Ravivihje: Toto65 Magic Monday 13.1.2020 – 50000 euron jackpot

Julkaistu:

TOTO65
Magic Mondayn jättisuosikit saavat varmistuksia jackpot-jahdissa.

Toto65-1

Suosikki: 3 Callela Leonard voitti viimeksi vastaavan tehtävän, vaikka palasi tauolta. Ruuna kiri 4. ulkoa sitkeästi ohi tasaista reipasta keulassa vetäneen 6 Willy Wingstonin. Joen mukaan hevonen terävöityy automaattisesti startti alla ja nyt vielä kevennetään kengitystä. Pelisuosikilla on nyt hyvä sauma päästä hakemaan keulapaikkaakin, vaikkei se todennäköisesti ihan ensi metreillä ole nopein.

Haastajat: Willy Wingstonkin saa puhtaat paperit viime kisasta, vaikka se joutui isona suosikkina taipumaan Callela Leonardille. Avauskierros oli kuitenkin keskipitkällä matkalla hieman levoton. Nyt ruunan sisäpuolella on monta kovaa avaajaa ja sillä ajettaneen passiivisemmin.

5 Minto's Don Juan sai Kuopiossa nappijuoksun 2. sisällä ja kiri Toto75-voittoon. Rehti ruuna on aina vaarallinen, mutta selvästi parhaimmillaan sisäratajuoksulla kun kaarteissa tahtoo olla välillä aika vaikeaa ja sinne on nyt hankala päästä.

Yllättäjät: Antti Ojanperän kaksikko 2 Testimonial O.K. ja 1 Broadway Appolo palaa tauolta. Parhaat kannuksensa ulkomailta keränneiltä hevosilta on odotettu Suomessa enemmän kuin on saatu. Valmentajan mukaan Testimonial O.K. on piristynyt hieman treenisysteemien muutoksesta, mutta kumpikin hevosista vaatinee startteja köykäisten viimeistelyiden jäljiltä. 4 Tapiro Jet kokeili Kuopiossa Kavioliigaa ja oli hieman sijoitustaan parempi joutuessaan peruuttelemaan kiritilan viimeisessä kaarteessa. Ori ei ole ihan niin nolo hevonen tälle tasolle kuin taulu osoittaa.

Pelijakauma: Callela Leonard (30 %) voisi olla enemmänkin pelattu ja ainakin aamun pinnoilla se on selvä varmavaihtoehto suoriin suosituksiin.

Juoksunkulku: Eturivi pursuaa hyviä avaajia, mutta lopullinen juoksunkulku on luultavasti aika yksinkertainen. Broadway Appoloa ei ohita alussa kukaan, mutta sille kelvannee jatkossa selkä ja Callela Leonard on todennäköisesti ensimmäinen järkevä kysyjä.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-2

Suosikki: Turun pään ensimmäisessä kohteessa kolme pelatuinta hevosta tulee Harri Koivusen tallista ja voitto jää hyvin todennäköisesti kotiradalle. 3 Juiceman on tallin ykköskuskin Olli Koivusen ajokki. Ruuna on tehnyt kesätauon jälkeen oikein hienoja juoksuja, vaikka voittotili ei ole komistunut. Viimeksi 9-vuotias taisteli sitkeästi johtavan rinnalta tätä kovemmassa, vaikka jäikin niukasti kakkoseksi. Nyt eturivi näyttää sellaiselta, että suosikin pitäisi päästä aika ongelmitta johtopaikalle, jossa se saa todennäköisesti vetää hiljaa.

Haastaja: 9 Questionmark Me ei ole kuntonsa puolesta suosikkia perässä. Viimeksi Vermossa ruuna kiri vaikeista asemista viimeiset 700 metriä 10-vauhtia ja lähestyi Juicemaniakin selvästi maalisuoralla. Takarivi on nyt kuitenkin iso haitta ja kun kisasta on vaarana tulla taktiikkajuoksu ja suosikki taitaa jäädä saavuttamatta nytkin. Näillä peliosuuksilla Questionmark Me'kin kannattaa kuitenkin mahduttaa edes pieneen rooliin T-pelissä.

