Ravivihje: Toto4 Jokimaa 19.1.2020

Julkaistu:

Toto4
Sunnuntain T4-peli ratkeaa Lahden Jokimaalla. Ravit alkavat kello 13.

Toto4-1

Suosikki: 2 Cool On Photos on rankingin kärki, sillä koko matkan johtoon on ihan hyvät mahdollisuudet. Ruuna oli tiistain välistartissa selvästi parempi kuin edelliskerralla Kuopiossa. Se juoksi toisella radalla ilman vetoapua ja hävisi vain Fast Timelle ja Al E.Gador Zetille.

Haastajat: 8 Piece Of Rock nousee suoraan tauoltakin haastajarankingin kärkeen. Kovaluokkainen hevonen menestyy tällaisessa tehtävässä, jos on edes sinne päin. Juha Utala kertoo tallikommenteissa, että hevonen on virustaudin selätettyään treenannut mukavasti. Toisaalta ruunalla tuskin ajetaan tällaista lähtöä erityisen aggressiivisesti takamatkalta. 6 Ranch Newman on huippunopea ja pystyy esittämään lähdön parhaan kirin sopivan selkäjuoksun jälkeen. Ruuna on ollut kohtuullinen tauolta palattuaan. Toissa kerralla Jokimaalla se pääsi johtavan takaa kiriin loppukurvissa ja ohitti johtaneen 9 Dreambow'n selvällä marginaalilla. Viimeksi kivikovassa T.Rexin voittamassa T75-lähdössä ruuna putosi kärjen kyydistä sisäratajuoksun jälkeen lopussa, mutta vastus on nyt monin verroin helpompi. 5 Zigge Silvio oli monta kertaa tipsinä viime kaudella, mutta ei onnistunut voittamaan kertaakaan. Jani Punkkisen valmennukseen siirtyneen ruunan pitäisi olla nyt selvästi parempi kuin viimeksi Killerillä.

Yllättäjät: 4 Wonder Woman riitti keskiviikon välistartissa kolmanneksi keulavoittaja Fountain Dynamiten selästä. Tamma oli mukana 10-vauhtisessa kiihdytyksessä ja kesti alkuvauhdin kunnialla. 7 Valle Streamline palaa vielä pidemmältä tauolta. Molemmista taukohevosista saatiin positiivista tietoa tallikommenteissa. 1 Wille's Rainmaker ei ole voittanut kärrylähtöä sitten joulukuun 2017. Viimeksi hevonen oli positiivinen johtavan takaa, vaikka hävisikin keulasta voittaneelle Deangelolle selvästi. Lähtöpaikka on nyt täydellinen hyvälle avaajalle.

Juoksunkulku: Wonder Woman pystyy ohittamaan Wille's Rainmakerin ja Cool On Photosin alussa, mutta suosikin selkä kelvannee.

Pelijakauma: Cool On Photos (37%) on turhan selvä suosikki papereissamme ja kaipaa varmistuksia jo pieneen systeemiin. Piece Of Rock (13%) on yllättävän vähän pelattu.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 2, 8, 6, 5
Suuri: 2, 8, 6, 5, 4, 9, 1, 7

Toto4-2

Suosikki: 12 Jemmatar erottuu muista jo tulosrivinsä perusteella. Tamma on ollut positiivinen molemmissa tämän vuoden kilpailuissaan Antti Teivaisen ajamana. Toissa kerralla Vermossa se oli sisäratajuoksun jälkeen ihan hyvä viides huomattavasti tätä tasokkaammassa M.A. Pisteen voittamassa T64-lähdössä. Viimeksi oli sitten melko odotetun voiton vuoro. Teivainen nosti tamman 4. ulkoa kiriin 850 metriä ennen maalia ja hevonen kulki kiritonnin voitokkaasti 27,8-vauhdilla, pääosin kolmatta rataa pitkin ilman selkää. Samanlainen suoritus riittää tässäkin varmasti pitkälle.

