Ravivihje: Toto5 Teivo 7.1.2020

Julkaistu:

TOTO5
Kasvattajakruunu-kolmonen Ronaldo Malibu on lähellä koko matkan johtoa kolmannessa Toto5-kohteessa.

Toto5-1

Suosikki: 11 Eeti teki mainion viime kauden ja on paussiltakin suosikki. Vuosi sitten hevonen voitti kevätkauden ensimmäisen lähtönsä kahdeksan kuukauden tauolta startattuaan yhdeltä takamatkalta, kun rahaa oli ansaittuna yli puolet vähemmän kuin tällä hetkellä. Tehtävä on siltä osin erilainen ensimmäiseen kisaan, mutta vastus on sen verran sopiva, että vaikea Eetiä on lapuilta poiskaan jättää.

Haastajat: 8 Siinan Tähti jatkaa hyvässä vireessä vaikkei Vermossa kärkeen yltänytkään. Ruuna matkasi hännillä 8. ulkona eikä pystynyt vauhdin kiihtyessä parantamaan. Tasaisempi vauhdinjako olisi Siinan Tähdelle eduksi kun taas pehmeä rata olisi haitta. 5 Kuutti kiri Teivossa kakkoseksi hyvällä juoksulla 2. ulkoa. Porissa ruuna laukkasi mahdollisesti häirittynä maalisuoran alussa ja menetti otteen kärkiryhmään. Voimia näytti olevan jäljellä. Kuutti on ehjillä juoksuilla sijoittunut hyvällä prosentilla totokolmikkoon, mutta voitot ovat olleet harvassa viime aikoina. 10 Rojaali laukkasi Vermossa keskijoukoissa maalisuoralla. Ori on tasavauhtinen menijä, jolle kurakeli ei olisi haitta. Lyhyt starttiväli käy ja Olli Koivusen ajokki kuuluu mukaan useaan merkkiin.

Yllättäjät: 3 Kipinä Rols pääsee loistoasemista matkaan, mutta tauolta ori on haastajan roolissa. Porissa 2. sisältä kakkoseksi seuraillut 4 Isosalon Kiira tähtää ensisijaisesti kärjen tuntumaan ja nappijuoksulla voittokin on mahdollinen. 7 I.P. Muskotti laukkasi Turussa alussa eikä tämän jälkeen vakuuttanut 4. ulkoa. Ruunan menestys ei jää vauhdeista kiinni, ja yleensäkin ruuna pärjää silloin kun motivaatio on kohdallaan. 12 Huuger on jonkin verran tauluaan vaarallisempi, mutta näistä asemista voitto yllättäisi, kun ruuna olisi parhaimmillaan kärjen tuntumasta. Tällä kertaa kierrettävää on paljon edessä.

Pelijakauma: Rojaali (7%) kiinnostaa eniten tässä kohteessa.

Juoksunkulku: Kipinä Rols tai Kuutti etenee kärkipaikalle ja saa Siinan Tähden tai Rojaalin rinnalleen.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 11, 8, 5, 10, 3
Suuri: 11, 8, 5, 10, 3

Toto5-2

Suosikki: 7 Maria Sånna laukkasi Kaustisella alussa ja Porissa tamma joutui taivaltamaan toista ilman vetoapua eli juoksut eivät ole viime aikoina onnistuneet toivotulla tavalla. Näitä ennen tamma teki mainion kirin Teivossa ja samanlaisen juoksun saadessaan se pystyy jälleen paljoon. Rankkaamme sen seiskaradaltakin ykköseksi.

