiryhmässä. 3 Loikkaus ja 4 Julianne Dahlia ovat keränneet jo kokemusta avoimista tammalähdöistäkin ja kuuluvat huomioitaviin, jos lähdön pelaa leveästi. 7 Sokker ei ole vielä onnistunut taukonsa jälkeen. Viimeksi sillä reissutettiin pitkältä pakilta aktiivisesti johtavan rinnalle ja lopussa tuli väsy. Kova startti saattoi tehdä vain hyvää.

Juoksunkulku: Hambolle kelvannee Sakarinin selkä. Tähtisekki voi ilmestyä takamatkan linkoradalta nopeasti kärjen kupeelle kyytiä kyselemään.

Pelijakauma: Sakarin (21%) on jäänyt liiaksi Tähtisekin (48%) varjoon.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 8, 2
Suuri: 8, 2, 1

Toto4-2

Suosikki: 2 Prodigy Shark on illan T4-varmavalinta. Kovakuntoisella ja vahvalla ruunalla on oivalliset saumat palata voittokantaan, sillä vastus helpottuu viime kilpailuista selvästi ja arpa heitti mainiolle kakkosradalle. Toissa kerralla Vermossa ruuna juoksi viimeiset 1500 metriä johtavan rinnalla ja oli hyvä neljäs. Viime viikolla pääradalla ruuna oli täydellinen juoksunkulun uhri 6. ulkoa. Vaikka se pisteli kiritonnin ulkoradoilla komeasti 12,3-vauhtia, edes rahasijoille ei ollut asiaa, kun sisärata veti Promptuksen johdolla. Tässä tehtävässä ei tule samanlaisia ongelmia.

Haastajat: 7 Elaiza Camto sai toissa kerralla vaikean juoksun eikä ymmärrettävästi ehtinyt kärkitaistoon pikamatkalla. Viimeksi tamma sitten onnistui täydellisesti ja spurttasi johtavan takaa kärkeen loppusuoran mittaisella kirillä. Hyvä avaaja päässee ulkoakin suosikkimme edelle alussa ja haastaa juoksun onnistuessa tiukasti. 10 Curakao ei ole täyttänyt odotuksia viime aikoina. Joko ruuna on laukannut, tai sitten se on ollut vain pehmeä, kuten viimeksi Killerillä keulajuoksulla. Ihan kokonaan Curakaoa ei silti uskalla vieläkään tuomita pelimielessä.

Yllättäjät: 6 Eliot Ness palailee radoille välivuoden jälkeen. Ori esitteli lahjakkuuttaan 3-vuotiaana ja ylsi muun muassa Kriteriumin sekä Kymenlaakso-ajon finaaliin. Ossi Nurmosen kuuluu huomioitaviin heti, vaikka päivän virettä on melko mahdoton ennakoida. 5 PT's Revit oli varsin asiallinen johtavan rinnalta toissa kerralla Kouvolassa. Viimeksi paikka toisella radalla ilman selkää oli ymmärrettävästi liikaa, kun Adrienne's Ami veti isoa kovaa keulassa. 3 Harminimoon Tinker matkasi viimeksi 4. ulkona ja jäi viimeisellä takasuoralla parijonoon kun takaa hyökätiin. Voimia jäi talteen lopussa, kun kiriväylä aukesi myöhään. 8 Cherokee King on ihan asiallisessa vireessä, mutta tarvinnee voittaakseen suojajuoksun, joten lähtöpaikka on kovasti vastaan. Maanantain välistartissa ruuna haki keulat 1500 metriä ennen maalia ja pinnisteli kakkoseksi, häviten vain ylivoimaiselle Charmikelle.

Juoksunkulku: Ensimmäinen keulahevonen löytynee radoilta 3-5. Elaiza Camton selkä kelvannee eturivin nopeimmille, joten tamma on ulkoakin todennäköisin keulahevonen papereissamme.

Pelijakauma: Prodigy Shark (39%) on alipelattuna suosikkina varma-ainesta. Jos sitä varmistelee, kannattaa huomioida myös Eliot Ness (5%).

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto4-3

Suosikki: 1 Teppana oli voittojuoksuissaan mainio. Viimeksi laukka oli pinnassa ja ruuna hyppäsi sekä 1. kaarteessa että viimeisellä takasuoralla. Toissa kerralla Teppana laukkasi keulasta 150 metriä ennen maalia ja menetti varmalta näyttäneen voiton. Alkutalven voittojuoksujen perusteella kärkirankkaus on perusteltu maukkaista lähtöasemista.

