Ravivihje: Toto64 Vermo 15.1.2020

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Aamun rankkasade laantuu ennusteiden mukaan iltapäivällä, mutta märällä radalla Vermossa painellaan. Paras T64-tukipilari on voittorohmu Amazing Warrior.

Toto64-1

Suosikki: Todellisen muodonmuutoksen syksyllä kokenut 2 Fountain Dynamite on selkeä ehdokas varmaksi avauskohteessa. Ruuna pisteli parastaan kolme kilpailua sitten, jolloin lensi vaikeista asemista huimalla kirillään lopulta selvään voittoon ja viimeksi Vermossa, missä tykitti 2. ulkoa vastustamattomasti ohi toisen voittokoneen Capon. Nyt suursuosikkia kutsuu piikkipaikka, mistä se on ollut myös voitokas.

Haastajat ja yllättäjät: 4 Roofer on alkanut kulkea ravia, ja menestystäkin on tullut. Kuolemanpaikankin selvittävä ruuna kiri viimeksi Amazing Warriorin hallinnoimassa juoksussa maalisuoralla 3. sisältä terävästi, muttei aivan ehtinyt toiseksi.

6 Hello Garfield on ollut mainio viime juoksuissaan. Se irtosi ensin Lappeessa kuolemanpaikalta omille teilleen ja kierteli viimeksi hieman pieleen menneen juoksun jälkeen viimeiseltä sijalta hienosti kolmanneksi Rooferin tuntumaan.

Kyvykäs 7 BWT Bayern on avannut suvantovaiheen jälkeen oikein myönteisissä merkeissä uusista käsistä ja se on laskettava merkittävimpien haastajien leiriin. Se sinnitteli Vermon pitkällä matkalla kuolemanpaikalta aivan hyvin ja tykitti viimeksi Lappeenrannassa valmentajansa ajamana viimeisestä parista hurjasti taistoon kakkossijasta. Kovakirinen hevonen joutuu nyt kuitenkin tulemaan sairauspaussilta starttiin vajavaisilla viimeistelyillä.

Aivan elämänsä kunnossa kilpaileva 1 Speak Of The Devil on lopetellut viime juoksuissaan asiallisesti takapareista sisäradalta. Viimeksi se sai tulla suhteellisen sujuvasti 4. sisältä Fountain Dynamite voittojuoksussa ja eteni pääjoukon parhaaksi. Ruuna ei voita kovin herkästi, mutta voi venyä nytkin totosijalle, ellei jää pussiin.

9 Memphis Minnie olisi parhaimmillaan piikistä. Se sinnitteli toissa kerralla asiallisesti neljänneksi kuolemanpaikalta, mutta oli viimeksi hiukan saamattomampi kirivaiheessa 3. ulkoa, vaikka ennätyksensä painelikin.

Starttien myötä piristynyt 11 Scarlet Collection pääsi viimeksi Kouvolassa jo voiton makuun, kun sen reissu onnistui 12-paikalta 100-prosenttisesti, mutta tässä kovemmassa sakissa sen on paljon hankalampi pärjätä.

Pelijakauma: Suosikin kannatus on yläkantissa. Roofer, Hello Garfield ja BWT Bayern ovat alipelattuja haastajia.

Juoksunkulku: Wonder Woman saattaa olla aluksi ripein, mutta Fountain Dynamite pääsee joka tapauksessa hallitsemaan juoksua keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 2
Suuri: 2, 4, 6, 7

Toto64-2

Suosikit: Kuumimmista pelihevosista 5 Rarity Red ja 8 Rocktown Inspector ottivat tiukasti yhteen viimeksi Vermossa. Ensin mainittu jäi kuuden hevosen tynkälähdössä alussa ja juoksi lopulta viimeisessä parissa, mistä se runnoi 700 metrin sisukkaalla kirillään väkisin voittoon. Sitä ennen ruuna hallitsi kevyttä Turun lähtöä leikitellen.

Haastajat: Ylempänä mainittu Rocktown Inspector on aloittanut välivuoden jälkeen positiivisesti uudelta valmentajalta. Se rutisti ensin Kouvolassa kuolemanpaikalta voittoon kalkkiviivoilla ja joutui viimeksi vasta maalipaalulla päästämään Rarity Redin ohitseen.

9 Que Tal aloitti uransa viime kuussa lupaavasti. Se oli ensin murskaavan ylivoimainen keulahevosen laukattua edeltä viimeisellä takasuoralla ja spurttasi seuraavaksi vihaisesti voittomatsiin, kun pääsi myöhään pussista. Viimeksi ori sinnitteli kuolemanpaikalta umpirehellisesti ja hävisi kakkossijan vain täpärästi. Vahvansorttinen menijä pystyy nousemaan varmasti pitkälle takarivistäkin.

