Ravivihje: Toto5 Teivo 11.2.2020

Julkaistu:

TOTO5
Teivon kahdesta suursuosikista Toto5-varman rooli annetaan Thai Profitille.

Toto5-1

Suosikki: 9 Thai Profitin talvi on ollut upea, eikä vire todellisuudessa ole laskusuunnassa, vaikka kahteen viimeiseen ei ole tullut kaksarisijoituksia. Vermon lauantain Toto75-lähdössä ruuna kiri taustalta viimeiset 700 metriä alle 09-kyytiä, mutta tehtävä oli taktiikkajuoksussa kärkisijoja ajatellen yksinkertaisen mahdoton. Pienessä lähdössä takamatka ei ole juuri takariviä kummempi haitta ja suosikin pitäisi olla hyvin lähellä paluuta voittokantaan.

Yllättäjät: 10 Lindy Poppinsin kauden alku on ollut vaihteleva, mutta perusnäytöiltään hevonen ei häpeä suosikillekaan. Kuopiossa ruuna oli kovassa lähdössä 3. sisällä pussissa laukatessaan loppusuoralla, joten siellä hevonen oli ainakin sijoitustaan parempi ja olisiko hevonen hiljalleen lähestymässä tasoaan. 4 Diesel Degato on ollut tauon jälkeen kaksi kertaa toinen, mutta hyvin eritasoisilla esityksillä. Ensin hevonen oli nahkea 2. sisältä ja viimeksi vauhtijuoksussa oikeinkin hyvä 3. sisältä. Suunta on oikea, mutta yli kolme kertaa enemmän tienanneet takamatkalaiset pääsevät heti tuntumaan, eikä kisan rakenne ole niiden lyömiseksi ihan optimaalinen. 3 Enjoy Pepper aloitti kauden hyvällä suorituksella. Tamma viipotti tutusti lujaa liikkeelle ja johtoon ja seurasi lopulta Mr Chancen vanavedessä asiallisesti kakkoseksi. Terävä tamma juoksee taas johdossa tai 2. sisällä. Vauhdikas ja kuuma 8 Special Envoy jäi viimeksi johtavan rinnalle, jossa hevonen painaa itsensä aina tyhjäksi ja sen kisan saa unohtaa. Ruuna on väläytellyt välillä avoimissakin lähdöissä, joten siinä mielessä tehtävä on sopivampi kuin aikoihin.

Pelijakauma: Thai Profit (67 %) on iso suosikki, mutta saisi olla jopa hieman suurempikin ja se käy rivin selvästi todennäköisimpänä voittajana varmaksi. Lindy Poppins (4 %) on muista aliarvostettu.

Juoksunkulku: Enjoy Pepper avaa johtoon. Diesel Degato käy ainakin kysymässä keulapaikkaa ja saa sen todennäköisesti. Thai Profitilla voi ajaa tarvittaessa johtavan rinnalta.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto5-2

Suosikki: 9 Villikuti on tehnyt tänä vuonna pelkästään hyviä juoksuja ja nyt voisi olla vaihteeksi voiton vuoro, mutta takarivistä on riskejäkin, varsinkin kun edessä on tasainen avaaja. Keskiviikkona Vermossa ruuna polki viimeisen kierroksen 27,6, vaikka kirivaihe ei mennyt täysin sujuvasti kolmannella sekä neljännellä radalla.

Haastajat: 7 Pipareemon noususuhdanne realisoitui voitoksi tammikuun lopussa Vermossa ja rehdin ruunan ominaisuudet sopivat hyvin hitaammille keleille. 7-radalta on luvassa alkuun lisämetrejä, mutta lopulta hevosen pitäisi päästä suosikkia parempiin juoksuasemiin.

Voitokas 12 Laval Rols alkaa päästä vauhtiin ja silläkin on pian taas voiton vuoro. Vermossa ruuna löi Villikutin, mutta oli toki tätä paljon onnekkaampi kirivaiheessa, eikä esitykseltä välttämättä ainakaan yhtään sitä parempi. 12-radalta edessä on taas monta mutkaa.

1 Villin Viksu on tehnyt läpi talven laukkojen lomassa vahvoja juoksuja ja uudella kuskilla taso nousi viimeksi vielä pykälällä. Nyt hevosella on pitkästä aikaa hyvä lähtöpaikka, mutta on pieni arvoitus, että millä muotoa se pystyy sitä hyödyntämään.

Yllättäjät: 4 Singer otti viime kaudella peräti 10 totosijaa, mutta punainen lanka on ollut nyt jo jonkin aikaa vähän hakusessa. Vauhdit riittäisivät vielä näihinkin sarjoihin. 3 Velhomies on väläytellyt, mutta suorittaminen on ollut kovin epäsäännöllistä. 6 Golda Napanderi kerää varmuudellaan hyviä sijoituksia, mutta puristus ei tahdo riittää voittoihin asti. 11 Vauhti Rols vaihtoi Teivossa terävästi rytmiä pussista päästyään, mutta Forssan keskipitkällä huumori loppui maalisuoralla totaalisesti. 10 Myllyn Tyynen talvea ovat haitanneet sairastelu, sekä vaikeat treeniolosuhteet ja valmentaja ei usko hevosen yltävän tässä ihan parhaaseensa.

Pelijakauma: Kärkinelikko erottuu selvästi ja niiden pitäisi olla keskenään suhteessa tasaisemmin pelattu.

Juoksunkulku: Singer olisi alussa nopein, mutta laukkariski on tuntuva. Golda Napanderi avaa myös hyvin. Pipareemo jyskyttää ulkoa eteenpäin ja on todennäköisin lopullinen keula, oli siellä sitten siinä vaiheessa kumpi tahansa edellä mainituista.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 9, 7, 12, 1
Suuri: 9, 7, 12, 1

Toto5-3

Suosikki: 3 India Web valitaan tauoltakin suosikiksi lähinnä sillä perusteella, että näyttävän olemuksen omaa lupaava tamma on saattanut mennä talven aikana hurjastikin eteenpäin ja toki jo 3-vuotiaana väläyksittäin nähty kapasiteetti on kova tällaiseen rahasarjaan. Viime kausi jäi epäonnisesti syksyn isojen kisojen osalta kesken ja hevosella voisi olla paljon enemmänkin rahaa tässä kohdassa. Markku Niemisen tallin hevoset tapaavat olla valmiita tauolta, kuten tänäkin talvena on jo muutaman kohdalla nähty.

Haastajat: 4 Stay On Topilla luovutettiin viimeksi keulapaikka pois ja se tuli voittajan takana 2. sisällä huomattavan paljon voimia tallella maaliin. Ruunan edellisestä voitosta alkaa olla aikaa, mutta kunto edellyttäisi ehdottomasti sellaistakin jo.

1 Mayflower on hieman arvalla ajettava tamma, kun se on parhaimmillaan sisäradalta ja selkäjuoksulla. Silloin menestyminen on usein tuureistakin kiinni. Viimeksi Vermossa hevonen kiri tosin napakasti toiseltakin radalta. Varmasti vaarallinen, jos tilaa löytyy.

Yllättäjät: Syksyllä vakuuttanut 8 Knockout Ses malttoi viimeksi ravata kahden laukkastartin jäljiltä, mutta kiri oli 2. ulkoa aavistuksen tasapaksu. Toisaalta ruuna ei ole pohjimmiltaan mikään spurttihevonen ja tässäkin sen osakkeet nousevat, jos alussa innostuttaisiin avamaan hieman liian kovaa. 9 War Childin hyvä vaihe tuntuisi kääntyneen parissa viimeisessä laskuun. Nyt tamma saa hyvän juoksun sisäradalla, mutta ihan kärkisija olisi kovassa seurassa yllätys. 7 So Long Losers omaa hienon statistiikan, mutta viimeiseen vuoteen on sisältynyt ongelmia hurja määrä ja hevonen palaa uusista käsistä varsin maltillisin odotuksin. 6 Indi Band väläytteli Suomen uran alussa, mutta raviongelmat astuivat kuvaan. Tammalla on potentiaalia, jos ne on saatu tauon aikana kuriin.

Pelijakauma: Kolme pelatuinta erottuu aiheesta. Niiden sisällä järjestystä muokattaisiin pelaajiin nähden siten, että lupaava India Web (21 %) käännetään rankingin kärkeen.

Juoksunkulku: Jackpot Aria singahtaa keskeltä ensiksi johtoon, mikäli sillä halutaan tauolta satsata, mutta se hakee ensisijaisesti selkäjuoksua. Mayflowerilla ajetaan myös joka tapauksessa selkäjuoksu ja lopullisen keulahevosen kohtalon ratkaisevat kiihdytyksessä India Web sekä Stay On Top. Todennäköisimmin siinä taistelussa India Web on top.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3, 4, 1
Suuri: 3, 4, 1, 8

Toto5-4

Suosikki: 1 Gillian Comery on toinen tiistain suurista Toto5-prosenttirohmuista ja ykkösrata enteilee koko matkan johtoa. Hevosen esitykset ovat talvella vaihdelleet loistavan ja hyvän välillä. Viimeksi tamma oli aavistuksen tasapaksu, mutta eipä juoksunkulkukaan suosinut kovassa lähdössä. Turussa suosikki oli upea kierrettyään puolimatkassa johtavan rinnalle. Kahden suuren suosikin käyttäminen varmana ei ole pelimielessä kovinkaan innostava ratkaisu, joten varmistetaan Gillian siinä toivossa, että nyt olisi taas se vähän nahkeampi päivä ja alkuun saattaa olla luvassa vauhtia kovastikin, kun eturivissä on muitakin teräviä avaajia.