Yllättäjät: 1 Denver Brodde on ollut tasaisen varma suorittaja jo pitkään. Ruuna saa hyvän sisäratajuoksun ja lähdössä on jopa todennäköisempi skenaario, että Koivusen talli juhlii kolmoisvoittoa, kuin että ei. Teivossa Denver Brodde kierrätettiin matkalla johtavan rinnalle ja se puursi taas hienosti perille. 5 Don Corleone Trot jäi Teivossa paljon voimia tallella pussiin, vaikka loppua kiskottiin 11-kyytiä. Ruunalla on tässä juoksunkulun suhteen vain huonoja vaihtoehtoja. Taktiikkajuoksuissa hevonen on vaikeuksissa, mutta ei ole kuitenkaan niin kova tekijä, että voisi tehdä juoksun itse johtavan rinnalla ja lyödä näitä hevosia sen jälkeen. 2 Mr Big Star parantaa hiljalleen saadessaan startteja vakavan loukkaantumisen jäljiltä, mutta kovaluokkaisella hevosella tuntuu olevan huippuvireeseen vielä aika lailla matkaa.

Pelijakauma: Lähtö on alustavasti aika lailla oikein rastattu.

Juoksunkulku: Radoilta 2-4 pystytään avaamaan oikein reippaasti. Alkutomun laskeuduttua Juiceman etenee johtoon ja saa säätää matkavauhdin mieleisekseen eli rauhalliseksi.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 3
Suuri: 3, 9

Toto65-3

Suosikki: Kolmannessa kohteessa päästään arvioimaan täyttä 15 hevosen autolähtöä ja olisikohan hevospula vihdoin taittumassa parempaan suuntaan edes hetkeksi. 9 Boogiewoogie Laday aloitti uransa vasta viime heinäkuussa, mutta on nopeaan tahtiin koonnut mukavat yli 12000 euron ansiot. On selvää, ettei syksyn kaltainen menestyskulku voi jatkua enää näissä sarjoissa, mutta ei tehtävä nytkään varsinaisesti pelota. Valmentaja kuitenkin varoittaa, että rokotustauolta palaavan hevosen viimeistelyt ovat olleet kelien vuoksi normaalia rauhallisemmat ja tähtäin on seuraavassa Bodenin sunnuntaissa, joten suhtaudutaan hevoseen hieman varauksella.

Haastajat: 6 Rue de Roi sai Kaustisella tehdä oman juoksunsa keulassa, mutta joutui taipumaan rinnalleen kiertäneelle Capo Birdlandille, eikä saa ihan täysiä pisteitä. Ruuna on taas todennäköinen keula ja siitä taistossa, mutta voitto vaatisi terävöitymistä viime kerrasta.

Eija Sorviston kaksikko 3 Fancy Creek ja 4 Jeppas Roulett kuuluu ajoissa kupongeille. Kumpikin tarvitsee mieluiten selkäjuoksun, mutta sellaisten jälkeen löytyy terävä kiri.

12 M.T.Miss Molly täydentää realististen voittajaehdokkaiden kvintetin. Tamma paiskasi viimeksi viimeisellä takasuoralla 5. ulkoa johtavan rinnalle ja rutisti varmaan voittoon. Lähtöasetelma on taas tukala, mutta Oulussa riittää loppusuoraa ja hevosella nopeutta.

Yllättäjät: Loppuporukasta ei oikein löydy pelihevosia. 1 Vici America on piristynyt viime aikoina ammattikuskien käsittelyssä, mutta nyt valmentaja palaa rattailla ja ykkösrata voi olla tasaiselle avaajalle äkkiä loukkupaikka. 13 Quick Right on luokaltaan riittävä hevonen näihin lähtöihin, mutta Petteri Joki huokaa, että ongelmia on ollut rutkasti ja hevosella ajetaan kolmannesta rivistä tässä nätti tauolta paluustartti.

Pelijakauma: Viisi hevosta erottuu ja niillä pääsee pitkälle. Fancy Creek (11 %) vaikuttaa niistä aliarvostetuimmalta.

Juoksunkulku: Rue de Roin pitäisi päästä alussa hakemaan keulapaikka varsin vaivatta ja prässääjiäkään tuskin löytyy.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 9, 6, 3, 4, 12
Suuri: 9, 6, 3, 4, 12

Toto65-4

Suosikki: 1 Bismarck Comery on viime ajat vuorotellut voittojen ja outojen laukkastarttien välillä. Maanantain tehtävä näyttää suoraviivaiselta keulaat ja kukat tapaukselta, mutta toissa startissakin hevonen hyppäsi keulaa puolustaessaan muutaman sadan metrin juoksun jälkeen sisäradalta, joten ehkä sille voi olla hyvä hakea päälle 70-prosenttisena varmistuksia. Todennäköinen voittaja toki, mutta ei ihan ongelmaton hevonen. Teivossa ruuna hallitsi johtopaikalta jykevällä tyylillä.

