Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 12.1.2020

Julkaistu:

TOTO4
M.T.Master Don on löytänyt Seinäjoelta todellisen lahjalähdön.

Toto4-1

Suosikki: Pelisuosikki 8 Caldera Amour on kasannut komean kolmen voiton putken ja löi Killerillä nappijuoksulla oikein koviakin hevosia. Seinäjoella hevonen osoitti, että se pystyy kyllä tarvittaessa kiertämäänkin. Sunnuntaina juostaan mailia ja murheena on 8-rata, josta juoksu menee herkästi pieleen nopeallakin avaajalla. Kuntonsa puolesta ruuna on lähdön kärkipäätä, mutta vaatii suosikkina näistä asemista ainakin varmistuksia ja näillä peliosuuksilla hevosesta vetäisi mielummin ohi kuin päin.

Haastajat: 1 Feeling Classy on puolestaan nappipaikalla ja voisi näistä asemista olla ehkä mielummin pelisuosikkin kuin Caldera Amour. Tamma piti Härmässä elokuussa sisäradalta johtopaikan ja tässä olisi paljon voitettu, jos temppu onnistuisi taas. Säästeliäs reissu on tarjolla joka tapauksessa. 5-vuotias runnoi edellisessä Seinäjoen startissaan rehdisti ykköseksi johtavan rinnalta ja oli Kuopiossakin Toto75-tasolla positiivinen viides 3. ulkoa, vaikka loppukaarteessa oli ulkoradoilla ravin kanssa vaikeaa.

10 Kickapoo Windcape ei ole sitten marraskuun voittojen jälkeen onnistunut, mutta lähdötkin ovat olleet tätä kovempia. Esimerkiksi viimeksi edelle jäi vain Troopers ja Cheri Sane, joista kumpikin olisi tähän selvä ykköshevonen. Takarivi on toki takarivi varsinkin maililla.

2 Brass N Sassy on juossut pääosin etelämpänä tätä tasokkaampia tehtäviä. Nappipaikka ja Raitala kyydissä, niin tamma kuuluu ehdottomasti huomioida ajoissa, vaikkei se pohjimmiltaan mikään voittokone ole.

Nopea 7 Pitbull jäi viimeksi Feeling Classyn voittamassa kisassa voimissaan pussiin. Nopea hevonen viihtyy maililla ja on 2 prosenttia pelattuna ehdottomasti lappukamaa.

3 Floyd Kenwood palaa tauolta suhteellisen matalalla profiililla arvoituksena, mutta ruuna on pohjimmiltaan kyvykäs hevonen tähän seuraan ja paikkakin suosii nopeaa avaajaa.

12 Vanilla Price on tehnyt tauon jälkeen kaksi oikeinkin asiallista esitystä ja riittää hevosena tässä korkealle, mutta 12-radalta tarvitaan maililla rutkasti tuuriakin.

Yllättäjät: 5 Mr Joke Diamond aloittaa tauolta ja uusista käsistä. Ruotsin esitysten perusteella tason täytyy nousta ihan jonkin verran uudessa kotimaassa, mutta ainahan sellainenkin mahdollista on. 11 Dennalla on potentiaalia, mutta viime ajat tamma on tyytynyt lähinnä seurailemaan.

Pelijakauma: Lähdössä on monta mahdollista menestyjää ja lisäksi olemassa ylivauhdin vaara. Rastataan leveästi, mutta Pitbull (2 %) ja Vanilla Price (3 %) ansaitsevat erityismaininnan huonoilta paikoiltaankin.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta nopeaa ja herkällä maililla juoksujärjestys ei ole ihan helppo pähkinä. Felling Classy yrittää tietysti puolustaa keulapaikkaa sisäradaltaan, mutta ainakin Brass N Sassy, Floyd Kenwood ja Pitbull pystyvät myös avaamaan railakkaasti.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 10, 2, 7, 12
Suuri: 8, 1, 10, 2, 7, 3, 12

Toto4-2

Suosikki: Toto4-pelin ainoassa suomenhevoskohteessa on hevosia kolmella paalulla ja suosikin nimeäminen on vahvasti makuasia. 10 Vikkeer oli viimeksi tätä kovemmassa tehtävässä hieman tasapaksu, mutta ihan asiallinen ja saattaa terävöityä nyt kun startti on lähempänä. Pohjimmiltaan ruuna on paras vapaalta radalta, joten asetelma on hieman vastaan, mutta seura ei pelota.

Haastajat: 7 Hotlinki oli Teivossa varsin sitkeä johtavan rinnalta. Edelle ehti vain kivikova Karlo ja taakse jäi pitkä liuta muita kovia nimiä. Ruuna on oudon vähällä huomiolla ja yksi koko sunnuntain kiinnostavimpia pelihevosia.

6 Aika-Otus voitti viimeksi pitkästä aikaa, mutta ehti jo edellisessään tauolta näyttää nousuvirettä ja ruuna vaikuttaisi olevan palaamassa tasolleen.

4 Vuaran Viima peri Seinäjoella voiton, kun Svengi laukkasi maaliin ja Oulussa oli puolestaan tamman vuoro laukata loppusuoralla. Hypyllä ei tainnut olla muuta merkitystä kuin, että ero Ellin Karamelliin venyi hieman suuremmaksi. Nopea 8-vuotias on kuitenkin vaikean jakson jälkeen taas tuloillaan.