4 Grainfield Emma kiri Vermossa ja Porissa mukavasti hyvillä sisäratareissuilla ja voitti viimeksi Forssan 2640 metrin lähdön varmasti kärkipaikalta.

2 Royal Date on parantanut pikku hiljaa menoaan ja voi napata loistopaikaltaan nytkin hyvän sijan. Se lopetti viime perjantaina ylivauhtisessa juoksussa viimeisestä parista mukavasti kakkoseksi.

6 Hila’s Eltonilla on kolme kakkossijaa putkessa. Se kiri toissa kerralla 2. sisältä aivan voittajan rinnalle ja tuli viimeksi samalta paikalta asiallisesti maaliin edessään juossutta Grainfield Emmaa uhkaamatta.

Toissa kerralla oikein sopivan sakin ylivoimaisesti keulasta voittanut 11 Jetset Vice saavutti viimeksi 3. sisältä maksimaalisen nelossijan käkikolmikon vauhtiin maalisuoralla pystymättä.

Pelijakauma: Que Tal on alipelattu ja Royal Date ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 4, 6 ja 8 avataan asiallisesti. Rocktown Inspector etenee luultavasti piikkiin asti.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 5, 8, 9
Suuri: 5, 8, 9

Toto64-3

Suosikki: 1 Daisy Nash on ollut loppuvuoden taukonsa jälkeen hyvä molemmissa juoksuissaan. Se piti toissa kerralla keulasta ajettuna pintansa, kun pahin uhkaaja jäi pussiin. Hevonen oli viimeksi selvästi pirteämpi - jopa yli-innokas - ja jäi lopulta maalilinjalla toiseksi, vaikka paineli välillä jo kaukana karussa muilta. Tammalla on ainakin rauhallisempana selkeä sauma johtaa jokaista metriä.

Haastajat: Luotettava 10 Stoneisle Querida on voittanut puolet 12 startistaan ja sijoittunut yhdeksän kertaa kahden parhaan joukkoon. Se ei ollut toissa kerralla voittoputkensa jälkeen aivan pontevimmillaan vieraalla kuskilla, mutta eteni viimeksi 4. ulkoa taas paremmin ulkoratojen kautta voittajan tuntumaan. Tuloksena oli uusi ennätys.

6 Bourbon Shark on petrannut kilpailujen myötä. Se joutui toissa kerralla kiertämään pitkään alkumatkalla ja eteni lopulta 3. ulkoa asiallisesti toiseksi. Viimeksi tamma ehti tynkälähdössä 3. ulkoa kalkkiviivoilla keulahevosen ohi voittoon.

Yllättäjät: 8 Sapta Rishi hämmästytti viimeksi Kouvolassa, missä se paransi rutkasti edellisistä juoksuistaan. Tamma leiskautti etusuoralla parijonosta kärkipaikalle ja piti asemansa varmasti lopussa. Sitä on tuon kilpailun perusteella syytä varoa nytkin.

Tulosriviään parempi 9 Charming April antoi viimeksi Vermossa näytön kunnostaan. Se kamppaili kuolemanpaikalta kärkisijoista loppuun asti ja hävisi voittaja Bourbon Sharkille vain puoli mittaa.

2 Gabriella La Renta on paljon parempi kuin sen repaleinen taulu näyttää, mutta luonnikas tamma on ollut toivottoman epävarma. Sitä kannattaa yhä seurata.

Pelijakauma: Bourbon Shark on karkeasti ylipelattu ja Sapta Rishi ja Charming April ovat alipelatuimmat.

Juoksunkulku: Daisy Nash pystyy pitämään sisältä keulat. Zavenue on myös kova avaaja.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1, 10, 8
Suuri: 1, 10, 8

Toto64-4

Suosikki: Hurjassa menestysputkessa oleva 8 Amazing Warrior on hyvin lähellä ykkössijaa ulkoradan lähtöpaikastaan huolimatta tälläkin kertaa. Hevosen ainoa viime kuukausien tappio tuli toissa kerralla pussituksen vuoksi viime kauden voittorohmulle Callela Einsteinille. Sähäkkä avaaja pääsee todennäköisesti hakemaan jälleen piikkipaikan, mistä se voitti tämän saman keskipitkän matkan lähdön Vermossa kaksi viikkoa sitten.

Haastajat: Haastajien joukko on suhteellisen tasainen. Vauhtia lisää saanut 3 Cocktail Princess kiri toissa kerralla terävästi pikamatkalla ja lopetti myös viimeksi oikein hyvin kovatempoisessa Tammatähdessä kaukaa 3. ulkoa.

