Ravivihje: Toto64 Vermo 12.2.2020 – 64 000 euroa ekstraa

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Viikonlopun juoksunsa perusteella roimasti alipelattu Don Leggio on mitä mainion tukipilari jackpotin jahdissa.

Toto64-1

Suosikki: Viikko sitten yhteen ottaneet 4 Elias Juonetar ja 6 Vuvuzela käyvät uusintakamppailuun. Pidemmän korren vetänyt Elias Juonetar saa niukat suosikinpaineet. Talvella parhaiten viihtyvä allergikko tamma raatoi takamatkalta 3. rataa pitkin keulaan, mistä vastasi tarkat reissut saaneille uhkaajilleen varmoin ottein maalisuoralla.

Haastajat: Suosikkikaksikon yhteenotto vesittyi viime keskiviikkona Vuvuzelan loppukaarteen laukkaan. Se näytti olevan vielä siinä vaiheessa voimissaan, mutta jäi ikuiseksi arvoitukseksi, olisiko tamma pystynyt murtamaan Elias Juonettaren vastarinnan. Vaikka tammojen edellinenkin kohtaaminen viime kuun lopussa Lahdessa päättyi Elias Juonettaren eduksi, kilpasiskot ovat hyvin tasavertaisia.

8 Eeti pärjää jatkuvasti. Olisi mielenkiintoista nähdä, minkälaisiin juoksuihin ori oikein venyisi, jos sen terveys sallisi säännöllisemmän kilpailutahdin ilman pausseja. Eeti on tehnyt syksyn taukonsa jälkeenkin positiiviset esitykset, mutta joutui jäämään Oulun viime kisansa jälkeen kertaalleen pois. Se kiri Oulussa 3. ulkoa aivan keulavoittajan rinnalle.

Lahjakas 5 Puhti-Veikko on parantanut menoaan syystauon jälkeen. Se eteni Turussa jo voittoon asti 2. ulkoa 600 metrin kirillään. Mikäli ori vielä vähän petraa, se ei ole ulkona keskiviikon kovemmassakaan sakissa.

1 Tarunlento onnistui laukkastarttiensa jälkeen viimeksi Lappeenrannassa. Se sai huippureissun kivikovan Synerin takana, mistä seuraili lopussa tätä uhkaamatta varmaksi kakkoseksi. Ehjä juoksu teki varmasti hyvää vieläkin parempaan pystyvälle hevoselle.

Yllättäjät: 3 Myllyn Valtti on tehnyt uutta tulemistaan ammattitallista. Nopea ruuna vaatii tarkan reissun, jonka se automaattisesti saakin Vermossa. Myllyn Valtti kokeili toissa kerralla keulataktiikkaa Elias Juonetarta ja Vuvuzelaa vastaan, mutta antoi maalisuoralla selvästi periksi. Viimeksi se spurttasi pirteästi loppumetrit, kun pääsi myöhään pussista, muttei ehtinyt ohi Puhti-Veikosta.

Myös 7 Mellun Myrskyn luokka on riittävä näihin lähtöihin. Ori eteni toissa kerralla Kouvolan pienessä kuuden hevosen lähdössä 3. ulkoa pitkällä kirillään varmaan voittoon ja kulki viimeksi Toto75:ssä mukavasti lähtösuoran laukkansa jälkeen.

Pelijakauma: Elias Juonetrar on turhan suuri suosikki. Yllättäjiämme on rastittu vähänlaisesti.

Juoksunkulku: Myllyn Valtti kiihdyttää ohi Tarunlennon, mutta kumartaa keulapaikan myöhemmin Elias Juonettarelle tai Vuvuzelalle.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 6, 8
Suuri: 4, 6, 8, 3, 7

Toto64-2

Suosikki: Kakkoskohteen taso ei päätä huimaa. Voittoon voi pystyä melkein mikä osallistuja tahansa, mutta IS Raveilla on tarjota lähtöön revityksen sijaan varma. Se on kovassa nousuvireessä oleva 1 Don Leggio, joka pääsee matkaan loistavalta lähtöpaikalta.