Lupaava 3 Siriliisi on ollut pitkään sivussa ja valmentaja varoittaa, että vauhdit ovat olleet harjoituksissa maltillisia, eikä hevonen ole heti terävimmillään. Kyvyiltään 6-vuotias on toki kisan eliittiä.

Yllättäjät: 1 Sillankorvan Uljas on vauhdikas, mutta lopun motivaatio heittelee aika rutkasti. Ruuna on saanut nyt pari starttia kroppaansa, eikä ole nappipaikalta ihan vaaraton. 5 Marhotti nappasi Killerillä totosijan hyvätasoisesta Toto65-lähdöstä nappijuoksulla, mutta ei ole voittanut vielä koskaan.

Pelijakauma: Hotlinki (9 %) on yksi koko Toto4-pelin kiinnostavimpia merkkejä. Siriliisi (17 %) tuntuu tauko-odotuksiin nähden yliarvostetulta.

Juoksunkulku: Sillankorvan Uljas johtaa ainakin alun ja saattaa pitää lopultakin paikastaan kiinni. Vuaran Viima on takamatkan nopein ja sillä on ajettu usein aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 10, 7, 6, 4
Suuri: 10, 7, 6, 4, 3, 1

Toto4-3

Suosikki: Kolmannen Toto4-kohteen osan Toto4-kohteena olisi voinut kyseenalaistaa huoletta jo etukäteen ja nyt kun siitä jäi vielä kolme hevosta pois, niin se pilaa melkeinpä koko sunnuntain T-pelin. 3 M.T.Master Don aloitti Suomessa upeasti viiden voiton putkella, mutta sitten voittokulku tyrehtyi. Hevonen ei ole ollut huono, mutta ei ihan samalla tasolla kuin voittoputkensa aikaan. Tämä tehtävä on kuitenkin niin tasoton, että tappio olisi tässä jättipommi.

Yllättäjät: 2 Easy Vacation starttasi marraskuussa kaksi kertaa ja oli ihan asiallinen, mutta Jani Hartikainen varoittaa, että kun karsimisien myötä on tullut taas taukoa, niin hevonen menee takuulla tasapaksumpaan suuntaan. Totosija tai kakkossijakaan ei tosin vaatisi tässä tehtävässä ihmeitä. 6 Kat's Commander on kerännyt tasaisesti rahasijoja. Tässä ruunalla on sauma täräyttää johtoon ja taistella sen jälkeen ainakin kakkosesta. 5 Super Classic on jäänyt pari kertaa viimeisessä kolmessa vaille kiritilaa, muttei hevonen nyt mitenkään yliterävältä ole näyttänyt.

Pelijakauma: M.T.Master Donin (73 %) aamupäivän peliosuudessa on vielä ilmaa, mutta eiköhän se siitä vielä kasva.

Juoksunkulku: Super Classic ja Kat's Commander kiihdyttävät terävimmin ja jälkimmäinen on lopulta johtonimi. Suursuosikilla ajettaneen ensimmäinen kierros selissä, kun se tahtoo olla vapaalla radalla hieman liian innokas.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto4-4

Suosikki: Päätöskohteessa viivalla on melko sekalainen seurakunta. Pelaajien suosikki on 1 Isiah Boko, mutta viime esitysten perusteella suosikki on ehdottomasti vaarassa. Huippusukuinen ruuna aloitti Suomessa vahvasti, mutta on nyt kaksi kertaa ollut aika lailla nahjus. Toki niissä on menty vaativissa olosuhteissa, eikä teilata hevosta vielä ihan kokonaan, mutta ei siitä suosikiksikaan ole.

Haastajat: Vihjaajan ykköshevoseksi ja kiinnostavimmaksi pelihevoseksi nousee 3 Makeadreamcometrue, joka esitti 3-vuotiaana ihan lupaavia otteita, mutta on nyt pari kertaa ollut juoksunkulkujen suhteen epäonninen. Viimeksi kaikki voimat jäivät käyttämättä. Teivon eturivikiihdytyksen perusteella hevoselta löytyy alkuunkin ruutia ja se voisi olla jopa lopullinen keula.

6 BWT Dallas oli Oulussa ensin keulasta vaisu, mutta viimeksi ylivoimainen 2. sisältä, kun keulahevonen laukkasi kiripuolikkaalla sopivasti edestä. Taso heittelee, mutta miksei sen yläpää riittäisi tässäkin.

11 Haze Check oli viimeksi pirteä tauolta ja kiri taustalta mukavasti totoon 10 Feeling Flashin vanavedessä. Kaksikko joutuu yrittämään taas takaa, mutta kirii lopussa monen ohi.

2 Natasha Love on ylväs ilmestys, mutta edellisestä huippuesityksestä alkaa olla aikaa. Viimeksi tammalla prässättiin rajusti johtavaa, mutta oma bensa loppui tyystin viimeiseen kaarteeseen.

Pelijakauma: Isiah Boko ei aiempien Suomen kiihdytysten perusteella pysty puolustamaan johtopaikkaa, mutta ykköseltä hevosella saatetaan tietysti satsata hanakammin. Makeadreamcometrue ja BWT Dallas pystyvät ainakin haastamaan alussa.

Juoksunkulku: Makeadreamcometrue (16 %) on herkkumerkki. Isiah Boko (27 %) on puolestaan aivan liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 3
Suuri: 3, 6, 11, 10