Haastajat: 15 Suikun Chili on IS Ravien nosto haastajarankingin kärkeen. Ruuna on erittäin mielenkiintoinen seurattava Pertti Puikkosen käsistä. Takamatkan takarivistä on luvassa lisämetrejä, mutta se ei haittaa ulkoratojen kolaamiseen tottunutta hevosta. Viimeksi ruuna oli huimasti sijoitustaan parempi, sillä se kiersi yli puolet matkasta neljättä (!) rataa pitkin ilman vetoapua. 1 Inton Rillassa on myös ideaa. Hyvä avaaja on lähdön todennäköinen keulahevonen ja nyt 20 metriä paremmin sarjassa sisällä Jemmattareen verrattuna kuin viime viikon kohtaamisessa.

Yllättäjät: 5 Ojalan Vilkas onnistui nappaamaan vuodenvaihteen jälkeen uransa avausvoiton. Ruuna luiskahti takamatkasta huolimatta keulaan jo ensimmäisessä kaarteessa ja sai vetää joukkoa rauhassa. Se piti asemansa maaliin saakka 29,5-vauhtisessa lopetuksessa. Viimeksi Jokimaalla Ojalan Vilkas jäi johtavan rinnalle ja heivasi loppukurvissa. Ojalan Vilkas ei ohittele mielellään ja nyt kun keulaan ei ole asiaa, ruuna jää papereissamme yllättäjien kategoriaan. Riviään paremmista mainitaan 14 Välkyn Vesku. Se juoksi toissa kerralla Karlon voittamassa Pimara cupin finaalissa, missä kiersi lähtölaukan jälkeen pitkään kolmatta rataa ja kesti vaativan juoksun kunnialla. Viimeksi Vermossa ruuna ei esittänyt ihmeitä 4. ulkoa, mutta se pystyy parempaan.

Juoksunkulku: Inton Rilla vie joukkoa eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Ojalan Vilkas (22%) on ylipelattu. Liiaksi sen varjoon ovat jääneet varsinkin Suikun Chili (7%) ja myös Inton Rilla (13%).

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 12, 15, 1, 14
Suuri: 12, 15, 1, 14

Toto4-3

Suosikki: 6 Might Be Romeo on tiedetty aina lahjakkaaksi ja kun debyytti Tapio Perttusen käsistä sujui hienosti viime viikolla, nouseva 4-vuotias on nyt jo selvä suosikki. Ori avasi viimeksi Jokimaalla reippaasti ja aloitti keulassa, mutta luopui paikasta 1250 metriä ennen maalia. Perttunen nosti johtavan takaa kiriin 600 metriä jäljellä ja Might Be Romeo tykitti peräti 11,5-vauhtisessa lopetuksessa hienolla tyylillä ylivoimavoittoon. Jo samanlainen suoritus riittää tässä, ja hevonen voi olla startti alla vielä hieman terävämpi. Lähtöpaikkakin parani pykälällä, kun sisäpuolelta jäi yksi vastustaja pois.

Haastajat: 1 Finsweden oli viime viikon kohtaamisessa pelatumpi kuin Might Be Romeo. Hevonen oli 4. ulkoa juoksunkulun uhri, kun selät eivät vetäneet lainkaan. Ruuna kiri loppusuoraa sen verran raikkaasti viidettä rataa pitkin, ettei se ole nyt vaaraton hyvältä lähtöpaikalta. 7 Albino Esker kulki lupaavasti 3-vuotiaana ja palaa nyt kehiin lyhyeltä sairaus- ja rokotuspaussilta. Kehittyvä hevonen on ihan mahdollinen mitalisti, jos juoksu onnistuu seiskaradalta.