Ori oli pitkän tauon jälkeisessä startissa perin saamaton, muta viime lauantaina sillä oli jo aivan eri ääni kellossa Vermossa. Don Leggio ajettiin takamatkalta aggressiivisesti kuolemanpaikalle, mistä se sinnitteli rehdisti kolmanneksi tätä sakkia kovempien hevosten joukossa. Varmamme paikat ovat keskiviikkona sopivasti auki.

Haastajat: Voittaminen on ollut harvinaista herkkua keskiviikon lähdön kilpailijoille. 8 How High The Moonilla niitä on peräti kaksi. Ruuna ei ole varsinaisesti loistanut viime juoksuissaan, mutta on kuitenkin esittänyt hyväksyttävät loppukirit. Vermossa se menetti viimeisellä takasuoralla täysin asemansa sammuneen kuolemanpaikkahevosen takana ja nousi viimeksi 4. ulkoa tasaisesti neljänneksi.

2 Freya Stars on petrannut pikkuhiljaa otteitaan, mutta senkään kohdalla voitto Vermon T65-lähdössä ei tule ensimmäisenä ajatuksena mieleen. Tamma sai viimeksi Teivon heikkotasoisessa lähdössä hyvää vetoapua kirivaiheessa 4. ulkoa ja kurotti loppumetreillä kakkoseksi.

5 Tonic Jewel sai toissa kerralla täydellisen sisäratareissun, jonka jälkeen seurasi kiertelemättä keulavoittajan tuntumassa kakkosena maaliin. Viimeksi hevosen juoksu ei onnistunut ja se tuli hännillä jonkin verran voimissaan perille.

Yllättäjät: Mikäli 3 Summitien vire on kohdallaan suoraan huoltopaussilta, se on ehkä Don Leggion kovin vastustaja. Ravivaikeuksista kärsinyt hevonen teki toissa kerralla sisukkaan pitkän kirin, kunnes laukkasi loppusuoralla kärkitaistosta. Viimeksi tasavauhtinen menijä sinnitteli kuolemanpaikalta kolmanneksi.

7 Mail From Marigold kiri toissa kerralla asiallisesti toiseksi Motivated Secondin hallinnoimassa tynkälähdössä. Kun tamma palasi viime torstaina paussilta, sen vire jäi arvoitukseksi laukkojen vuoksi. Hevonen hyppäsi lähdössä ja uudelleen hännillä 800 metriä ennen maalia.

Pelijakauma: Don Leggion suosikkiaseman pitäisi olla paljon suurempi. Freya Stars on hurjan ylipelattu ja myös How High The Moonia on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Don Leggio pääsee vetotöihin.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-3

Salamakypärät All Stars -lähdössä voi ratketa paljon jo alkumetreillä. Kysymys kuuluu, että pääseekö 2 BWT Danger ohi sisäradan 1 Santo Grialin keulaan. Molemmilla Torvisen veljesten kovakuntoisilla ajokeilla luulisi olevan kova hinku piikkipaikalle.

Suosikki: BWT Danger nousee rankingin kärkeen. Nousukunnossa ollut ruuna voitti toissa kerralla ajettuna melko selvästi keulasta ja pisti viimeksi kovemmassa sakissa vielä paremmaksi jättämällä samalta paikalta kovan kaksikon Perfect Rainmaker-Troopers varjoonsa.

Haastajat: Santo Grial on tehnyt varmaa työtä sairauspaussinsa jälkeen, mutta voittoihin asti se ei ole aivan riittänyt. Se on kohdannut viime kisoissaan hirmuvireisen Capon, jolle ei ole ollut häpeä hävitä. Vaikka ruuna jäi Kuopiossa kolmanneksi, sen esitys oli oikein hyvä. Takapareissa juosseen hevosen kiristä tuli vaativa ulkoradoilla sisäratojen vetäessä paremmin.

Santo Grialin tallikaveri 9 Bluehill’s Luck elää vahvuudellaan. Koska ruuna on myös varmistunut, sen tulosrivistö on komistunut kaiken aikaa. Se kiersi toissa kerralla hänniltä kevyesti selvään voittoon ja voitti myös viimeksi hallitusti sen jälkeen, kun oli edennyt etusuoralla ohi koko porukan kärkipaikalle. Ruunan tehtävä kovenee selvästi, mutta se on valmis iskemään reipastempoisessa juoksussa.