4 Mister Lane hyötyy pitkistä matkoista. Viime sijoituksiaan etevämpi menijä pilasi toissa juoksunsa pahaan lähtölaukkaan ja lopetti viimeksi Solvallassa toivottoman kaukaa vetämättömistä selistä aivan hyväksyttävästi.

10 Double Revenge on voittanut viime kuukausina laukattomat juoksunsa. Se eteni Teivossa ykköseksi kuolemanpaikalta ja hallitsi Forssan lähtöä helposti keulapaikalta, jonka haki takamatkalta toisessa kaarteessa. Tamman vastus kovenee noista kisoista tuntuvasti.

Otteitaan syksyllä starttien myötä parantanut 9 Beatboxer piti Vermon pitkän matkan hyvän juoksunsa jälkeen parin kuukauden tauon, mutta se ei näkynyt hevosen otteissa Kouvolassa. Ruuna voitti siellä hallitusti keulasta.

Yllättäjät: 6 Real Red jäi toissa kerralla keulavaljakon taakse voimissaan pussiin ja voitti viimeksi sopivan sakin mennen tullen keulasta.

Välillä pitkään tauolla olleen 12 Dreamy Chipin paikat olivat jo viimeksi sopivasti auki. Viimeisen kierroksen alussa 3. ulkoa ilman vetoapua jäänyt ruuna kamppaili tiukasti T75-voitosta maaliin asti. Surkea lähtöpaikka laskee Dreamy Chipin toiveita, mutta totosijaputken jatkuminen ei ole mahdotonta, jos vauhdinjako suosisi hevosta.

Pelijakauma: Suosikin peliprosentissa on vielä nousun varaa. Real Red on aliarvostettu. Mister Lane ja Double Revenge ovat puolestaan ylipelattuja.

Juoksunkulku: Ratu Royale on nopein avaaja, mutta haluaa selän eteensä. Amazing Warrior saa viimeistään etusuoralla vetotyöt haltuunsa.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto64-5

Suosikki: Viime kesästä kovasti varmistunut 5 Confidence Man on päässyt näyttämään ehjissä juoksuissa taitojaan. Huonoilta lähtöpaikoilta pari kakkosta tätä kovemmista Vermon lähdöistä napannut ruuna pääsi jo vihdoin voiton makuun viimeksi Kouvolassa. Piippuhyllypaikaltaan mainiosti 2. ulos päässyt hevonen eteni etusuoralla kärkivaljakon rinnalle, mistä irtosi loppumatkalla tyylikkäästi ylivoimavoittoon.

Haastajat: Suoritusvarma 1 Rowhill’s Killer on venynyt tehtävien mukaan. Ori on näyttänyt riittävänsä Toto75-lähdöissäkin. Se kiri toissa kerralla Oulun finaalissa 5. ulkoa mukaan kolmen hevosen voittomatsiin ja säesti viimeksi edestään kuolemanpaikalta voittoon jyrännyttä Glide On Firea mukavasti maalisuoralla. Ykkösradan lähtöpaikka aiheuttaa tasaiselle avaajalle jonkinlaisen pussitusriskin.

Huonoista lähtöpaikosta usein kärsinyt 2 Dont Press Send pääsi lauantain välistartissaan livahtamaan toisessa kaarteessa johtoon 3. sisältä, kun toisella radalla jarruteltiin ja kamppaili asiallisesti kakkossijasta maaliin asti. Hevonen on kaivannut hiukan puristusta lisää, mutta koska vastus ei ole ruunalle ylivertainen, sillä on voittosauma. Sen viime voitto tuli joulukuun alussa Vermossa todellisen nappireissun jälkeen 2. sisältä.

7 Visionnaire on tehnyt mukavia juoksuja tauon jälkeen, mutta kovin voitontahtoinen menijä se ei kyllä ole. Hyvä sijoitus on sille nytkin paljon todennäköisempi kuin voitto. Ruuna pääsi viimeksi nousemaan 900 metriä ennen maalia sisältä 3. ulos Local Timen peesiin ja ohitti tämän helpomman reissun jälkeen loppusuoralla.

Yllättäjät: Tasaisia juoksuja tehnyttä 3 Local Timea voi hahmotella revityksiin. Se sinnitteli toissa kerralla kuolemanpailta kolmanneksi ja saavutti viimeksi saman sijan 2. ulkoa 800 metrin kirillään.

8 Hidalgo Kempillä on jäänyt jossiteltavaa molemmissa Suomen starteissaan. Viimeksi se ei tosin ollut lopussa kovin voimissaan sisällä pussissa, koska märkä rata ei sopinut sille (kts. tallikommentit). Ruunaa on edelleen syytä varoa, vaikka ikävä lähtöpaikka aiheuttaa sille omat harminsa, eikä kelikään ole kuiva keskiviikkona.

