Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 16.1.2020

Julkaistu:

TOTO4
Troopers jatkaa Jyväskylässä siitä mihin viime kaudella jäi.

Toto4-1

Suosikki: 2 Tagquer on aloittanut lupaavasti ja mikä positiivisinta, ruuna on vielä parantanut otteitaan selvästi viime aikoina starttien karttuessa. Seinäjoen voitossaan 4-vuotias kiersi päätöskierroksen alkupuolella 2. ulkoa johtavan rinnalle ja löi kovempia hevosia kuin mitä nyt on vastassa. Nappipaikalta selvä suosikki.

Haastajat: 7 Silica Manilla on vauhtia haastaa suosikki, mutta hevonen käy usein kuumana ja tuhlaa voimiaan turhuuksiin. Lappeessa ajetuissa Mikkelin raveissa ruuna spurttasi selkäjuoksulla oikein sähäkästi ykköseksi.

1 I Believe You aloitti uusista käsistä ihan mukavasti kirimällä totoon, mutta viimeksi tuli laukka. Hyvä paikka auttaa tässä pitkälle.

6 Stoneisle Quidamilla on lahjoja nähtyä parempaan, mutta sekin tahtoo käydä kuumana ja ottaa sen myötä turhia laukkoja. Valmentajan mukaan hevonen on hieman rauhoittunut tauon aikana kotona, mutta starttikäytös askarruttaa edelleen.

Yllättäjät: 5 Mertha Von Bentz taitaa kerätä heikossa lähdössä peliä lähinnä ohjastajansa vuoksi. Viimeksi tamma laukkasi häiriöstä, mutta oli sitä ennen rehellisen vaisu 4. ulkoa. 10 Arya voitti syyskuussa keulasta, mutta ei ole sen jälkeen loistanut.

Pelijakauma: Tagquer (53 %) voisi olla sopivassa seurassa vielä aamun jakaumaa enemmänkin pelattu. I Believe You (3 %) ansaitsisi namupaikalta muutaman prosenttiyksikön enemmän luottamusta. Mertha Von Bentzin (13 %) peliosuus on aivan liian korkealla.

Juoksunkulku: I Believe You avasi Kuopiossa ulkoa tosi sähäkästi ja Silica Manilta löytyy myös vauhtia. Tagquer pääsee myös kohtalaisesti liikkeelle ja eiköhän suosikin selkä kelpaa viimeistään 1. takasuoralla haastajille, oli siellä siinä vaiheessa kuka tahansa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 7, 1, 6

Toto4-2

Suosikki: Suomenhevosten aikatasoituksessa on vain yhdeksän hevosta ja ne ovat asettuneet mielenkiintoisesti neljälle eri paalulle. 5 Minskaus hallitsi viime starttiaan Magic Mondayssa vakuuttavasti johtopaikalta, eikä torstain vastus nyt pohjimmiltaan siitä hirveästi tiukkene. Tamma jaksaa tehdä töitä, eikä ole suoranaisesti juoksuriippuvainen, vaikka johtopaikalla se on tuntunut ravaavan hieman vapaammin. Sinnekään pääsy ei ole tässä tosin utopiaa.

Haastajat: 1 Kansainvälinen ja 4 Sokker ovat parhaimmillaan suosikkia selvästi parempia hevosia, mutta kummankin vire on enempi vähempi arvoitus. 4-vuotiaana ikäluokkalähdöistä yli 50000 euroa harjanneen Kansainvälisen murheet ovat valmentajan mukaan takanapäin, mutta alla on kovimmillaan 40-vauhtisia hiittejä ja on tietenkin arvoitus, miten kroppa reagoi kilpailuvauhteihin.

Sokkerin syksy oli vaikea sairasteluiden vuoksi. Sen valmentajan mukaan tunnelin päässä näkyy jo hieman valoa, mutta oletettavasti hevonen on vielä tauolta tukkoinen. Ei oriin toki tarvitsisi tässä parhaimmillaan ollakaan menestyäkseen.

7 Huuger suorittaa aika lailla tasaisen varmasti, mutta ei ole mikään leijona. Pienessä lähdössä juoksu tuskin menee kovin pielee ja Killerillähän riittää suoraa missä kiriä.

3 Poika-Ramiinia vaivaa huippunopeuden puute, mutta se korvaa sitä hyvällä fysiikallaan. Voito ovat kuitenkin tällä tasolla harvassa, kun palaa ei löydy.

Yllättäjät: 2 Onon Nopsahotti oli viimeksi tauolta tasainen, mutta saattaa terävöityä startti alla. 8 Virin Eko ja 9 Sopun Haaste yrittävät ajaa 80 metrin takamatkaansa kiinni ja kiire tulee. Virin Eko palaa tauolta ja on yleensä vaatinut startteja. 6 Näätinki ei ole juossut lähes vuoteen ja sarjakaan ei oikein istu.

Pelijakauma: Lähtö on todella hankala arvioitava parin hyvän hevosen palatessa tauolta arvoituksena, mutta Minskaus (28 %) on avainhevosista varmimmin vireessä ja saisi olla selvempikin suosikki.