Hurjasti talvella kehittynyt 12 Lady Nightingale jää tällä kertaa haastajaksi. Tamman vastus on koventunut menestyksen myötä ja sillä on Vermossa jääkylmä lähtöpaikka tiukimpiin vastustajiinsa nähden. Lady Nightingale vaatii todellisen ylivauhdin avukseen. Vaikka se jäi viimeksi kolmanneksi, sen esitys kahden laukan hidastama oli uran kovin.

Yllättäjät: Surkeasta lähtöratatuurista kärsinyt 3 O.P. Roc pääsee pitkästä aikaa matkaan kunnon asemista. Se kiersi toissa kerralla 11-radalta suoraan eteenpäin kuolemanpaikalle, mistä oli asiallisella esityksellä kakkonen. Viimeksi hevosen juoksu meni pieleen 1. kaarteen laukan jälkeen hänniltä. Kaiken onnistuessa O.P. Roc ei ole vaaraton kovasta vastuksesta huolimatta.

Vahvana ja epävarmana tunnettu 5 Krampus on saanut vauhtia jonkin verran lisää. Se kiri toissa kerralla vetämättömästä selästä lujaa kärkimatsiin. Viimeksi ruuna menetti pitkällä matkalla asemiaan taipuneen keulahevosen takana ja sekosi vielä askelissaan maalisuoran alussa.

7 Bluebird Nash on viime sijoituksiaan kovemmassa vireessä. Tamman reissut eivät ole onnistuneet, ja sama vaara piilee toki nytkin seiskapaikalta. Se lopetti viimeksi kaukaa viimeiseltä sijalta ihan vauhdikkaasti ja sinnitteli sitä ennen kuolemanpaikalta rehdisti perille.

Pelijakauma: O.P.Roc ja Bluebird Nash ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Radoilla 1, 2 ja 4 on kovimmat avaajat. BWT Danger on suosikki vetojuhdan paikalle.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1, 9, 12, 3

Toto64-4

Suosikki: Suomenhevosten pitkän matkan Sisusarjassa on monta potentiaalista voittajaehdokasta. 9 Rallin Muisto yrittää kirkastaa neljä peräkkäistä kakkossijaansa kullaksi. Hevosta ei ole voinut syyttää voitontahdottomuudesta, vaan se on saanut jatkuvasti vaativia reissuja hyviä voittajia vastaan. Esimerkiksi tammikuun alussa voimapesä kiersi koko matkan 3. rataa pitkin. Viime keskiviikkona Rallin Muisto nousi pitkällä kirillään ennätysajallaan selvästi kakkoseksi keulasta hallinneen Tuuskasen jälkeen.

Haastajat: Jos toissa startissaan pitkästä aikaa koko matkan ravannut ja keulasta dominoinut 6 Suloviima pysyy askelillaan, se voi hyvin tehdä nytkin selvää jälkeä vastustajistaan. Viikko sitten väsymättömällä menijällä oli jälleen laukkastartin vuoro vieraalla kuskilla, mutta se kulki vahvasti hyppyjensä jälkeen ja ehti maaliin kahdeksantena.

4 Jemmatar on iskenyt voittoputkeen huippukuskin ajamana. Se on myös hyvin vahva menijä, jolla ei tarvitse sen kummemmin katsella selkiä. Tamma jyräsi toissa kerralla 1. kurvin laukkansa jälkeen vielä voittoon asti ja puristi viimeksi useamman hevosen tasaisessa taistossa ykköseksi kuolemanpaikkareissulla.

7 Voima-Simo onnistui toissa kerralla kykyjensä mukaisesti. Se sai huippureissun johtaneen Ruopaksen kannoilla, mistä rutisti viime metreillä tämän ohi voittoon ennätysajallaan. Viimeksi ruuna jäi taipuneen keulahevosen perästä pussiin. Nimestään huolimatta Voima-Simon fysiikka ei ole ehkä aivan yhtä pohjaton kuin muilla kuumimmilla pelihevosilla.

11 Rivaltti on mennyt hyvin huippukuskien ajamissa starteissa. Se sai Vermossa mukavasti vetoapua kirilenkillä 3. ulkoa ja nousi kakkoseksi Tosi Voiman jälkeen. Teivossa hevonen lopetti myös aivan hyvin hänniltä, mutta hävisi kyllä monta valjakonmittaa Voima-Simolle.