Haastajat: 5 Bluebird Nash on tehnyt hienoa työtä läpi syksyn, vaikka ei ole aina saanut palkintoa. Tamma on ollut uskomattoman epäonninen lähtöpaikkojen ja sen myötä juoksunkulkujen suhteen, mutta on suorittanut jatkuvasti vahvasti. Kouvolassakin hevonen kiersi viimeisen tuhannen kolmannella ja puski rehdisti perille. Hokeilla ravi ei ole ollut ihan normaalin sulavaa (Killeri/Kouvola), mutta Turussa saattaa päästä juoksemaan taas kesäkengässä ja se olisi etu.

7 Westcoast Skipper laittaisi suosikin tiukalle, mikäli olisi samassa vireessä kuin esimerkiksi Turun voittostartissaan, mutta varsinkin viime esitys oli johtavan takaa normaalia huomattavasti valjumpi. Saattaahan toki kyseessä olla ihan normaali ailahtelu, joten kolme prosenttia on tälle hevoselle tosi vähän.

Yllättäjät: 8 Krampus latoi viimeksi 3. ulkoa 11,3/600 metriä, vaikka ei saanut otetta kärjestä ja jatkaa tauluaan vaarallisempana, mutta 8-radalta ei ole tässä(kään) helppo löytää hevoselle mieleistä juoksunkulkua. 3 Volume Ace voitti 4-vuotiaana Derby-karsinnan ja oli finaalissakin positiivinen, mutta sen jälkeen alkoivat ongelmat. Ruunaa on nyt ainakin kotioloissa päästy pitkästä aikaa treenaamaan ehjä jakso ja luokkahan riittää takuulla näihin lähtöihin.

Pelijakauma: Bismarck Comery (75 %) ei ole aivan niin luotettava menijä, että alustava prosenttikasa olisi oikeutettu, mutta toki yksi kierroksen todennäköisimmistä voittajista silti. Westcoast Skipper (3 %) ja Volume Ace (1 %) ovat ainakin minipinnoillaan mielenkiintoisia.

Juoksunkulku: Bismarck Comeryn vauhti riittää keulapaikan puolustamiseen, mutta satsaaminen tuo myös riskejä. Keulassa suosikki saisi tehdä aika lailla oman juoksunsa, mutta mikäli se laukkaa, tai joutuu alussa varmistelemaan, niin lähtö on juoksunkulun suhteen aika avoin kirja.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 1, 5, 7
Suuri: 1, 5, 7, 8, 3

Toto65-5

Suosikki: 5 Tinderi oli Teivossa toissa kerralla äärimmäisen vakuuttava kierrettyään alkumatkan laukan jälkeen johtoon, eikä sitten 4000 euron jahdissa saanut viimeksi oikeastaan edes mahdollisuutta. Ruuna "pääsi" viimeksi alkulaukan jälkeen 4. ulos, mutta oli sitten koko kisan käytännössä pussissa. Suosikki ei ole maailman ravivarmin tapaus, mutta sen laukat ovat yleensä lyhyitä ja tässä seurassa hevosen kestää ottaa pieni happihyppykin.

Haastajat: 4 Kevinin Tähti päätti viime kauden hienoon kolmen voiton putkeen, mutta jäi sen jälkeen huolto- ja treenitauolle. Antti Ojanperä painottaa, että kelien vuoksi hevosta ei ole voinut viimeistellä ihan halutulla tavalla ja se varmastikin vaatii startin alle. Parhaimmillaan ruuna voisi haastaa Tinderiä.

1 Hyvityksen Pyry palaa myös tauolta, mutta sen kohdalla kommentit ovat aavistuksen positiivisemmat. Jukka-Pekka Kauhasen hevossilmä löysi ruunan viime vuonna talliin ja alku oli aivan positiivinen. Juoksunkulun kannalta olennaista on, että Iisalmen mies suunnittelee nopealla hevosella keulajuoksua.