Yllättäjät: 8 Gold Arrow Web on voittanut kaksi kolmesta viime juoksustaan. Välissä tuli laukka loppukaarteessa kesken lupaavan kirin, joten hyvällä tuurilla voittoja voisi olla putkessa vielä yksi lisää. Viime viikolla Kouvolassa ruuna oli sitkas keulasta ja kontrasi ykköseksi, vaikka näytti välillä jo lyödyltä. 4 One Who Run muistetaan joulukuisesta T64-voitosta, jossa se spurttasi lopussa ohi keulassa juosseen Fuscus H.L:n. Samanlainen suoritus riittäisi tässäkin. Viimeksi hevonen oli tekemässä ihan hyvää esitystä johtavan rinnalta, kunnes ravi katosi voittotaistosta loppusuoralla. 10 Talladega Ranger eteni viimeksi johtavan rinnalle puolimatkassa ja taipui lopussa. Kirikykyinen hevonen ei ole silti ihan pihalla tässä, jos startti vie eteenpäin.

Juoksunkulku: Might Be Romeo on todennäköisin keulahevonen, mutta suosikin selkään on tunkua ja kiihdytys voi venyä.

Pelijakauma: Might Be Romeo (60%) on kerännyt yllättävän paljon peliä. T4-pelin selvästi todennäköisin voittaja jää silti pitkin hampain ja paremman puutteessa varmaksi. Toiveissa on, että kannatus laskee iltapäiväksi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto4-4

Suosikki: 2 BWT Crusader on kisan idearasti ja oli pitkään mietinnässä jopa varmaksi, mutta pelaajat ovat löytäneet pitkään voitoitta kilpailleen hevosen yllättävän hyvin. Nopea ruuna pystyy hyödyntämään mainion lähtöpaikan. Viimeksi Kouvolassa 30000 euron sarjassa ruuna otti pahan lähtölaukan jälkeen ja kulki sen jälkeen viimeiset 1900 metriä vahvasti 15-kyytiä läpi, tullen maaliin pääjoukossa. Toissa kerralla BWT Crusader juoksi johtavan takana eikä päässyt käyttämään kaikkia voimiaan 14,5-lopetuksessa.

Haastajat: 10 Nelson Hilly palaa kehiin vajaan kahden kuukauden paussilta, mutta nousee silti haastajarankingin kärkeen. Edellisen kerran tauolta palatessaan viime syksynä ruuna oli heti hyvä, ja uskomme niin käyvän nytkin. Nelson Hilly on tosi hyvä hevonen 20000 euron sarjoihin. Toissa kilpailussaan Kouvolassa Petri Mäkisen suojatti näytti, ettei rapakelikään haittaisi. 11 Didi Hoss ja 12 Wind Of Victory ovat joukon kovaluokkaisimpia ja kuuluvat tasaisen kohteen perusrasteihin. Näistä Wind Of Victory oli positiivinen lauantaina johtavan rinnalta ja vaikuttaa nousuvireiseltä. Didi Hoss taas on tallikommentteihin peilaten yliarvostettu. Tapio Mäki-Tulokas arvioi, että hevonen vaatii enemmän kuin yhden startin alle menestysvireen löytääkseen.

Yllättäjät: 4 Midsummer Love muistetaan varsinkin lokakuisesta haamujuoksusta, jossa tamma kesti 07-vauhtisen alkurevittelyn voitokkaasti. Samanlaisena se pärjäisi taas, mutta kun tuoreita näyttöjä puuttuu, Kaisa Toivosen suojatti rankataan passiivisesti. Kirikykyinen 9 Dalton Hoss ei ollut viimeksi parhaimmillaan 3. sisältä, kuten valmentaja Leo Mönttinen osasi arvellakin. Nyt lyhyemmällä starttivälillä ruuna luultavasti terävöityy. 5 High Flying kilpaili viimeksi hieman tätä tasokkaammassa Driverlanen voittamassa kilvassa ja oli ihan hyväksyttävä johtavan takaa. Hyvä selkäjuoksu voisi nyt olla avain jättiyllätykseen.

Juoksunkulku: BWT Crusader ja Midsummer Love avaavat parhaiten. Jälkimmäinen on todennäköisempi keulahevonen.

Pelijakauma: Nelson Hilly (15%) on hyvä rasti. Didi Hoss (21%) on liian pelattu. Dalton Hoss (4%) on jäänyt unohdetuksi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 10, 12
Suuri: 2, 10, 12, 4, 9, 5