Haastajat: 16 Tokumentti on vahva jyrä, jota pitkä takamatka ei haittaa. Ori huomioidaan aikaisin, vaikka Heikki Mikkonen kertoo tallikommenteissa, että kovaa ajoa ei ole alla ja siksi hevonen ei luultavasti ole terävimmillään heti tauolta. 3 Hesporin etu edellä mainittuihin on, että alla on tuoreita hyviä näyttöjä. Viimeksi ruuna voitti melko varmasti keulasta ja lopetti 31-vauhtia. Tässä sakissa voittoon vaadittaneen hieman kovempaa kyytiä.

Yllättäjät: 2 Lennon Rapina on kilvan ideahaku. Ruuna on hyvässä tikissä. Toissa kerralla Kuopiossa ruuna juoksi johtavan rinnalla ja hävisi vain kivikovalle kaksikolle Vokkeni-Rallin Muisto. Viimeksi tasokkaassa cupfinaalissa ruuna reissutti ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa ja eteni johtavan rinnalle, kunnes laukkasi takasuoran alussa. Sen jälkeen se reissutti uudelleen kolmannen rada kautta kuolemanpaikalle ja väsyi ymmärrettävästi lopussa. 15 Vienan Myrsky on ihan hyvä hevonen näihin lähtöihin. Viimeksi pitkältä tauolta palatessaan ruuna juoksi 3. sisällä ja oli pussissa, kunnes laukkasi maalisuoran alussa.12 Ohikiitävä tiedetään kyvykkääksi, mutta ravi ei ollut kohdillaan viime kilpailuissa. 13 Haltijalla on vauhtia kiriä kärkeen kaukaakin, mutta päivät vaihtelevat. Viimeksi ori heitti pahoin kesken lopussa. 9 T.J. Jakari kuuluu lähdön voitokkaimpiin. Viimeksi se oli selvästi tukkoinen tauolta, kuten valmentaja osasi odotellakin. Startti alla parempaa pitäisi olla luvassa.

Juoksunkulku: Hespori lienee taas todennäköisin keulahevonen.

Pelijakauma: Lennon Rapina (5%) on selvästi aliarvostettu ja poimitaan pottia nostamaan jo pieneen vihjesysteemiin.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1, 3, 16, 2
Suuri: 1, 3, 16, 2, 15, 12, 13, 9, 8, 10

Toto4-4

Suosikki: 7 Gresille Boko on mukavassa kunnossa ja kun keulajuoksuun näyttäisi olevan hyvät saumat, tamma nousee rankingin kärkeen. Toissa kerralla Teivon T75-lähdössä Gresille Boko juoksi juuri piikkipaikalla ja hävisi vain tykkikirin tehneelle Ice Winelle. Viimeksi Turussa tamma yritti 2. ulkoa 700 metrin kiriä ja eteni hyvin, kunnes laukkasi loppukaarteeseen mentäessä.

Haastajat: 12 Bad Moon Rising on tehnyt mainiot lopetukset viime kilpailussaan ja paluu voittokantaan roikkuu ilmassa. Ruuna on perusrasti. 13 Still Loving You on aloittanut ihan lupaavasti Taija Mäki-Mustapään tallista. Killerillä ruuna voitti helpon lähdön luokallaan 2. ulkoa 400 metrin kirillä. Viimeksi Hannu Hietanen ajoi aktiivisesti keulapaikka mielessään, mutta Still Loving You laukkasi johtavan kupeelta 1800 metriä ennen maalia. 4 Prayer's Hope teki viimeksi ihan raikkaan lopetuksen 4. sisältä ja vahvistuu nyt Santtu Raitalalla. Hyvin ovat T4-pelaajat ohjastajanvaihdokseen kyllä reagoineetkin.

Yllättäjät: 9 Finally Famousin kilpaileminen on ollut harmillisen katkonaista parin viime kauden aikana. Pärjääminen ei jää ainakaan kyvyistä kiinni ja kun vastus ei päätä huimaa, ruuna mahtuu heti T4-lapulle. 15 Special Envoy U.S. on maukas yllätyshaku. Ruuna on huippunopea ja pystyy spurttamaan kaukaakin kärkeen, jos saa edetä sisärataa pitkin eikä tuhlaa voimiaan matkalla. Tiistain välistartissa ruuna kiri ihan hyvin loppua Thai Profitin voittamassa lähdössä. 1 Callela Kailash on ohjastaja Jani Ruotsalaisen arvion mukaan nousussa, ja lähtöpaikkahan on mitä parhain. 3 Black Maya karsitaan lapulta, sillä tallikommenttien perusteella taukohevosella on vielä matkaa huippuvireeseen.

Juoksunkulku: Gresille Bokon selkä kelvannee muille paalun hevosille, ehkä korkeintaan Prayer's Hopea lukuun ottamatta.

Pelijakauma: Gresille Boko (15%) on tasaisen suosikkiviisikon paras merkki. Yllättäjistä kiehtoo etenkin Special Envoy U.S. (5%).

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 7, 12, 13, 4, 9, 15, 1
Suuri: 7, 12, 13, 4, 9, 15, 1