Ravivihje: Toto5 Teivo 10.12.2019

Julkaistu:

TOTO5
Teivon Toto5-pelin kakkoskohteesta löytyy mielenkiintoinen varma riveihin.

Toto5-1

Suosikki: Avauskohde vaikuttaa etukäteen kolmen kaupalta. 9 Karlo hyötyy suosikkikolmikosta vähiten juostavasta matkasta, sillä hevonen olisi parempi pitemmillä matkoilla, mutta kunto on kolmikon eliittiä. Ruuna runttasi toissa kerralla ykköseksi 4. ulkoa ja taisteli viimeksikin viimeiseen pisaraan asti johtavan rinnalta. Karlo on parantanut otteitaan tälle kaudelle emmekä näe estettä kehityksen jatkumiselle. Voittoja tulee kausi kaudelta enemmän ja enemmän.

Haastajat: 8 Mattilan Miina tsemppasi Turussa mainiosti keulasta eikä hävinnyt kuin väkevälle Laylalle. Tamma on nopea menijä, joka saattaa kasikaistaltakin päästä johtopaikalle. Otteet ovat jonkin verran ailahdelleet. 6 Pälvi Tuttu laukkasi Forssassa etusuoralla. Ohjastaja käänsi ajokkinsa kiriin jo avauskierroksen jälkeen, mikä kertoi kovasta luottamuksesta hevoseen. Viimeksi tamman juoksu meni nappiin, kun se pääsi viimeisellä takasuoralla nousemaan 3. sisältä toiseen ulos. Tilaa saatuaan Pälvi Tuttu ja Jarmo Saarela hoitelivat homman kotiin. Kunto on nousussa, ja tamma kuuluu aikaisin peleihin.

Yllättäjät: 1 Diori kiri Forssassa sisäratajuoksulla positiivisesti vaikka juoksu ei päätöskierroksella mennytkään täysin nappiin vetämättömän selän seilatessa edessä. Ruuna sai startin alle ja pystyy parantamaan. 3 Haltija kiri Kouvolassa mukavasti viimeiset metrit, mutta Jyväskylässä meno oli ammattikuskilla tahmeaa alusta loppuun. Tallia vaihtanut 4 Vinhatuuri on potentiaalinen merkki revityksiin. 2 Kukkarosuon Iita starttaa loistopaikalta, mutta on puolentoista kuukauden paussilta arvoitus.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Diori avaa johtoon. Sillä joko ajetaan keulasta tai odotetaan Mattilan Miinasta selkä eteen. Haltija jäänee kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 9, 8, 6
Suuri: 9, 8, 6, 1, 3, 4

Toto5-2

Suosikki: 4 Invincible H.C. pääsee auton takaa hyvin matkaan ja ruuna on ykkösrankkauksemme. Invincible H.C. on aloittanut kelpo suorituksilla Suomessa ja pystyy parantamaan edelleen otteitaan. Voittonsa ruuna otti keulasta, eikä kyseisetä kisasta voi vetää suurempia johtopäätöksiä, kun hevonen pääsi luvattoman helpolla. Viimeksi ruuna jäi johtavan rinnalle ja piti vauhdin raikkaana. Loppukurvissa laukatessaan se ei ollut tuoreen oloinen. Invincible H.C.:lla on hyvä mahdollisuus edetä tällä kertaa johtopaikalle, mistä sen ohittaminen ei olisi helppo tehtävä.

Haastajat: 2 New Life Wheels voitti Seinäjoella varmasti sopivalla juoksulla 2. ulkoa, mutta viimeksi reissu ei mennyt yhtä putkeen. Ruuna joutui tekemään 4. ulkoa työt kolmannella eikä yli kierroksen mittainen rutistus ulkoradoilla tuottanut kovassa lähdössä tulosta. Lähtöpaikka on tällä kertaa mitä parhain eikä sitä voi yhden heikomman startin perusteella unohtaa. Sen verran hyvää jälkeä ruuna on tällä kaudella kokonaisuudessaan tehnyt. 1 BWT Angryman palaa sairauspaussilta viivalle. Se ei valmentajan mukaan ole vielä parhaimmillaan, eikä olisi treenarin mukaan suuri ihme vaikka tallin toinen edustaja 7 Puce Tanic E. olisi edellä maalissa. BWT Angryman ei ole rakettiavaaja, mutta pääsee kuitenkin joten kuten liikkeelle. Keulapaikkaa se tuskin pystyy pitämään, mutta 2-3. sisälle ruuna saattaa hyvinkin päästä.

Yllättäjät: Puce Tanic E. piti Forssassa johtavan takaa neljänneksi ja viimeksi se otti laukan maalisuoralle kaarruttaessa. Valmentaja odotti, että ruuna on tällä kertaa parempi kuin viimeksi. Tasaisesti rahoille sijoittuvan 5 Classic Fridon tai 6 Pension Killerin voitto olisi suurehko yllätys.

Pelijakauma: Invincible H.C. (28%) on puhkeamaisillaan huippukuntoon ja peliprosenteissa ruuna on aliarvostettu. Jätämme sen rohkeasti idevarmaksi.

Juoksunkulku: Invincible H.C. avaa johtopaikalle eikä tämän jälkeen luovu asemistaan suosiolla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-3

Suosikki: Tapio Perttunen ajoi 2 Wutanilla aktiivisesti Kouvolassa, kun hän käänsi suojattinsa etusuoralla kiriin takajoukoista. Wutan eteni hetkessä kärjen tuntumaan, mistä hevonen nousi viimeisellä takasuoralla toiselle radalle ja painui keulaan. Wutan voitti helposti, vaikka Kouvolan kaarteet eivät olleet helpoimmat mahdolliset. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja Wutan pystyy paljoon, mikäli kaarrejuoksu on tällä kertaa kunnossa. Teivon kurvit ainakin ovat Kouvolaa helpommat ravata.

Haastajat: 9 Jordan eteni Gävlessä ensimmäisellä takasuoralla keulaan, mistä ruuna kesti kolmanneksi. Tehtävä ei ole pahan näköinen, mikäli vire on kuukauden paussilta kohdallaan. 4 Delightful Moment tsemppasi Mikkelissä johtopaikalta kakkoseksi ja sai startin alle. Nopea avaaja saattaa tälläkin kertaa edetä piikkipaikalle. 3 Curakao yritti Vermossa kiriä kärkeen 4. ulkoa, mutta se ei ollut helppo tehtävä kärjen lisätessä vauhtia loppua kohti. Ruuna on varsin voitokas kilpuri, joka ei ole oikeana päivänään täysin vailla mahdollisuuksia kärkisijojen suhteen.

Yllättäjät: 1 Pegasos Bolt lopetti Kaustisella aivan hyvin 4. ulkoa ja sai vihdoin kirjaimettoman esityksen tulosrivistöön. Startti alla petrausta voi olla luvassa, mutta joka tapauksessa jo sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä saavutus. 6 Miss Jaybird väläyttelee silloin tällöin. Kauden avausvoitto voi olla liian kovan tehtävän alla suoraan paussilta huippukuskillakin.

Pelijakauma: Wutan (44%) on kerännyt liikaa pelieuroja osakseen emmekä suosittele sitä varmaksi.

Juoksunkulku: Delightful Moment on eturivin nopein ja katsoo johtopaikan. Galapagos Sisu saattaa järjestää lähtöön vauhtia, mikäli ori ei ole kuskin kanssa samaa mieltä ajotaktiikasta.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 2, 9, 4, 3
Suuri: 2, 9, 4, 3

Toto5-4

Suosikki: 12 Annan arvioidaan lähdön todennäköisimmäksi voittajaksi heikolta lähtöpaikaltakin, sillä tamman esitykset ovat olleet viime aikoina sitkeitä ja voitokkaitakin. Tamma nappasi toissa kerralla kakkossijan johtavan rinnalta ja viimeksi oli voiton vuoro samalta juoksupaikalta. Kunnosta ja voitonhalusta homma ei jää tälläkään kertaa kiinni, mikäli juoksu onnistuu.

Haastajat: 2 Salli Sorjonen oli Porissa epäonninen jäätyään pahoin pussiin ja menetettyään mahdollisuuden. Jyväskylän kisoissaan tamma lopetti positiivisesti ja samanlaisena sillä on mainio tilaisuus ottaa kauden avausvoitto. 7 Jamas Viljon ravi ei ole aina kaikkein sulavinta, mutta väkivahva menijä jaksaa runtata loppuun asti vahvasti. 2100 metrin matka ei ole etu, sillä ruunalta ei löydy samanlaista pätkänopeutta kuin monelta muulta lähdön osallistujalta.

Yllättäjät: 11 Sarmöörin lähtöpaikka on miinus, sillä ori olisi katapulttiavaajana ollut lähellä keulapaikkaa eturivin uloimmasta lähtöruudustakin. Jyväskylän keulavoiton jälkeen ori oli sijoitustaan parempi Teivossa, missä hevonen piti johtavan rinnalla tempon reippaana. Viimeiset sadat metrit oli liikaa. Viimeksi Sarmööri laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa ja jäi johtavan rinnalle, mistä ori hävisi kärjelle reippaasti. 9 Voima-Simo ei riittänyt Porissa parhaille 2. sisältä. Ruuna on kelpo menijä, joka tällä kertaa saattaa olla lähempänä kärkeä, kun alla on kaksi starttia tauon jälkeen. 4 Kuutti pääsee hyvältä lähtöpaikalta matkaan, mutta tauolta ruuna on arvoitus. Samat sanat pätevät 10 Ohikiitävään ja 8 Liinan Liekkiin, joilta valmentajat odottavat enemmän vasta tulevissa kilpailuissa. 1 Temetrius on sen sijaan kilpaillut viime aikoina. Montéssa ruuna ei ollut parhaimmillaan, mutta tätä ennen ruuna runttasi positiivisesti 2. ulkoa häviten vain kovalle kärkikaksikolle Suloviima-Karlo. 3 Packer otti Lappeessa maksimit 4. sisältä ja sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä suoritus tälläkin kertaa.

Pelijakauma: Kuutti (12%) on ylipelattu, Voima-Simo (3%) on sen sijaan liian vähän vedetty.

Juoksunkulku: Kuutti hakee johtopaikan nimiinsä ja Packer tai Jamas Viljo juoksee kupeella.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 12, 2, 7
Suuri: 12, 2, 7, 11, 9, 1

Toto5-5

Suosikki: 4 Tinderi on todennäköisin pärjääjä tiistain Toto5:ssä. Ruuna on nopea avaaja ja hakee kauden toista ykkössijaa samaan tyyliin kuin Kuopiossa, missä hevonen johti lähtöään alusta loppuun. Viimeksi Tinderi nousi 2. ulkoa kamppailemaan lähdön voitosta, mutta Ciiran Tähti pysyi niukasti edellä. Tinderi kohtaa tasaisen ja laajan haastajalauman.

Haastajat/yllättäjät: 12 Välkyn Vesku kiersi Forssassa ykköseksi 3. ulkoa kolmatta ilman selkää eikä ollut huono viimeksikään kahden laukan lomassa. Ehjällä juoksulla ruuna pystyy nousemaan ainakin totokamppailuun. 6 Jasun Ilo pääsi toissa kerralla laukan jälkeen 2. ulos, mistä tamma runttasi ykköseksi. Viimeksi Jasun Ilo juoksi 2. sisällä ja nappasi tilaa saatuaan viitossijan. Sijoitus olisi saattanut olla sijan tai pari parempi, mikäli hevonen olisi päässyt tulemaan lopussa sujuvasti, mutta voiton suhteen jossiteltavaa ei jäänyt. 5 Vappujätkä kesti Forssassa keulasta kolmanneksi. Kouvolassa ruuna pilasi pelinsä lähtölaukkaan eikä tämän jälkeen kyennyt nousemaan mukaan kärkitaistoon. Ruuna saapui hiljaa maaliin. 11 Villikuti voitti Seinäjoella keulasta lähdössä, missä 3 Velaks lähti etusuoralla kolmannen kiertoon. Tällä kertaa Velaks pääsee nopeana avaajana parempiin asemiin, kun lähtöpaikkakin on selvästi parempi eturivissä. 1 Sorjan Säihke tähdännee johtavan kantaan, mistä tamma otti viimeksi hopeatilan Tinderin jälkeen. 10 Singer seuraili puolestaan Forssassa 2. ulkoa neljänneksi ja havittelee tälläkin kertaa kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Tinderin peliosuus (67%) on sen verran korkea, että pelillistä ideaa siinä ei ole. Välkyn Vesku (6%) on kunnoltaan lähdön parhaimmistoa ja heikolta lähtöpaikaltakin alipelattu.

Juoksunkulku: Tinderi avaa keulaan ja Velaks hakeutuu tämän taakse. Vappujätkä jäänee Tinderin rinnalle ja Jasun Ilo hamuaa ruunan kantaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 4, 12
Suuri: 4, 12, 6