9 Iinan Prinssi on myös parhaimmillaan kova tekijä näihin sarjoihin, mutta alla on sairastelua ja vire arvoitus.

Yllättäjät: 6 Mäen Eino oli odotetun saamaton viimeksi tauolta. Ori parantaa varmasti paljon, mutta tuskin ihan tarpeeksi voittoa ajatellen. 8 Hauan Odin on lupaava ja nopea 5-vuotias, mutta juoksumotivaatio heittelee oudon paljon jo lähdön sisälläkin. 3 Pontriot on palannut Markus Porokalta kotitalliin. Ruuna ailahtelee, mutta lyö välillä koviakin hevosia.

Pelijakauma: Tinderin (40 %) kuuluisi olla vielä hieman isompi suosikki, sillä kovimmat haastajat palaavat tauoiltaan kysymysmerkkinä.

Juoksunkulku: Hyvityksen Pyryllä ajetaan lähtökohtaisesti keulasta. Tinderi kiertyy alkumatkalla sen rinnalla ja tuskin tyytyy ihan hölkkätempoon.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-6

Suosikki: Magic Monday päättyy hienotasoiseen suomenhevoslähtöön, jossa on monta sarjoissaan kohinalla nousevaa kykyä. 9 Alvar Hem saapui etelään kiertueelle ja aloitti Vermossa komealla kirivoitolla. Ruuna löysi Mauri Jaaran käsissä otteisiinsa huomattavasti suoritusvarmuutta ja osaa menestyä monenlaisilla juoksunkuluilla nykyään.

Haastajat: 1 Syneri joutui viimeksi taipumaan kirissä juuri Alvar Hemille, mutta jatkoi hyviä esityksiään. Ruunalla on kokoontumisvaiheessa omat metkunsa ja se on usein laukannut jo ennen kuin auto irtoaa. Ykkösrata ei siinä mielessä ole välttämättä toivepaikka. Hevonen on kerran aikaisemmin ollut sillä paikalla, jolloin se avasi varmasti, muttei kovin kovaa.

8 Heporixilla oli murheita ennen viime kisaa ja ne näkyivät sitten Vermon loppusuoralla. Lupaava 6-vuotias sai vetää keulassa oikein rauhallisesti, mutta moottorista loppui pahasti vääntö keskipitkällä matkalla. Eiköhän ori paranna selvästi startti alla ja nyt matkakin on suotuisampi. Sähäkkä avaaja on todennäköinen keula eturivin uloimpaakin.

3 Layla juuttui Vermossa kiertämään koko matkaksi kolmannelle ja fysiikan lait tulivat vastaan, mutta kun katsoo tulosta suhteutettuna juoksunkulkuun, niin ei tamman tarvinnut olla oikeastaan yhtään huonompi kuin aiemminkaan. Sarjat nousevat ja vauhdinpuute alkaa hieman näkyä, mutta ei riskiä menijää voi unohtaakaan. Väärä suosikki se joka tapauksessa on tässä seurassa, kun kaverit polkevat lähtökohtaisesti kaksi sekuntia kovempaa.

Yllättäjät: 7 Mopoheikin nopeus riittää paljon tätä ylempiinkin sarjoihin, mutta ruuna tuntuu tällä hetkellä väistelevän maalipaalua siihen malliin, ettei se koskaan ole T-pelissä kiinnostava. Kari Lehtosen kaksikko 5 Siinan Tähti ja 4 Rojaali puolestaan puristaa aina sitkeästi perille, mutta voittoa ajatellen tehtävä vaikuttaa nyt yksinkertaisesti liian kovalta.

Pelijakauma: Layla (27 %) on väärä suosikki. Heporixin (11 %) kohdalla yhteen starttiin tuijotetaan nyt liiaksi.

Juoksunkulku: Heporix pommittaa ulkoakin johtoon. Matkalla tuskin kävellään Vermon kisan tapaan, kun Layla on mukana.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 9, 1, 8
Suuri: 9, 1, 8, 3

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 3
Toto65-2: 3
Toto65-3: 9, 6, 3, 4, 12
Toto65-4: 1, 5, 7
Toto65-5: 5
Toto65-6: 9, 1, 8
Hinta: 4,50 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi

Suuri
Toto65-1: 3
Toto65-2: 3, 9
Toto65-3: 9, 6, 3, 4, 12
Toto65-4: 1, 5, 7, 8, 3
Toto65-5: 5
Toto65-6: 9, 1, 8, 3
Hinta: 20,00 €

Vie kupongille: Veikkaus.fi