Yllättäjä: Parin kuukauden tauko oli tehnyt hyvää 5 Laarille. Se kiri sen jälkeen Turussa 4. ulkoa kärkimatsiin ja hävisi Jemmattarelle vain puoli mittaa. Hevonen tuskin ainakaan heikentää toiseen kilpailuunsa.

Pelijakauma: Jemmatar ja Voima-Simo ovat hiukan on ylipelattuja ja Suloviima ja Laari ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Pyöriän Wiising lyö alkutahdit. Voima-Simo avaa pakilta hyvin, ja Suloviima tai Jemmatar pyrkii hakemaan vetotyöt avauslenkillä.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 9, 6, 4, 7
Suuri: 9, 6, 4, 7

Toto64-5

Suosikki: 2 Le Miragen pitkä voittoputki katkesi viimeksi volttilähdössä tulleeseen lähtölaukkaan. Auton perästä sen kanssa ei tarvitse pelätä hyppyä ja sillä on selkeä mahdollisuus johtaa alusta loppuun kuten monta kertaa aikaisemminkin. Koska tamman vastus on kuitenkin kovempi kuin aikaisemmin keskipitkällä matkalla ja starttiväli on venähtänyt normaalia pidemmäksi, emme suosittele sitä varmaksi.

Haastajat: Le Miragen kovimmat haastajat starttaavat huonoilta lähtöpaikoilta. Hyvin menestyneet 10 Stonecapes Rain ja 11 Might Be Romeo kohtasivat kaksi viikkoa sitten Vermossa. Kumpikaan ei yltänyt sillä kertaa voittoon. Sairauspaussilta palannut Stonecapes Rain oli oikein hyvä kakkonen kuolemanpaikalta ja sille neljä kymmenystä hävinnyt Might Be Romeo oli myös täysin hyväksyttävä lyhyen alkulaukan jälkeen 4. ulkoa. Ensin mainittu oli hiukan vakuuttavampi ja nousee ykköshaastajan paikalle.

Might Be Romeo on ehtinyt kilpailla Vermon startin jälkeen kertaalleen. Se ravasi Teivossa kepeällä tyylillä ylivoimaisen voiton keulasta, jonne eteni toista rataa pitkin vajaa kierros juostuna.

4 Hidalgo Kempin ensimmäinen Suomen onnistuminen on roikkunut ilmassa. Sen juoksut eivät ole luonnistuneet heikoilta lähtöpaikoilta, mutta se on pistellyt useamman kerran hyvin loppua. Ruunan viimekertainen esitys oli tosin vähän aiempia tasapaksumpi.

Yllättäjät: 6 Andy Velvet paransi selvästi viime juoksuihinsa. Se otteli toissa kerralla 2. sisältä neljän hevosen kärkirintamassa voitosta maalisuoralla ja lähestyi viimeksi 4. sisältä selvästi voittaja Promtusta, kun pääsi vapaaksi loppusuoran alussa. Tuloksena oli Vermossa kova uusi volttiennätys. Andy Velvetin kovuus ei ole välttämättä kuumimpien pelihevosten luokkaa, mutta se saa hyvän nopeutensa turvin nytkin oivan reissun.

3 Aging Wellin ja 5 Hope Maguiren avauksia uusista talleista on mielenkiintoista seurata. Molemmilla on paljon enemmän kykyjä kuin niiden viime sijoitukset näyttävät. Aging Well paineli uransa alussa kovia voittotuloksia, mutta sen kehitys pysähtyi viime vuonna.

Hope Maguire pärjäsi myös hyvin toissa vuonna ja voitti puolet starteistaan, mutta sen viime kausi jäi rikkonaiseksi. Kovan suosikkitrion lyöminen voi olla niille liian haastava tehtävä suoraan paussilta.

Pelijakauma: Le Miragea on pelattu aivan liikaa ja sen kustannuksella lähes kaikki muut osallistujat ovat alipelattuja. Stonecapes Rain, Andy Velvet ja Hope Maguire ovat edullisimmat rastit.

