Ravivihje: Pitkäveto Vermo 15.1.2020

Julkaistu:

PITKÄVETO
Vermon pelikohteet kohdistuvat yllätyksiin ja niitä on runsaasti.
Avauskohteen ja koko kierroksen pelipankki Fountain Dynamite on esiintynyt vakuuttavasti ja on ravien todennäköisin voittaja. Veikkaus ei halua siihen kohdistuvan peliä ja kerroin on painettu jopa 1,18:aan. Laskennallista etua löytyy tällöin muu voittajasta ja siihen on tartuttava, kun arvio on 18 prosenttia.

Toisen kohteen IS Ravien ideahevonen Que Tal on jäänyt hieman yllättäen Veikkauksella nimetyn kolmikon ulkopuolelle ja hinaa muu voittaja -vaihtoehdon pelikelpoiseksi. Que Tal aloitti uransa viime kuussa lupaavasti. Se oli ensin murskaavan ylivoimainen keulahevosen laukattua edeltä viimeisellä takasuoralla ja spurttasi seuraavaksi vihaisesti voittomatsiin, kun pääsi myöhään pussista. Viimeksi ori sinnitteli kuolemanpaikalta umpirehellisesti ja hävisi kakkossijan vain täpärästi. Vahvansorttinen menijä pystyy nousemaan varmasti pitkälle takarivistäkin. Muu voittajassa saa sen kaveriksi pari muutakin mahdollista menestyjää. Arvio 43 prosenttia.

Muu voittaja on pelikohteena myös kolmannessa Toto64-kohteessa. Se onkin numeroiden valossa edellistä vielä kiehtovampi pelitapaus. Muu voittaja -kategorian hevosten yhteenlaskettu arvio on 21 prosenttia. Viimeksi pirteästi yllättänyt Sapta Rishi nostaa yksittäisenä hevosena arvioita eniten.

Viidennessä Toto64-kohteessa vaihtoehtoja onkin sitten useampi. Confidence Man on voittanut urallaan vasta kerran, mutta Veikkaus on paaluttanut IS Raveilta 37 prosentin arvion saavan hevosen peräti kertoimeen 1,67. Rowhill's Killer erottuu selvimmin pelikohteeksi 26 prosentin arviolla ja pitäydytään siinä, vaikka myös Dont Press Send, sekä muu voittajakin pyörivät juuri kerroinrajoillaan. Suoritusvarma Rowhill’s Killer on venynyt tehtävien mukaan. Ori on näyttänyt riittävänsä Toto75-lähdöissäkin. Se kiri toissa kerralla Oulun finaalissa 5. ulkoa mukaan kolmen hevosen voittomatsiin ja säesti viimeksi edestään kuolemanpaikalta voittoon jyrännyttä Glide On Firea mukavasti maalisuoralla.

Päätöskohteessa IS Ravein vahva näkemys on, että suosikkikaksikko Naputus/Vuvuzela on aika tasavahva. Tammoista Vuvuzela on ollut talvella aiempaa ravivarmempi, ja menestystä on tullut upeasti. Neljästä viime kisasta tuloksena on ollut kaksi voittoa ja kakkossijaa. Se kohtasi Naputuksen toissa kerralla Jyväskylässä, missä oli piikistä toinen. Naputus laukkasi maalisuoralla, kun oli pyrkimässä taistoon kärkisijoista, mutta olisi tainnut ravillakin hävitä Vuvuzelalle. Vuvuzela kelpaa pitkävedossa heittämällä peliin arviolla 29 prosenttia.

Lähdöt on psyykattu tarkemmin Toto64-vihjeessä ja lähtölistasivuilta löytyvät myös todennäköisyysarviot jokaiselle hevoselle.

Pelisuositus

Kohde 6688: Muu voittaja 6,6*

Kohde 6689: Muu voittaja 2,6*

Kohde 6690: Muu voittaja 6*

Kohde 6692: Rowhill's Killer 4,7**

Kohde 6693: Vuvuzela 4,3**

Kohteet sulkeutuvat kello 18.00. Pelikohteiden tähtiluokitukset ovat asteikolla 1–5, joista viisi tähteä on paras.