Haastajat: 5 BWT Crusader aloitti viimeksi uudesta tallista komealla kirivoitolla. Rima nousee selvästi tuosta kisasta, mutta jospa pitkään alisuorittanut ruuna olisi saanut voitosta lisää itseluottamusta.

3 Rainbow Highlight ja 4 Erna's King ovat vauhdikkaita tapauksia, joiden menohaluja on kuskienkin välillä vaikea pitää kurissa. Rainbow Highlight painoi viimeksi itsensä tyhjäksi johtavan rinnalla ja kuuma ruuna on monesti viipottanut keulassa kovaa muiden edellä.

Erna's King oli viimeksi tauolta luokaton, kun kiri katkesi viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa pahoin 50 metriä sen jälkeen kun se oli alkanut. Normaali suoritustaso riittäisi tässä ja startti alla hevosen luulisi pääsevän edes lähemmäksi sitä. Toki ruuna on selvästi parempi ilman kenkiä ja sehän nyt ei vielä ole sallittua.

Yllättäjät: 11 Langen's Cza Cza voi ohittaa lopussa monta, jos alussa kaahataan. 7 Newyorker Lillä on hyvä vauhtikestävyys ja vauhtijuoksu suosisi sitä, mutta valmentaja varoittaa, ettei hevonen ole pitkältä tauolta vielä läheskään parhaimmillaan.

Pelijakauma: Gillian Comery (62 %) on aika oikein pelattu suosikki ja siinä mielessä hyväksyttävä varmakin, mutta koitetaan nyt hakea edes isompaan suositukseen jotain eloa varmistamalla se.

Juoksunkulku: Gillian Comery saa alussa tiukkaa haastetta Rainbow Highlightilta, eikä Erna's King'kään jää jalkoihin. Olli Koivunen saattaa päätyä siihen ratkaisuun, että antaa innokkaampien mennä, vaikka pystyisikin puolustamaan johtopaikan. Varsinkin Rainbow Highlightilla hirttää helposti kaasu pohjaan, jos se nyt yleensäkään selviää auton taakse.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1
Suuri: 1, 5, 3, 4

Toto5-5

Suosikki: Toto5-pelin päätöskohteessa suomenhevoset ovat levittäytyneet kolmelle paalulle ja voittaja voi tulla oikeastaan niistä mistä vain. 10 Siporin Santtu on sopivammassa porukassa kuin hetkeen ja oikea suosikki, muttei hevosena sen tapainen, johon mielellään luottaa kun peliosuus on korkea. Toki alla on nyt jo kolme peräkkäistä tasapainoista suoritusta, eikä ruuna kaihda kiertelyäkään.

Haastajat: 5 Kuutti taipui Forssassa johtavan rinnalta, mutta oli Teivossa taas tasollaan juostuaan pitkän pätkän vastaavalla paikalla. Ruunan suoritukset heittelevät, mutta se on kehittynyt syksyn ja talven aikana kovasti.

3 Kipinä Rols on edellisen tapaan hieman huumorihevonen. Ori on innostunut parhaimpaansa johtopaikalta ja Jukka Kauppinen saattaa yrittää alkumatkalla aktiivisesti sinne, vaikka starttiruutu on takamatkalla. Porissa hevonen runnoi lähtösuoran laukan jälkeen mukavasti kakkoseksi.

4 Arvon Herra on siirtynyt Jouni Miettisen talliin, eikä olisi ensimmäinen suomenhevonen, joka nostaa siellä tasoaan. Ikäluokkakisoissa väläytelleellä oriilla saattaisi olla vielä paljonkin nähtyä enemmän annettavaa.

9 Lily kuuluu myös sarjaan lupaukset, joiden ura ei ole edistynyt ihan odotetusti. Villinmiehen Tammakilvan kakkonen on kilpaillut katkonaisesti vanhempana, mutta väläytellyt välillä. Viimeksi tamma oli luokaton, mutta siihen löytyi selitys ja nyht pitäisi olla luvassa parempaa.

Yllättäjät: 1 Siriliisi ja 2 Velaks ovat 6-vuotiaita, joilla pitäisi olla edessä ihan lupaava tulevaisuus. Paras terä on ollut hakusessa, mutta potentiaalia on ja hevoset ovat pääsemässä taas tiiviimpään starttirytmiin. 6 A.T. Erika ja 8 Tuiskuta ovat sitkeitä menemään, mutta kovin epävarmoja. Santtu Raitala hyppää vaihteeksi 7 Humu-Liisan kyytiin, mutta vire on ollut kyllä aika heikko jo hetken.

Pelijakauma: Arvon Herralla (5 %) on hurjasti parannuspotentiaalia ja uudesta tallista taso voi nousta merkittävästikin.

Juoksunkulku: Velaks johtaa alun, mutta kahdestakympistä tullaan ryminällä ja lopullinen keula löytyy kolmikosta Kipinä Rols-Arvon Herra-Kuutti parhaan startin saavasta.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 10, 5, 3, 4, 9
Suuri: 10, 5, 3, 4, 9, 6