Haastajat: 1 Maze Match voitti Lahdessa 3. sisältä ja Vermossa tamma nousi taistelemaan lähdön voitosta matkattuaan johtavan takana. Lähtöpaikka on hyvä ja tamma pääsee auton takaa asiallisesti matkaan. Se pystyy pitämän keulapaikan hallussaan, muttei olisi yllätys vaikka joku sen alussa riistäisi, sillä mistään starttiraketista ei ole kyse. Onnistuneella juoksulla nousukuntoinen Maze Match pystyy kamppailemaan ykkösrahoista. 2 Laurila's Haldir ei viime kisoissaan ole saanut parastaan irti, kun Seinäjoella tasaisesti 5. ulkoa esiintynyt ruuna taipui Kaustisella johtavan rinnalta liian helposti maltillisen matkavauhdin jälkeen. Lähtöpaikka on loistava, eikä peruskyvykästä menijää voi parin heikomman startin jälkeen unohtaa. Se saattaa hyvinkin parantaa saatuaan pari starttia koneeseen paussin jälkeen. 9 Classic Guy kiersi kolmanneksi 2. ulkoa niin Teivossa kuin Kouvolassakin. Kunto on hyvä ja tälläkin kertaa on tarjolla juoksu parijonossa. Voittoon asti yltääkseen ruunan pitäisi löytää ehkä hieman lisää loppuun, mutta se ei ole lainkaan mahdotonta, kun hevonen on saanut pari starttia alle tauon jälkeen. 10 Bwt Dictator palaa valmentajan mukaan kunnollisesti hyvässä iskussa tauolta, mutta nähtäväksi jää, mitä radalla tapahtuu kun edellisestä startista on ehtinyt kulua kolme kuukautta. Useaan merkkiin Bwt Dictator kannattaa huomioida. Paussilta palaava, kelpo esityksiä tehnyt 8 Ashley Man ja 11 Shot On Goal tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Maze Match (37%) on hienolla taulullaan kerännyt liikaa peliä osakseen. Maria Sånna (26%) on alipelattu ja tammassa on jopa varma-ainesta. Myös Laurila's Haldir (9%) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Maze Match pystynee pitämään sisäradalta keulapaikan hallussaan. Toisen radan veturiksi ei ole porukkaa jonoksi asti.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7, 2
Suuri: 7, 2

Toto5-3

Suosikki: 2 Ronaldo Malibu nappasi Jyväskylässä kolmossijan kovassa Kasvattajakruunu-lähdössä ja palasi viimeksi voittokantaan kirien helppoon ykköseen johtavan kannasta. Ronaldo Malibu on hyvä avaaja, joka ilman haavereita pääsee tällä kertaa johtopaikalle. Siitä ruunan tappiota on vaikea kuvitella ellei jotain odottamatonta tapahdu. Ronaldo Malibu on ollut suoritusvarma kilpailija, joka on ansaitusti selvä suosikki lähtöönsä.

Haastajat: 1 Don Corleone Trot matkasi Turussa 2. ulkona ja eteni viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle, mistä ruuna otti maksimisijan sisäradan vetäessä. Kunto on hyvä, mutta tällä kertaa lähtöpaikka ei suosi tahmeaa avaajaa. 9 Denver Broddella ajettiin heikolta lähtöpaikalta viimeksi maltilla, ja ruuna suoritti 6. sisältä odotetulla tyylillä. Turussa 3. sisältä kolmanneksi seuraillut menijä tähtää hyvällä reissulla ensisijaisesti sijoille 2-3. 6 Axel Foley kiri Lappeessa mainiosti kakkoseksi matkattuaan 5. ulkona eikä hävinnyt kuin Look Completelle. 3 Dust Collector oli Seinäjoella kolmas 2. ulkoa. Kyseessä on vahva menijä, jolle tasaisen kova tempo sopisi parhaiten. 4 Haras du Pin väläyttelee ja pääsee auton takaa asiallisesti liikkeelle. Johtavan kannasta kakkossija olisi jollain tavalla mahdollinen.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Ronaldo Malibu torjuu kiihdytyksessä Haras du Pinin, joka tähtää keulahevosen kantaan. Don Corleone Trot tai Dust Collector juoksee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-4

Suosikki: 4 Leemark's Ghost paransi määrätietoisesti sijoitustaan pykälällä tauon jälkeen ja viimeksi oli voiton vuoro johtopaikalta. Ruuna pääsee auton takaa hyvin liikkeelle ja on todennäköisein keulahevonen. Täysin varmana johtopaikkaa ei voi etukäteen pitää, sillä 1 Glint Matchilla aiotaan satsata alkuun eikä ole mahdotonta, että sillä kokeillaan pussijuoksun jälkeen johtopaikalta. Joka tapauksessa Leemark's Ghost on nousukuntoisena menijänä ansaitusti ykkössuosikki lähtöönsä.