Juoksunkulku: Kansainvälinen johtaa alun, mutta saattaisi huolia selän eteensä palatessaan pitkältä tauolta. Minskaus on siinä tapauksessa ykkösvaihtoehto lopulliseksi johtonimeksi.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5, 1, 4, 7
Suuri: 5, 1, 4, 7, 3

Toto4-3

Suosikki: Kolmannessakin kohteessa pelihevosten yllä leijuu kysymysmerkkejä. 4 Azorit Lloyd olisi syksyn tasollaan selvä suosikki, mutta joulukuun kisassa hokit tuntuivat haittaavan menoa oikein merkittävästi. Toki hevonen on saanut nyt startin alle siihen kisaan verrattuna, mutta pienellä varauksella siihen on syytä suhtautua talvikeleillä.

Haastajat: 3 Quite a Rock tekisi mieli nostaa ykköshevoseksi, vaikka valmentaja varoittelee oikein maltillisista viimeistelyistä. Ruuna oli kesän sivussa allergian vuoksi, mutta esiintyi mainiosti alkulaukan jälkeen marraskuussa palattuaan pitkältä tauolta. Hevonen sairastui sen jälkeen ja palaa taas tauolta, mutta ainakin lyhyemmältä kuin viimeksi.

2 Cherokee King esiintyi positiivisesti Porin starteissaan, mutta oli Kuopiossa rehellisen saamaton. Ruunan paras taso riittää tässä ehdottomasti ja hyvältä paikalta hevonen on aliarvostettu, vaikkakin heikko esitys alla arvoitus.

6 Parisiodi on tehnyt ihan näppäriä esityksiä siirryttyään Hannu Hietaselle. Viimeksi kiri katkkesi hieman lopussa, mutta silloin alla oli pieni sairastauko.

11 Makemake on saanut viime aikoina lisää sitkeyttä. Näistä asemista tarvitaan onneakin, mutta jos matkalla mennään ylikovaa, niin ruuna on takaa ykkösvaihtoehto.

Yllättäjät: 7 Goldshoe Bonnie oli viimeksi aivan pirteä kovan 10,5-avauksen jälkeen 2. sisältä. Vauhdikas hevonen sotkee kiihdytystä ulkoakin. 1 Aleksi ei tahdo tällä hetkellä pysyä askelillaan, mutta olisi ravatessaan ihan kova tekijä.

Pelijakauma: Azorit Lloyd (30 %) on liian suuri suosikki. Cherokee King (8 %) ja Parisiodi (11 %) ovat ajoissa lappukamaa.

Juoksunkulku: Goldshoe Bonnie pommittaa ulkoakin kohti johtopaikkaa ja avaus on väkisinkin reipas.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3, 2, 6
Suuri: 3, 4, 2, 6, 11, 7, 1

Toto4-4

Suosikki: 12 Troopers napataan Toto4-suositusten läpivarmaksi, vaikkei sen peliosuudessa varsinaisesti ilmaa ole 12-radalta. Ruuna voitti viime kaudella kerrassaan 12 kertaa ja päätti vuoden komeaan neljän voiton suoraan. Hevonen pystyy tekemään pitkänkin kirin, joten siinä mielessä lähtöpaikka ei ole turmiollinen, mutta ainahan juoksu saattaa mennä näistä asemista ihan mahdottomaksi.

Haastajat: 4 Coldspring ei puolestaan onnistunut viime vuonna voittamaan kertaakaan, mutta olisi toki esityksillään ansainnut ykkösenkin jossain välissä. Tamma palaa sairastauolta, mutta valmentaja painottaa, että hevonen on yleensä ollut hyvä kevyemmilläkin valmisteluilla, joten se saa olla kakkoshevonen.

Yllättäjää hakevat huomioivat ensimmäisenä 5 Lessons In Loven. Tamma ailahtelee melkoisesti, mutta oli viimeksi voimissaan pussissa ja otteissa on havaittavissa lievää piristymistä.

Yllättäjät: 10 Sign of Secret on tehnyt parhaat juoksunsa keulapäästä, joten takarivi on iso miinus. Hevosena ruuna kuuluu lähdön kärkipäähän. 11 Hard Chipin arpaonni jatkuu ihan toivottomana, vaikkei hevonen toki olisi kovin hyvä avaajakaan. Viimeksi ruuna kiri 7. ulkoa rehdisti totoon ja ohittaa taaskin loppusuoralla monta. Minna Konttisen kaksikko 8 Lucille Bourbon ja 3 Snyggosåfin palaa tauolta maltillisin odotuksin. Kummallakin on ehdottomasti potentiaalia näihin lähtöihin, kunhan ne pääsevät taas starttirytmiin, mutta nyt ne sivuutetaan jo oikein maltillisten odotuksienkin vuoksi.

Pelijakauma: Troopers (59 %) on oikein pelattu iso suosikki ja sellaisena hyväksyttävä varma. Lessons In Love (4 %) ansaitsee muista maininnan aliarvostettuna.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole suoranaisia raketteja. Veikataan, että Coldspring tai Lessons In Love etenee lopulta johtoon. Troopersilla voi ajaa kisan monella tavalla, mutta todennäköisin vaihtoehto on pitkä kiri hänniltä.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 12
Suuri: 12