Huonosta tuurista usein kärsinyt 4 Zizzy Highness ei saanut viime lauantainakaan Lahdessa mahdollisuuksia sisäradalta, mutta pinkoi hyvävoimaisena ihan pirteästi maaliin, kun pääsi myöhään maalisuoralla tulemaan. Se kannattaa pitää ainakin seurattavien hevosten joukossa.

10 Sahara Hot Mama oli heikkoa toissa starttia seuranneen taukonsa jälkeen ihan hyvä pari viikkoa sitten Lahdessa. Tamma sai tulla 2. ulkoa suht’ sujuvasti kiertelemättä ja hävisi kakkossijan maalikuvan perusteella.

Pelijakauma: Confidence Manin suosikkiasema on liian suuri. Yllättäjämme ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Starttiraketit puuttuvat, eikä varmaa keulavaljakkoa voi nimetä. Todennäköisin piikkihevonen on Confidence Man.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 5, 1, 2, 3, 8
Suuri: 5, 1, 2, 3, 8, 4, 10

Toto64-6

Suosikki: Kovimpiin suomenhevostammoihin lukeutuva 14 Naputus sai sitkeän yrittämisensä jälkeen vihdoin onnistumisen kaksi viikkoa sitten Vermossa. Monta kertaa hyvän sijan laukkaan tärvellyt voimahevonen sai kerrankin helpon reissun ja runttasi 2. ulkoa 500 metrin kirinsä päätteeksi kalkkiviivoilla voittoon ohi Larsmanin. Vaikka vastus on tammalähdössä sopiva, emme suosittele 40 metrin pakilta starttaavaa Naputusta varmaksi laukkariskin takia.

Haastajat: 15 Vuvuzela on ollut talvella aiempaa ravivarmempi, ja menestystä on tullut upeasti. Neljästä viime kisasta tuloksena on ollut kaksi voittoa ja kakkossijaa. Se kohtasi Naputuksen toissa kerralla Jyväskylässä, missä oli piikistä toinen. Naputus laukkasi maalisuoralla, kun oli pyrkimässä taistoon kärkisijoista, mutta olisi tainnut ravillakin hävitä Vuvuzelalle. Viimeksi kaksikosta lujempaa matkaan pääsevä Vuvuzela hallitsi kevyempää sakkia samalta paikalta leikitellen alusta loppuun.

6 M.A. Piste ja 9 Varoitus ovat paaluhevosista vaarallisimmat. M.A. Piste pääsi näyttämään oikean kuntonsa uudenvuodenpäivänä, jolloin se jyräsi selvään voittoon kuolemanpaikalta, jonne eteni etusuoralla 3. ulkoa. Viime keskiviikkona se kompuroi viimeisellä takasuoralla omia aikojaan laukalle sisäradalla.

4 Milrid ei ole kulkenut kykyjensä mukaisesti ja valmentaja on nytkin melko pessimistinen tallikommenteissaan. Viime startin laukka johtui kengän irtoamisesta. Saaga S:n pikkusiskoa ei kannata silti vielä kokonaan unohtaa spekulaatioissa.

Vauhdikas ja ravivarma 13 Vektoria sai Jyväskylässä huippureissun Vuvuzelan perässä ja seurasi parin valjakonmitan päässä kolmanneksi. Tarkan reissun vaativa tamma tuskin pystyy nousemaan takaa voittoon asti ilman suosikkien epäonnea, mutta hyvä sijoitus ei ole utopiaa nytkään.

Yllättäjät: Ylempänä mainitun Varoituksen sijoitukset ovat heitelleet laidasta laitaan. Tamma joutui jäämään marraskuisen ylivoimavoittonsa jälkeen 1,5 kuukauden paussille mätäpaiseen takia. Varoituksen paluustartti epäonnistui pussituksen vuoksi. Hevonen näytti ihan hyväkuntoiselta, joten ei muuta kuin uutta matoa koukkuun.

12 Laksin Lyyti kulki hyvin pahan alkulaukkansa jälkeen Lahdessa ja oli vielä loppumatkalla pussissa lähes maaliin asti.

Toissa kerralla Vuvuzelan voittojuoksussa hyvän reissun jälkeen toiseksi kirinyt 10 B. Violetta hätäili viime lauantaina kuolemanpaikalta laukalle 800 metriä ennen maalia.

Pelijakauma: Varoituksen alhaista kannatusta lukuun ottamatta oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Passikuva on aluksi nopein, mutta sille kelpaa Milridin tai M.A. Pisteen selkä eteen. Vuvuzelalla ja Naputuksella voi lähteä aikaisin kiertämään.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 14, 15, 6, 9
Suuri: 14, 15, 6, 9, 12