Haastajat: 10 Nemea Geisir ehti Jyväskylässä ykköseksi 2. ulkoa eikä esitys ollut huono viimeksikään. Epäonnea oli vain matkassa, kun tamma juuttui viimeisellä takasuoralla pahoin pussiin ja menetti mahdollisuutensa. Tilaa saatuaan tama kiri kelpo tyylillä perille. Myöskään 8 Want To Wheelsin juoksu ei onnistunut viimeksi, kun homma lähti alkulaukalla liikkeelle. Jatkossa tamma teki hyvän juoksun ja osoitti jatkavansa asiallisessa vireessä. Toki ulkoradan paikalta tuuriakin pitää tällä kertaa olla kelkassa mukana.

Yllättäjät: Glint Match kilpailee tauluaan paremmassa vireessä ja loistopaikalta se omaa yllätyssauman. Myöskään 2 Fayette Sisu ei ole täysin vaaraton kakkosradalta, sillä alla on hyvä kiri Kaustiselta ja kelpo nyrkkeily kuolemanpaikalta Kuopiosta. 11 Langen's Greyhound laukkasi Turussa viimeisessä kurvissa ja oli järjestää tilanteen. Viime aikoina on tullut laukokja vaikka mistään suoranaisesta laukkurista ei ole kyse. Tauolta palaavat 5 Talladega Ranger ja 3 Quickstep Sox tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Leemark's Ghost (64%) on jonkin verran ylipelattu ja kaipaa mielestämme varmistuksia ainakin suurempaan kuponkiin.

Juoksunkulku: Glint Match ja Leemark's Ghost iskevät alussa yhteen ja jälkimmäinen päässee lopulta johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 10, 8
Suuri: 4, 10, 8, 1, 2

Toto5-5

Suosikki: 4 Bismarck Comery laukkasi Teivossa ensimmäiseen kurviin sekä kierrosta myöhemmin samaan kaarteeseen. Ruuna voitti Seinäjoella johtavan takaa varmasti ja starttaa suosikkina matkaan vaikka starttiväli onkin pitemmän puoleinen. Ruuna on sen verran hyvä avaaja, että se saanee keulapaikan haltuunsa. Siitä lähdön voittaminen ei normaalina päivänä ole liian vaativa tehtävä.

Haastajat: Vaikka 3 Burnhill's Luck häviää lähtönopeudessa suosikille, jaksaa tasavauhtinen menijä nyrkkeillä hyvin perille juoksulla kuin juoksulla. Tämä nähtiin Teivossa, kun ruuna runttasi keulahevosen kupeelta väkisin kärkeen. Lahdessa tuli ikävä lähtölaukka. Seinäjoella keulahevosen takaa voittanut 2 Millcape's Devil joutui Teivossa pakittelemaan kolmannen radan kautta hännille, eli kyseisen startin voi painaa villaisella. Huippuasemista Millcape's Devil omaa saumat lähdön voittoon.

Yllättäjät: Jyväskylässä tasaisesti 2. ulkoa kirinyt 5 Expanse's Tornado jäi Teivossa pussiin ja kiri tilaa saatuaan asiallisesti viidenneksi. Kunto on voittoon riittävällä tasolla, jos juoksu onnistuu ja vastaavasti suosikeilla on epäonnea matkassa. Viime kaudella lähes puolet starteistaan voittanut 8 Rainbow Highlight kuuluu heikolta lähtöpaikalta mukaan useaan merkkiin. 11 Quick Petrol pystyy selvästi parempaan kuin Jyväskylässä, missä ruuna ei riittänyt 2. sisältä. 10 Blue Flash on hyvä talvihevonen, jonka etsikkoaika ei ole aivan vielä käsillä. Samat sanat pätevät 7 Way To Go:n. Tallia vaihtaneen Blue Flashin valmentaja on joka tapauksessa positiivisin mielin liikkeellä.

Pelijakauma: Bismarck Comery (35%) voisi olla selvempikin suosikki lähtöönsä.

Juoksunkulku: Bismarck Comery avaa johtopaikalle ja saa vetää haluamaansa tahtia ainakin avauskierroksella. Burnhill's Luck vaatinee jälkimmäisellä kierroksella vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 3, 2, 5, 8
Suuri: 4, 3, 2, 5, 8, 11, 10, 7, 6