Juoksunkulku: Le Mirage avaa johtoon ja Andy Velvet sen taakse.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 10, 11
Suuri: 2, 10, 11, 6, 5

Toto64-6

Suosikki: Keskiviikon kierros huipentuu hienotasoiseen lyhyen matkan ryhmäajoon. Huippupaikalta starttaava 1 Juiceman on ykkösmerkki. Ruuna on oppinut lähtemään lujaa ja sillä on hyvä sauma hakea jatkoa kahdelle peräkkäiselle Turun keulavoitolleen, jotka ovat tulleet väljällä tyylillä, viimeksi T75-lähdössäkin. Niitä ennen Juiceman kamppaili pikamatkalla kuolemanpaikalta umpirehellisesti toiseksi.

Haastajat: Suosikki saa olla ensi metreillä varpaillaan myös pikkutauon jälkeen hirmuiskuun äityneen 2 Ice Winen kanssa, koska tämä avaa todella vauhdikkaasti. Ice Wine liiteli toissa kerralla sopivassa T75-lähdössä takamatkalta omille teilleen kirivaiheessa ja syöksyi viimeksi vinhasti voittotaistoon johtaneen Ricoconen kupeelle, kun pääsi maalisuoralla vapaaksi tämän perästä.

Välillä komeita voittoja peräkkäin ravannut 6 Com Milton on jäänyt viime kisoissaan ilman täysosumia. Se oli toissa kerralla hyvä kolmas kuolemanpaikalta ja laukkasi viimeksi loppukaarteessa keulasta voimat tallella. Hyppy ei tullut Kuopiossa täysin puskista, sillä hevosen askellus ei ollut matkalla aivan 100-prosenttisen sulavaa, mutta tuskinpa sillä on tällä kertaa sen suurempia raviongelmia Vermon hiekkapintaisella kaviouralla.

4 Anything For You teki loistavia sitkeitä juoksuja ennen viime kilpailuaan. Se tuli Tampereelle 1,5 kuukauden paussilta eikä saanut itsestään normaalisti irti kuolemanpaikalta. Ruunalta voi odottaa taas parempaa, koska se on näin nopeasti uudelleen startissa, mutta matka ei ole sille niin sattuva kuin suosikkikolmikolle.

Välillä pitkällä tauolla ollut 7 Ratu Royale esitti vahvaa nousuvirettä viimeksi Forssassa, missä se vastasi rauhallisen matkavauhdin jälkeen keulasta niukkaan voittoon kivikovaa Selene Lunea vastaan. Tällä kertaa tamman juoksu ei välttämättä suju yhtä hyvin seiskapaikalta.

10 Lightningsky on edellisten tasoa, mutta vaikea sen on ehtiä kaikkien ohitse takarivistä. Kolme kilpailua sitten ruuna onnistui siinä aivan hänniltä Vermon pikamatkalla, mutta nyt vastus on kovempi. Lightningsky lopetti viimeksi Kuopiossa toivottomista asemista aivan hyvin viidenneksi.

Toissa kerralla maililla keulasta ylivoimavoiton sooloillut 9 Luxorious Lord saa suosikin perästä säästöjuoksun sisällä, mikä avaa sille jonkinlaisen totosijasauman. Ruuna kierrätettiin viimeksi keulahevosen kupeelle, mistä se hyytyi täysin.

Pelijakauma: Juicemanin kannatus on yläkantissa, ja Com Milton on jäänyt liikaa suosikkikaksikon varjoon.

Juoksunkulku: Juiceman pystynee vastaamaan kiihdytyksessä Ice Winelle ja pitämään piikin. Ice Wine tai Luxorious Lord pääsee sen taakse. Tuulennopealla Ratu Royalella ei välttämättä satsata ulkoa täysillä starttiin.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 1, 2, 6
Suuri: 1, 2, 6

IS-pelisuositus

Pieni
Toto64-1: 4, 6, 8
Toto64-2: 1
Toto64-3: 2, 1
Toto64-4: 9, 6, 4, 7
Toto64-5: 2, 10, 11
Toto64-6: 1, 2, 6
Hinta: 21,60 €

Tästä kupongille:


Suuri
Toto64-1: 4, 6, 8, 3, 7
Toto64-2: 1
Toto64-3: 2, 1, 9, 12, 3
Toto64-4: 9, 6, 4, 7
Toto64-5: 2, 10, 11, 6, 5
Toto64-6: 1, 2, 6
Hinta: 150,00 €

Tästä kupongille: